Genre: Film noir / Thriller
8,2 (1.013.990)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 1 juli 1976
Plot Taxi Driver
"On every street in every city, there's a nobody who dreams of being a somebody."
De oorlogsveteraan Travis Bickle werkt als taxichauffeur. Hij is een eenzame man die geobsedeerd is door pornografie en geweld. Zijn leven gaat steeds verder neerwaarts, en hij verliest zichzelf langzaam in zijn paranoia. Hij raakt steeds verder geïrriteerd door het tuig dat er 's nachts over straat loopt, en het is slechts een kwestie van tijd voordat hij in actie komt...
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Taxi Driver (MusicMeter)
Travis Bickle
Concession Girl
Angry Black Man
Melio
Een ware klassieker!
Zat van begin tot einde op 't puntje van mn stoel en bleek op 't einde meer dan terecht.
Te denken dat dit een film is uit de jaren 70, toch benieuwd hoe ze er in die tijd op reageerde.
De niro zet wéér een formidabele rol neer en krijgt van mij nu toch stilletjes aan het statuut van held.
ik zat languit in mijn stoel. Zwaar overschatte film.
stefan dias
[quote]Youp Elzing schreef:
Wat nou "overschat"?
Deze film zegt meer en bneter over New York en de seventies dan veel documentaires dat zouden kunnen.
Ik heb er geen probleem dat zo'n film je niet raakt. Bob Dylan heeft mij ook nooit geraakt, maar het laatste wat ik dan zou durven zeggen is dat Bob Dylan 'zwaar overschat' is.
[quote]stefan dias schreef:
ik heb een eigen mening, ik vind dit een overschatte film.
Remi
Heb je buiten een eigen mening ook nog een argument?
Youp Elzing
Ja dat heb ik zeker. Er staat op de cover: meesterwerk met een geweldige climax. Ten eerste ik vind het geen meesterwerk ten tweede waar is de geweldige climax dan? Bijna elke film heeft een betere climax.
De climax is hier toch behoorlijk intens en prachtig gefilmd? Ik ken weinig films met zo'n heftig einde.
AC/DC
Robert De Niro zet gewoon weer een geniale rol neer.
Littlewouter
AC/DC, totaley agreed !! Het argument van Youp Elzing heb ik nog niet gevonden in zijn texten. Maar ergens begrijp ik hem wel, uiteindelijk heb ik de klou van de film ook niet gevonden...
Youp Elzing
Robert De Niro zet gewoon weer een geniale rol neer.
Er is maar 1 scene waarin hij goed is; "Are you talking to me?"
de rest is bagger en langdradig waar deze regisseur goed in is.
Youp Elzing
Asjeblieft zeg laat me niet lachen. Dan heb jij niet veel goede films gezien. Zal ik er is wat opnoemen met een goed einde?
Scarface
Lord of the rings the return of the king
Braveheart
Gladiator
AC/DC
Er is maar 1 scene waarin hij goed is; "Are you talking to me?"
de rest is bagger en langdradig waar deze regisseur goed in is.
Robert De Niro speelt gewoon de hele film goed, dat kun je niet ontkennen. Dat deze film langdradig is hoeft nog niet te zeggen dat al zijn andere films van deze regisseur dat ook zijn:
- Raging Bull
Into the wild
Lord of the rings the return of the king
Braveheart
Gladiator
Ik heb inderdaad niet veel films gezien
, maar jij noemt hier een aantal film met de meest clichematige tenenkrommend sentimentele eindes
die ik (wel) gezien heb... Maar ik zou zeggen kijk deze film over een jaar of 10 nog eens, weet zeker dat je 'm dan beter zal vinden. "t is ook geen makkelijk puber vermaak.
Adrenal
Helemaal met Reinbo eens. Braveheart is oa. een van de slechtste eindes die ik ken.
- Raging Bull
- Goodfellas
- Casino
- Gangs of New York
- The Departed
de helft heb je nog niet eens gezien dus kun je ook niet zeggen of ze goed zijn
Glacius
Doe niet alsof je zoveel verstand hebt van films.. Iedereen heeft de films gezien die jij opnoemt.
®Tc
Als Scarface een tenenkrommend einde heeft, wat heeft Taxi Driver dan wel niet.
Het einde van Scarface vind ik het enigste minpunt aan de film, maar ik ben mild geweest en geen puntenaftrek gegeven omdat ik van de rest zo genoten heb.
Verder stoort me je arrogante houding ook. Je verwijt Reinbo (Een zeer gerespecteerd member hier) dat hij niet genoeg films kent
Ik herhaal: Je hebt gewoon helemaal niks van het einde begrepen. Dat geef opzich niet maar kom dan aub af met argumenten waarom je het niet goed vond en niet met een lijst films of het aanvallen van andere members.
Littlewouter
Ik ben het eens met ®Tc. Youp Elzing moet wel met argumenten aankomen, en niet met nog meer niet- bebouwde meningen. Maar dat scarface een slap einde heeft kan ik niet zeggen. Het is ergens wel logisch dat hij zo eindigd. Citeer: ''Rule number one, dont underestimate the other guys greed. Rule number two, don't get high in your own supply''. Met andere woorden, hij wou steeds meer en dat is uiteindelijk zijn dood geworden. Hij valt valt dood neer voor zijn eigen 'motto' : 'the world is yours'' (statue) is dit zo'n cliché ?????
sorry vind ik niet... er zijn in de eerste plaats in verhouding bijna geen films die slecht aflopen.
Meer ga ik niet vertellen hier over, dat doe ik dan wel onder de film zelf.
orbit
- 12092 berichten
Als Scarface een tenenkrommend einde heeft, wat heeft Taxi Driver dan wel niet.
Een prachtig en precies passend einde.. Scarface is kompleet overthetop daarentegen.. vermakelijk hoor, maar amper geloofwaardig.
Die andere films die je opnoemt hebben niet alleen een slecht einde, de meeste zijn ook gewoon ziek slechte films, voor het makkelijke inkoppubliek inderdaad.
orbit
- 12092 berichten
Ik meen dat ik toch duidelijk ben over het einde van Scarface? Verder zeggen argumenten niet zoveel bij iets als smaak..
Maar het einde van Taxi Driver is precies zoals hij had moeten eindigen, iemand die het daar niet mee eens is heeft pech.
speranza
Robert De Niro spat van het scherm af. Deze film heeft mij diep weten te raken.

Mee eens ( laatste zin) Maaar het einde begrijp ik nog steeds niet
als jij mij de klou kan vertellen van het verhaal, dan mag je die mij met plezier vertellen. Waarom hij nou in eens de neiging kreeg om ff die pimp en aanhangers te vermoorden. Eerst wou hij nog die presidents kandidaat koudmaken. WTF ?
Ik begreep alleen dat hij het zat was om in zo'n criminele wereld te leven, vol misdadigers. Hij wou het meisje uit de handen van die pimp halen ( Harvey keitel) maar opzich snap ik dat niet ....omdat er 1000en meisjes zo leven. En dat hij een paar lui koud maakt ( om het zo maar te zeggen) heeft toch geen zin want door 3 dode criminelen word de wereld echt niet anders.
Littlewouter
Robert De Niro spat van het scherm af. Deze film heeft mij diep weten te raken.
Waarom ?
AC/DC
Wie zegt dat hij al die duizenden meisjes wou bevrijden uit de handen van hun 'pimps'. Eén man kan dat toch niet alleen doen. Als je een hond in de sloot ziet liggen en je haalt hem eruit, zegt toch ook niet dat je meteen alle honden uit het water gaat halen.
Mee eens ( laatste zin) Maaar het einde begrijp ik nog steeds niet
Volgens mij is het nog veel simpeler. "He wanted to be somebody", een daad stellen.
Travis Bickle: Listen, you fuckers, you screwheads. Here is a man who would not take it anymore. A man who stood up against the scum, the cunts, the dogs, the filth, the shit. Here is a man who stood up.
Klopt
Littlewouter
nou dat bedoel ik maar wat AC/DC zecht. oké het is een begin, een goede daad die erg gewaardeerd werd. De film is zeker weten op het echte leven van NY gebaseerd. Kijk nu naar de wereld is het anders... maar wat reinbo zegt klopt:
"He wanted to be somebody",

Martin Scorsese betreurt het feit dat er steeds meer mensen als Travis Bickle uit 'Taxi Driver' zijn: "Tragisch genoeg de norm"

Voor de fans: topfilms met bijna dezelfde cast als 'The Irishman'

The Godfather

Se7en
Misdaad / Thriller, 1995

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975
new york cityvietnam veteraantaxipornografieobsessiepooiertaxi chauffeurdrugsdealerpoliticusfirearmburgerwachtjunk foodalienationmisanthrophygeweldcynicalillegal prostitutioncharacter studylonermanhattan, new york citymeditativeneo-noirchild prostitutioncomplexnew hollywood drearycautionarydrives provocativeantagonisticaudaciouscallous