The Blair Witch Project (1999)
Genre: Horror / Mockumentary
Geregisseerd door: Daniel Myrick en Eduardo Sánchez
Met onder meer: Heather Donahue, Joshua Leonard en Michael C. Williams
Releasedatum: 7 oktober 1999
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot The Blair Witch Project
"Everything you've heard is true."
Drie filmstudenten reizen naar het Black Hills bos om een documentaire te maken over de legendarisch Blair-heks. Na een tijd rondgelopen raken Heather, Josh en Mike verdwaald, onderkoeld en opgejaagd. Uiteindelijk wordt er nooit meer iets van ze vernomen. Tot een jaar later hun filmmateriaal wordt gevonden...
Heather Donahue
Joshua Leonard
Michael Williams
Short Fisherman
Interviewee (onvermeld)
Waitress
Fisherman With Glasses (onvermeld)
Mary Brown
Man in Yellow Hat (onvermeld)
Interviewee with Child (onvermeld)
andy1980
ofwel hou je ervan of je houd niet van deze film, tussenweg is er niet en ik vind hem heel goed.
sinterklaas
Tijd geleden gezien...
Ik vond hem op sommige ogenblikken best wel spannend alleen waar ik me wel aan irriteerde is de hele tijd die onnodige sight-jacking(door de ogen van een persoon kijken) dat ging wel de hele tijd door.
Oh ja, er was dan zo'n gekke gast die de kaart van het bos kwijtmaakte en de personages in het bos verdwaald Spannonde momenten zijnDat als al die personages in een tent slapen, en dat er een paar meter verderop een vreemde heks achtig iets voorbij loopt of het ging anders, wat ik ook erg eng is en deze keer was die sight-jacking wel nuttig, is dat de overgebleven personages(de rest waren ze kwijtgeraakt) een oud huis vonden midden in het bos. Ze besluiten even een kijkje te nemen binnen en dan worden ze een voor een afgemaakt, tot er een vrouw overblijft die met haar camera in het ronde kijkt en wanhopig 'mike, mike' roept, en vervolgens zelf ook dood word gemaakt. dat zag je aan de camera die op de grond valt.
Ik heb Book of shadows nog niet gezien. Ik vraag me af of dat ook een sight-jacking film word.
ellentjah
Ik vond 'm heeel eng. Je ziet de hele film lang eigenlijk niet echt iets gebeuren (behalve scary geluidjes enz). Maar de manier waarop het gefilmd is : gaf me de indruk dat ik zelf ook in dat bos meeliep. En hoe de spanning opgebouwd wordt enz. Ik leefde daardoor echt helemaal mee. Iets teveel zelfs, want op een gegeven moment wou ik uit schrik de cinema uitlopen
een 4*
- 1953 berichten
Er ging een tijdje het gerucht dat deze film gewoon echt was, en ik heb dat ook nog even geloofd ...
. Toen vond ik de film helemaal spannend. Daarna nog een keer gekeken, maar ik vond het nog steeds een hele spannende film. Van alle enge films die ik heb gekeken, vond ik deze wel 1 van de spannendste.
orbit
- 12092 berichten
Je bent ook al de duizendste die dat schrijft geloof ik
- 1953 berichten
Oeps ..... geen zin gehad om alle voorgaande bladzijdes te lezen..... Maar op de laatste drie bladzijdes was ik wel weer de enige, dus voor de mensen die ook te lui zijn om alle bladzijdes door te nemen, ben ik weer wel origineel
goldensabbath
ik heb de vorige 3 bladzijden eens doorgelezen, en ik vind dat thunderball toch wel ergens gelijk heeft. Ik vond het een heel spannende film, maar ik zou de heks ook wel gezien willen hebben, niet dat het een slecht einde was, maar als dat meisje zich even had omgedraaid, de heks zag en dan werd afgemaakt, zou ik het beter hebben gevonden.
JoeCabot
Wie zegt dat het hier over een heks gaat? Misschien zijn het gewoon zieke mensen die moorden voor fun. Of misschien zelfs aliens
. Ik vind het mysterieuze eraan gewoon erg sterk.
Lola3
Ben niet echt happig om deze te bekijken, heb er al veel over gehoord, maar lijkt voor mij toch ietsje te eng...
killzone
Een echte thriller, een eng gedachte als je erover nadenkt.
Zulke films moet je eigenlijk s'nachts kijken, echt geniaal bedacht als je het zo bekijkt.
De originialiteit hangt boven de lucht en het knappe aan de film is dat het echt 100 procent onafhankelijk gemaakt is door een paar studenten.
De beste onaf. film sinds The Texas Chainsaw Massacre uit 1973.
Een super enge film!!
Koetje-2006
Ik vond hem niet gigantisch eng.
Het is toch een film die blijft hangen, ik denk er nog zo af en toe aan, creepy gedachten.
Verder zit de film best goed in elkaar, goed einde ook!
krc 4ever
ik vond het een domme film, er gebeurde niks in, je zag niet eens wie de dader was.
ik vind het wel origineel dat ze amateurcameras gebruiken
- 1953 berichten
Is dit een goeie versierpoging ? Of ben je gewoon zo goed voor je medemens ?
TheRisingSun
nee geen versierpoging
dat doe ik wel beter
by tha way ze is 4 jr jonger dus hmm nee geen versiering
ik ben heel goed voor de medemens
vooral voor het vrouwelijk geslacht
'Ze' is nog altijd een "hij"!
Lola3 is een jongen...
- 1953 berichten
Ik dacht eigenlijk, Chr!zzle, dat je dat wel doorhad ha, ha. Moet ook kunnen toch ! Maar ik zal gewoon geloven dat het je goedheid is wat hier spreekt, in plaats van iets anders ....
ik vind het wel origineel dat ze amateurcameras gebruiken
M.ike
ik heb veel over deze film gehoord en wil hem zelf ook graag zien maar ik vraag me af.. is deze film niet iets te spannend voor mij? maar dan koop ik de box 1&2 bij elkaar
matthijs_013
ik heb vandaag deel 1 + 2 (niet op 1 dvd, gewoon 2 verschillende) samen voor 4,99 gevonden. Deel 2 is best wel kut, maar deel 1 is gewoon vet gaaf
kiriyama
Net gekeken en ik vond het best een leuke film, geen topper maar wel erg vermakelijk. Het eind vond ik erg goed, lekker mysterieus. Had echter 1 vraagje: hier staat dat ie 86 minuten duurt maar op de timer van m'n dvdspeler stond 77 min. en 30 sec., dus heb ik iets gemist? Hij leek prima, had niet het gevoel dat ik een scene gemist had ofzo. Ik hoop dat iemand het antwoord voor me heeft, als ie stuk is ga ik hem natuurlijk meteen ruilen.
Voorlopig geef ik deze film trouwens een krappe 3*
prodeje
Ik denk dat "The Blair Witch Project" een film is die je één, hooguit twee keer moet zien en dan liefst in een bioscoop. Dan maakt hij echt een onuitwisbare indruk. Samen met de docu "Curse of the Blair Witch" (die hoort gewoon bij de film en is geen vervolg of prequel) is dit wat mij betreft de meest originele film ooit gemaakt. En bovendien zo eng dat ik dacht dat ik dood zou gaan toen ik 'm voor het eerst zag.
100% mee eens! Gold voor mij exact hetzelfde! Pff.. 5*
Inperfections
Mijn eerste horrorfilm die ik ooit in mijn leven had gezien. Toen was ik 13. 's Nachts geen oog dicht gedaan.
Nu, 5 jaar later, blijkt hij helemaal niet zo eng. Wel uiterst origineel, geloofwaardig en vernieuwend, en dat stel ik zeer op prijs.
3,5*** 7,5/10
3,5*** 7,5/10
M.ike
gaaf
mag ik weten waar je die gevonden hebt ik wil ze ook
basketballerke
Erg spannende film, waarin de spanning wordt opgebouwd niet via enge dingen, maar via geluiden. Ongelooflijk sterk geacteerd. Het einde is een van de beste die ik ooit heb gezien.
3,5
ultra lord
ik vond het maar een bagger film het einde was wel spannend maja dan is het in 1 keer afgelopen toen baalde ik wel want het werd net leuk. en het door de camera kijken van de persoon zelf bgon me ook te irriteren
1 ster is meer dan gnoeg

Blair Witch
2016

Book of Shadows: Blair Witch 2
2000

Kaskrakertjes: vijf relatief 'goedkope' films die ontzettend veel winst maakten

Netflix voegt morgen de found-footage horrorfilm 'The Blair Witch Project' toe aan het aanbod

Found-footage horrorfilm 'The Blair Witch Project' vanavond te zien op televisie

Stephen King durfde slechts één film écht niet af te kijken: 'Halverwege uitgezet'

V for Vendetta

The Others
Horror / Thriller, 2001

The Hunchback of Notre Dame
Drama / Romantiek, 1939
hekskamperenmapvoodoowildernislegendedangeroussorcerymarylandwoudbovennatuurlijkhorrorabandoned housevriendenbossenparanormaalurban legendmysterieonafhankelijke filmoverlevingvideo cameratruefilmmakerhandheld cameramockumentaryleerlingurban myth angsttalking to the camera cultfilmhekserijkwaadaardigghost storyyelling fake documentarygevonden beeldenparanormal activityvideotapeevil witchfolkloreamerican wildernessparanoidhopelessdeadly creature folk horrorjaren 90lost in the woodsblair witch mythlocal legendwoman filmmakerteenage filmmakerssuspense pseudo-documentarydepressingambiguousmokumentarypovfaux documentary