• 9.376.398 stemmen

The Blair Witch Project (1999)

Horror / Mockumentary | 86 minuten

Genre: Horror / Mockumentary

Geregisseerd door: Daniel Myrick en Eduardo Sánchez

Met onder meer: Heather Donahue, Joshua Leonard en Michael C. Williams

Releasedatum: 7 oktober 1999

Plot The Blair Witch Project

"Everything you've heard is true."

Drie filmstudenten reizen naar het Black Hills bos om een documentaire te maken over de legendarisch Blair-heks. Na een tijd rondgelopen raken Heather, Josh en Mike verdwaald, onderkoeld en opgejaagd. Uiteindelijk wordt er nooit meer iets van ze vernomen. Tot een jaar later hun filmmateriaal wordt gevonden...

Heather Donahue

Joshua Leonard

Michael Williams

Short Fisherman

Interviewee (onvermeld)

Fisherman With Glasses (onvermeld)

Man in Yellow Hat (onvermeld)

Interviewee with Child (onvermeld)

avatar van tovenaar

tovenaar

Edie schreef:

belebberde budget

avatar van morpheus

morpheus

Nooit meer wat gezien van Daniel Myrick en Eduardo Sánchez hierna, terwijl deze film gezien de opbrengsten een open deur richting hollywood had moeten creeren

Ze zouden bezig zijn met Heart of Love maar volgens de officiele site is die in Pre-Pre-Production, maar ja de officiele site is niet meer upgedate sinds 2001, hmmmm

avatar van Yak

Yak

Het is inderdaad al een tijdlang he-le-maal in mekaar geklapt. Sanchez was nog bezig met een project (Freebusmilken) waar ook geen schot meer in zit. Heart Of Love en de Lovians is een stille dood gestorven (al nodig ik wel iedereen uit om zich ziek te komen lachen op lovians.com). Alles rond de Blair Prequel is godzijdank stilgevallen. Uit haxan.com valt op de maken dat ze nog wel érgens mee bezig zijn, maar wat het is.. geen idee.

avatar van sash!

sash!

een creepy sfeertje wel raar einde. Vraagje is dit nu echt gebeurd of is dit enkel maar film?????3,5*

avatar van subliminal

subliminal

Echt gebeurd !!!

Heb je die documentaire over deze film niet gezien dan ?

niet echt gebeurd hé.

GFM

Niet echt gebeurd?? Ik heb toch wel degelijk een docu erover gezien dat het allemaal echt was hoor.....

saske

Ja die docu heb ik ook gezien maar wat ik dan wel raar vond was dat die 3 acteurs later nog in andere films opdoken

GFM

Zou het dan toch allemaal nep zijn geweest??

saske

Natuurlijk, de acteurs in deze film wisten er alleen niks van, het was allemaal opgezet spel. als je de blair witch eens op dvd ziet, moet je de film eens opzetten met commentaar van de regisseur.

GFM

Jeetje nooit geweten zeg......

saske

ik denk dat er veel dit niet weten

GFM

Denk je?? Ik zat je nl. een beetje te pesten hoor...maar als dat dus zo is, is dit dan een spoiler alert??

saske

nee denk ik niet hoor. gewoon een antwoord op de vraag van sash.

GFM

Ik vond de documentaire, die toendertijd op SBS was te zien, erg cool..... De film viel hierdoor alleen de eerste keer errug tegen... Maar vanwege originaliteit en toch ook een beetje de docu 3*...

saske

dat is raar, die spoilers werken toch niet???

GFM

Ze werken wel hoor, alleen als je al gestemd hebt op een filmkun je het wel lezen... Het lijkt me alleen niet noodzakelijk spoilers hier te plaatsen...

saske

ik weet het niet want daar stond een uitdrukkingteken achter.

avatar van DaaaNtje

DaaaNtje

Ag wel een koole film..vond hem enger dan the ring..Jaja..en Danielle is padvinder..:P en als jij s'nachts door een bos loopt en je maakt jezelf een beetje bang, denkt terug aan deze film, hoort opeens iets vreemd..of je beeld je in dat je iets hoort of ziet..OMFG! je schrikt je wild!

Goede film dus..met een vreemd eind..:)

avatar van flipsen

flipsen

Over twee weken op vakantie, en dan gaan we hiken door Noorwegen, met een tentje mee. Ik moet deze nog even zien voor de tijd, dan kan ik even kijken hoe je dat absoluut niet moet doen. Mochten ik in het tentje geluid om mijn tent heen horen, dan voegt het idee van deze film weer wat extra spanning toe!

avatar van Yak

Yak

flipsen schreef:

Les 1: zorgt dat je niet op het kompas alsmaar rechtdoor loopt maar toch in een rondje gelopen blijkt te hebben. En blijf met je fikken van voodoo shit en piles of rocks af!!

avatar van MaryCorleone

MaryCorleone

Jos2 schreef:

Wat is dit nu weer voor onzin? Ik leef van fantasie en vond dit toch echt een voorspelbaar amateuristisch en saai broddelwerkje.

Wat voor een baan heb jij dan? Belastinginspecteur?

Een verschrikkelijk spannende film! Zeker de moeite waard!

avatar van Erikr73

Erikr73

samen met Exorcist 1 wat mij betreft de engste films die ik ooit gezien heb!

Ontzettend goed dat ze van begin tot eind vol bleven houden dat het een band was die ze in het bos gevonden hadden... je blijft het ook constant denken als je de film kijkt.

Of was de band nou echt gevonden...?

4* sterren!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Sorry hoor, deze film deed me van mijn stoel vallen van de engheid destijds, in hun opzet zijn ze dan ook meer dan volledig geslaagd en films die dat kunnen krijgen de volle 5.

***** dus.

Film die doet wat hij poogt te doen, en het daardoor met voorsprong haalt van al die Japans/Aziatische neo-suspense flicks.

Simpel en effectief, met best overtuigend acteerwerk, hoogtepunt de speech die het meisje houdt tegen het einde van de film aan. Prefecte lengte en perfect einde.

4.5*. Waarschijnlijk omdat ik de hype rond deze nooit actief heb meegemaakt.

avatar van mister blonde

mister blonde

wat heeft dat laatste met de kwaliteit van de film te maken?

avatar van cornelis

cornelis

Onderhond schreef:

Film die doet wat hij poogt te doen

Wat is dat dan?

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

(Ninjatrap door een open deur)

Dat is om je het zweet door je bilnaad te laten lopen, cornelis!

avatar van Ramon K

Ramon K

Onderhond schreef:

4.5*. Waarschijnlijk omdat ik de hype rond deze nooit actief heb meegemaakt.

Zonder te stangen OH....na al die discussies met jou over vernieuwend camerawerk, virtuele technieken, juiste editing, kwalitatieve longtakes etc.....krijg jij het met deze post bij deze film voor elkaar om me letterlijk van mijn stoel te laten donderen.

avatar van cornelis

cornelis

Captain Pervert schreef:

Dat is om je het zweet door je bilnaad te laten lopen, cornelis!

Daarin slaagt de film geenszins.

Is dat wat OH bedoelde?