• 9.373.530 stemmen

Snuf de Hond en het Spookslot (2010)

Familie / Avontuur | 85 minuten

Gesproken taal: Nederlands

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot Snuf de Hond en het Spookslot

Tom gaat samen met Mirjam en Snuf een week logeren bij hun oom Hans en hun neef Jaap. Vlakbij het huis van Oom Hans is een spookkasteel. Hier blijkt ook een legende aan vast te zitten, de legende van Zwarte Bertram, ook wel de vloek van de jaloezie genoemd. In het kasteel heeft zich een bende smokkelaars gevestigd. Rechercheur Barninkhof is op zoek naar deze bende, die voortdurend toeslaat. Als Tom iemand in het spookslot ziet, lijkt niemand hem te geloven. Om het te bewijzen besluit Tom alleen op onderzoek uit te gaan, samen met Snuf. Hierdoor komt Tom in aanraking met de gevaarlijke bende smokkelaars in het spookslot.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Vanaf 16 november te koop op dvd.

De hoofdrollen in deze film worden gespeeld door Ydwer Bosma en Joosje Duk. Eerder werden Tom en Mirjam gespeeld door Tom van Kalmthout en Vivian van Huiden. Deze acteurs waren te oud geworden en werden vervangen in deze film.

YouTube - Op de set van... SNUF EN HET SPOOKSLOT

avatar van puckb96

puckb96

Is dit dan een direct-to-dvd film? Lijkt me leuk.

avatar van hvdaalen

hvdaalen

Vandaag aanwezig geweest bij de premiere van deze film. Echt een leuke Hollandse film voor het hele gezin. Ik vind wel enkele scenes in de film niet heel sterk. De hoofdspelers mogen 'zomaar' het huis inlopen waar die nacht een inbraak is gepleegd... Aan het eind van de film gaat de bende toch een inbraak plegen, ondanks dat Tom ontsnapt is en weet wat de plannen zijn... Maar...de echte hoofdrolspeler, Snuf, is geweldig. Die wint wat mij betreft het 'Gouden Bot'.

avatar van stinissen

Uitstekende familie film waar kinderen hun hart kunnen ophalen.

avatar van Markpsv15

Markpsv15

Belachelijk te oud, die nieuwe zien er juist te oud uit. Jammer niet de originele cast

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ook al is het een kinderfilm wil dat nog niet zeggen dat er ook maar slecht geacteerd mag worden, want wat werd hier slecht geacteerd zeg. En zelfs voor een kinderfilm is het niveau wel heel erg laag zeg. Die snuf kan nog net niet praten maar voor de rest heeft ie maar weinig dingen waar ie problemen mee heeft. Wat een kul, zelfs mijn neefjes vonden het een beetje te.

Heel jammer want er kunnen best leuke kinderfilms gemaakt worden in Nederland,teminste beter dan dit. Snuf in oorlogstijd was niet veel maar toch wel beter dan dit.

avatar van erik1677

erik1677

De orginele cast vond ik Veeeeeeelllll beter, dit was echt verschrikkelijk.

De andere 2 delen vond ik goed tot geweldig, maar helaas dit vond ik maar niks,dus ga hier ook geen cijfer voor geven.

Vooral de hoofdrolspeler die tom speelde vond ik verschrikkelijk en stoorde me heel erg.

waardeloos.

avatar van Quido

Quido

Is dit dus nog slechter geacteerd dan die eerste twee films? Hoe is dat mogelijk?

avatar van erik1677

erik1677

hahahahaha ja nog slecher, veeeellll slechter

avatar van Multivitamine

Multivitamine

De hoofdrol wordt wederom in dit derde deel ook weer fantastisch vertolkt. Speelt zo natuurlijk en een perfecte timing. Complimenten daarvoor!

Verdere spelers zijn niet allemaal even sterk, dat is een gemiste kans aan deze film.

Het verhaal is zo ontzettend leuk en wordt goed weergegeven. Daarom vind ik het toch een aanrader om te gaan kijken.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dat kun je niet menen dat de hoofdrol fantastisch word vertolkt en naatuurlijk speelt, het is gewoonweg heel slecht geacteerd. een perfecte timing????

kijk dat je het een leuke film vind ok dat is je goed recht maar kijk dan wel goed of er daadwerkelijk goed geacteerd word, en dat word er niet, en zeer zeker niet door die tom, die was nou uitgerekend het slechtst. zie jij dat echt niet????? ben je nog heel jong soms, dan kan ik er nog begrip voor hebben.

avatar van Multivitamine

Multivitamine

mcdaktari schreef:

Wie speelt er de hoofdrol?

avatar van Timmy757

Timmy757

Redelijke film, maar ontzettend jammer van de nieuwe cast. Vond de oude cast ok, maar hier wordt echt slecht geacteerd, vooral die jongen die Tom speelt was dramatisch. Verder vermakelijke film, opvallend trouwens dat de film zich opeens in het heden afspeelt.

avatar van Anjin

Anjin

"Acteurs" lazen volgens mij gewoon uit een boekje..

Wat een belachelijke vertoning,vooral dat jochie wat de hoofdrol speelt..

Kun je zien nederlanders kunnen niet eens een topfilm maken..

En dan nog die titel "En het spookslot", heb maar 3 a 4 x dat slot gezien in die film..

Nee titel leek heel wat maar je komt bedrogen uit..

avatar van robertus65

robertus65

Mierzoete EO film met Disney trekjes, wat moet je er dan van verwachten, niet meer dan je kunt verwachten.

Leuke film voor de kids, de casting voor de 2 hoofdrolspelers had wel beter gekund Ik zou hem of haar verantwoordelijke voor de casting ontslaan. Het leek wel of er lobbyboy met de tekst op een bord en mee aan het lopen was, maar goed het hier om een kinderfilm en bij hun valt dit waarschijnlijk niet zo op.

Volgens mij zit bij de beoordeling van deze film ook de casting director een mening te geven.

Steven de sfeer, filmwerk en de spanning waren goed jammer van de nog niet geschikt acteurs voor de film.

avatar van Quido

Quido

Net als haar voorgangers niet bijster sterk geacteerd en slecht geschreven, maar die hele Snuf-reeks heeft wel wat sympathieks. Zou het aanmoedigen als De Jong hier nog een tijdje mee doorgaat. Begin komend jaar is in ieder geval ook Snuf de Hond en de IJsvogel te zien.

avatar van neli123

neli123

Het is echt stom door die nieuwe acteurs!

avatar van GGG

GGG

Voor de moeite een een. Wat een goede herder maar wat een slechte acteurs. Vooral die Tom moeten ze nooit meer laten spelen... Ze hadden beter neef Jaap kunnen nemen voor die rol!

avatar van Leeuwenkuil

Leeuwenkuil

Er zitten goede scenes in, maar ook hele slechte. Tom in erg afwisselend in zn rol. Ene scene is goed gespeeld en de andere erg slecht. Sowieso vind ik t een beetje rommelig gemonteerd, maar de sfeer die de film meebrengt is wel prettig. gelukkig is snuf en de ijsvogel al veel beter.

avatar van puckb96

puckb96

Leuke film. Hier moet je gewoon niet zo bottig tgen doen. Dit is voor de kids.

avatar van Spetie

Matige film, maar wel een stukje beter dan Snuf en de IJsvogel, dus dat is al heel wat.

Waar Snuf en de ijsvogel bol stond van de onlogische zaken, heeft deze film daar iets minder last van. Deze film is sfeervoller en kent zelfs bij vlagen een aardige regie, waarbij vooral de flashbacks in het verleden er positief uitspringen. Helaas is het acteerwerk in deze film ook erg matig, met als dieptepunt de hoofdrolspeler, die Tom echt dramatisch neerzet. Verder kijkt het wel aardig weg, ook omdat het verhaal deze keer wat interessanter is, al lagen sommige scènes er wel weer erg dik bovenop.

De eerste twee delen blijven het best, maar deze komt tenminste enigszins in de buurt.

avatar van Hannes791

Hannes791

zag vandaag het 1e deel van de film op TV. Die Bosma (Tom) is echt heel slecht. Echt razzie-werk. Verder is het allemaal een stuk minder dan de 1e 2 films. Het wemelde overigens van de opvallende consitentiefouten

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1950 berichten

Wat een slappe Nederlandse film. Ik vind dat ze veel te weinig met de hond hebben gedaan. Hij is toch de hoofdrolspeler? Het lijkt wel of de hond een bijverhaaltje heeft. Het acteren is vreselijk slecht. Het verhaal is ook echt niet leuk. Zit ook helemaal geen spanning of humor in.

avatar van Dk2008

Dk2008

Geweldig leuke film. Het doet wel ouderwets aan, maar niet zo vreemd want de verhalen van Snuf de Hond dateren vaak al uit de jaren '50 en '60, alleen is het dus een beetje aangepast aan deze tijd.

Ik vind deze van de vier tot nu de beste, maar ze zijn allemaal wel leuk. De eerste is eigenlijk nog de minste, maar het zal wel komen door de oorlogstijd, echt zo'n afgezaagd thema.

In deze, wordt toch ook het best geacteerd, vind ik zelf. Verder grappige opnamen van de hond iedere keer er tussendoor. Als mensen wat hebben gezegd, krijg je vervolgens ook nog een reactie te zien van de hond, dat hebben ze dus weer leuk gemonteerd.

Deze film deed me sterk denken aan tv van vroeger met dergelijke jeugdseries, o.a. Floris maar nog een dozijn andere van die series, waar i.p.v. lekker op vakantie te zijn, er natuurlijk weer iets moest gebeuren anders had je geen aflevering.

Ik snap alleen niet wat "de schapendoder" precies met het verhaal te maken heeft. Snuf krijgt aan het eind een flinke klap en raakt gewond. Daar zie je opeens niets meer van. Ongetwijfeld zullen er nog wel meer fouten te ontdekken zijn. Maar flauwekul om daar op te letten, ik meld dit alleen maar omdat het me opviel.

Het is ook wel gek dat je als kijker sneller op de hoogte bent van wat er nu precies sprake is dan de spelers dat doen.

Toch vind ik dat ze hun rollen goed spelen, en die drie jongelui doen het best leuk. Vooral Ydwer Bosma doet het net als in de IJsvogel best weer aardig. Ook is het weer sfeervol verfilmd. Goed camerawerk ook.

Een beetje spannend en een beetje mysterieus rondom die legende. Eigenlijk is het voor de jeugd bedoeld. Maar zeker bij deze film vond ik het de hele speelduur wel leuk om naar te kijken met hier en daar ook een glimlach, ook al is het verhaal verder vrij simpel. 5,0

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima avonturen/familiefilm die lekker wegkijkt.

avatar van masterton

masterton

Het is omdat de opnames zo mooi waren, want van de grote acteer prestaties moet de maker het niet hebben, waren het dezelfde acteurs geweest als in de eerste 2 snuffilms, dan had ik 1 ster meer gegeven, misschien zelfs wel 1,5 ster !

avatar van lezertje

lezertje

Nederlandse jeugdfilm van een zeer bedenkelijk niveau met een script om je voor te schamen. Noem het gerust racistisch. Net als in zijn voorganger ‘Snuf de hond en de jacht op Vliegende Volckert' (2008) bedienen de schurken zich ook hier van een oude legende om de bevolking schrik aan te jagen om zo vrijuit te kunnen handelen. Een inbrekersgilde, bestaande uit Roemenen, die graag de tarotkaart (zigeuners) leggen, stelen er vrolijk op los. Ook in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw kregen in kinderfilms en kindertoneel buitenlanders vaak de rol van schurk toebedeeld. Waren het toe veelal Italianen of Spanjaarden (De toenmalige gastarbeiders), nu, om het geheel iets actueler te maken hebben de scenarioschrijvers gebruik gemaakt van de angst voor de arbeiders uit de Oostbloklanden. En dat anno 2010, nota bene in een film gemaakt voor de Evangelische omroep.

avatar van Iv1309

Iv1309

lezertje schreef:

Het zijn niet de scenarioschrijvers die dit hebben gedaan. Ken uw klassiekers, Snuf de Hond is veel ouder dan de films. Sterker nog, Snuf de Hond is nog veel ouder dan ikzelf ben. Goh, wat las ik die boeken vroeger graag. Jeugdsentiment. En geloof me, in die tijd dat de boeken geschreven werden (de jaren '50 werden de eerste boeken geschreven), dacht men nog niet heel erg diep na over het thema racisme. Toch werd de serie wel veelal verkocht in christelijke boekhandels. Volgens mij is de grote reden erom dat er soms aan de eettafel gebeden wordt in zowel de boeken als de films. Maar ja...

De reden dat ik deze film slecht vind, heeft niets te maken dat men zich eigenlijk goed aan de boeken houdt in alle delen (want het plot is niet door de scenarioschrijvers van deze films gedaan maar door de boekenschrijver Piet Prins). Maar mijn reden is dat ik de eerste twee films zo goed vond, dat als de regisseur al zo nodig twee andere acteurs moest gebruiken voor de hoofdpersonages, dat hij beter acteurs had kunnen kiezen die op zijn minst zouden kunnen tippen aan de eerste twee. Miriam valt nog wel te pruimen. Maar Tom... deze acteur heeft zijn teksten gelezen en probeert ze gewoon uit zijn hoofd op te dreunen. Misschien hebben ze wel net buiten beeld zelfs zijn teksten opgehouden. Het komt zo ongeloofwaardig over... zo slecht... het acteerwerk is zo dramatisch dat ik nog niet halverwege ben afgehaakt. En mensen die zeggen "Het is een kinderfilm, neem het niet zo nauw" het is wel jeugdsentiment voor vele volwassenen. Dus vaak heb je wel hogere verwachtingen van een verfilming van jeugdsentiment, het is dus niet iets wat alléén kinderen trekt of hoort te trekken maar ook mensen die kind zijn geweest en toen de boeken in handen hielden.

En dan nog een allerlaatste afknapper van deze film waar de regisseur ook wel rekening mee had mogen houden: het speelt zich af eind jaren '40. Ik kan mij niet voorstellen dat tussen het tijdperk waarin Snuf in Oorlogstijd zich afspeelt (1940 tot 1945) en de tijd waarin deze film zich afspeelt 20 jaar zit. Want dan zouden Tom en Miriam ergens in de 30 zijn ofzo. Dus het is logisch: het speelt zich af in de jaren '40 na de oorlog. Maar... spijkerbroeken werden pas door vrouwen gedragen vanaf het begin van de jaren '60 (en toen was dít deel al geschreven!). En geloof mijn ouders maar die de hippietijd meegemaakt hebben, daar had de oude stempel toen nog heel wat moeite mee. Hoe zou het zijn geweest als een jonge vrouw eind jaren '40 een spijkerbroek droeg, 10-15 jaar op de mode vooruit? Zou ze niet zijn uitgemaakt voor dochter van de duivel (Miriam is niet echt bepaald het type om haar reputatie zó te verpesten)? Dus ook het tijdperk is in deze film vreselijk slecht neergezet. Het lijkt eerder jaren '60 dan '40.

avatar van jex

jex

Bijna vijf sterren op netflix... daarom nu aan't kijken maar ja waarderingen op netflix kan je beter niet al te serieus nemen.