• 9.370.314 stemmen

Snuf de Hond en het Spookslot (2010)

Familie / Avontuur | 85 minuten

Gesproken taal: Nederlands

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot Snuf de Hond en het Spookslot

Tom gaat samen met Mirjam en Snuf een week logeren bij hun oom Hans en hun neef Jaap. Vlakbij het huis van Oom Hans is een spookkasteel. Hier blijkt ook een legende aan vast te zitten, de legende van Zwarte Bertram, ook wel de vloek van de jaloezie genoemd. In het kasteel heeft zich een bende smokkelaars gevestigd. Rechercheur Barninkhof is op zoek naar deze bende, die voortdurend toeslaat. Als Tom iemand in het spookslot ziet, lijkt niemand hem te geloven. Om het te bewijzen besluit Tom alleen op onderzoek uit te gaan, samen met Snuf. Hierdoor komt Tom in aanraking met de gevaarlijke bende smokkelaars in het spookslot.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Marvinleeaday

Marvinleeaday

Wat was dit slecht zeg. Met name die Ydwer Bosma(Tom), hoop voor hem dat hij geen acteur wil worden.

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Direct na Snuf de Hond in Oorlogstijd opgezet en ook deze viel niet tegen, hoewel het verhaaltje net iets minder interessant is. Het vreemde is dat deze film zich zo'n 65 jaar later afspeelt maar dat iedereen nog gewoon even oud is, Snuf incluis. Heerlijke film voor als je even niets te doen hebt en het buiten regent dat het giet. Kop thee erbij. Dialogen zijn af en toe wel heel snuf, ik bedoel suf:

'Dus u bent Roemeens?'

'Ja, maar wel betrouwbaar.'

Maar de blije hond Snuf maakt alles weer goed. Zag ik 'm nou knipogen?

avatar van Rouge

Rouge

Leuk verhaal maar tenenkrommende acteerprestaties. Vooral Tom en Mirjam, bar wat slecht!

avatar van Shadowed

Shadowed

De jonge castleden ademen plezier en oprechtheid uit en het idee is leuk gevonden, maar regisseursduo Steven de Jong en Erwin van den Eshof dirigeren wel erg nadrukkelijk volgens de boekjes. Uiteraard zit een film als deze vast een geschreven bronmateriaal, maar het weinig sensationele verloop nodigt hoe dan ook niet bepaald uit voor een adaptatie. Zo krijgt het Spookslot betrekkelijk weinig aandacht en zitten de volwassen castleden veel te veel vast aan (slecht uitgevoerde) stereotypes. Kinderen zullen zich mogelijk vooral storen aan de afwezige spanningsboog en het voorspelbare verloop, waardoor de makers voor alle doelgroepen weinig materiaal garanderen om te onthouden. Om nog maar te zwijgen over de zeer matige visuele opmaak van de film.