Genre: Misdaad / Komedie
Releasedatum: 10 januari 2002
Bekijk via Videoland
Plot Ocean's Eleven
"Are you in or out?"
De crimineel Danny Ocean komt na een gevangenisstraf van vier jaar eindelijk vrij. Hij besluit zijn herwonnen vrijheid meteen goed te gebruiken door drie casino's in Las Vegas te beroven. Om deze bijna onmogelijke klus te klaren, verzamelt hij een grote crew professionals om zich heen. Al snel blijkt dat er voor Danny meer op het spel staat dan alleen maar geld: zijn ex-vrouw Tess is namelijk de nieuwe vriendin van Terry Benedict, de eigenaar van de casino's die hij wil beroven.
- Trailer (YouTube)
- Ocean's Eleven (BoekMeter)
- Ocean's Eleven (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Reuben Tishkoff
Livingston Dell
Frank Catton
Timothyvdmeer
Beste uit de reeks! Mooi gefilmd...leuke kijk in een casino.
Verder leuke rollen. Goed gespeeld. En natuurlijk mooie locaties.
Door de verrassende twist 4.5*.
robkuh1984
Gistere weer gezien op TV voor de zoveelste keer. D film wordt elke keer beter, omdat de oplettende kijker elke keer al in een vroeg stadium aanwijzingen tegen komt waar je de 1e keren overheen leest/kijkt.
Verder een erg hoog humor gehalte (vooral Pitt en Cloony spelen goed op elkaar in).
Enige fout in de film die mij opviel en waardoor ik geen 5 punten geef is de slordigheid van sommige momenten
bijvoorbeeld: Clooney ligt eruit nadat men erachter is gekomen dat het hem om z'n ex te doen is. vervolgens neemt Damon z'n rol over en met pijn en moeite (o.a. door de zakken te rollen van Benedickt) de codes kan kraken om de lift in te komen. vervolgens moeten de camera's van de lift vervalst worden. Tot dusver niks geks, maar nadat dit gelukt is, komt Demon Cloony weer tegen in de liftschacht. waarom dus zo moelijk doen als Clooney het blijkbaa ook voor elkaar krijgt om er makkelijk te komen....
Er zullen ongetwijfeld meer foutjes in zitten, maar vind dit gewoon slordig uitgewerkt en het viel mij meteen op. vandaar 4 sterren
JohnWilliams
Ik hou wel van dat plannen etc. en dan is deze film daar precies goed voor. Een omgelijke taak maar toch weten ze het klaar te spelen. Echt een top film met een onwijs goeie Cast. Vooral heb ik genoten van de acteerprestaties van Demon en Pitt, de rest speelde ook goed zoals Clooney en Mac. Scenes zoals bij de fontein (dat iedereen weg loopt) zijn toch ook wel goed gedaan.
Het verhaal zat goed in elkaar en dan natuurlijk nog die doordachte dingen, die maken Ocean's Eleven een pracht film om naar te kijken. Muziek was er nauwelijks alleen op het laatst een soort suite die wel oké was. Leukste scene was natuurlijk die eindscene met die robot en met het SWAT team die eerst blijkt echt te zijn, maar daarna zijn het gewoon Pitt en zijn mannen. Echt geweldig. 4*!
Pauluschhh
Spannend en zeer grappig! een must-see dus!
Top-acteerwerk ook van Brad & George!
moviemarloes
Super, leuke humor & spannend!
Dit is absoluut de leukste van de drie.
Ocean's Twelve wordt al minder & Ocean's Thirteen is helemaal een flop.
Reservoir Dogs
They're Having So Much Fun It's Illegal.
Soderbergh heeft er iets veel beter uit gehaald dan de versie uit 1960.
Het publiek geniet er gewoon van om te zien hoeveel plezier de sterrencast in deze film wel niet heeft, in de versie uit 1960 met Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis Jr. zetten ze hun feestelijke levensstijl gewoon nonchalant verder voor de camera in de vorm van een weinig zenuwslopende heistfilm.
Soderbergh weet gewoon een elegante en stijlvollere film af te leveren met een beter uitgewerkt verhaal en met leukere personages. Brad Pitt die met veel plezier naast een ondeugend grijnzende Clooney loopt te acteren, het is toch geweldig om te zien ?
Als ik dan toch een klein minpuntje eruit moet halen is dat de film in het begin een beetje traag op gang kwam. Er werd veel aandacht besteed aan de introductie en aan de planning wat eigenlijk maar goed is ook want zo simpel als ruitje inslaan, graaien, en snel weglopen is het allemaal natuurlijk niet.
Sportingerke
Films/series waarbij je als kijker verbroedert met de misdadigers die Robin Hoodsgewijs een "scam" opzetten om een nog grotere misdadiger te beroven spreken steeds tot mijn verbeelding. Ook films als "The Italian Job" en de BBC-serie "Hustle" passen in deze omschrijving.
Ook Ocean's eleven is zeer leuk om naar te kijken.
Nooit ontstaat er een gevoel van verveling en de film vloog werkelijk voorbij.
De gigantische bedragen die ze van plan zijn te stelen zullen wel ongeveer overeenkomen met het bedrag dat nodig geweest is om zulk een sterrencast te kunnen betalen, maar soit.
Ik kan mij weinig films voorstellen die qua sterrencast beter doen dan deze.
Misschien was de film ook met mindere acteurs even goed geweest, maar Brad Pitt en George Clooney doen alleszins erg hun best om de film tot een succes te maken.
Zeker een aanrader en ik kijk al uit naar Ocean's Twelve die ik waarschijnlijk morgen bekijk
bob de niro
Hele goeie film met een topcast!Erg leuk om naar te kijken en ook een goed verhaal.Nu de nr 12 en 13 nog kijken maar die schijnen een stuk minder te zijn.Deze krijgt 4****
bild
Luchtige en vermakelijke komedie met sterrencast.
Bij herziening toch een halve ster verhoogd. De sterrencast blijkt zich wel meer te amuseren dan de kijker en de film is enkel een excuus om samen een leuk projectje te doen. Toch enkele leuke scènes en knipogen naar collega acteurs en films. Het verhaal zelf is een geoliede machine die z'n ding doet. Maar het is wel goed genoeg om er van te genieten.
powerman
Meneer Ocean wil 3 casino's tegelijk beroven. Hiertoe verzamelt hij 11 personen om zich heen (Ocean's eleven). Het plan is mooi maar is het wel uitvoerbaar i.v.m. de enorme beveiliging? De acteurs zijn echt geweldig, vooral George Clooney, en het verhaal verloopt anders dan je verwacht. Ik heb deze film nu 3 keer gezien en hij blijft leuk!
domkey
Geen moment heb ik me verveeld met de capriolen van George Clooney & collega's. Een boel humor en actie, fijn.
Vinokourov
Leuk! Lekker sfeertje en een supertoffe en spannende scene op het eind!
moviemafketel
- 19752 berichten
Topcast deed deze film voor een vriendenprijsje werd toen gezegd.
Ze vonden het zelf ook een leuk script en wilden het wel doen voor iets minder.
Anna bij Nacht
Lekker wegkijkfilmpje voor een regenachtige zondagmiddag. Lekker in je pyjama op de bank, bak popcorn op schoot en kijken maar.
Het verhaal zit goed in elkaar en de acteurs doen het stuk voor stuk goed. Echt spannend kan ik zo'n film nooit vinden, maar wel leuk!
no9
blijft geweldig deze film.. Met name grappig is dat Brad Pitt de hele film door iets aan het eten of drinken is..
Joetje
Nee, anders had iemand het allang gedaan. Ach, daarom is het ook een film.
sweetlover100
haha daar heb ik nou nog nooit op gelet! is me ook nog nooit opgevallen trouwens
Ik ga er vanavond even op letten!
bollepeer
geweldige film, verhaaltechnisch zeer goed. natuurlijk een zeer goede cast. er zit van alles in, humor, aktie enz. zeker wel een 4 * waard.
polopolo150
Van 3,0 naar 4,0 gegaan.
Ik kwam te laat achter dat deze film vanavond op TV kwam, dus ik zag alleen maar de laatste paar minuuten. De meeste van deze film wist ik toch wel. Maar na toch een herziening is deze film gewoon zoveel meer waard.
De kat en muis spel, en de meesterlijke truuks om mensen te misleiden. Dan kun je als een normale filmkijker enorm in de beet genomen worden, en dat maakt het leuk.
Deel 1 vond ik altijd de leukste Ocean film.
Bart Simpson
Wat een verrassing dat Veronica deze film uitzend en niet SBS6!
Dosis
Gisteren voor de 3e keer gekeken, toen 'ie op Veronica kwam. Ik blijf hem goed vinden.
Goed opgezet, en goede acteurs.
Titus9
Een bijna perfecte film. Vanwege 1 plot-hole verliest hij een halve ster. Hoe komen de flyers in de kluis?? nu las ik op imdb dat de regisseur toegegeven had dat het een plot-hole was.
Voor de rest is en blijft het een geweldige film
Ro_mien
Gigantische lijst van A-acteurs, grappig, sterk verhaal (goed gevonden).
Heerlijke film. Niets op aan te merken.

Ocean's Thirteen
2007

Ocean's Twelve
2004

Komische misdaadfilm 'Ocean's Eleven' en zijn vervolgen zijn nu te zien op HBO Max

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

Online casino spellen die ook in films voorkomen

Geprezen misdaadkomedie 'Ocean's Eleven' van Steven Soderbergh zondagavond 12 mei te zien op televisie

Snatch

The Hangover
Komedie, 2009

Taken
Actie / Thriller, 2008
gevangeniscasinopickpocketstripclubdiefcaperovervaloplichteratlantic citysalt lake city, utahlas vegascard dealerexplosives expert exhilarated