The Passion of the Christ (2004)
Speelduur: 127 minuten / 120 minuten (cut version)
Alternatieve titel: The Passion Recut
Geregisseerd door: Mel Gibson
Met onder meer: Jim Caviezel, Maia Morgenstern en Monica Bellucci
Gesproken taal: Hebreeuws en Latijn
Releasedatum: 1 april 2004
Plot The Passion of the Christ
"By his wounds, we were healed."
The Passion of The Christ is een film over de laatste twaalf uren van het leven van Jezus van Nazareth. De film opent in de Olijventuin (Getsemane) waar Jezus naartoe gaat om te bidden na het Laatste Avondmaal. Jezus verzet zich tegen de verlokkingen van Satan. Verraden door Judas Iscariot, wordt Jezus gearresteerd en meegenomen binnen de stadsmuren van Jeruzalem waar de leiders van de Farizeeërs hem confronteren met beschuldigingen van heiligschennis en hem ter dood veroordelen.
- Hê Kainê Diathêkê (BoekMeter)
- The Passion of the Christ (MusicMeter)
Jesus
Judas Iscariot
Pontius Pilate
Claudia Procles
neo
Ik wil graag zien dat deze film door zoveel mensen word gezien.Dit kan je bereiken door deze film bekend te maken in dit kikkerlandje.
VOORBEELDEN:
- je vertelt zoveel mogelijk mensen over deze film
-je maakt veel reclame over deze film
-deze film zal de mensen die christus nog nie kennen helpen bij hun zoektoch
-ga naar je eigen bioscoop en vraag de eigenaar dat hij deze zal laten draaien
Wat een onzin. De film gaat toch draaien op 8 april ?
Van veel weerstand tegen de film heb ik in Nederland nog niks gemerkt.
-deze film zal de mensen die christus nog nie kennen helpen bij hun zoektoch
The passion of christ is een van de meeste beste film ooit gemaakt.
Tsja...
thepassion1986
sorry voor de spelfouten maar ik had een vraag kunnen jullie een link van mijn website plaatsen op jullie website als dit mogelijk is
En ik weet dat deze film hier gaat draaien maar ik probeer zoveel mensen te infomeren over deze movie
Ik update mijn site dagelijks met allemaal nieuwtjes
ik zou graag willen zien dat jullie dit serieus nemen
alvast bedankt
solomon bhabla
Jordy
Sorry, je mag hier over de film discussieren, maar het is hier geen reclamebord voor andere sites.
En de stem die ik net verwijderd heb is weer terug.
Wil je een ban, of haal je 'm zelf weg ?
lennarttenhove
Ik roep iedereen op deze film te steunen. Je kunt helpen door naar
te surfen. De rest wijst zich vanzelf. God zij met jullie ! Bedankt !
FisherKing
Komen we in de hemel als we deze film steunen ? Bovendien wat valt er aan te steunen ? Ik steun deze wel
Esteban
Aangezien de allereerste teasertrailer, die al snel verdween en ik ook niet meer kan vinden écht wel adembenemend goed en uiterst aangrijpend was kijk ik toch wel énorm uit naar deze 'Passion'... Bovendien ben ik méér dan benieuwd het resultaat van iets groots als dit uit Gibsons handen te zien.
Sjoerd
Ik ga deze film niet zien. Dat mag ik niet van Satan.
LOL
eerdekes
dit lijkt mij echt 'n prachtige film,
ik kreeg al tranen in mijn ogen toen ik de trailer zag!
ik denk dat het vooral 'n film gaat zijn die je gaat raken en waarbij je echt gaat nadenken !
Nog even wachten, ik wil hem beslist zien !!
het ziet er n meesterwerkje uit, maar ofdat ook zo is
wel we zullen zien
Freud
Lieve help dat ik ooit nog in de achtste kring van de hel terecht zou komen! Dames en heren, tot u spreekt een zuivere hypocriet, bovendien is hij nog gewelddadig van aard en gevoelig voor valse magie!
Om bij de film te blijven: de trailer zag eruit zoals zo veel andere, zei mij dus niet veel, maar ik denk dat de beelden in de film wel leuk zullen zijn. En het verhaal, ja, ook al is gibson fundamentalist, dan kan hij nog enkel de bijbel navertellen, en dat verhaal valt eigenlijk best wel mee. Wel stom dat ze het einde al hebben verklapt in de trailer...
FisherKing
Trouwens enorm afgekraakt in Italie. Ik citeer even NRC (die AFP en La Repubblica citeert)
(..)Jezus toont in de laatste uren van zijn leven de gevoeligheid van een bokser.
Ook is bekend dat Gibson al enige scenes heeft gecut, vanwege de joodse vijandigheid in de film.
Maar dat is nog niet genoeg volgens Corriere della Sera: Joden worden voorgesteld als de moordenaars van Jezus. (een doctrine die door de katholieke kerk al sinds 1965 officieel verlaten is)
Waar ik me zo enorm aan stoor is de grote ophef die deze film opwekt, vooral in de US.
Ik werd een beetje ziek van die News-hits die google-news ophoest. En vaak wordt de film op voorhand goed gevonden. Zowel op voorhand goed als slecht kan niet door de beugel, maar op voorhand slecht-sites heb ik niet kunnen vinden.
Wat is er gebeurd met de onafhankelijkheid van google of beeld ik me weer eens teveel in. ?
Ik sta overigens niet te trappelen om deze film te gaan zien.
FisherKing
Hangt ervan af uit welke hoek die reviews komen ?
Heb je voorbeelden ?
Redlop
Inderdaad! Wat ik tot nu toe zag, zag er erg eng uit. De film lijkt een beetje een rechtvaardiging voor antisemitisme te worden. Zie je wel!!! Dat gevoel.
FisherKing
Ik vind er ook een eng sfeertje omheen hangen, en al die gekleurde (want kritiekloos) berichten op IMDB doen me het ergste vermoeden, de film is er toch nog niet uit ?
En IEDEREEN daar lijkt hem in een voorvertoning gezien te hebben. Vrij raar.
Hobbes
Ik denk dat dat ook te maken heeft met het feit dat de voorvertoningen meestal aan mensen zijn die de film al op handen dragen. Het zal wel enige tijd duren voordat de wat genuanceerdere meningen naar boven komen.
Ik ben trouwens niet van mening dat het Gibson's bedoeling was om de joden te beschuldigen. Dat de film wordt aangegrepen door de mentaal wat minder bedeelde medemensen is niet de schuld van de maker.
Dionysos
Het zou ook marketingtechnisch niet slim zijn van Gibson als hij met deze film anti-semitische bedoelingen heeft. De Verenigde Staten koesteren sterke joodse sympathieën en de joden hebben in de hoge kringen een flinke vinger in de pap; het lijkt me dat als hij met zo'n groot anti-semitisch project naar buiten zou komen hij zijn carrière wel aan de wilgen kan hangen.
FisherKing
Gezien de bijna idiote massahysterie rond deze film, denk ik dat hij (ondanks wellicht goede bedoelingen) toch een roerig punt oprakelt. Terwijl de ideale verfilming van Pasolini nergens genoemd wordt. Erg strange denk ik dan. Dus er wordt nog steeds stevig gesneden in de film (want alle kijkers reppen over 90% materiaal) Vraag me uberhaupt af dat ze dan mogen en kunnen oordelen. De stem functie op IMDB stond wel uit.
Hobbes
eigenlijk niets dan hulde daarvoor. Ben dan ook zeer geinteresseerd in de film (al was het alleen al omdat Gibson het lef heeft gehad de film te maken). Ik denk wel dat ik de film thuis kijk...je zal maar naast een geloofsfanaat zitten in de bioscoop die vervolgens tegen je aan begint te praten. Ik zou niet rustig kunnen zitten.
Ben het wel eens met Hobbes, alleen het idee dat Gibson zelf bij zo'n fanatieke geloofsvereniging zit, zal ik toch in m'n achterhoofd hebben bij het zien van de film vrees ik.

Opnames van 'The Passion of the Christ'-vervolg moeten volgend jaar beginnen: 'Het wordt een hele LSD-trip'

Dit is wat we weten over 'The Resurrection of the Christ' van Mel Gibson: 'De grootste film in de wereldgeschiedenis'

'The Passion of the Christ' van Mel Gibson morgenavond op televisie

Alec Baldwin en het schietincident op de set: Dit zijn vijf andere ernstige ongelukken

The Song of Bernadette

Samsara
Drama / Romantiek, 2001

The Greatest Game Ever Played
Drama, 2005
christendomjewryromeinse rijksufferingapostlelast supper romanbijbelcrucifixionsatanmissionmartelenwreedheidjesus christgraphic violencechristelijke filmaramaicjesus christ graphic violenceancient language film