Insidious (2010)
Geregisseerd door: James Wan
Met onder meer: Patrick Wilson, Rose Byrne en Ty Simpkins
Releasedatum: 2 juni 2011
Plot Insidious
"It's not the House that's Haunted."
Josh (Patrick Wilson) en Renai (Rose Byrne) zijn een gelukkig koppel met kinderen dat verhuist naar een nieuwe woning. Maar het blijkt dat het huis problemen heeft met de nieuwe familie: vreemde en angstaanjagende dingen gebeuren en schijnen voornamelijk betrekking te hebben op hun jonge zoon Dalton (Ty Simpkins).
Renai Lambert
Foster Lambert
Nurse Adele / Doll Girl #2
Nurse Kelly
Reeese
Jammer...de horrorfilms van de laatste tijd zijn prut!
Met deze film kon ik leven. Redelijk orginineel, maar toch weer net niet.
toikinn
Een aardige horror film. Niet meer dan dat!
Tot ongeveer aan de helft van de film zou ik hem zeker een 7.0 / 7.5 geven.
Daarna slaat de film over naar een rijke fantasie film waardoor de spanning / horror bij mij ineens wegviel. Erg jammer, er had veel meer in deze film gezeten. Ondanks de hoge verwachtingen die ik had bij deze film een aardige 2.5* (6.5)
cales77
ging wel erg over de top allemaal. Van subtiel griezelen was al snel gene sprake meer. Die gasmaskers oogden helemaal infantiel. Hierna maar sinister gaan kijken om deze te vergeten, en dat is gelukt!
Minotaures
Juist, maar dit is nou niet echt een film om in de ochtend/middag te kijken. Eerder zo rond het avondtijdstip wanneer het wat donkerder is.
Net als Sinister, Event Horizon, Mirrors en The Woman In Black heb ik Insidious in het donker gezien. Geeft toch wat meer sfeer in het donker, want ze zijn allemaal duistere films.
pumba
Een aardige horror film. Niet meer dan dat!
Tot ongeveer aan de helft van de film zou ik hem zeker een 7.0 / 7.5 geven.
Aangezien je hier met max. 5 sterren kunt stemmen is in mijn ogen die 2,5 (de helft van 5) eerder zo tussen de 4,5 en de 5,5.
Wil geen betweter zijn want heb er zelf ook een hekel aan als mensen me verbeteren maar wil je er alleen even op wijzen
Ik vond het maar een matige film, misschien heb ik al te veel van dit soort films gezien maar deze kon mij niet meesleuren in de sfeer...Het acteerwerk was daarintegen niet slecht, de personages reageerde op een "menselijke" manier op de situaties (waas ik me in veel films aan kan ergeren haha). Jammer dat de effecten net uit de jaren '70 leken te komen anders had deze film wellicht hoger gescoord bij mij.
Al met al een kleine *3 sterren.
Angelo2
TIP:je kan elke horror film in het donker kijken!
Ik kijk elke horror in het donker met me surroundset voluit. Zo hoort het eigenlijk
sinterklaas
En in september komt Insidious 2 dan uit in de US. Toch sneller dan ik had gedacht!
Ralf81
Op een avond Insidious en Sinister gekeken. Beide zijn dertien in een dozijn en weinig origineel. Daarnaast zijn ze qua verhaallijn vergelijkbaar. Toch wist Insidious me wel te boeien door de sfeer en enkele goed getimede scares. De personages nemen rationele, logische beslissingen. Op een bepaald moment wordt het helaas wat te bizar (luke, I am your father) maar de eerste helft van de film is absoluut sterk.
jensiscool
Een van de engste fims ooit! Om de paar minuten goede schrikmomenten en een creepy eind.
Fueledable
Deze film vond ik toch wel behoorlijk spannend, met een aantal goede schrikmomenten.
TomPSV
Zeker een geslaagde horrorfilm. Het eerste uur vond ik zelfs erg goed. Dat komt door de uitstekende sfeer, de vele schrikmomenten en het verhaal wat nog lekker mysterieus blijft. Ik had tijdens de film een aantal keren kippenvel en dat is een goed teken bij dit soort films. Het acteerwerk was ook dik in orde. Rose Byrne is natuurlijk een prettige verschijning en ik vond haar ook wel overtuigend overkomen.
Sinister vond ik wel net wat beter en dat komt vooral door het laatste half uur van Insidious. Daar ging het een beetje teveel over the top, al bleef de spanning wel de hele tijd aanwezig. Dit is zeker een enge film en ik kijk dan ook wel uit naar het tweede deel dat er dit jaar nog aan zit te komen.
shrink
Heerlijke horrorfilm, met zeer veel vergelijkingen richting andere films. Uiteraard Poltergeist, maar ook zeker 'the Frighteners' imv die typetjes die het huis gingen controleren.
komerad
Best wel degelijk horrorfilmpje.
Wel jammer dat de film zichzelf verloochend teneinde er nog een twist in te stoppen.
Een hele film lang proberen entiteiten het kind over te nemen maar dat gaat niet zomaar word gezegd. Blijkbaar moet de ziel lan en ver genoeg van het lichaam zijn zodat de link verzwakt en de entiteiten hun slag kunnen slaan.
Maar op het einde lijkt het wel een race om het eerst in het lichaam van de vader te kruipen terwijl hij 1. niet lang uit zijn lichaam is geweest. 2. Dicht in de buurt is.
Kortom een plothole groot genoeg om punten in te laten verdwijnen.
6-6-6
Echte horror, ik heb er lekker van gegriezeld, in het pik donker(natuurlijk). Met soms de haren recht over mijn rug, en het kippenvel over mijn gehele lichaam. Genot van de zuiverste vorm 4,5****.
timburton
Geweldige scène, in het hiernamaals waar de demon zijn vingers aan het slijpen is onder het genot van Tiny Tims goedbedoelde, maar gruwelijke muziek en unheimische theaterpoppen. Onvergetelijk.
Actionhost
Middelmatig horrorfilmpje. Redelijke eerste helft met goede schrikmomenten en subtiele verwijzingen naar wat komen gaat. Tweede helft wordt de film helaas snel minder en laatste 15 minuten is zwaar over the top.
De twist in de laatste minuut is behoorlijk vergezocht en volgens mij alleen maar gedaan voor een deel 2.
Wel een prima rol van Rose Byrne (bekend van de serie Damages). Ze zet een geloofwaardige rol
neer en ze is natuurlijk easy on the eye.
Redelijke film waarin een jong gezin naar een nieuw huis verhuist dat lijkt bezeten te zijn. Typisch een geval 'allemaal al eens eerder en beter gezien'. Een standaard opbouw waarbij het plot onderhoudend genoeg is. Verder een aantal gemakkelijke maar effectieve schrik-effecten, en ook het einde is een klassiek horror-einde.
Ducksen
Uitstekende horrorfilm.
Als horrorfan heb ik een hoop horrors gezien, maar dit is één van de besten en ook zeker eentje die als een 'echte' horrorfilm mag worden bestempeld.
Hij blijft constant spannend, en is ook nog eens constant eng(voornamelijk creepy).
Door de vele verrassende plotwendingen was de film niet voorspelbaar en ik heb voor zover ik me kan herinneren geen clichés voorbij zien komen.
Absoluut een aanrader voor de horrorfans.
Haha nee joh. Horrorfilms hoeven niet altijd goed af te lopen. Mocht deel 2 er komen gaan ze zeker niet voortborduren op wat er op het einde van deze film gebeurt.
panax
sceptisch gaan kijken,kijk niet zo vaak horror meer...........
maar ik ben blijven kijken
best wel goeie film,met echt wel enge horror,deed me aan poltergeist denken
en wat een onverwacht einde !!!!
go to the other side !!
nightbreed
Deze film duurt 103 minuten te lang.
In de jaren 80 had dit gekund, maar anno nu is dit behoorlijk afgezaagd.
Pazmaster
Niet slecht maar het kan beter. Totaal niet eng. Special FX vallen ook tegen. En het einde is idd heel erg afgezaagd. Net aan 3 sterren
killerfreak
Deze film begint als een doordeweekse horrorfilm (e.g. klapperende deuren), maar ontaardt dan in echte horror en enkele ongeziene beelden...
Zeer aangenaam verrast, 3.5*
muse
Zoals nog een aantal andere mensen hierboven omschreven hebben, vond ik het eerste deel veelbelovend. Héél leuke schrikmomenten, alles zat op dat moment héél goed in elkaar. Maar wanneer de dame die alles gaat oplossen ten tonele verschijnt, was de fun er voor mij af. Absoluut niet meer interessant en er te véél over!
Héél spijtig, want hier was volgens mij zovéél meer van te maken.
De film deed me een beetje aan Poltergeist denken, maar ben duidelijk niet de enige die daaraan gedacht heeft als ik de reacties hier lees.
Vond het geen slechte film, maar een topper was het absoluut ook niet. Het maximum dat ik hieraan kan geven is 3 sterren.
Zeriel
Goede eerste helft met kippevel.........
De uiteindelijke ontknoping valt echter zwaar tegen, vooral omdat de die duistere figuur een bordkartonnen karakter blijft, en al die dolende zielen opeens opduiken om in de weg te lopen, dat sloeg eigenlijk nergens op.
Pollypeachum1
Gekeken nav die 3,27 hier, maar wat een aanfluiting. Precies 1 schrikmomentje en dat was het. De 'duivel' was gewoon een lachtertje en de special effects waren een aanfluiting.
Nee, 1 ster kan ik hier niet eens voor geven.
Mythos
De film heeft een hoop ups en downs.
Het 'bezeten' kind acteert heel erg slecht. Maakt vaak contact met de camera.
Dan daalt mijn cijfer hard.
disneystore
Lachwekkend horrorfilmpje dat slecht gebruikt maakt van het verbazingwekkend leuke concept.
De tweede helft gaat zo snel dat het enge sfeertje verdwijnt, de twee "ghosthunter-type" geeks zijn te slecht voor woorden, en dat einde... Met een domme actiescène in de droomwereld als hoogtepunt van belachelijkheid.
Het eerste deel was dan wél best weer creepy, dat "Tiptoe through the Tulips" deuntje maakt de film samen met een geniale strijker-soundtrack, en af en toe een effectief schrikmoment. Het hele plot was ook aardig bedacht. Voor de rest niet zo eng/bijzonder als veel mensen wel durven beweren.

Insidious: The Red Door
2023

Insidious: The Last Key
2018

Insidious: Chapter 3
2015

Insidious: Chapter 2
2013

Horrorkaskraker 'Insidious' van James Wan verdwijnt zeer binnenkort uit het Netflix-aanbod

Goed nieuws voor horror-fans: 'Insidious 6' is toch in de maak en heeft zelfs al een releasedatum

Horrorfilm 'Insidious' krijgt spin-off 'Thread: An Insidious Tale' met Mandy Moore en Kumail Nanjiani

Deze horrorfilms en -series verschijnen de komende maand op Netflix

The Exorcist
Horror, 1973

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
mediumevil spirithouse warming post-credits scenesupernatural power