Insidious (2010)
Geregisseerd door: James Wan
Met onder meer: Patrick Wilson, Rose Byrne en Ty Simpkins
Releasedatum: 2 juni 2011
Plot Insidious
"It's not the House that's Haunted."
Josh (Patrick Wilson) en Renai (Rose Byrne) zijn een gelukkig koppel met kinderen dat verhuist naar een nieuwe woning. Maar het blijkt dat het huis problemen heeft met de nieuwe familie: vreemde en angstaanjagende dingen gebeuren en schijnen voornamelijk betrekking te hebben op hun jonge zoon Dalton (Ty Simpkins).
Renai Lambert
Foster Lambert
Nurse Adele / Doll Girl #2
Nurse Kelly
TomBroers
Dalton een jongetje raakt bezeten door een of andere demoon, goede trailer en lijkt een spannend verhaal...
De film begint erg goed en spannend, dit weet de film lang vast te houden en ik kreeg het gevoel dat ik misschien naar een van de beste films van de afgelopen jaren zat te kijken. Helaas raakt deze film in het 2de gedeelte alle spanning en de hele sfeer kwijt als het een of ander sciense fiction verhaal word... Dit was een film met zeer veel potentie en door het compleet overdreven gedoe in het tweede gedeelte gaat een heel groot deel hiervan verloren.
Toch nog 2 sterren voor het goede en spannende eerste gedeelte.
Net gezien dat er een 2de deel uitkomt met dezelfde cast als deel 1, zal hem toch gaan bekijken en hopen dat hij beter is dan zijn voorganger.
Gustaf de 2e
Heb indivious net zitten kijken en had er echt meer van verwacht.
De film moest het hebben van de schrik momenten (waar ik dan ook zeker van geschrokken ben), maar de film was niet echt eng te noemen. Verder vond ik de acteurs ook maar matig.
Het verhaal was daar in tegen wel goed bedacht en zeer orgineel.
Daarom krijgt deze film toch van mij een dikke voldoende.
knusse stoel
'Gustaf de 2e', maar je moet ook eens naar "Insidious" kijken, ik denk dat je die film beter vindt dan "Indivious".
Van deze regisseur heb ik vanavond met vriendin ook naar een opvolger gekeken, "Conjuring" en net als "Insidious" een steengoede griezelfilm die zich ook griezelfilm van ons mag noemen,
de film duurt net als 'Insidious" bijna 2 uur maar je hebt regelmatig een parachute nodig.
Echt goed!!!
RimkoWolfs
Voor mij een van de beste horror films die ik gezien heb. kijk uit naar deel 2!
KillertjeKF
Wilde deze film in 2010 in de bioscoop zien, maar was en ben nogsteeds te jong 15.. Ik heb de film gedownload en gekeken en ik vond het een erg goede film als ik het vergelijk met paranormal activity. Het verhaal is misschien al vaker in een film gebruikt, maar dat is voor mij geen rede waarom deze film minder is. De acteurs wat meerdere al zeggen speelden goed mee en een kind wat bezeten is is natuurlijk best 'eng' omdat ik het zelf ook nog ben. Deze film vond ik zelf niet eng ik kan tegen films met geesten etc. Maar top was deze film zeker !
psycholamp
- 1960 berichten
Deze film heb ik lang links laten liggen, maar eigenlijk zonder reden. Gister toch maar eens gekeken en over het eerste deel ben ik best tevreden. Eigenlijk slaat de film de verkeerde kant om op het moment van de seance. Ik vond de komische spokenjagers al een beetje misplaatst, maar van onderhuidse spanning, is vanaf dat moment totaal geen sprake meer. Wel leuk dat Darth Maul weer een rolletje wist te krijgen als demon... Om nog maar te zwijgen over die tussenwereld met zijn belachelijke spoken en demonen. Het ontbreekt vanaf dat punt de film totaal aan subtiliteit en neigt het meer naar een standaardhorrortje. Nog steeds wel popcornvermaak, maar zeker niet meer dan dat.
Insignificance
Horror om kippenvel van te krijgen. Verhaal is natuurlijk niet zo opzienbarend, zeker de opbouw niet, maar Wan weet hoe hij dit materiaal moet aan- en verpakken. Dan is een tikkende klok of een druppende kraan al griezelig. De camera beweegt alsof het de boel aan het bespieden is, uit welke ooghoek dan ook, en de op hol geslagen viooltjes geven de kriebels.
Alhoewel je weet dat je op zeker moment een bak herrie over je heen krijgt, is Wans timing dan blijkbaar toch effectief genoeg om het over te laten komen. Zelfs dat alarm is snijdend en Tiptoe Through the Tulips is voor eeuwig gebrandmerkt. De tijdelijke verhuizing naar The Further spreekt mij niet zo aan, waardoor de film in het slot toch nog iets aan kracht inboet.
Horror82
Eindelijk een horrorfilm zonder "handycam" die ik wel spannend vond. Vooral het eerste deel was verrekte spannend, maar ik vond het benauwde gevoel in de further ook goed uitgebeeld. Alleen de scene dat de demon zijn nagels zit te slijpen vond ik echt heel slecht! Het einde kon ik dan wel weer waarderen.
Een dikke voldoende voor een film in dit genre!
GrobbekuikenXL
Eerste herziening. Ruim voldoende. Maar idd laatste twintig minuten minder geslaagd. de demoon die op zijn hoeven loopt te stampen is erg silly en het einde is erg vaag. Benieuwd hoe dat in het vervolg verder gaat aangezien de vader het medium wurgt ! Naar de gevangenis ? Of vrijspraak vanwege demonische ontoerekeningsvatbaarheid ? Verder toch erg genoten van het eerste uur.
jeff0611
Ik heb hem bij een vriend gekeken, kvond hem wel eng hoor
Maar het engste stukje volgens mijn vriend gemist omdat ik met zo'n stuk oud speelgoed speelde dat uit 1950 kwam ofzo....
insaniyet
Onderhoudende eerste helft wordt compleet verpest door de onzinnige tweede helft. Zeker na het zien van de 'creepy' personage zal het nooit meer goed komen.
SpinPSB
Eerste helft is dan wel beter dan de tweede, toch vond ik het geheel een hele goede film. Paar aardige schrikmomenten die ik echt niet aan zag komen, maar ook echt hele nare momenten. Heerlijk!
DjFrankie
Geweldige film, die met de minuut beter wordt, en me heerlijke kippenvel momenten heeft bezorgt.
Het einde geeft nog 1/2 punt extra briljant, en het nummer van Tiny Tim - Tip Toe, Through The Tulips, maakt de film helemaal af. Absolute aanrader.
Met het oog op Insidious 2 heb ik deze eerste film eens opnieuw gekeken. Destijds maakte de film heel veel indruk op me. Misschien wel de enige film in de afgelopen jaren die me lichtelijk bang wist te krijgen, iets wat erg positief te noemen valt want ik schrik niet snel meer bij horror. Het eerste uur is echt vreselijk goed, het slot valt wat tegen doordat het wat nep eruit ziet in de alternatieve wereld. Helemaal als die demon die lijkt op dat ding uit Star Wars plots in beeld komt. Maar gelukkig eindigt de film wel weer aardig, al weet iedereen dat dit soort films altijd met 1 spannend momentje nog eindigen. Bij een herziening is het wel jammer dat je de schrikmomenten herkent, waardoor het nu wel een wat mindere ervaring werd. Maar ik ga daar de film niet op afrekenen, dat zou niet eerlijk zijn. Qua sfeer, spanning en schrikmomenten staat deze film hoog op mijn lijstje favoriete horrorfilms.
Op naar deel 2!
4* (was ook de eerste keer 4*)
Filmfabio
Zeker een van de beste horrorfilms van de afgelopen 10 jaar.
Vooral het eerste uur van de film is sterk, normaal schrik ik nooit tijdens films,
Maar deze kreeg dat aardig voor elkaar, de schrikmomenten waren erg goed getimed
En er waren er ook veel van.
De cast acteert naar behoren en de muziekeffecten zijn soms angstaanjagend.
Het valse vioolspel en geschreeuw van de geesten doen dit erg goed.
Wel jammer dat ze er soms wat humor in wilde brengen..
Niet dat ik daar een probleem mee heb, elke film kan dat op z'n tijd gebruiken
maar soms is het te geforceerd en de timing niet altijd op het goede moment.
Ik vond de scene waarin de demon zijn nagels slijpte lachwekkend
En het wordt daarna ook wat gaotisch, gelukkig maakt de eindscene heel veel goed!
Deze insidious is dus ook een van de engste films die ik gezien heb.
ipman-99
"It's not the house that is haunted. It's your son." ...
" !!!
Fantastische Griezelfilm (Heropfrissing)
!!! Opnieuw is dit heerlijk genieten, ook al was
mijn vorige kijkbeurt nog niet zolang geleden ! Dit mede door het nieuwe deel.
Heerlijke sfeer en enkele heerlijke schrikmomentjes.
James Wan levert een top griezelfilm af die me op het puntje van men stoel hield.
De muziek/soundtrack was lekker dreigend en duidelijk een meerwaarde in het geheel.
De cast acteert prima met name uiteraard Patrick Wilson, Rose Byrne en Ty Simpkins.
notsub
Deze had ik nog niet gezien, het vervolg is er al, dus maar eens zien hoe eng deze wel niet is? Schrikmomenten maken Insidious de moeite waard, het verhaal is gewoon een gedestilleerd brouwsel van bekende andere films uit het genre. In sommige scenes wordt er creatief omgegaan met het beeldmateriaal en neigt het naar een theatrale opzet. Dat werkt prima, maar de rol van de vader vond ik niet zo sterk. Krakende deuren en opzwellende muziek vind ik achterhaald, maar goed. Deel twee is nu al geen must see voor mij, maar ik denk dat ik die over twee jaar ook wel gezien heb.
dirk-dv
Leuke schrikmomenten maar als je ze een paar keer hebt meegemaakt is de spanning er wel vanaf toch een onderhoudende horror film maar
ik vind The Conjuring toch 10x beter
joolstein
Naar aanleiding van the Conjuring ook deze film gekeken en viel zeker niet tegen! En net als bij die film is het ouderwets griezelen. Vond ook dat de film iets inzakte in de tweede helft. Maar toch knap gedaan hoor! ( hoe krijg je een tussenwereld een beetje geloofwaardig in beeld?)
Gang_Star
Herziening.
Bij de 2e kijkbeurt van deze film ben ik nog meer onder de indruk geraakt dan de 1e keer. De film ademt een top sfeer uit en is behoorlijk spannend. Ook de schrikmomenten zijn erg geslaagd zoals dat die man buiten het huis aan het 'ijsberen' is, Renai dat ziet en vervolgens hij in de kamer bij haar is, maar ook bijvoorbeeld dat er 'iemand' bij de wieg van de baby staat
Ook helpt de muziek mee om de spanning te verhogen.
Voor mij is dit één van de betere Wan films.
sawadeepat
Een fantastische film, die mij van het begin tot aan het einde bleef boeien. Een aanrader voor degene die van Horror houdt. Ik vindt het dan ook een 4 waard.
mitchiej
meningen kunnen verschillen maar betere horrors als dit bestaan er niet. ik ben een groot horror liefhebber. Heb bijna allehorror films gezien die je gezien MOET hebben en deze was 1 van d weinige die me echt meerdere keren erg liet schrikken. Het hele sfeertje is erg eng en 1keer wat anders als geesten of iets dergelijks. verdient zeker een plek in mijn top 3 en heeft me de hele film in spanning gehouden!
filmfan99
De film was saai en eentonig. De acteurs zijn niet echt goed gekozen omdat Patrick Wilson een acteur is die geen expressie kan tonen. De demon op het einde lijkt op Darth Maul uit star wars. Het muziek viel wel mee. Maar dit is echt een zwakke vertoning vergeleken met andere demon en geesten films.
bjerik76
Wilde vorige week deel 2 hiervan kijken, maar toch eerst even dit deel nog even gekeken.
( het was zo lang geleden)
Hier ben ik wel blij om, deel 2 is dan ook wat beter te begrijpen als het vers in het geheugen ligt, ook al hoeft het niet perse.
Het eerste deel ( achteraf na deel 2 te hebben gezien) is een prima film.
DutchTakeshiro
Insidious is simpelweg een prachtige spookhuis horror. De sfeer zit er gewoon heel goed in. Wordt mooi aangevuld door de zenuwslopende muziek. De karakters zijn goed uitgedacht en komen erg geloofwaardig over. Alles klopt aan de film, je ziet dat er duidelijk aandacht is besteed aan alle aspecten. Het komt helemaal uit de verf. Deze film hoort duidelijk in het rijtje "beste horror films" als je het mij vraagt. DIt zeg ik niet enkel alleen als fan van James Wan maar ook omdat je de rillingen krijgt van deze film: meer dan alleen schrikeffecten maar ook een luguber verhaal. The black bride zal sommigen vast nog weleens opzoeken in nachtmerries.
"The Further" is een prachtige toevoeging aan de film, deze dimensie geeft de film extra inhoud en maakt alles zoveel interessanter.
Ik heb niets dan lof voor James Wan. DIe man maakt prachtige spookhuis horrors: Insidious, Insidious chapter 2 en the Conjuring horen hierin thuis.
Movieritch
Eén van de betere horrorfilms van de afgelopen jaren. De eerste helft is ijzingwekkend goed. Daarna word het wat rommelig en ongeleid. in the further vond ik het helemaal nergens op slaan, een beetje onzinnig. het einde weet het dan allemaal weer net een beetje op te krikken. Toch blijft deze film overeind en zeker voor mij als één van de betere horror films zeker door die waanzinnig goede eerste helft. Wan weet een fantastische old school spooky sfeer neer te zetten met heerlijk over de top creepy muziek en shots. Ik heb genoten.
Fluvver
Sterk begin maar tweede helft vond ik matig. Acteurs overtuigen niet en setting wringt ook. Wel een goed verhaal.
Serpicos
Derde Wan, derde geslaagde Wan
Grotendeels heb ik er hetzelfde gevoel als bij The Conjuring aan over gehouden. Ik vond de film namelijk niet echt eng, en op een paar na zijn ook de schrikmomenten niet effectief.
Het is bovendien, net zoals Poltergeist, een zware film. Een pauze is niet af te raden.
Maar, langs de andere kant is het een heel sterke film; een goed en sterk uitgewerkt verhaal. Geen rol die echt slecht wordt neergezet en het is bij momenten heel erg sfeervol. (+een goede soundtrack, niet te vergeten)
Hopelijk haalt Chapter 2 dit niveau ook, waar ik voor vrees

Insidious: Chapter 3
2015

Insidious: Chapter 2
2013

Horrorkaskraker 'Insidious' van James Wan verdwijnt zeer binnenkort uit het Netflix-aanbod

Goed nieuws voor horror-fans: 'Insidious 6' is toch in de maak en heeft zelfs al een releasedatum

Horrorfilm 'Insidious' krijgt spin-off 'Thread: An Insidious Tale' met Mandy Moore en Kumail Nanjiani

Deze horrorfilms en -series verschijnen de komende maand op Netflix

One Battle after Another
Actie / Komedie, 2025

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
mediumevil spirithouse warming post-credits scenesupernatural power