Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Jaume Balagueró
Met onder meer: Anna Paquin, Lena Olin en Iain Glen
Releasedatum: 8 mei 2003
Plot Darkness
"A house. A past. A secret. Will you dare enter?"
Regina, een jong meisje, is verhuisd naar een huis op het platteland met haar familie. Ze ontdekt dat haar nieuwe huis een geheim met zich meedraagt en haar familie bedreigt.
Regina
Driver traffic jam
Electrician
Friend 1
Roodkapje
Hier heb ik van genoten. Lekker duister B-filmpje. Ik zat toch wat ongemakkelijk in mijn zetel. De spanning en horror wordt subtiel opgebouwd en daar houd ik van. Het verhaal zélf verveelt eigenlijk niet. Telkens komen er nieuwe elementen aan bod; die je eigenlijk totaal niet verwacht had.
xenne
Hier heb ik van genoten.
dan is 2 sterren toch wel een magere beloning voor dat genot zenne
Jimske
dan is 2 sterren toch wel een magere beloning voor dat genot zenne
ze zal een kieskeurige genieter zijn he
Jimske
Kan iemand mij nu vertellen wat dat portret met het hele verhaal te maken had? wie waren die drie personen die daarop stonden met hun mismaakte gezichten?
xenne
ik vond dit wel een goeie film. je kan zeker niet zeggen dat deze film standaard / voorspelbaar is ... ik vond hem eerder gedurfd, de vaagheid en het einde vooral. het is een horrorfilm die het niet van z'n schrikmomenten moet hebben, maar meer van de donkere(!) sfeer. het verhaal vond ik ook wel OK (hoewel ik geen fan ben van geestverhaaltjes), met verrassende wendingen - maar veel (overbodige) uitleg werd er niet gegeven, dus om alles goed te begrijpen zijn meerdere kijkbeurten misschien wel geen overbodige luxe? er zaten ook wel wat minpunten aan de film, de redelijke cast was soms niet echt geloofwaardig en sommige cliché's werden wat te vaak uit de kast gehaald ... 3
Waku
Fraaie en originele combinatie tussen drama en een thriller.
Film kent een aantal behoorlijk huiverinwekkende momenten.
metaledje
dit vind ik toch wel een goede thriller..in het begin beetje traag op gang.maar dat ze je kunnen pakkenALLEEN in het donker is toch wel leuk idee,simpel maar leuk. hij had spannender gekund en soms die beelden door elkaar wat je in meerdere films ziet is best wel irritant..wel goed voor 3 sterretjes en dat is gezien als *GOED*
Turkeyloverz
1e uur was errrrrrug saai, maar daarna bouwt het toch nog een verhaal op en wordt het een beetje leuk.
Leek wel op een paar andere horrorfilms en het had ook de gehalte van een Japanse horrorfilm.
ria1961
redelijke film, maar na recensies hier gelezen te hebben viel hij mij toch wat tegen.
Valconi
Verwachtingen: Vrij hoog
Film uitgekeken? Nee 50 minuten en toen had ik het wel gezien
Alleen maar meer van het zelfde. Saai en saai en saai.
De zgn. schrikmomenten kennen we nu ook wel.
matthijs_013
Snap het commentaar niet echt. Valconi, het beste deel is het tweede deel...
Einde was spectaculair, hele mooie film. Origineel verhaal, cast kon beter...
*4,5
BlueSword
vond dit wel een aardige film met zeker enge stukjes.
en sinds xmen ben ik helemaal verliefd op anna.
ik zet hem nu op een 3.0* maar na herziening kan het verhoogd worden.
Sifra
Hele spannende film waardoor ik niet meer naar buiten durfde te kijken s'avonds!
Linn
Nu al 5 keer gezien,(over lange tijd) maar nooit gestemd..ik vind deze film nogal ondergewaardeerd. tweede film die ik heb gezien van Jaume Balaguero en ik moet zeggen dat deze film toch ietwat beter is als Los sin nombres die nogal wat saai aandeed. Goed acteerwerk van Paquin en genoeg spanning om de aandacht vast te houden. Deze film doet al een stuk beter aan als een Hostel of een van die andere Amerikaanse pruldingen van de laatste tijd 3,5*
Rianneke_Dan
Vond het nog een beetje een saaie film.
Ik heb het verhaal al vaker gezien, dus vond het niet echt origineel.
Er zitten wel wat leuke scene's in, maar echt spannend vind ik het niet worden.
Acteerwerk vond ik echt matig, vooral van Anna Paquin.
Daardoor komt het bij mij ook wat ongeloofwaardiger over.
Maar het sfeertje is wel oke, en het komt best wel duister over allemaal en mede daardoor toch nog 2,5*
DarII
Ik vind dit een aardige film, best een enge sfeer vooral.
En iedere keer als die kinderen tevoorschijn kwamen in de kamer van dat jochie schrok ik me dood! het enige waar ik me een beetje aan irriteerde is dat als dat jochie ging schreeuwen en die ouders en Regina zeg maar er aan kwamen de deur niet open kon of niet open deden, maar goed dat hoort waarschijnlijk gewoon bij een horror/thriller.
Deze film krijgt 3 sterren.
RyanB
Zulke films vond ik gewoon heel slecht die flits beelden echt slechte film. aan deze film zit gewoon geen spanning zo saai. 0.5
Judiith^
Snap het commentaar niet echt. Valconi, het beste deel is het tweede deel...
Einde was spectaculair, hele mooie film. Origineel verhaal, cast kon beter...
*4,5
Wat is dan het eerste deel??
BlueSword
bedoelt vast het eerste helft van de film.
Lilyroos
Ik vond het een geslaagde thriller. Horror zou ik het niet noemen. Ik heb graag trage films. Ik haat té vlugge plotwendingen enz. waar ze precies te weinig tijd hebben om hun verhaal te doen en dan maar gaan overdrijven.
Ik vond die mensen uit het portret het akeligst. Zoals Jimske al zei. Ik weet ook niet goed wie het was, ik denk de vorige bewoners die er ronddwaalden als gevangenen van "the darkness".
nightbreed
Standaard horrorfilmpje met geesten die net boven het gemiddelde weet uit te stijgen door goed acteerwerk en een goede regie.
Niet bijzonder dus maar wel de moeite waard om een keertje te zien.
Cijfer: 3
Gish
een stuk beter dan de gemiddelde horrorfilm, de regie is uitstekend en Anna Paquin is goed in vorm. Best wel eng ook.
orbit
- 12092 berichten
Net weer een keer gezien, ik kom niet verder dan dit cijfer... sfeer is best okee, maar het ziet er uit als een rerun van The Shining en verwante films.. Is ook wel erg voosrpelbaar eigenlijk.
SuperSideSwipe
Ik weet niet zo goed wat ik hier nou van moet denken.
Een beetje een rare film die de horror richting inzet, maar dat toch niet echt wil doorzetten.
Uiteindelijk een beetje een half horror, half thriller geloof ik.
Opzich best vermakelijk danzij de rol van Paquin. En op het eind werd het redelijk interessant doordat het probeert niet al te standaard af te sluiten.
Ik hou het maar op een 3,0* voorlopig.
martinovitch
Ik vond de film een beetje tegenvallen.
Het verhaal was redelijk maar het was veelste voorspelbaar en ook het einde vond ik minder. Ik heb toch al veel betere films gezien in dit jenre.

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'