Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Jaume Balagueró
Met onder meer: Anna Paquin, Lena Olin en Iain Glen
Releasedatum: 8 mei 2003
Plot Darkness
"A house. A past. A secret. Will you dare enter?"
Regina, een jong meisje, is verhuisd naar een huis op het platteland met haar familie. Ze ontdekt dat haar nieuwe huis een geheim met zich meedraagt en haar familie bedreigt.
Regina
Driver traffic jam
Electrician
Friend 1
SSeagal
weet alleen niet of ik hem dan kan opsturen, het is nogal een log boek.

René8
Darkness zojuist gezien van dvd. Visueel toch wel een errug mooie film. Veel suspense ook. Misschien omdat ik in de stemming was, maar ik heb echt op het puntje van mijn stoel gezeten. Gegeven en plot zijn eerder gebruikt, maar het is wel erg lekker uitgewerkt hier (belichting, camerawerk, montage, spel). 3,5*
Beejeej
zaten mooie beelden in de film, mooi camerawerk ook. vond hem wel erg verwarrend van tijd tot tijd, omdat er soms iets te weinig uitgelegd werd, wat toch wel essentieel is bij de meeste horrors
ik begreep bijvoorbeeld de verhaallijn met de 3 oudere mensen op die foto ook niet helemaal. en waarom opa regina opeens vrijliet en waarom het hele gezin uberhaupt dood moest en niet alleen de vader...
jaspertje3
Tja, ik heb de hele film niks gezegd omdat ik em super spannend vond. Mensen die zeggen dat ze er niks aan vonden zitten gewoon niet op te ;letten. Leuke film, lekkere Anna Paquin en goed camerawerk. Ze laten je af en toe flink schrikken!
3,5 ster!
jaspertje3
Ohja, leuk trouwens dat enkele zinnen in de film terug komen in hardstyle nummers
In my own house, in my face, F*ck you!
hehe geweldig!
Infernal_Lady
Beejeej, opa laat Regina vrij omdat na zijnen uitleg zegt ze:' papa ik hou van je, ik hou van je. ' Er gaat een lichtje op bij de oude man, pa moet vermoordt worden door 'loving hands' omd e vloek tot een goed einde te brengen. Als hij Regina laat gaan, vergroot de kans dat dit zal gebeuren aangezien ze van hem houdt.
Groetjes
† I F †
Vond deze film erg goed, spannend, donker, minpuntje : ik vraag me ook af wat die drie personen opd e foto deden, ik veronderstel degenen die het experiment ooit wouden starten? Dat mocht wat duidelijker, maar voor de rest, goeie 'ontspanning' !!
Infernal_Lady
Oh ja Beejeej, het hele gezin moest niet perse dood, 'darkness' wil iedereen dood !
† I F †
Ik geef deze film 3.5
Niet persoonlijk opvatten, maar de volgende quote zit mij stevig dwars.
Wat mij betreft de zwakte van de meeste suspense flicks. Eindeloos gelul over geesten en vergezochte verklaringen voor supernatuurlijke gebeurtenissen. Ook die hele resem klachten op een zwak script en jatwerk kan ik niet plaatsen. 't Is een suspense flick, buiten Ringu zijn die de laatste 25 jaar niet vernieuwend, en al helemaal niet voorzien van een boeiend script.Darkness is een hoop onzin over een oude secte. Zal best, klinkt logisch genoeg voor wat supernatuurlijk plezier. In dat opzicht valt deze film nog het best te vergelijken met Haute Tension. Plotholes langs alle kanten, maar wel een keer effectief in wat hij hoort te doen. Darkness schuwt geen middel om de kijker nerveus te maken, van plots lawaai en zenuwachtig camerawerk, tot scherpe cuts en vage scenes. Mij best als het zo minutieus uitgevoerd wordt als hier.
Vond de film uiterst vermakelijk, en na een overdosis aan less is more films bijna verfrissend. 4*
BS
ivm andere films heeft het een maand geduurd,maar ik heb hem net gekeken en ik vind hem erg,erg goed.
Als je houd van dit soort film is het smullen en gelukkig doe ik dat
Las hier en daar over onduidelijkheden .. nou ja dat is maar net hoe je het bekijkt.Je moet een beetje ruimer denken dan dat wat je aangeboden wordt.Let op en denk mee met het verhaal en dan kom je er al uit.
Zoals vele hier vind ook ik het eind erg goed, niet geheel onverwacht, maar wel erg goed
Ik geef hem 4 sterren.
Horrorfanaat
Goede acteerprestaties, af en toe goede schrikmomenten en een zeer vaag laatste kwartier. Wat gebeurde er allemaal in godsnaam.
Hou het voorlopig maar op *** sterren
stan
ik vond het een gruwelijke film egt goeie schrik momenten en allemaal cool gedaan 4****
V
Lekker filmpje, met een paar behoorlijke schrikeffecten, maar ook een paar in de categorie wannabe. Wel leuk hoor als er opeens weer zo'n kindgeest door het beeld loopt. De eerste keer denk je nog 'WOHOEEEAAA', maar na de 86ste keer wordt het wat vervelend en voorspelbaar.
Het einde is echter geweldig! 3,5*
nsiemes
dit vond ik de slechtste film sinds lang .hij was saai en ongeloofwaardig.
Talla 2xlc
ik heb deze film net gekeken,en vond hem wel spannend,enwas toch niet zo voorspelbaar als ik had gedacht dus daarom geef ***
Geweldige film die een sfeertje heeft in de stijl van The Ring of Sixth Sence. Veel van het verhaal deed me terug denken aan The Shining. Knappe horrorfilm met een echt horrorsfeertje. 3 sterren en een half.
darkcity
Geweldige spanningsopbouw, goeie sfeer, creepy huis, lekkere schrikmomentjes maar zakte op het laatst oh zo in elkaar Vooral erg slechte wending dat die opa er ineens mee te maken had ook vond ik het allemaal op het laatst te vaagjes en niet echt spannend meer.
Maar wel paar zeer goede, enge momenten de 3 figuren op de foto en dat opeens dan die vrouw op het plafond zat en die kindgeesten, dat ze opeens in het donker stonden te loeren en de sfeer was ook goed, als ze die sfeer hadden doorgezet tot het eind was het een topper, voor nu dus 3.5 ster.
theresia
Hele goeie film, schrikmomenten en gelukkig niet voorspelbaar. ***.5
Judicael
Dit vond ik echt zo'n irritante film...
net als het even spannend werd hield die spanning ineens op omdat het bijvoorbeeld de volgende dag was...
en het einde vond ik echt raar..
en ik had echt meer verwacht van die 'enge kinderen'
Maar ik vond dat alleen vervelend
de rest vond ik echt wel leuk maar ik denk niet dat veel mensen deze film goed begrijpen..
Dit vond ik echt zo'n irritante film...
en het einde vond ik echt raar..
en ik had echt meer verwacht van die 'enge kinderen'
Dat zorgde net voor die spanning. Elke dag (een dag in de film) werd de spanning terug opgebouwd. Suggestie kan veel beter zijn dan een daadwerkelijke horrorscene.
Leno
Erg knap wat de regisseur van het simpele en herkauwde script heeft weten te maken. Hij weet een flinke spanning te wekken en visueel zit de film eveneens prima in elkaar. Gelukkig weet de regisseur ook het verschil tussen echte horror (suggestie) en nephorror (alles laten zien). Anna Paquin laat zien een goed actrice te zijn, de rest acteert adequaat, jammer alleen dat Spanjaarden onderling Engels praten..
Het einde is een verademing,zo'n film zonder happy end is nieuw voor mij.
nickvanzutphen
ik vond hem helemaal niet eng , een normale spookhuis film , waar niet echt iets nieuws in voorkomt , en ook maar weinig schrikmomenten
Meltje
ik vind die moeder maar een domme doos! ze schijnt het heel normaal te vinden dat dr zoontje keer op keer striemen in zn nek heeft, als ie UIT BED komt!!! en dat ie tekeningen maakt van kinderen wiens keel doorgesneden is...nou als mijn kind zoiets zou doen zou ik niet zo luchtig reageren hoor!!!
verder matige film..begin was hij zelfs beetje saai...het einde was goed maar beetje rommelig. verder mis ik de reden van die opa en de andere ouders om hun kind te vermoorden, wat krijgen ze ervoor terug, naars de duisternis?...en trouwens...wat denken jullie dat er opt einde gebeurt met dat jongetje en het meisje? just dead of....? is hier trouwens niet ook een boek van???
2,5 *
Fangs (crew films)
Giancarlo Giannini (de grootvader) speelde weer eens erg goed, maar dat is ook één van de weinige pluspuntjes van deze film, waar ik meer van verwacht had. Er gebeurt te weinig, spannend of eng is-ie niet en het geheel is te voorspelbaar. De film bevat wel een aantal aardige momenten en heeft een goed einde. > 2*
dutchtuga
Verschrikkelijk. Een spaanse regisseur die graag amerikaans wil zijn. Spaanse acteurs die verschrikkelijk hun best doen engels te praten, spanje dat bevolkt lijkt te zijn door engelstaligen enz. Duidelijk een regisseur dat zijn prioteiten stelt in zijn carriere ipv kwaliteit en creativiteit. En dan is het acteer, script en dialoogwerk ook nog eens van bedenkelijk niveau. 1,5* voor een paar leuke scenes.
Patat
Het horrorgenre kent de laatste jaren een commerciële heropleving, maar kwalitatief is het soms huilen met de pet op. Het zijn dan ook vaak de minder bekende films die weten te verrassen. Dit was absoluut het geval bij Darkness.
De film neemt een trage en welgekende start: een nieuw gezin in een nieuwe omgeving, dat toevallig weer een spookhuis blijkt te zijn. Maar tot daar stopt de cliché-benadering. Darkness onderscheidt zich vooral van de andere spookhuisfilms door zijn erg subtiele horrorelementen, korte flashbacks en vooral het realisme waarmee alles in beeld wordt gebracht. De film heet niet alleen Darkness, maar straalt ook duisternis uit: een beklemmende, claustrofobische sfeer die je niet los laat.
Daarnaast biedt de film nog een erg interessant verhaal dat vooral tijdens de tweede helft van de film duidelijk wordt. Vanaf dan neemt de horror ook stilaan de bovenhand. En vooral tijdens het laatste kwartier is het nagelbijtend spannend. Het einde is er eentje om van te smullen en nog tijdje over na te denken. Kortom: een topfilm!
Mijn oordeel: een excellente 5/5.
Mr Confused
Te voorspel en te cliché maar toch nog een 2 1/2 omdat het geen einde is waarin de personages lekker na het gebeuren met zen alle voor de openhaard gaan zitten met een kop warme choco.
Jimske
ik vraag mij ook af wie die drie figuren zijn op het portret.... hebben ze dat misschien gewoon gebruikt voor die monsters die later tot leven komen uit dat portret? want nergens uit het verhaal kun je afleiden waar die drie personen vandaan komen...
Esteban
Toch wel verwonderd dat 'Darkness', een Thriller/'horror' die effectief doet wat hij zou moeten doen, zo'n verschrikkelijke commentaren krijgt te verduren. Dit terwijl ik met een gerust hart durf zeggen dat het genre de afgelopen vijf jaar ons niets had te bieden buiten 'The Others' en weinig andere uitzonderingen. Het is meteen ook één van de weinige films van de laatste jaren waar het niet gapend wachten was op het volgende schrikmoment en het logische verloop van de film. Ik ben verrast.
brielen
Ik vond het een heel trage opbouw. Maar zo werd er telkens iets meer onthult.
Elk detail in de film heeft zijn betekenis.
Schrikeffect behoorlijk groot (net wanneer je het niet verwacht krijg je plotseling zo'n akelig geluid waarvan je haren rechtop gaan staan!). 4.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dear Frankie
Drama, 2004