Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Denzel Washington, Chris Pine en Rosario Dawson
Releasedatum: 2 december 2010
Bekijk via Disney+
Plot Unstoppable
"1,000,000 Tons. 100,000 Lives. 100 Minutes."
Een op hol geslagen 800 meter lange goederentrein met aan boord brandbare vloeistoffen en giftige chemicaliën raast op een grote stad af. Het spoorwegbedrijf werkt koortsachtig samen met het personeel en ingenieurs om de trein te stoppen. Een machinist (Denzel Washington) en een conducteur (Chris Pine) besluiten de trein na te jagen in een aparte locomotief voordat deze ontspoort in een bocht en de giftige lading de complete stad zal verwoesten.
Frank Barnes
Darcy Colson
Nicole Barnes
Menno Bemelmans
Matige film..
Jammer dat een acteur als Denzel Washington dit soort films kiest.
Ik las het al eerder, maar deze rol is voor hem spelen op de automatische piloot.
Jammer! De rol van Chris Pine vond ik matig gespeeld. Ook de achtergrond van zijn
persoon kon zo uit een B film komen.
Het is natuurlijk wel een actiefilm. Spanning (hoewel voorspelbaar), actie en sensatie
waren allen aanwezig. Een gemakkelijke film, hapklare broken.
2,5 sterren
vranque
Mooi in beeld gebracht maar wat haat ik het her-her-her gebruik van voormalige succesformules die dat allang niet meer zijn.
JohnRyder
Vermakelijke film, die helaas niet kan tippen aan Runaway Train (debuut van Dany Trejo) . Lekker verstand op nul, popcorn en cola.
Standaard aktiefilm maar wel eentje die met zorg is gemaakt de film is zeer onderhoudend maar iets aan de korte kant verder prima vermaak.
syntagma
Best leuk hoor, weer eens wat anders (zie niet dagelijks van die Amerikaanse goederentreinen rangeren enzo). Mooie beelden van de omgeving, redelijk spannend. Er gebeurt niet eens echt veel, nog een beetje relatieproblemen erbij gooien, etc. Keek prima weg.
Nasty
Best een aardige film .
We hebben dit soort natuurlijk allemaal wel eens eerder gezien en Denzel Washington speelt l wat onder zijn niveau ,maar verder is het best te priumen .
Zeker geen hoogvlieger maar wel 98 min prima vermaak ..
Enorm voorspelbaar filmpje dit.
Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, maar als je als regisseur kiest voor de serieuze aanpak, dan moet een film als deze wel enige spanning bieden. Dat is eigenlijk de hele film niet aanwezig. Het epositieve is dat het camerawerk zowaar goed verzorgd is, al had hij in de eerste 30 seconden wel wat last van trillende handjes.
Het acteerwerk is degelijk, maar vooral Washington speelt echt op de automatische piloot. Pine ken ik niet zo goed, maar is ook niet zo bijzonder. Verder zijn het vooral de enorm standaardsituaties van de personages, die deze film verder naar beneden halen. Vrouwtje gaat vreemd, relatie is niet top, ze ziet manlief een heldendaad verrichtenop tv en rararara hoe zou dat toch aflopen......?
Vooraf hoopte ik op een spannende film, maar met deze regisseur had ik beter moeten weten. Een duffe film, standarrdpersonages.zonder enige spanning en enorm voorspelbaar. Dat geeft wat mij betreft een prima samenvatting van deze film in 1 zin.
Le Professionnel
Simpel acie filmpje met de bekende formules de irritante videoclip montage en de irritante muziek doen de film geen goed.
custom22
eigenlijk slaat de film nergens op. het verhaal is flinterdun, voorspelbaar en je hebt er al 10 van gezien. Maar voor een braindead sunday issie prima te verteren. Verwacht echter geen hoogvlieger.
Eersteklas thriller, bij vlagen erg spannend en stijlvol geregisseerd door Scott. Washington en Pine zijn prima als de twee tegenpolen die gedwongen worden om samen te werken. Het script zit enigzins voorspelbaar in elkaar, maar het visuele spektakel en de sympathieke personages zorgen toch voor prima entertainment. Regisseur Scott hanteert hier gelukkig een iets minder hectische montage dan in bepaalde voorgaande films; het camerawerk is wel weer even fraai als altijd.
NightSpirit
Ik was heel sceptisch over deze film. Ik vond het verhaal in mijn ogen meer een wanhoopspoging, omdat ze weer eens niks konden verzinnen.
Uiteindelijk een geweldige thriller met uitstekend acteer werk en uitmuntende special effect!! Niks geen spijt van gehad!
willemfilm
Geweldig, uitstekend en uitmuntend zou ik wat willen nuanceren. Het is best een aardige film met veel vaart. Geen diepgang maar toch leuk om naar te kijken ondanks de uitkomst van de film voorspelbaar is. Als je niks en geen tegen elkaar weg streept blijft spijt over. Dat gaat me te ver. Geen spijt van mijn verloren tijd...
jeeke21
Ondanks het feit dat het we het reeds allemaal al eens hebben gezien, vond ik het toch een best spannende film waarvan ik heb genoten...
Wernertje
Volgens mij heb ik een hele andere film gezien dan sommige hier, Actie van af het begin tot het eind? Behoorlijk spannend? Toen ik hoorde dat Tony Scott een nieuwe film ging maken en Denzel Washington er in mee zou spelen was ik razend benieuwd en toen ik het verhaal las werden mijn prikkels al minder en bij het zien van de trailer waren de prikkels al bijna geheel weg. Mijn verwachtingen waren daarom ook zeer laag en gisteren naar het zien van de film waren mijn vooroordelen en verwachtingen ook terecht. Een standaard film waar je van af de eerste minuut al weet hoe het gaat aflopen (erg voorspelbaar) En actie? tja als mensen het al actie vinden als een trein iets te hard rijd over het spoor en deze in de gaten wordt gehouden door een helikopter en wat politie auto's dan weet ik niet wat men gewend is. En spannend was hij ook niet echt waarschijnlijk kwam het door het feit dat de film vanaf de eerste minuut al er uit zag als een B film en je dus al denkt ''oh ja zo'n film weer'' Een beetje jammer dat Scott deze film heeft gemaakt en Denzel er in speelt als deze twee namen er niet bij haden gestaan dan was de film zeker aangeduid geweest als een echte B film. Persoonlijk als je hem nog niet gezien hebt mis je er weinig aan,zonde van het geld om hem te zien in de bios of te kopen op dvd misschien leuk voor over een jaar als ie op film 1 komt. Kortom standaard verhaal, standaard actie, voorspelbaar en vrij kort 95 minuten.
qwatje
Onderhoudend drama, aktie film en thriller vind ik hier niet bij passen.
Denzel speelt prima. maar ja met een zo simpel verhaal moet alles Top zijn wil het echt spannend worden. en dat was het niet. Al met al onderhoudend maar niet geweldige film. 2,5*
Ik ergerde mij aan de laksheid waarmee men helemaal in het begin het probleem aanpakte, maar dat zal wel gemoeten hebben om de trein een voorsprong te geven. Dan zaten er een paar storende fouten in. Zoals de lengte van de trein bestuurd door Denzel was ineens wel heel erg afgenomen bij de ontmoeting (de chicken fase) en kon zo bijna in zijn geheel dus passeren. Daarnaast vond ik alle shots van de passerende trein bij spoorweg overgangen héél onrealistisch. Je kreeg nergen de indruk dat de trein ruim boven de 100km p/u reed. Iedereen die wel eens op een perron heeft gestaan waar een sneltrein passeerde weet vast wel wat ik bedoel. Op zich zou dit laatste punt niet zo erg zijn als de film niet was vergeven van dit soort shots. Nou ja, en de mededing aan het begin van de film dat het een real story betrof had het eind al veraden. oh en dat drama gedoe met de vriendin/straatverbod --> held/ik ga hem weer knuffelen was inderdaad erg irritant.
grandpa
Het is dat grandma vanmiddag op het puntje van haar stoel zat (yep die vond hem dus heel spannend) anders had ik hem niet afgekeken. Kreeg het idee of ik hem al een keer gezien had o.i.d. dus kon niet echt boeien. Voorspelbaar, over de top echt lachen in DE bocht waar iedereen zo bang voor is dat die daar doorheen dondert, de trein gaat 20% hellen en met een lock die compleet naar de knoppen is weten ze het hele gevaarte netjes p de rails te houden:not:, niet spannend, en (je hoeft niet eens goed op te letten) de fouten die in de film gemaakt zijn met het wegzetten van mensen, brandweer, auto's en ambulance personeel, die verspringen namelijk per shot "CUT" en na "ACTION" staat alles ineens op een heel andere plek. En inderdaad deniets zeggende lovestory....heel erg irritant denk dat het bedoeld was om een paar minuten te rekken anders zou ik niet weten wat de toegevoegde waarde was, al met al geen aanrader
Melvin Udall
Denzel weer op de rails maar nu een stuk beter dan Pelham. Lekkere vlotte actiefilm die zonder al te veel spanning goed weet te vermaken. Scott houdt het allemaal vlot en overzichtelijk. Niks mis mee!
mer1973
Wat een gezeur toch weer.
Gewoon een zeer goede film naar een dagje werken. Niet teveel nadenken, maar gewoon lekker lang uit op de bank en genieten van altijd aardig spelende Denzel.
mer1973
ben in slaap gevallen zonder grap
Hoe kan je dan stemmen. !
johnrambo
Amerikaanse feel good movie die op alle fronten dik over de top is.
Het verloop en het einde is al bekend als de film maar net is begonnen. Soms krijgt een film nog een onverwachte plotwending maar deze bleef uit. Dit alles neemt niet weg dat de film lekker weg keek. Het camerawerk was goed en ook het acteerwerk van Denzel Washington, Chris Pine en Rosario Dawson mocht er zeker wezen.
SaNDuTjE
Met Scott aan het roer kun je niets anders verwachten dan een met alle denkbare clichés volgepropte actiefilm die letterlijk haast en figuurlijk compleet uit de bocht vliegt.
De verhaallijn is flinterdun en de personages stereotype. Gelukkig dat Washington het op de auto-pilot nog redelijk doet en ook Pine niet vervelend is. Zonder deze 2 had de film de bioscopen niet gehaald en was deze rechtstreeks naar dvd gegaan.
Ondanks dat Unstoppable als actiefilm wordt bestempeld, is de actie eigenlijk zeer matig. Het meeste van de tijd zit je naar nieuwsuitzendingen en helikopterbeelden te kijken, die zo elkaar zo snel opvolgen dat het lijkt alsof ze in een loop vastzitten. Na een halfuur van fly-overs heb je de treinen van alle kanten wel gezien en is de spanning ver te zoeken. Wel zitten er een paar aardige shots van langsrazende treinen in en was de eerste poging om de trein af te laten remmen nog wel redelijk goed in beeld gebracht.
De film vliegt in sneltreinvaart (sorry) voorbij zonder ook maar ergens spannend en laat staan memorabel te worden. Ondanks dat de verwachtingen niet al te hoog waren, heeft de film nog minder inhoud dan gedacht en is het gewoon wederom een brave en matige Scott-film zoals ik al haast van hem gewend ben.
Niet vervelend, niet leuk.
mixmaster
toch weer een goeie actiefilm van Tony Scott die weer boordevol actie en spanning zit.
de film heeft letterlijk veel vaart en houd je in spanning tot het eind , al is het wel wat voorspelbaar.
gewoon heerlijk genieten van een goeie actie film , dat kan zeker met ´´ unstoppable ´´
sylphil
Precies..ben zonder veel verwachting deze film gaan kijken, en hij is zeker niet tegen gevallen.
Deze keer eens geen boeven die een trein gebruiken, maar gewoon goed acteerniveau van de hoofdrolspelers, en de nodige spannende momenten.
Heb m tussen t pokeren door helemaal afgekeken ))
winke082
Een van de beste acteurs in een mindere rol!
Inderdaad op de automatische piloot.
Ik heb het persoonlijk niet zo op die all American hero films.
Dat iedereen op het eind in elkaar armen vliegt!
Wel genoeg spanning, actie en prima camera werk.
laten we zeggen tussen de 2.5 en 3 sterren.
Anjin
Jammer, film viel me vies tegen...
Had veeel meer spanning en actie verwacht,maar vond het meer een geflopte komedie..
Vooral als je voet ergens tussenkomt en daarna van alles nog kan doen..(heel knap
Jammer dat Denzel hiervoor zich heeft laten strikken...
O ja was ik nog vergeten,eerst de trein langs toen gingen de spoorbomen dicht
jonesy69
had een dubbel gevoel toen ik aan de inleiding begon, en (al snel) doorhad waarover deze film ging. (had nog nix gehoord of gelezen van de film buiten het feit dat het met denzel was)
wist echt niet hoe ze deze film 1u30min aantrekkelijk gingen houden zonder een moment van eentonigheid aan te voelen.wel, ik moet zeggen, ik heb me geen seconde verveeld!
de spanning was er, goed acteerwerk was er, en dat samen hield dit verhaal wel aantrekkelijk gedurende 90min..
Ik had het niet beter kunnen zeggen.
lau12345
Gewoon een goede film .
Wat er gebeuren gaat kun je wel nagaan natuurlijk .
Maar toch vond ik het een goede film .
Al met al 4 * van mij .
Debo
Leuke tv-film voor een doordeweekse avond. Dun verhaal en ik heb geen seconde in spanning gezeten. Typisch Amerikaans ook met honderden politieauto's die de trein achtervolgen hetgeen belachelijk is en nergens op slaat. Acteerprestaties zijn oké maar daar is in deze film ook niet veel voor nodig.

Steengoede thrillers 'Unstoppable' en 'Unbreakable' vanavond op televisie

Soldaat van Oranje
Oorlog / Drama, 1977

Rush
Biografie / Sport, 2013
helikopterpennsylvania, usadeputy sheriffpolitiepolice headquarter profanitytrain crashinjured leg treinauto achtervolgingdoodrunaway trainpolice helicopterhelicopter chasepassenger traintrain passengers