• 9.374.662 stemmen

Met onder meer: Sylvester Stallone, Amy Brenneman en Viggo Mortensen

Releasedatum: 19 december 1996

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Daylight

"No air. No escape. No time."

Wanneer een explosie de tunnel onder de Hudsonrivier in New York aan twee kanten afsluit, komt een klein groepje overlevenden vast te zitten. De voormalige chef Medische Noodgevallen, Kit Latura (Sylvester Stallone), is de enige met de benodigde know-how om de slachtoffers te bevrijden. Met gevaar voor eigen leven weet hij zich te voegen bij de groep overlevenden en zet alles op alles om iedereen weer veilig boven de grond te krijgen.

Madelyne Thompson

aerts007

Kijkt gewoon lekker weg.

avatar van Rulo

Rulo

Leuk filmpje:) Jammer dat er iets mis ging bij Veronica, waardoor na de reclame de film weer begon bij het vorige reclameblok, waardoor je dus een deel dubbel te zien kreeg:s

avatar van luuuuk

luuuuk

AGE-411 schreef:

Echt wel een goede film. Was er vroeger echt van onder de indruk.

Heb 't zelfde

JDSsmetje

Een rampenfilm waarbij ik me constant geërgerd heb. Acteerwerk was gewoonweg slecht van de bijacteurs en op de melodramatische momenten was Stallone ook erg zwak. Voorspelbaar, clichématig en een script dat ik wel al genoeg gehad heb. Af en toe zo slecht dat het zelf lachwekkend was. Ook muziek die je liever niet wil horen.

JDSsmetje

Heb enkele commentaren gelezen en ik snap echt niet wat mensen in deze film zien. Las enkele pijnlijke commentaren. Goed verhaal ??? Goed acteerwerk ??? alsjeblieft mensen !!!

avatar van Frok

Frok

Clichématige rampenfilm met enkele ergernissen. Stallone kan ook beter en script is wat ondermaats.

Verhaal/Script .................................................. 1,00

Verhaal/Script .................................................. 1,00

Acteerwerk ....................................................... 1,00

Cinematografie/Regie ................................... 2,00

Muziek/Speelduur e.d. ................................... 2,50

Je mag maar 5 geven hoor?

Ik kom als ik tel daar ruim boven uit.

Gert P schreef:

Je mag maar 5 geven hoor?

Ik kom als ik tel daar ruim boven uit.

Hahaha, is dat een grap ?

avatar van Devoo

Devoo

Een film die bij mij erg veel geloofwaardigheid mistte. Het is niet mogelijk, om midden in zo'n vlammenzee te zitten en dat dan nog te overleven ook. Het is ook niet logisch dat iemand uit een auto stapt en in de auto's naast haar vallen er mensen uit, die helemaal verbrand zij. Waarom heeft zij dan geen enkel schrammetje?

De film levert dus al in op geloofwaardigheid, maar verder vond ik het ook niet echt schitterend. Inderdaad, slechte acteerprestaties, zoals die George, die was echt ronduit slecht gecast. Op de muziek heb ik niet echt gelet en dat betekend meestal ook niets goed, aangezien ik meestal erg hard op de score let.

avatar van i.Ron S.

i.Ron S.

Deze week nog eens deels gezien.

Het acteerwerk is echt wel slecht en hij zit ook vol ongeloofwaardige momenten. De superheldenrol van Stallone is echt over the top.

Misschien eens prettig als je niet wil nadenken. Hollywoodvermaak.

avatar van Tarkus

Tarkus

Had de film al eens gezien een 10-tal jaren geleden en was er toen wel van onder de indruk.

Nu, bij een tweede kijkbeurt, merk je wel dat het scenario veel fouten vertoont, en de situatie echt niet realistisch wordt voorgesteld.

Je moet maar denken dat dit puur amusement is, waarbij alles met een korrel zout moet worden genomen, het gaat hem hier alleen om de actie en sensatie.

En daar kon ik me wel best mee vermaken.

Het einde van de film, het zicht op Manhattan mét de Twin Towers, blijft indrukwekkend, zeker nu....

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Als je jong bent vind je een hoop leuk: 1.50 (1.40)

Daylight is een vermakelijke, maar helaas ook clichematige rampenfilm die volledig ondersneeuwt als gevolg van de talloze tenenkrommende dialogen, scenes die dramatisch en zeer ongeloofwaardig zijn uitgewerkt en de ronduit verschrikkelijke acteerprestaties van het overgrote deel van de cast. Cohen mag dan een simpel sensatie regisseurtje zijn, ik had hem toch iets hoger zitten. Natuurlijk, van enige cinematografische hoogstandjes blijft ook Daylight niet verstoken, maar daar kan geen enkele film op leunen en zeker een prent uit het rampengenre niet. Want Cohen dacht toch zeker niet dat hij zich er met de fraaie special effects alleen uit kon redden? Nee, daarvoor ogen de talloze geforceerde lompe acties, de uiterst slordige montage en vele continuïteitsfouten, het simplistische script en het realisme toch echt veel te goedkoop. Veruit de minste van Cohen tot nu toe.

avatar van jordandejong

jordandejong

Gewoon een vermakelijke film. Niet elke film heeft een diepe inhoud nodig vind ik.

avatar van charmed one

charmed one

een leuke film. hij was spannend. ik heb me geen moment verveeld. de meeste films van sylvester stalone zijn wel spannend en leuk.

avatar van Ne0

Ne0

Mensen die deze film in de 90's hebben gekeken zullen (groot en deels) met mij eens zijn dat dit een heerlijke film was om weg te kijken. Dit is alleen wel een film die je geen 2e keer, of nu, anno 2009 moet zien, want dan ontdek je allerlei fouten.

Die kleuters van nu zijn zwaar verwend.. vandaar al die eentjes.

avatar van movie fan

movie fan

goede film . verhaal is oke , acteurs zijn allemaal goed , zeker stallone vond ik goed . special effects waren ook goed , zeker voor 1996 . einde was oke , conclusie , goede film die lekker wegkijkt en voor mij zeker en vast een 4.5 sterren waard is. dit is gewoon mijn mening ! geen domme quotes AUB .

avatar van vahdet

vahdet

Deze staat boven aan mijn lijstje 5*

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Ne0 schreef:

Die kleuters van nu zijn zwaar verwend.. vandaar al die eentjes.

Had 't zelf niet beter kunnen zeggen!

avatar van Lovely Boy

Lovely Boy

Aardige film. STallone komt voor zijn doen ook niet slecht uit de verf. Aardige overtuigende rol ook van Brenneman. Hier en daar zitten er wel wat dingen in die niet kloppen zoals Brennamans worsteling met de elektrokabel.

Vrij irritante rol van Viggo Mortenson ook. Blij dat hij zo snel al onder het puin ligt want dat had de film geen goed gedaan als hij er tot het einde bij geweest was. Hier en daar zelfs wel wat scenes met diepgang en drama zoals het oude echtpaar met hun hond en George.

Aardige film.

avatar van Replicant

Replicant

Een echte klassieker..

Erg jammer van de lage beoordeling, want dit is toch wel een toppertje..

En ik weet nu pas echt wie Viggo Mortenso is...

Wist nooit dat hij in deze film mee speelde

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Heerlijke clichématige actie/rampenfilm. De groep overlevenden is natuurlijk een samengeraapt stel van stereotypes, maar Daylight is gewoon genieten. Een heerlijke locatie, een 80's actieheld, een vlot script en op momenten indrukwekkende special effects zorgen voor een van de betere rampenfilms. Genoten.

avatar van mnrk

mnrk

Een heerlijke rampen/actie film met Sylvester Stallone zoals we de man kunnen verwachten

De gehele ontploffing in de tunnel is zeer goed om naar te kijken ( vooral omdat de film uit 1996 komt )...de overige effecten zijn ook goed en zorgen ervoor dat er genoeg vaart in de film blijft zitten.

Het acteerwerk is zoals je mag verwachten in dit soort films, gewoon prima en niets bijzonders...zelfs de rol van Viggo Mortensen is maar bescheiden.

avatar van Arnforpresident

Arnforpresident

Ik heb deze film echt al talloze keren gezien. Toen ik klein was vond ik hem geweldig. Nu nog steeds. Als je voorbij de fouten kijkt, dan kan ik me best vermaken met deze film. Gewoon ook hilarisch omdat het zo'n stereotype actiefilm is.

Een 3, omdat ik vrijgevig ben, en omdat het toch wel wat nostalgie boven brengt.

avatar van jipt

jipt

Cliché, dat wel, maar de opzet is leuk. Stallone is sympathiek. Verder beetje te veel personages. Maar kijkt wel lekker weg.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Vermakelijke film met een aantal leuke momenten. Kijkt lekker weg en Stallone is inderdaad sympathiek.

avatar van Thorak

Thorak

Vrij sterke film die gebruik maakt van vele film genres. Aktie, drama, spektakel, alles zit er in. Gelukkig zijn de kansloze pogingen tot humor wél achterwege gelaten.
Stallone acteert erg sterk, ik snap mede door deze film dan ook niet dat de beste man niet kunnen acteren wordt verweten. Special effect zijn dik in orde en het verhaal is onderhoudend. De film maakt zich gelukkig ook niet schuldig aan overmatige happy endings, er vallen gewoon de nodige slachtoffers.

avatar van Lennert

Lennert

Niet de beste Stallone film, maar je moet hem toch maar credits geven voor het keer op keer presteren om weer in een ander soort actiefilm dan zijn vorige terecht te komen. Het probleem met rampenfilms blijft toch het gemis van een badguy, waardoor de hele situatie vooral hopeloos aanvoelt, maar bij Daylight werkte het prima door de continu verergerende situatie van de groep overlevenden.

Net als bij Dragon: The Bruce Lee Story gooit Cohen er af en toe een te grote portie sentimentaliteit (ondersteund door de soundtrack) in, waardoor het op het randje van zoetsappigheid hangt. Gelukkig slaat hij hier niet te ver in door, want dat had een actiefilm als deze echt geen goed gedaan. De dialogen zijn verder niet heel denderend en de uiteindelijke ontsnapping is werkelijk hilarisch, maar zolang de explosies elkaar op blijven volgen en Stallone zichzelf kan zijn is er niets mis.

Extra puntjes nog voor de leuke rollen van de immer schone (en hier heerlijk neurotische) Brenneman en de arrogante Mortensen. Daylight is absoluut niet goed en staat onder Cliffhanger, Judge Dredd en het gros van de Rambo/Rocky films, maar vermaakt prima.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Echt een goeie film weer van Sly. Wat zou je zelf doen als je vast komt te zitten in een tunnel? Echt weer een Top film van mijn grote scheef gebekte vriend Sly.

avatar van movie-edje

movie-edje

Een zeer vermakelijke rampen-film, want acktie kan ik het niet noemen.

onwijs dat deze film in een tunnel afspeelt , en dat het geen ene seconde verveeld!

avatar van skipy05

skipy05

Ik had hem ooit al eens gezien en ik wou hem nu eens terug herzien. Erg goede film. goed verhaal. Toch wel spannend van begin tot het einde.