• 9.373.631 stemmen

Met onder meer: Sylvester Stallone, Amy Brenneman en Viggo Mortensen

Releasedatum: 19 december 1996

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Daylight

"No air. No escape. No time."

Wanneer een explosie de tunnel onder de Hudsonrivier in New York aan twee kanten afsluit, komt een klein groepje overlevenden vast te zitten. De voormalige chef Medische Noodgevallen, Kit Latura (Sylvester Stallone), is de enige met de benodigde know-how om de slachtoffers te bevrijden. Met gevaar voor eigen leven weet hij zich te voegen bij de groep overlevenden en zet alles op alles om iedereen weer veilig boven de grond te krijgen.

Madelyne Thompson

Sarah Crighton

Eleanor Trilling

avatar van Jordy

Jordy

Standaard rampen-filmpje, dat echter best netjes uitgewerkt is. Stallone is niet bijzonder, maar verpest het ook niet. 2 en een halve ster.

avatar van dttom

dttom

Niet echt bijzonder.

avatar van BS

BS

daylight is een rampenfilm met spanning en aktie.De film is best wel goed in elkaar gezet en entertaint ook wel aardig.

Ik zeg 3 sterren

avatar van Blindfold

Blindfold

Het was allemaal nog wel te pruimen, maar zeker geen hoogvlieger

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Leuk standaard rampen filmpje, die ik in eerste instantie in de bios had gezien waar ik hem stukken beter vond dan toen ik hem later thuis keek, 3 sterren.

avatar van vliegtuig13

vliegtuig13

Echt een hele spannende film !

4 sterren !

avatar van Mindflight

Mindflight

goeie film hoor! 3 sterren

avatar van JohnDoe

JohnDoe

De hele film draait voor mijn gevoel alleen maar om wat voor een superheld Sylvester Stallone toch is. Quote van IMDB waar ik me bij aansluit: "This movie should never have seen the light of day"

avatar van maximus

maximus

laat die boxer uhh bergbeklimmer bij z`n leest blijven

avatar van Droopy

Droopy

Standaard rampenfilm die idd, zoals eerder geschreven goed is uitgewerkt. Alleen de special effects aan het einde schieten te kort.

avatar van darkcity

darkcity

Hartstikke spannende film met hier en daar wel wat emotionele trekjes door de muziek die de film een lust voor het oog wordt voor fans die van aktie en drama houden.

Dat er heel veel verschillende groepen mensen waaronder misdadigers, oude mensen enzovoort elkaar toch kunnen helpen met overleven en dat ze kunnen merken dat ze helemaal niet zo verschillend zijn, dat vind ik een heel goed uitgangspunt van de film. De film was verder erg vermakelijk en er werd goed geacteerd en zelfs Stallone was dit keer erg goed uit te staan ! Toppertje !

avatar van Wouter

van deze film zei Stallone detijds dat het zijn laatste actiefilm zou worden.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Weliswaar een Stallone vehikkel maar wel een spannende,spectaculaire en goede film. Lekker simpele actiefilm die goed wegkijkt en nooit vervelend ofzo wordt. Deze films smaken mij wel, ontspannend en goed voor een avondje film.3*

avatar van speedy23

speedy23

Conventionele actiefilm, geschreven op het lijf van Stallone, de eenzame held die eigenhandig een grote ramp tracht te voorkomen. De film is zeer voorspelbaar en ontbeert alle gevoel voor menselijke warmte. Je kunt zeer duidelijk zien dat regisseur Rob Cohen de rampenfilms uit de jaren '70 goed bestudeerd heeft...

avatar van hinse

hinse

Wouter schreef:

van deze film zei Stallone detijds dat het zijn laatste actiefilm zou worden.

Ja, want de jaren daarna maakte hij alleen Copland en Antz.

Driven is wel een actiefilm ja, maar zijn overige optredens zijn meer in comedy's (Avenging Angelo en Spy Kids 3-D) en thrillers (D-Tox, Get Carter).

Vanavond weer op SBS6, Daylight is een lekkere actiefilm die gewoon 3 sterren waard is.

ries

echt gaaf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

ik vond m leuk!

en zeker ook omdat het gevoel van opgesloten goed werd weer gegeven.

avatar van Freud

Freud

De eerste échte film die ik ooit gezien heb in de cinema, ik vond hem supercool maar heb er achteraf mijn vragen een beetje bij... Maar als ik moet kiezen tussen mijn huidige vooroordelen en mijn tienjarige zelf, dan kies ik eigenlijk nog het liefst voor de vooroordelen

Oke, ik zal vriendelijk zijn en 2.5 sterren geven, tot ik hem nog eens heb gezien (God alleen weet wanneer dat zal zijn, maar Hij verhoedde dat het in de nabije toekomst ligt )

avatar van Freud

Freud

Tienjarige of niet, mijn geheugen is wel goed genoeg om nog te weten dat niet de vrachtwagen gestolen was en 'tussen de auto's doorslalomde', maar een gewone auto met gangsters die een juwelendiefstal hadden gepleegd en tijdens HUN slalom op de vrachtwagen botsten! Pas de korte inhoud dus even aan aub...

(Ik hoop dat ik het juist heb, anders roep ik het verstrijken van de tijd in als oorzaak van mijn vergissing, maar het zou me gigantisch verbazen eerlijk gezegd)

avatar van Jordy

Jordy

Freud schreef:

Pas de korte inhoud dus even aan aub...

Dat kun je zelf ook, via de "corrigeer" link

avatar van Mike Lopez

Mike Lopez

lekker spanning, mooie effect, goeie cast, ik heb genoten van deze film. een 4 (****)

avatar van djelle

djelle

Typische rampenfilm die redelijk wat standaardelementen en clichés had, zodanig dat het een beetje té routineus overkwam. Echt spannend was het niet want je wist zo wie ging overleven en wie niet. De effecten waren wel mooi, maar niet uitmuntend. De meeste scènes waren niet zo erg boeiend. Wat mij wel opviel is dat Stallone hier redelijk goed acteerde. Zweeft tussen middelmatig en zwak. (2)

avatar van Bioscoopfilm

Bioscoopfilm

Stallone was voor eens niet irritant en boven dat was de ontploffingscène een van de mooiste die ik heb gezien. De rest van de film was aardig en dat haalt mijn cijfer weer een beetje omlaag. 2,5

avatar van leverafronny

leverafronny

Vond hem wel goed, maar niet meer dan goed. Idd heel standaard, maar dat is niet erg. Wat me stoorde was het gebrek aan spanning. Heb liever actiefilms met bad guys als tegenstander dan zo'n toestanden...

avatar van dave

dave

erg spannende film

een aanrader

avatar van Intruder

Intruder

Standaard rampenfilm boordevol clichés met een idiote Stallone en een oerdom einde.

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

Eindelijk een film waar Stallone acteerd zonder dat het stoord!! Echt een aanrader!! 3,5 ster!

avatar van PascaL

PascaL

Stallone is nooit irritant... Maar zijn acteerskills zijn idd niet altijd top.Wel in deze film 4/5

avatar van Nightstalker

Nightstalker

Leuke actiefilm om te zien. Gewoon net zoals de andere Stallone films. Goed !!!

avatar van CAPIpsv

CAPIpsv

Spannende thriller, soms ietswat overdreven.

Stallone viel mij erg mee, en speelde goed.

3,5# PUNTEN

Is het zeker waard omdat de amusementswaarde wel behoorlijk hoog ligt vindt ik.