• 9.374.732 stemmen

Met onder meer: Sylvester Stallone, Amy Brenneman en Viggo Mortensen

Releasedatum: 19 december 1996

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Daylight

"No air. No escape. No time."

Wanneer een explosie de tunnel onder de Hudsonrivier in New York aan twee kanten afsluit, komt een klein groepje overlevenden vast te zitten. De voormalige chef Medische Noodgevallen, Kit Latura (Sylvester Stallone), is de enige met de benodigde know-how om de slachtoffers te bevrijden. Met gevaar voor eigen leven weet hij zich te voegen bij de groep overlevenden en zet alles op alles om iedereen weer veilig boven de grond te krijgen.

Madelyne Thompson

Sarah Crighton

Eleanor Trilling

avatar van kelu

kelu

Leuke film niet echt bijzonder, beetje vage scene's zo nu en dan, zoalswanneer hij in die lucht tunnel zit en beneden aankomt waar het vervolgens 250 km/h waait gewoon doodleuk op het laddertje kan klimmen duh.Maar voor de rest wel lache 3*

avatar van HeatWave

HeatWave

Lekkere paranoia film.

Vanaf het begin tot het einde erg sterk, vooral omdat je je helemaal in de karakters kan inleven.

Erg goed gemaakt.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Aardig filmpje,maar er zijn toch wel betere rampenfilms gemaakt. Toch was hij wel vermakelijk genoeg om helemaal uit te kijken. Daarbij vond ik Stallone het nog niet eens zo slecht doen.

avatar van 100%VANDAMME

100%VANDAMME

Goede film, met mooie muziek, ik vind hem ook voortdurend spannend, 4*

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Een goede actiefilm, die van het begin tot het eind sterk blijft. Een goede rol van Sylvester Stallone (hulpbiedend), alleen hier en daar wat overdreven en ongeloofwaardig. Maar de special effects met de actie daarbij, maken gelukkig een hoop goed. Behoort zeker tot mijn favoriete Sylvester Stallone films. *** en een half (3,5).

Zeker de moeite waard!

Dylan.

avatar van Jazzthieve

Jazzthieve

De moeite waard om te zien, is zeker geen actiefilm.

avatar van code9

code9

Als je het bekende gekreun en soms onverstaanbare gewauwel van Stallone op de koop toe neemt is Daylight een prima rampenfilm. In een razendsnel tempo volgt de ene dramatische ontwikkeling zich op de andere, zijn ontploffingen, instortingen, vuur, water en ratten ("stront-op-poten") een voortdurende bedreiging voor de overlevenden, die onder leiding van een niet overdreven stoere Stallone een uitweg moeten zien te vinden uit een ingestorte tunnel in New York. Alle standaardelementen en zogenaamde cliché's komen op het scherm voorbij maar toch wordt het nergens echt vervelend. Integendeel, de meeste rampenfilms zijn over het algemeen niet te pruimen - Daylight is dat zeker wél, ook al bevat de film een aantal ongeloofwaardigheden die je maar voor lief moet nemen, zoals het wel erg eenvoudig verlopende illegale vervoer van giftige explosieven (???) in militaire trucks, die verantwoordelijk zijn voor de enorme explosies in de tunnel . En de uitleg over hoe en wanneer de tunnel is gebouwd door een moeder aan haar dochtertje in een auto die later in de val komt te zitten is wel heel erg geforceerd.

Het is me al vaker opgevallen dat het not-done lijkt om films met Stallone een hoge beoordeling te geven. Het stigma dat hij heeft dat hij niet kan acteren is waar én niet waar, want in een film als Daylight is hij gewoon prima op z'n plaats.

Behoorlijke spanning, goede enscenering en tevens prima special effects maken het beeld wel compleet: niet origineel, niet briljant, maar wél lekker kijkvoer.

avatar van Muzikant

Muzikant

Erg realistische en spannende rampenfilm. Het werk dat de overlevenden moeten verrichten om gered te worden is enorm, en wordt goed in beeld gebracht. De special effects zijn erg goed en erg realistisch (beangstigend). Verder komt het aspect samenwerken in de film, duidelijk naar voren. Kortom, een goede film!

avatar van luciano

luciano

Was een zeer goeden film!! vanaf het begin tot aan het eind lekker spannend en goed geacteerd. 4.5*

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Aardige aktiefilm met een greintje drama erin verwerkt.

Zeker niet de slechtste Stallone film.

Wel weer een doorsnee Stallone film.

avatar van kiriyama

kiriyama

Slechte film die me geen moment wist te boeien.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vond het wel een hele spannende film. Het is niet zo dat ik op het puntje van mijn stoel zat, maar slecht vond ik het zeker niet. Ik vond deze film zelfs leuker dan cliffhanger. Daar was het begin ijzersterk maar later vond ik het flink afzakken. Deze film bleef wel spannend naar mijn idee.

avatar van KaniffNL

KaniffNL

code9 schreef:

Helemaal mee eens.. Vind Stallone een prima acteur en ken de meeste van z'n films. en hij wordt naar mijn mening deels onderschat of ondergewaardeerd..

Viggo Mortensen (ROY NORD) vond ik maar een irritant personage hebben in deze film. Ook Sage Stallone kwam gelukkig amper in beeld vind het maar niks dat hij een rol krijgt in een film met Pappie.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Het acteerwerk vond ik slecht, het verhaal vergezocht en niet echt boeiend, maar toch leuk om een keer gezien te hebben. Stallone had wel een goede rol.

avatar van BlueSword

BlueSword

wel een aardige film voor een keer, vond het acteerwerk alleen erg slecht.

voor de rest wel een leuk rampenfilmpje.

avatar van 606

toch wel realistisch, beetje dan maar zeker niet slecht.

begin erg mooi met ontploffing in begin.

en het personage george was zielig.

stallone was wel goed.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

een goeie Stallone film zoals we gewend van hem zijn.

een aanrader voor Stallone-fans..

***3***

avatar van silhoupin

silhoupin

Een film die zeer goed geschikt is voor een gezellige filmavond..

Stallone speelt zeker niet zijn sterkste rol maar hij draagt de film goed.

Het verhaal is natuurlijk maar matig maar wel spannend.

Er zitten ook hier en daar een paar heel goeie shots in.

Voor echte filmcriticussen is deze film maar rommel maar voor de gezelligheid is hij zeer goed.

2,5 sterren

avatar van Sagittarius

Sagittarius

Ja, dit is best een goede film. Niet bijzonder ofzo, maar wel spannend. een 4

avatar van hel1

hel1

spannende film en stallone doet het ook best aardig.

3,0

arkadi

Oo niet weer!

avatar van Lientjuh

Lientjuh

Ik vond het een zeer goede film!!! Ik heb hier echt van genoten, deze was vroeger mijn favoriete film

avatar van by_the_way

by_the_way

Wat een ondergewaarde film zeg. 2.76 hij verdient 3.76 echt hoor.

avatar van ViggøJøhnny

ViggøJøhnny

ik vond het best een leuke film niet dat je zegt dit is mijn favoriette film van stallone en andere

ik geef een **2,5**

sly

hey mensen 't enige wat jammer is aan deze film is 't muziek.. 't muziek is veelste hard op sommige momenten dat je niets meer hoord wat ze zeggen.

maar voor de rest is dit echt gewoon een hele goede film..

ik verhoog hem naar 4.5

die ashley die zogenaamd 14 was, is eigenlijk 19 in de film.. hoee kan dat :O

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Ik vind het een goede film, maar een beetje te dramatisch terwijl het een actie film is. Ik heb een hekel eraan dat er ooik nog eens een hond inspeeld die bijna dood gaat. Dus daarom een 3!

avatar van rocky freak

rocky freak

ik vond het een proma rampen film.

ik voelde de spannig.