• 9.373.686 stemmen

Met onder meer: Natalie Portman, Vincent Cassel en Mila Kunis

Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 3 februari 2011

Plot Black Swan

"The pressure of perfection."

Balletdanseres Nina (Natalie Portman) maakt deel uit van een balletgezelschap waarbinnen hevige concurrentie heerst. De belangrijkste danseres van dat moment, Beth (Winona Ryder), staat op het punt om te vertrekken en iedereen wil haar plaats innemen, te meer daar zij tot dan toe een hoofdrol vertolkte in het populaire Zwanenmeer-ballet van Tsjaikovski. Volgens artistiek leider Thomas Leroy (Vincent Cassel) heeft ze zeker talent, maar mist ze het één en ander op het mentale vlak. Ook moet ze afrekenen met haar speelzieke rivale Lily (Mila Kunis) wil zij een kans maken om de hoofdrol te gaan vertolken.

Nina Sayers / The Swan Queen

Andrew / Suitor

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Phoenix schreef:

[Alsjeblieft niet. Fraaie film hoor, maar voor Aronofsky behoorlijk ondermaats. Zeker qua beeld en geluid. Ik hoop op net zo'n megalomaan project als The Fountain.

The Fountain, laat ik op mijn beurt zeggen AUB niet. Ik vind The Wrestler veruit zijn beste film tot nu toe.

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Ik vond Requiem for a Dream echt geen goede film. De rest zag ik nog niet.

wimnoot

Ik keek daarnet even naar de score die ik zijn voorgaande films heb gegeven en er is duidelijk een stijgende lijn. Van Pi heb ik gewoonweg niet genoeg begrepen, en The Fountain ook niet helemaal, maar waren de beelden prachtig. Requiem for a Dream was tegek, en The Wrestler vond ik erg boeiend in al zijn simpelheid.

Apollinisch

The fountain kwam ná Requiem for a dream.

Overigens,

cinematograaf pi: Matthew Libatique

cinematograaf requiem for a dream: Matthew Libatique

cinematograaf the fountain: Matthew Libatique

cinematograaf the wrestler: Maryse Alberti

cinematograaf black swan: Matthew Libatique

wimnoot

Ok excuseer, ik had alleen The Fountain bij Pi gezet omdat ik ze beiden niet helemaal snapte.

En wat wil je precies zeggen met die info over de cinematograaf?

Apollinisch

Dat we weer een visueel onderscheidende film kunnen verwachten. De enige film van Aronofsky die dat niet was, The wrestler, is niet toevallig de enige zonder Matthew Libatique als cinematograaf.

Heb er sowieso wel zin in. Favoriete regisseur + twee van de mooiste vrouwen (Portman en Ryder) + de hoofdrolspeler uit één van m'n favoriete films (Cassel) - Kunis = minstens 3.141592653589793238462643383279502884197169399375...

wimnoot

Ok, dat is goed nieuws dan.

avatar van Montorsi

Montorsi

Ik vond de cinematografie in The Wrestler evengoed te gek, maar gewoon wat minder uitgesproken als Pi, RfaD en The Fountain.

notnotfun

Eens. Minder opvallend, niet minder.

Apollinisch

Ja, dat zeg ik, visueel niet onderscheidend. Had door honderd andere regisseurs gemaakt kunnen worden. Heb er ook wel van genoten hoor, vooral van de scènes met Evan Rachel Wood, maar ik zie Aronofsky liever andere dingen doen.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Weet niet hoor die Matthew Libatique heeft ook veel weinig onderscheidend werk op z'n conto staan. Als ik het zo zie is Maryse Alberti veel meer thuis in het obscuurder werk.

RfaD en The Fountain zijn cinematografisch ook helemaal niet mijn cup of thea, te opgefokt, te aanwezig. Geef mij maar de rustige, registrerende stijl van The Wrestler.

avatar van Metalfist

Metalfist

Cassel + Portman kan wel eens interessant zijn, Kunis lijkt me hier niet echt in te passen maar sinds Forgetting Sarah Marshall kan ik haar wel waarderen.

avatar van Macmanus

Macmanus

Madecineman schreef:

Maar binnen het arthouse genre zijn er wel al erg veel die een registrerende stijl hanteren. Als je fan bent van die stijl heb je nog wel veel keus, maar andersom toch een stuk minder. Maar goed deze film wordt meer als Thriller neergezet, en zal dan ook wel anders zijn dan the Wrestler. Ben als altijd weer benieuwd.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Erg grote namen allemaal, alleen het verhaal spreekt me niet direct aan. Maar ik heb vol vertrouwen in Darren Aronofsky, aangezien hij alleen maar toppers op z'n naam heeft staan!

avatar van VanRippestein

VanRippestein

Klinkt veelbelovend. Blij dat de cinematograaf van Pi, RfaD en the Fountain van de partij is. The Wrestler was visueel redelijk karig, en mede daardoor Aronofsky's minste.

Klinkt als Showgirls.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Zo als ik zei, wil ik de film graag een keer zien natuurlijk

avatar van Fox McCloud

Fox McCloud

Plot lijkt me wel oke.. ben benieuwd.

avatar van Safri

Safri

Plot zou me weinig boeien als ik niet wist dat Aranofsky het ging regisseren. Hij maakt er vast iets moois en bijzonders van.

avatar van Maikeru

Maikeru

• 1934 berichten

Als het mogelijk was zou ik deze kijken in Venetië, maar helaas... Lijkt me weer een interessante film van een van mijn favoriete regisseurs, met bovendien mijn favoriete actrice. (Portman)

En ik ben blij dat Matthew Libatique het geheel gaat inkleuren. Niets mis met The Wrestler, maar visueel toch een stuk minder boeiend. Wel erg rot dat Black Swan waarschijnlijk pas eind 2010/begin 2011 gaat draaien...

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

De man heeft me met geen van zijn films teleurgesteld en ik verwacht dat deze ook zal beklijven. Vond het briljant hoe hij in The Wrestler zo wist te spelen met het fysieke verval van een mens. Het plot van Black Swan geeft daar in ieder geval alweer de ruimte voor.

avatar van Le Edzel

Le Edzel

Het verhaal spreekt me zo op het 1e gezicht niet echt aan, maar met Aronofsky én Cassel én Libatique moet er haast wel iets goeds uitkomen.

avatar van triqo

triqo

Ik vond The Wrestler leuk maar niet bijzonder. En dat waren zijn eerdere films wel. Daarom hoop ik dat hij die lijn niet doortrekt maargoed we zullen zien

notnotfun

Mja verhaal, verhaal. Prima uitgangspunt voor claustrofobische intrige en ultra-gestileerd (in beeld gebracht) ballet. Wordt gewoon weer iets bijzonders. Alles wat (moderne meester) Aronofsky aanraakt verandert in goud .

avatar van annalouisa

annalouisa

Phoenix schreef:

...maar nog geen trailer of iets dergelijks?

Trailer Itunes

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Trailer ziet er goed uit, ziet er geweldig uit! Heb direct de poster geplaatst.

avatar van chevy93

chevy93

Ondanks dat ik geen hoge pet op heb van Aronofsky (2 maal 3,5*), ben ik toch benieuwd. Maar een poster als deze schrikt toch af.

avatar van annalouisa

annalouisa

Ik vind het ook geweldig, vooral de tweede helft, erg ziek. Ik kan niet wachten

notnotfun

Wat mooi, wat mooi, wat mooi. Bellisimo!