Genre: Horror / Drama
Met onder meer: Natalie Portman, Vincent Cassel en Mila Kunis
Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans
Releasedatum: 3 februari 2011
Plot Black Swan
"The pressure of perfection."
Balletdanseres Nina (Natalie Portman) maakt deel uit van een balletgezelschap waarbinnen hevige concurrentie heerst. De belangrijkste danseres van dat moment, Beth (Winona Ryder), staat op het punt om te vertrekken en iedereen wil haar plaats innemen, te meer daar zij tot dan toe een hoofdrol vertolkte in het populaire Zwanenmeer-ballet van Tsjaikovski. Volgens artistiek leider Thomas Leroy (Vincent Cassel) heeft ze zeker talent, maar mist ze het één en ander op het mentale vlak. Ook moet ze afrekenen met haar speelzieke rivale Lily (Mila Kunis) wil zij een kans maken om de hoofdrol te gaan vertolken.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Black Swan (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Galina / Little Swan
Madeline / Little Swan
Andrew / Suitor
Madecineman (moderator films)
[Alsjeblieft niet. Fraaie film hoor, maar voor Aronofsky behoorlijk ondermaats. Zeker qua beeld en geluid. Ik hoop op net zo'n megalomaan project als The Fountain.
The Fountain, laat ik op mijn beurt zeggen AUB niet. Ik vind The Wrestler veruit zijn beste film tot nu toe.
MyOwnStyle
Ik vond Requiem for a Dream echt geen goede film. De rest zag ik nog niet.
wimnoot
Ik keek daarnet even naar de score die ik zijn voorgaande films heb gegeven en er is duidelijk een stijgende lijn. Van Pi heb ik gewoonweg niet genoeg begrepen, en The Fountain ook niet helemaal, maar waren de beelden prachtig. Requiem for a Dream was tegek, en The Wrestler vond ik erg boeiend in al zijn simpelheid.
Apollinisch
The fountain kwam ná Requiem for a dream.
Overigens,
cinematograaf pi: Matthew Libatique
cinematograaf requiem for a dream: Matthew Libatique
cinematograaf the fountain: Matthew Libatique
cinematograaf the wrestler: Maryse Alberti
cinematograaf black swan: Matthew Libatique
wimnoot
Ok excuseer, ik had alleen The Fountain bij Pi gezet omdat ik ze beiden niet helemaal snapte.
En wat wil je precies zeggen met die info over de cinematograaf?
Apollinisch
Dat we weer een visueel onderscheidende film kunnen verwachten. De enige film van Aronofsky die dat niet was, The wrestler, is niet toevallig de enige zonder Matthew Libatique als cinematograaf.
Heb er sowieso wel zin in. Favoriete regisseur + twee van de mooiste vrouwen (Portman en Ryder) + de hoofdrolspeler uit één van m'n favoriete films (Cassel) - Kunis = minstens 3.141592653589793238462643383279502884197169399375...
Montorsi
Ik vond de cinematografie in The Wrestler evengoed te gek, maar gewoon wat minder uitgesproken als Pi, RfaD en The Fountain.
Apollinisch
Ja, dat zeg ik, visueel niet onderscheidend. Had door honderd andere regisseurs gemaakt kunnen worden. Heb er ook wel van genoten hoor, vooral van de scènes met Evan Rachel Wood, maar ik zie Aronofsky liever andere dingen doen.
Madecineman (moderator films)
Weet niet hoor die Matthew Libatique heeft ook veel weinig onderscheidend werk op z'n conto staan. Als ik het zo zie is Maryse Alberti veel meer thuis in het obscuurder werk.
RfaD en The Fountain zijn cinematografisch ook helemaal niet mijn cup of thea, te opgefokt, te aanwezig. Geef mij maar de rustige, registrerende stijl van The Wrestler.
Metalfist
Cassel + Portman kan wel eens interessant zijn, Kunis lijkt me hier niet echt in te passen maar sinds Forgetting Sarah Marshall kan ik haar wel waarderen.
Macmanus
Maar binnen het arthouse genre zijn er wel al erg veel die een registrerende stijl hanteren. Als je fan bent van die stijl heb je nog wel veel keus, maar andersom toch een stuk minder. Maar goed deze film wordt meer als Thriller neergezet, en zal dan ook wel anders zijn dan the Wrestler. Ben als altijd weer benieuwd.
AddictedToMovies
Erg grote namen allemaal, alleen het verhaal spreekt me niet direct aan. Maar ik heb vol vertrouwen in Darren Aronofsky, aangezien hij alleen maar toppers op z'n naam heeft staan!
VanRippestein
Klinkt veelbelovend. Blij dat de cinematograaf van Pi, RfaD en the Fountain van de partij is. The Wrestler was visueel redelijk karig, en mede daardoor Aronofsky's minste.
TragieStar.*
Zo als ik zei, wil ik de film graag een keer zien natuurlijk
Safri
Plot zou me weinig boeien als ik niet wist dat Aranofsky het ging regisseren. Hij maakt er vast iets moois en bijzonders van.
Maikeru
- 1934 berichten
Als het mogelijk was zou ik deze kijken in Venetië, maar helaas... Lijkt me weer een interessante film van een van mijn favoriete regisseurs, met bovendien mijn favoriete actrice. (Portman)
En ik ben blij dat Matthew Libatique het geheel gaat inkleuren. Niets mis met The Wrestler, maar visueel toch een stuk minder boeiend. Wel erg rot dat Black Swan waarschijnlijk pas eind 2010/begin 2011 gaat draaien...
Donkerwoud
De man heeft me met geen van zijn films teleurgesteld en ik verwacht dat deze ook zal beklijven. Vond het briljant hoe hij in The Wrestler zo wist te spelen met het fysieke verval van een mens. Het plot van Black Swan geeft daar in ieder geval alweer de ruimte voor.
Le Edzel
Het verhaal spreekt me zo op het 1e gezicht niet echt aan, maar met Aronofsky én Cassel én Libatique moet er haast wel iets goeds uitkomen.
triqo
Ik vond The Wrestler leuk maar niet bijzonder. En dat waren zijn eerdere films wel. Daarom hoop ik dat hij die lijn niet doortrekt maargoed we zullen zien
notnotfun
Mja verhaal, verhaal. Prima uitgangspunt voor claustrofobische intrige en ultra-gestileerd (in beeld gebracht) ballet. Wordt gewoon weer iets bijzonders. Alles wat (moderne meester) Aronofsky aanraakt verandert in goud
Leland Palmer
Trailer ziet er goed uit, ziet er geweldig uit! Heb direct de poster geplaatst.
chevy93
Ondanks dat ik geen hoge pet op heb van Aronofsky (2 maal 3,5*), ben ik toch benieuwd. Maar een poster als deze schrikt toch af.
annalouisa
Ik vind het ook geweldig, vooral de tweede helft, erg ziek. Ik kan niet wachten
notnotfun
Wat mooi, wat mooi, wat mooi. Bellisimo!

Psychologische thriller 'Black Swan' is sinds kort te streamen via Disney+: 'Zelden zo gegrepen'

Absurde horrorfilm 'The Substance' is een hype: kijk deze 3 films als je de smaak te pakken hebt

Geprezen thriller 'Black Swan' met Natalie Portman en Mila Kunis vanavond te zien op televisie

Geprezen thriller 'Black Swan' van Darren Aronofsky morgenavond op Paramount Network

Into the Wild

Donnie Darko
Mystery / Drama, 2001

Slumdog Millionaire
Drama / Misdaad, 2008
new york citydansencompetitieseksdanserobsessieparanoianachtmerriehallucinatieballet dancerkrankzinnigheidballetvrouwelijke hoofdrolspelerpsychologische thrillerangstheartbreakgeestesziektekrankzinnigheidpsychological horrormacabrereality vs fantasyswan lake ballerinastage performance mysteriousaggressiveself-harmcomplexmoeder dochter relatieself destructivenesstheater provocativesuspensefulintensepointe shoes antagonisticdistressingexhilaratedfrightened