• 9.374.183 stemmen

Met onder meer: Natalie Portman, Vincent Cassel en Mila Kunis

Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 3 februari 2011

Plot Black Swan

"The pressure of perfection."

Balletdanseres Nina (Natalie Portman) maakt deel uit van een balletgezelschap waarbinnen hevige concurrentie heerst. De belangrijkste danseres van dat moment, Beth (Winona Ryder), staat op het punt om te vertrekken en iedereen wil haar plaats innemen, te meer daar zij tot dan toe een hoofdrol vertolkte in het populaire Zwanenmeer-ballet van Tsjaikovski. Volgens artistiek leider Thomas Leroy (Vincent Cassel) heeft ze zeker talent, maar mist ze het één en ander op het mentale vlak. Ook moet ze afrekenen met haar speelzieke rivale Lily (Mila Kunis) wil zij een kans maken om de hoofdrol te gaan vertolken.

Nina Sayers / The Swan Queen

Madeline / Little Swan

Andrew / Suitor

avatar van AHWA

AHWA

Interessante trailer. Erg benieuwd naar deze.

Leland Palmer schreef:

Trailer ziet er goed uit, ziet er geweldig uit! Heb direct de poster geplaatst.

avatar van Phoenix

Phoenix

Fascinerend, zeker de laatste paar beelden (Portman verandert in een duiveltje ofzo? ), maar ik krijg het idee dat er weer met meerdere persoonlijkheden wordt geknutseld. Spiegels in beeld, zwart/wit tegenstellingen, etc. Hopelijk zit ik mis.

avatar van Chr.s

Chr.s

Prachtige trailer. Laat maar komen

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Phoenix schreef:

Ik denk eerder dat ze in een zwarte eend verandert.

avatar van triqo

triqo

Ik word nog niet echt warm van die trailer eerlijk gezegd.. Het ziet er naar uit dat de films van Aronofsky steeds minder speciaal worden jammer genoeg.

wimnoot

Zo speciaal was Requim for a Dream toch ook niet? Black Swan lijkt me op zijn minst een onderwerp te hebben waar ik nooit zo veel films van gezien heb. En dan bedoel ik ballet.

avatar van donnie darko

donnie darko

Mooie trailer!! Zeker de film waar ik het meest naar uitkijk.

avatar van Safri

Safri

wimnoot schreef:

Wel qua montage, vormgeving, soundtrack etc.

wimnoot

Die dingen kunnen Black Swan toch ook bevatten?

Daarom snap ik triqo's opmerking niet helemaal.

Naomi Watts

Ik weet het niet met deze Aranofski. Ik hoop dat ie cinematografisch zichzelf weer terug vindt, al lijkt het er wel op. Gelukkig doet Libatique de cinematografie weer. Was wel een gemis in The Wrestler. Alleen heb ik nogal problemen met de cast, voornamelijk door Kunis, Portman en Ryder .

wimnoot

AronofskY maakt één film die afwijkt van zijn vorige films en hij is zichzelf cinematografisch kwijt. Zucht

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Mooie poster . Mijn verwachtingen worden steeds hoger.

avatar van Musicer

Musicer

Had het niet verwacht (vooral door het onderwerp, lijkt niet meteen iets voor het mannelijke geslacht), maar de trailer ziet er toch wel erg goed uit. Je weet ook niet echt wat je kan verwachten: drama, thriller of fantasy?

Heeft zo'n beetje Requiem-sfeer, al kan een trailer wel eens bedrieglijk uitkomen.

Toch eens gaan kijken eens hij uit is.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Trailler doet me vooral in het begin nog niet veel en denk ik weer dat het The Wrestler kant op gaat. Dan komen er een ppaar betere beelden en vooral dat snelle shot ertussen met die rode en grone kleuren s wel vet. Ben benieuwd.

avatar van laundromat

laundromat

Can't wait!

Ga trailer niet checken.

wimnoot schreef:

Lezen. Ik spreek mijn hoop uit dat hij doordat zijn oude cinematographer weer terug is, dat zijn cinematografische stijl uit zijn voorgaande films weer terug komt. Niet zo raar lijkt mij.

Naomi Watts schreef:

Jij stelt hier dat "hij" (AronofskY) zichzelf terug vindt. Dus hij was het volgens jou kwijt. Als dat niet is wat jij bedoelt, dan moet jij leren schrijven.

Naomi Watts

Dat kan ook puur met keuzes te maken hebben, heeft eerder met willen dan kunnen te maken. Het is allemaal niet zo zwart/wit.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Wat gezeur verwijderd. Hou het nu maar gewoon bij de film.

avatar van Cattinroof

Cattinroof

Dit wordt echt geweldig, ziet er fokking creepy uit. En Natalie Portman is een fantastische actrice.

avatar van t-i-m

t-i-m

zowel trailer als poster zien er prachtig uit.....pff ik wacht hier al lange lange tijd op

avatar van maxo922

maxo922

Wow, trailer ziet er mooi uit. Misschien maar een kansje wagen...

avatar van Chr.s

Chr.s

Naomi Watts schreef:

Eigenlijk staat mij persoonlijk alleen het montage truukje uit Pi en Requiem me bij als opvallende overeenkomstige stijl in Aronofsky's films. Een truukje dat je niet in elk soort film kan gebruiken.

Als je iets anders bedoelde hoor ik het graag.

Ik denk eerder dat je van Aronofsky wellicht niet op een film als the Wrestler aan het wachten was. Iets dat verre van alleen te maken heeft met de cinematografie.

Chr.s schreef:

Als je iets anders bedoelde hoor ik het graag.

Dat zeker. Maar ook die bodymount shots in zowel Pi als in Requiem vond ik erg gaaf. Ik ben dan ook wel een sucker voor bodymount shots. Dan ben ik al snel verkocht . Al definieert dat niet zijn cinematografische stijl natuurlijk. Het zijn wel kleine dingetjes, maar dat zijn wel dingen die ik mis. Ook de visuals van Schrecker en Dawson staan mij aan (deden de visuele effecten in Pi, Requiem en The Fountain). Al moet ik Fountain dezerdagen eens herzien.

Daar moet ik je gelijk in geven. Ik vond het een prima film maar inderdaad niet iets waar je op zit te wachten van de hand van Aronofsky. Al viel de afwezigheid van Libatique wel onaangenaam op bij The Wrestler. Toch een bepaalde magie die zijn andere films wel hadden. Zal ook wel met andere facetten te maken hebben inderdaad.

avatar van Reinbo

Trailer vind ik veel belovend. geweldige cast ook.

avatar van The One Ring

The One Ring

Trailer niet gezien (ik vermijd trailers van films die ik bij voorbaat al interessant vind), maar dit project spreekt mij enorm aan. Hoewel Aronofsky nog nooit een dergelijk verhaal verfilmd heeft, past het denk ik wel bij hem. Kan zomaar een van dé films van 2010 worden.

wimnoot

Wat is een bodymount shot?

wimnoot schreef:

Wat is een bodymount shot?

Klik.

Weer wat geleerd!