• 9.374.112 stemmen

Met onder meer: Natalie Portman, Vincent Cassel en Mila Kunis

Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 3 februari 2011

Plot Black Swan

"The pressure of perfection."

Balletdanseres Nina (Natalie Portman) maakt deel uit van een balletgezelschap waarbinnen hevige concurrentie heerst. De belangrijkste danseres van dat moment, Beth (Winona Ryder), staat op het punt om te vertrekken en iedereen wil haar plaats innemen, te meer daar zij tot dan toe een hoofdrol vertolkte in het populaire Zwanenmeer-ballet van Tsjaikovski. Volgens artistiek leider Thomas Leroy (Vincent Cassel) heeft ze zeker talent, maar mist ze het één en ander op het mentale vlak. Ook moet ze afrekenen met haar speelzieke rivale Lily (Mila Kunis) wil zij een kans maken om de hoofdrol te gaan vertolken.

Nina Sayers / The Swan Queen

Andrew / Suitor

avatar van laundromat

laundromat

The One Ring schreef:

Trailer niet gezien (ik vermijd trailers van films die ik bij voorbaat al interessant vind), maar dit project spreekt mij enorm aan. Hoewel Aronofsky nog nooit een dergelijk verhaal verfilmd heeft, past het denk ik wel bij hem. Kan zomaar een van dé films van 2010 worden.

me neither! vermijd zelf altijd trailers. ben dus niet de enige. daardoor ben ik vaak positief verrast. soms ook niet, maar meestal wel dus. er zijn films die ik bij voorbaat niet kijk (13-in-een-dozijn-rom-koms bijv.).

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Kan toch haast niet gaan tegenvallen zou je denken, een Aranofsky met zo'n mooie cast... (alleen The Fountain vond ik tegenvallen). Hoop op een sterke psychologische thriller.

avatar van dwid

dwid

Lijkt me op zich een leuke, nav de trailer. Ben alleen benieuwd of ik de naam onthoudt totdat deze uit is

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Ziet er inderdaad erg goed uit. Hopen dat Mila Kunis een beetje goed speelt. Lijkt me opzicht wel een rol voor haar. Portman zal wel weer schitteren in deze film .

avatar van VanRippestein

VanRippestein

Godver! Ik wordt niet goed van die trailers die de hele film al prijsgeven. En dit is er zo een. Ik denk dat ik maar ophou met trailers kijken. Ik baal ervan dat ik nu al weet dat ze in een zwarte zwaan verandert.

avatar van SJRS.VLDT

SJRS.VLDT

Als 'Black Swan' de stijl van 'Requiem for a Dream' heeft en de dieptegang van 'The Wrestler' dan wordt ie echt awesome! En misschien ook wel de eerste oscar voor Portman, zou erg leuk zijn

De trailer is erg sterk, maar net als bovenstaande reactie(s) vind ik ook dat er te veel wordt prijs gegeven, ze hadden de informatie beter kunnen beperken tot de samenvatting naast de poster. Maarja dan nog hoop ik te gaan genieten van de nieuwe Aronofsky!!

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Iedereen lijkt zo overstuur over de Portman spoiler, maar wie weet gebeurd dit al in de eerste 10 minuten van de film en gaat de film juist over de bezetenheid van haar? Niks aan de hand dan toch!

avatar van missl

missl

wow goede trailer en een portman die nooit teleursteld, dit wordt erg gaaf.

avatar van dEUS

dEUS

missl schreef:

en een portman die nooit teleursteld, dit wordt erg gaaf.

En Vincent Cassel dan

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Vincent Cassel ken ik niet zo vrij acteren maar hij is wel een mooi plaatje om naar te kijken

En dat is voor mij natuurlijk belangrijk.

avatar van Hankieh

Hankieh

Ik ben totaal geen fan van Darren Aronofsky. Maar nu ik de trailer heb gekeken (nadat ik al de film een beetje in de gaten hield vanwege Portman en Cassel) staat deze film dus echt definitief hoog op mijn must-see lijstje.

avatar van Liesha

Liesha

Aronofsky, ballet... helemaal mijn straatje. Kan niet wachten!

avatar van Nakkie13

Nakkie13

In de gaten houden deze

Over speculatie gesproken:

Wordt Black Swan de meest verassende film in Venetië?

Hm.... worden weer talloze theorietjes op losgelaten dus.

(Zo'n filmnaam alleen al verdient bijvoorbaat een halve ster...)

avatar van starbright boy

NarcissusBladsp. schreef:

(Zo'n filmnaam alleen al verdient bijvoorbaat een halve ster...)

Stem verwijderd.

ObessedWithFilm: "Best film I've seen all year."

"Geplaatst door Arman op 01-09-2010 19:03 - Bron: Filmtotaal

Vandaag gaat in Venetië het oudste filmfestival ter wereld van start. De 62e editie van het Filmfestival van Venetië wordt afgetrapt door de nieuwste film van Darren Aronofsky, Black Swan. De film, die vanochtend al aan de pers werd vertoond, kon op overwegend juichende reacties van het journaille rekenen. Dit schrijft vakblad Screen International bijvoorbeeld:

"Alternately disturbing and exhilarating, this dark study of a mentally fragile performer derailed by her obsession with perfection is one of the most exciting films to come out of the Hollywood system this year. Indeed it’s the perfect film to open the autumn season with its gala at Venice tonight, a bold display of cinematic fireworks that will leave audiences breathless"

De eerste reacties een overzicht

avatar van 009

Ik heb net de trailer gezien,

ik weet niet echt wat ik er moet van denken...

hij zal waarschijnlijk het niveau van Requiem for a dream niet halen,

maar laten we niet te pessimistisch zijn

wordt zeker wel een bioscoopbezoekje

avatar van chevy93

chevy93

Een anti-Anorofsky hier op MovieMeter?

Coen van Zwol in de NRC denkt er heel anders over. Hij noemt Aronofsky "geen aquarellist" hij "filmt met dilkke olieachtige vegen"...het is "schitterende overkill". Ik herken in deze beschrijving juist wat sommige filmkijkers zal doen afhaken en anderen juist fascinerend zullen vinden.

avatar van Phoenix

Phoenix

Mooi, precies wat mij zo aansprak in The Fountain (maar anderen afstootte).

avatar van maxo922

maxo922

Over speculatie gesproken:

Wordt Black Swan de meest verassende film in Venetië?

Volgens mij niet. Heb op IMDB per ongeluk een stukje van de ontknoping gelezen. Ik zal niks verklappen, maar heel verassend was het niet. Jammer dat ik het al weet, heb het voor mezelf verpest

avatar van Chrisseh

Chrisseh

NarcissusBladsp. schreef:

Ben ik de enige die het wel jammer vond dat de schrijver van dat artikel wel de laatste zin van de film al 'verklapte'? Ik bedoel, het was niet echt een spoiler natuurlijk, maar ik heb nu wel ideëen waar het op zou kunnen slaan.

avatar van yeyo

yeyo

Ziet er interessant uit. Ik heb gehoord dat de film verwant is met Repulsion, dus dat klinkt veelbelovend.

Voor degene die geen last hebben van voorkennis: in NRC zaterdag staat een (prematuur?) stuk van Coen van Zwol (pag 7): "Ballet is een duistere kunst". Het betreft een interview met Natalie Portman. Ze is een vrouw die ook intellectueel er durft te zijn: "Wie echt goed wil zijn heeft geen leven".

De toon is gezet. Ik ben benieuwd.

avatar van wimnoot

wimnoot

Hier een paar prachtige foto's.

avatar van wimnoot

wimnoot

Mila Kunis heeft de prijs voor beste jonge actrice gewonnen in Venetie.

klik

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Ik hoop dat Aranofsky zich na The Fountain & The Wrestler weer gaat herpakken.

avatar van timbo_

timbo_