Genre: Thriller / Mystery
Gesproken taal: Spaans, Engels en Oekraïens
Releasedatum: 16 september 2010
Bekijk via CANAL+
Plot Devil
"Bad things happen for a reason."
Bowden (Chris Messina), een politierechercheur die net van de drank af is, onderzoekt een vreemde zelfmoord, als hij plotseling wordt opgeroepen voor een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis; vijf mensen zitten vast in de lift van een enorme wolkenkrabber. Maar het duurt niet lang voordat er een aantal buitengewone dingen beginnen te gebeuren en de mensen in de lift zelfs op onverklaarbare wijze één voor één sterven. Een strijd op leven en dood begint.
- Trailer (YouTube)
Elsa Nahai
Detective Markowitz
Cheryl
Zeriel
Goed te pruimen, deze film. M. Night Shyamalan is zo verstandig geweest om het regiseren uit te besteden, en zowaar zijn vrije val van steeds slechtere films afleveren lijkt gestopt. Nou ja nog slecher als The Happening en The Last Airbender kon ook haast niet.
Veel goeds in deze film. Ook het beeld van een duivel die niet persé slecht is maar mensen straft die hun misdaden verbergen, vond ik wel verfrissend.
De film is hier en daar wel wat slordig en gemakkelijk. Zo dacht ik bij de eerste keer dat het licht uitviel; hebben ze geen mobieltjes dan? Dat bedenken ze opeens collectief als het voor de 4de keer donker wordt.
Filmkriebel
Personages met een laag IQ... moet kunnen
moevy
Nadat ze de lift in gingen, ging het ook gelijk berg af met de film. Super lompe kills , zielige acteurs en een saaie omgeving hielpen de film niet verder.
mnrk
Ik vond dit gewoon een prima/leuke horror film...niet bijzonder maar goed genoeg.
Het acteerwerk was ook in orde voor deze film, net zoals het verhaal.
Ralf81
Vond het ook een tegenvaller. Film zat vrij simpel in elkaar, waardoor het allemaal niet voldoende boeiend was. Acteerwerk was daarbij ook niet erg overtuigend.
Het grote pluspunt van Devil is dan wel de onvoorspelbaarheid. Het blijft als kijker gissen naar de persoon die is bezeten.
Verder is het geheel, inclusief de ontknoping, te matig om lang in het geheugen te blijven. Wat meer diepgang en beter uitgewerkte personages had de film zeker geen kwaad gedaan.
Nomak
Sterke thriller die erin slaagt de sfeer te creëren die ik graag in dit soort films zie. Een lift als locatie is uiteraard perfect voor een verhaal als dit. Claustrofobisch en als er iets misloopt kan je er niet uit en niemand kan er meteen bij je om hulp te bieden. De film is zeker onvoorspelbaar genoeg. Natuurlijk zou iedereen de duivel kunnen zijn. Maar ik dacht eerst dat het die jonge dame zou zijn, omdat ze bij het inschrijven "do I look like such a threat?" zei tegen de bewaker. Wie sterft valt af dacht ik, en dus leek mijn vermoeden heel lang juist te zijn. Vooral omdat ze naar het einde toe ook nog eens de twee overgebleven mannen tegen elkaar uitspeelde. En dan blijkt ineens die oude vrouw niet dood te zijn, en dat is dan de duivel. Ja, dat kwam wel als een verrassing.
Wat ik dan wel erg jammer vind is dat op het einde blijkt dat de duivel niet door en door slecht is en dat er dus mensen zijn die het overleven. Wat een vreemde logica, zelfs onschuldigen gaan dood, maar iemand die wel iets op zijn geweten heeft en berouw toont blijft wel in leven. Dat haalt de film voor mij toch wat naar beneden. Dat en dat het ook nog eens in verband staat met die agent en zijn doodgereden vrouw en kind.
Acteerwerk is wel goed, niets op aan te merken. Zo is het altijd fijn om Bokeem Woodbine aan het werk te zien, de man overtuigt altijd en is wat mij betreft een van de meest onderschatte acteurs in Hollywood.
Devil is een erg sfeervolle horror/thriller. Wel een aanrader, al is het een beetje jammer van het teleurstellende einde.
Insignificance
Knullig wanneer het in z'n verstelstand staat, aardig wanneer het in de benauwende lift tekeer gaat. Dat laatste had wellicht wel iets spectaculairder of verfijnder gekund, maar de bondige uitwerking zorgt er in ieder geval voor dat het puzzelen naar waar het gevaar zit, het gaat er per slot van rekening niet om wie het is, geen al te vermoeiende herhaling van zetten wordt.
Spijtig dat het wordt ingepakt door een onbeholpen voice-over en een moraal die wel erg nadrukkelijk de kop opsteekt. De openingsscène, waarbij Bowden met z'n begeleider praat, stuurt al teveel in die richting. Het slot, via een wel hele suffe flashback, is wat dat betreft de overtreffende trap. Flauw, al verpest het niet de hele film. In en rond de lift is het geen vervelende zit.
Montorsi
Vrij matig horrortje.
Erg eng of spannend is het niet. Zoals altijd met dit soort flicks is degene die je moet hebben degene waar je het -zogenaamd- niet van verwacht. Daar hoef je dus geen verrassing van te verwachten, en die krijg je dan ook niet.
Concept is ook niet meer dan een verzameling oude horrorelementen. Cliché personages en het bekende 'op-het-verkeerde-been-zetten' vullen de hele speelduur. Duurt allemaal niet zo gek lang om erg te vervelen, maar voor de rest is het allemaal wel aardig slap en uitgekauwd.
Het plot is uiteindelijk ontzettend onzinnig en braaf, en dan ook nog zo'n flutmoraaltje erbij. Zoals alles allemaal wel erg braaf en veilig is. Een avondvullertje, morgen weer vergeten.
nl1sms
Zeer matige horror. Het is dat mijn vrouw hem best aardig vond anders had ik hem uitgezet. Niet eng of goor eigenlijk best wel crappy. Het leukste was de verdraaide stem van het oude vrouwtje
Snel vergeten.......
flyer
Aardig om gezien te hebben. Wel zo nu en dan goed schrik momenten. Geen hoogvlieger
rebecca-angel90
Zeker waard om een keertje te kijken, best goede film, maar wel maar voor 1 keer
eefke123
creepy... goed einde, ik had niet verwacht dat een dode de duivel zou zijn
Tarkus
Weliswaar korte, maar steengoede thriller.
De ganse film door hangt er een beklemmende sfeer die de spanning alleen maar opdrijft.
De beelden in de liftkoker alleen al doen je huiveren.
Het had best nog wat langer mogen duren deze film.
Creepy stuff...
Angelo2
Vermakelijke thriller. Keek lekker weg en bleef boeien. Vond hem wel vrij kort. Vond hem beter dan zijn laatste films. Die vielen wat tegen.
Redelijke, maar onderhoudende thriller waarin vijf mensen opgesloten zitten in een lift en er een aantal vreemde dingen gebeuren. Echt spannend wordt het nergens, maar de film heeft wel een mysterieus sfeertje. Het ziet er in ieder geval allemaal strak uit, met goed camerawerk en spannende muziek. Wel een beetje jammer dat de voice-over soms wat dingen voorspeld.
Lilmik
Ik vond de film nogal voorspelbaar.De film was nog maar 10 minuten bezig en mijn vriendin wist al direct wie dat de duivel is.
Voor de rest is de film wel nog aanzienbaar daarom een 3
j3ff5kywalker
Ik vond het wel een aardige film, en erg orgineel!!
Gisteren avond zitten kijken, ik geef de film een 3.0
Layla!
Dat sloeg op het feit dat God hem kennelijk genade heeft geschonken en de duivel dus niet zn zieltje kon komen collecteren.. Vond dat juist een leuke plotwending, alhoewel ik kan begrijpen dat het leuk zou zijn als de duivel door en door slecht zou zijn (like always..)
N23
Voor de rest is de film wel nog aanzienbaar daarom een 3
Hehe je vriendin had gewoon 20% kans dat ze het goed had.
N23
Tjah wat moet ik zeggen over deze film. Ik had er moeite mee om naar deze film te gaan toendertijd. (Ik ben een christen). Maar een film is een film dus de moeite waard om te kijken.
Het verhaal vond ik orgineel de setting en dergelijke waren mooi in film gebracht.
Niet echt de moeite waard om te herzien en daarvoor is het ook de film niet naar.
Twijfel geval tussen een 5 en een 6.
movie-edje
Zeer vermakelijke ( thriller horror )
Deze film had voor mij gevoel, geen saaie momenten.
Bleef voor mij de hele tijd erg boeien.
Er zit toch een bepaald een creepy sfeertje in deze film, wat best angstaanjagend was!
soom
Ik vind M. Night Shyamalan best een goede regisseur. Van wat ik gezien heb, the Happening en the Sixth Sense, vermakelijk zogezegd.
Zonde dus dat mensen vinden dat hij slechte dingen aflevert, ze zien de humor er niet van in, of zo? Ghehe.
Dit was best tof, al was het dan niet een film die door hem geregisseerd was, maar wel naar een verhaal van zijn hand.
Niet direct goed acteerwerk, beetje matigjes, maar het is wel een lekker claustrofobisch sfeertje wat gemaakt wordt.
3,5*.
K. V.
Ook deze film speelde zich grotendeels in één ruimte af en ook dit keer is de film in z'n opzet geslaagd: 'k heb me de volledige speelduur geëntertaind.
De film bleef boeiend, naar het gissen wie al dan niet de duivel zou kunnen zijn. Visueel zag de film er ook goed uit. De openingsgeneriek was redelijk origineel en ook de hoeveelheid special effects was erg miniem dat het eigenlijk niet opviel. De cast deed het eigenlijk ook niet slecht.
'k heb er eigenlijk geen slecht woord over, al is het toch niet direct een waw-film. 'k vond hem wel de moeite om te bekijken en 'k heb het me niet beklaagd.
Goed.
Fernand0vidal
kijkt aardig weg, mysterieus tot op het einde, spannend ook wel, je hebt zo iets van wtf! alleen die mexicaan vond ik wat erover
en sommige acteurs waren niet super, geen topper maar toch een aardig kijkstukje.
Spruwke71
Een spannende film, echter wordt hij op een bepaald moment langdradig, omdat er veel gebeurd, maar dat je eigenlik niet ziet wat.
Rodger
Ja,,, Redelijke vlotte film, goed dat deze niet zo lang duurde...
Geen hoogvlieger, maar ook zeker niet slecht...
2.5**
Samsara1992
Ik vond deze film vermakelijk, en gelukkig niet voorspelbaar. Nu moet ik zeggen dat dat ook het enige goede was aan deze film. Het spel was goed genoeg, niet bijzonder. Verhaal was bar slecht, wel leuk uitgevoerd. Spannend en vermakelijk, that's it.
patjuuh
Eindelijk weer een goede film van de hand van de befaamde en vergruiste M. Knight Shyamalan. Door als decor de lift te nemen en de kijker laten gissen wie er nou schuldig is (dit lukte bij mij zeer goed) waren voor mij de redenen om deze film als zeer geslaagd te bestempelen.
boozebelly
- 1908 stemmen
Blij verrast...
Ik had een beetje een goedkoop 'grabbelton-horrortje' verwacht, maar het is toch wel iets meer dan dat.
Als kijker beland je al vrij vlot in de lift waarin het allemaal moet gaan gebeuren en ik had vooraf verwacht dat ik als kijker de gehele tijd met de hoofdpersonen vast zou zitten in die lift, maar dat bleek gelukkig niet het geval. In plaats daarvan hebben ze een leuke mix gemaakt van de gebeurtenissen in de lift en die daarbuiten. Daardoor bleef het toch wel boeiend.
Het verhaal zelf vond ik ook leuk bedacht, echte clichés heb ik niet kunnen ontdekken.
Ik had ook werkelijk geen idee wie de 'kwaaie' was en de uiteindelijke ontknoping wist mij dan ook aangenaam te verassen.
Goed acteerwerk ook van de voor mij totaal onbekende cast. Iedereen vervult zijn rol naar behoren.
Al met al vlogen de 80 minuten in een aangenaam tempo voorbij.
Gewoon goed. 3,5*

Go-Ji-Jeon
Drama / Oorlog, 2011

The Descent
Horror, 2005
bovennatuurlijkmoordduivelgevangensole survivorflickering lightlights out trapped in an elevatorbroken elevator elevatorsupernatural horrorsuspensekiller among usstuck in elevatorcharacters murdered one by one