• 9.374.631 stemmen

Cowboys & Aliens (2011)

Western / Sciencefiction | 119 minuten / 135 minuten (extended cut)

Genre: Western / Sciencefiction

Speelduur: 119 minuten / 135 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Jon Favreau

Met onder meer: Daniel Craig, Olivia Wilde en Harrison Ford

Releasedatum: 25 augustus 2011

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Cowboys & Aliens

"First Contact. Last Stand."

In 1873 komt Jake Lonergan, die zich niks meer kan herinneren over zijn verleden, terecht in het woestijnstadje 'Absolution'. De enige aanwijzing over zijn identiteit is een mysterieuze beugel om zijn hand. Jake komt er al snel achter dat het stadje vreemdelingen wantrouwt en niets doet zonder toestemming van Colonel Dolarhyde. Wanneer ze echter aangevallen worden door aliens en de dorpelingen één voor één ontvoerd worden door de buitenaardse wezens lijkt Jake, de vreemdeling die in eerste instantie niet welkom was in het stadje, de enige hoop op redding.

Jake Lonergan

Niet te doen!

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1951 berichten

Ik had meer van deze film verwacht. Het idee om een ouderwetse cowboy film te combineren met aliens is hartstikke goed. Maar er gebeurt gewoon niks in het leven van die cowboys. Ze zijn allemaal heel dom. Het gaat alleen maar om macht, zuipen, vrouwen, schieten. Dus de film zakt heel erg in. En dan opeens komen ern aliens aan. En moet iedereen samenwerken om deze aliens te bestrijden. De special effecten zien er goed uit, maar ik ergerde mij al zo aan het verhaal ervoor, dat het mij weinig meer kon boeien. Harrison Ford is ook zeer irritant in zijn rol. Eerst heel bot en agressief. En later omgedraaid naar een EO achtig type. Goedkoop sentimenteel gedoe. Als je deze fim toch gaat kijken. Spoel door tot de aliens komen, dan heb je een leuk spectakel.

avatar van joolstein

joolstein

Mager maar leuk om te zien. Heb wel genoten maar het was meer een film die gemaakt was om aliens af te knallen. Dan dat er een verhaal in zat.

Ook vond ik Harrison Ford meer op automatische pilot gezichten trekken dan dat hij een glansrol speelde.

Maar goed al met al een film die middelmatig is.

avatar van N23

N23

Mwah wat moet ik ervan zeggen... Als ik de trailer had moeten geloven was dit een leuke film. Maar God wat was deze film slecht. Het 1e uur komt traag op gang, heel traag, en het 2e uur was belabberd. Nee bedankt. Grafisch was het nog wel te pruimen.

jipt

Heb een uur gezien, heb nog nooit zulke saai cowboys gezien, Nolan's Batman heeft nog meer humor. Er is ook nog weinig boeiends gebeurt. Een uur gekeken, geen actie, geen humor, alleen wat saaie cowboys. Blegh. Zo meteen maar verder kijken

jipt

Enorm saaie film. Na een uur naar cowboys met boze gezichten te hebben gestaard komen een paar aliens die rondvliegen in grote libelles en mensen ontvoeren waarop de boze cowboys de ontvoerde mensen gaan zoeken, allemaal softie worden, aan het eind even vechten en klaar. Blijft vreselijk lang door zagen totdat er eindelijk eens wat gebeurt.

Ford en Craig proberen op het begin stoer over te komen, waarin ze falen want ze zijn hartstikke lachwekkend. En naar mate de film naar het einde werkt worden ze steeds softer, met moraaltjes en ditjes en datjes. Blegh en gaap.

De 10/15 minuten actie op het einde was dan wel leuk, beetje bloed, beetje schieten, verder niet al te origineel, maar de film heeft wel 100 minuten nodig om er in te komen. Vreselijk suf verhaal, vreselijk saaie personages, en normaal val ik niet over plotgaten maar hier kon ik er niet om heen. En dan zal je toch denken dat een film die zich Cowboys & Aliens noemt zichzelf niet al te serieus zou nemen, het tegendeel is een feit. Wat een aanfluiting. 1,5*

jipt

En dan vond ik Immortals al troep, C&A kan zich met gemak de slechtste block-buster van het jaar noemen. Gefeliciteerd u heeft gewonnen.

avatar van doctari

doctari

Uitermate teleurstellende film. Dat het allemaal onzin is, is nog niet zo erg (ik bedoel wat verwacht je met zo'n titel), maar wat wel storend is, is dat de inspiratie blijkbaar op was na het verzinnen van de titel, dat is toch wel jammer.

Wat je te zien krijgt is een zeldzaam saaie verzameling western-cliches en SF-cliches, op zeer trage snelheid aan elkaar gebreid (waardoor de onzinnigheid van het plot nog meer opvalt) zonder dat er ook maar een poging gedaan wordt om het geheel op de een of andere manier creatief of grappig te maken.

Sterker nog het neemt zichzelf allemaal veel te serieus: er zitten meer sentimentele sterfscenes in dan goede grappen, de karakters zijn allemaal veel te ernstig en enorm eendimensionaal (waardoor het je ook weinig interesseert dat ze het loodje leggen), kortom er is gewoon weinig lol aan te beleven.

De actie aan het einde is nog wel enigszins te doen, en een paar van de bijrollen zijn nog wel oke. Maar Harrison Ford maakt zich er makkelijk vanaf en Daniel Craig is gewoon een beroerd acteur

avatar van dj@themovies

dj@themovies

was razend benieuwd naar de combinbatie cowboys, aliens en harrison ford, en was niet teleurgesteld

actie volop, cowboys met hun pistooltjes tegen reusachtige aliens met vliegmachines, realisme volop

bovendien was ik blij verrast door de keuze ford niet zoals verwacht de ultieme held als sherrif te laten spelen, maar als een norse en meedogenloze veeboer (wat kan die man nors kijken zeg)

daniel craig voldoet aan de eisen als hero of the day, maar zijn motieven zijn me onduidelijk

hij gaat op zoek naar zijn geliefde(n), zoals de rest, maar eens hij beseft dat zijn vrouw dood is, shift zijn volledige aandacht naar de andere vrouw in het gezelschap

en daarmee kom ik op het zwakste punt van de film (het einde is er een ander van), namelijk de verschrikkelijke vrouwelijke bijrol, die ongeveer alle stereotypen tentoonstelt (omg)

ze stelt zich op als de zwakkere, de verleidster, de heldin, de onsterfelijke, de alien enz en dit allemaal in 1 personage?

heel jammer

avatar van De_Hollander

De_Hollander

Mooie film, viel me echt niet tegen na enkele slechte beoordelingberichten hier te hebben gelezen.

avatar van blurp194

blurp194

Deze mengeling van western en SF valt toch niet helemaal mee. Het verhaal valt echt niet mee, het is af en toe warrig, ik had ook echt moeite om m'n aandacht erbij te houden. De aliens zijn een beetje afgezaagd wanstaltig, erg lelijk van Predator afgekeken. In de vliegtuigen doen ze het prima - ehhm, als je even vergeet dat de aliens later te groot blijken te zijn om in die vliegtuigen te passen. Ook leuk gevonden is de manier om de humans op te pikken, en zeker toepasselijk in een cowboyfilm. Maar zodra de aliens lopen gaan is het uit met de geniale vondsten, en wordt het vooral erg lelijk allemaal. Het opstijgende schip is wel het toppunt van lelijke fantasieloosheid, wat mij betreft. En waarom niet alle omstanders daarbij het loodje leggen wordt voor het gemak ook maar niet uitgelegd.

Daniel Craig was al niet een van mijn favorieten, maar wint hier ook geen punten mee. Harrison Ford is ook niet echt op dreef, een beetje narrig uit z'n ogen kijken, daar blijft het bij. En wat al ietwat gezegd is, de manier waarop hij en zijn etterige zoontje van hufter naar EO-lid veranderen is wat al te makkelijk. Thirteen dan, pardon Olivia Wilde, doet het ietsje beter maar heeft wel een echt rare rol - en niet beslist een mooie. Geloofwaardigheid is niet het eerste wat je zoeken moet in zo'n film als deze, maar de plottruc met Ella Swenson slaat wel alles.

Had veel meer ingezeten, vind ik. Er zijn echt wel beter gelukte western-crossovers gemaakt.

avatar van yellowflag

yellowflag

dj@themovies schreef:

heel jammer

als jij het niet mooi vindt kun je wel gebruik maken van de spoiler knop om het niet op voorhand voor iedereen te vergallen....ik vond hem namelijk wél leuk en 'te doen'.

Rest van mijn mening: Harrison Ford is altijd goed om te zien acteren en Daniel Craig ook. Olivia Wilde was een leuke verassing, mooie vrouw.

En het verhaal, tsja. wel origineel. Voor bijna alle alien films geldt; het is een visie van de bedenker hoe die aliens dan eruit zien, handelen en hoe geavanceerd ze zijn. Het blijft fictie en dus vrij in te vullen. wel leuk gedaan, maar niet hoe ik verwacht had.

avatar van SiD3Sp|N

SiD3Sp|N

Nog een over nagedacht deze film en stem maar een half puntje verlaagd. Ik denk steeds terug aan die scene waar dat vrouwtje door die ufo te pakken word genomen en Daniel Craig er op zijn paard achteraan ging lol, die ufo ging zowat met de lichtsnelheid maar z'n paard had hem zo ingehaald. Toen even op zijn paard gaan staan en zo ff een sprong van van 15 meter gemaakt lol, recht op de vleugel van die ufo . Das toch dikke ruk gewoon. Beetje B gewoon, beetje lachwekkend.
Heb er nu nog 1* voor staan deze film...

avatar van angus

angus

vermakelijke film. is best te doen

avatar van Film Pegasus

Het idee is niet slecht natuurlijk. Western met een ander genre levert altijd wel aparte films op, helaas meestal niet geslaagd. Western/Martial Arts: Shangai Noon, Western/SF: Wild Wild West, Western/Komedie/Musical: Blazing Saddles. En dan nu met Aliens.

Daniel Craig doet het niet slecht als cowboy. Dergelijke machorollen staan hem wel goed. En met Olivia Wilde als mooie dame van dienst is ook prachtig. Deels leuk is Harrison Ford die niet meteen een glansrol speelt, maar wel een rol die je normaal zou verwachten van Jon Voight of Gene Hackman. De rest loopt er helemaal verloren bij. Niet per se irritant slecht, maar gewoon als een kip zonder kop. En dat ligt meestal aan de rolverdeling. In het begin krijg je het kleurrijke figuur Percy waar kortelings niets meer mee gedaan wordt. Net als de mannen van de roversbende. Te veel figuren op een waar uiteindelijk niets mee gedaan wordt.

Idee A is goed: geef alle figuren uit de cowboyfilms (indianen, outlaws, dorpsfiguren, ...) een gemeenschappelijke vijand zodat ze samen moeten werken. Idee B is minder: de reden waarom die aliens überhaupt naar hier komen en hoe ze het in hemelsnaam met simpele geweren en pijl & boog moeten redden. Daardoor gaat de film van de hak op de tak om toch zoveel mogelijk aan bod te laten komen.

Het eindresultaat is een miskleun, wat jammer is omdat er op zich wel potentie in zit. Maar een pover script en een slechte regisseur maken helaas veel kapot.

avatar van mrkos

mrkos

Zeker niet slecht,

in het begin van de film deed me het decor me denken aan Red Dead Redemption.. Een game...

3.0

avatar van PEN15

PEN15

Deed me sterk denken aan Laserblast 1978.

Zonde om te zien dat de makers van deze film voor de zoveelste keer de veilige, geplaveide hollywoodwegen bewandelen. Verwacht hier weinig nieuws of buitengewoons.

Het stukje waarin Jake overspringt van paard naar alien x-wing, zou John McClane erg jaloers maken.

avatar van rkdev

rkdev

Leuke combi tussen een western, Alien en Predator. Ik heb me goed vermaakt.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

PEN15 schreef:
Deed me sterk denken aan Laserblast 1978.

Thanx voor de tip.

avatar van prepaid

prepaid

Als liefhebber van westerns en Aliens vond ik dit een super combinatie. Verrassend en boeiend. Aanrader voor liefhebbers van dit genre. Liefhebbers van bv horror vinden hier niets aan en moeten ook geen recensie schrijven. Ieder wat wils. Gelukkig dat smaken verschillen.

avatar van Mikemans

Mikemans

Heerlijke film. De combinatie is perfect in elkaar gezet.

De lage score is echt onbegrijpelijk.

Hoezo past sifi niet met western? Back 2 the future 3 was ook geslaagd.

avatar van Film Pegasus

Tja, als je al het vergelijk maakt met Back to the future III ...

avatar van snarfje5508

snarfje5508

Volstrekt ongeloofwaardig verhaal maar met sterke acteurs al met al goed te bekijken. De special effects waar zo nu en dan niet best.

avatar van knapen1234

knapen1234

Een leuk verzonnen verhaal met grappige humor. Lekker zitten genieten dus.

avatar van Noodless

Noodless

Dit is gewoon puur popcorn-vermaak met verstand op nul waarbij het idee heel leuk en origineel is. 6/10

avatar van krang74

krang74

Absoluut geen hoogvlieger, maar heb me prima vermaakt.

Gewoon een lekkere wegkijker met verstand op nul.

avatar van DragQueen

DragQueen

Geen hoogstaande film, maar desondanks toch zeer vermakelijk. De combinatie van het oude westen en aliens, werkt erg goed. De effecten zien er ook goed verzorgd uit. Craig en Ford vullen de hoofdrollen verder op een prima manier in. 3 Sterren.

avatar van Glenniej93

Glenniej93

Vermakelijk filmpje voor op een avondje, verhaallijn matig, vond de effecten er heel mooi uitzien!

avatar van grandpa

grandpa

Gisteravond een verplicht nummer deze film. Had deze eigenlijk niet willen kijken naar aanleiding van de overwegend negatieve kritieken hier op moviemeter.

Maar goed omdat er toch niets op tv was deze dus met z'n allen gekeken en tot mijn verbazing helemaal uitgekeken zonder zelfs aan de fast-forward knop te hebben gedacht. Ok lekt flink hier en daar maar zeker niets om de film de rug toe te keren. Geven hem een magere 2.5*

avatar van Dandeman

Dandeman

Lekker met een biertje en een bak popcorn. Oh sorry, wie verwachtte hier diepgang?