• 9.374.662 stemmen

Cowboys & Aliens (2011)

Western / Sciencefiction | 119 minuten / 135 minuten (extended cut)

Genre: Western / Sciencefiction

Speelduur: 119 minuten / 135 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Jon Favreau

Met onder meer: Daniel Craig, Olivia Wilde en Harrison Ford

Releasedatum: 25 augustus 2011

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Cowboys & Aliens

"First Contact. Last Stand."

In 1873 komt Jake Lonergan, die zich niks meer kan herinneren over zijn verleden, terecht in het woestijnstadje 'Absolution'. De enige aanwijzing over zijn identiteit is een mysterieuze beugel om zijn hand. Jake komt er al snel achter dat het stadje vreemdelingen wantrouwt en niets doet zonder toestemming van Colonel Dolarhyde. Wanneer ze echter aangevallen worden door aliens en de dorpelingen één voor één ontvoerd worden door de buitenaardse wezens lijkt Jake, de vreemdeling die in eerste instantie niet welkom was in het stadje, de enige hoop op redding.

Jake Lonergan

Woodrow Dolarhyde

Ella Swenson

Nat Colorado

Percy Dolarhyde

Emmet Taggart

Sheriff John Taggart

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Prima film, die geen moment verveeld heeft, het is weer eens wat anders en beetje het verstand op nul en genieten, goed verhaal en mooi beelden:3,5

gizmo_o

Cowboys and Aliens (titel is prima, beschrijft het thema van de film) geeft een leuke mengelmoes weer tussen het oude western leven met de daarbij behorende cowboys, die in een oorlog verwikkeld raken met een hoog geavanceerd alienras. Hierbij heeft Favreau het voor elkaar gekregen om de 130 minuten durende rolprent niet te laten vervelen.

De film begint met een erg sterke eerste scene, waarbij Craig zijn karakter Lonergan meteen goed neerzet. Dit begin wordt overigens gecombineerd met een stoere soundtrack.

De 'special effects' zijn dik in orde en de filmbeelden van de omgeving met regelmaat erg mooi. Er wordt door Craig & Ford goed geacteerd, ik vond Wilde wat tegenvallen, maar haar verschijning maakt veel goed (ik vond haar nog knapper in het recende The Change-Up overigens) .

Je moet als kijker deze film uiteraard niet te serieus nemen, want het is niet voor niets fictie. Echter, het is mij net als enkele anderen, ook nooit duidelijk geworden waarom de aliens zoveel onderzoek doen naar de mensen, voordat ze tot massale vernietiging overgaan. Ok, ze willen ons eerst bestuderen, maar na een 'x' aantal mensen moet het ze ook wel duidelijk zijn dat wij zowel qua ontwikkeling als afweer op een veel lager niveau zitten dan zijn, me dunkt.

Al met al mij prima vermaakt en dus 3,5*.

avatar van ribas123

ribas123

cowboys met aliens?? nee ! dit sloeg echt nergens op.

ribas123 schreef:

cowboys met aliens?? nee ! dit sloeg echt nergens op.

Het genre is sciencefiction he

avatar van Umberto

Umberto

Mijn eerste idee van deze film was:"Dit kan nooit iets bijzonders zijn". Toch vond ik het een leuke film die zeker een voldoende scoort in mijn optiek. Niks nieuws behalve de combinatie van cowboys & aliens. Toch blijft de film boeien tot het "bitter sweet" einde.

avatar van b00ts

b00ts

Aardige prent. Niet teveel van verwachten. Hangen en kijken en je niet proberen te ergeren aan de gemaakte stem van Ford.

avatar van VforVictor

VforVictor

Een actie spektakel wat lichtelijk tegen valt. Je valt in de ene cliche in de andere, jammer hier had meer ingezeten, 3 sterren.

avatar van GroovyDrummer

GroovyDrummer

Harrison Ford gedegradeerd tot B-Acteur! Wat een bedroevend slechte film zeg, waardeloos!

avatar van huppelepup

huppelepup

Wat zijn we weer heerlijk negatief hier op MM.

Ik heb me kostelijk vermaakt met deze originele film. Twee van mijn favoriete genres tezamen in één film! Ik moet hier wel aan toevoegen dat ik hem niet gauw een tweede keer zal kijken, maar dat geldt voor de meeste films die ik ken.

Ik vind het een aanrader voor een ieder die van zowel westerns als sci-fi houdt en dan vooral van de eerstgenoemde.

avatar van antilasergun

antilasergun

Echt leuke originele lekkere wegkijkfilm.

Ik ben westernfan maar zelfs met deze zijweg is hij prima te doen.

goed tegen kwaad van buitenaf.leuk!

Ik vind steven seagal ook leuk dus misschien zegt dat genoeg.

avatar van KingJ

KingJ

Dikke tegenvaller helaas:

Matig acteren, slecht verhaal, ik trok hem in ieder geval slecht

avatar van kathmandu

kathmandu

Hopeloos!

avatar van Bobo_27

Bobo_27

heb me wel vermaakt , geen film om waarvoor ik de moeite neem om een uitgebreide recensie voor te typen. als je toch niks anders te kijken hebt is dit een leuk,vermakelijk tussendoortje. 3*** (zesje)

avatar van The Goss

The Goss

Prima film. Kijkt lekker weg. SF en Western...het is een keer wat anders. Ik heb me in ieder geval vermaakt.

avatar van stephanhop

stephanhop

wat een slechte film zeg heb hem halverwegen uit gezet pfff.

had er wel wat meer van verwacht..

avatar van Machete23

Machete23

[quote]stephanhop schreef:

wat een slechte film zeg heb hem halverwegen uit gezet pfff.

had er wel wat meer van verwacht..[/q

En dan toch weer een beoordeling.....

Redelijke film, niks bijzonders maar om een keer te zien best aardig.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Goeie film, de titel zegt alles al. Het gaat over cowboys en over aliens,, mooi toch? Mijn 2 favoriete genre's in 1 film.

avatar van Jimske

Jimske

saai, eentoning, GEEN verhaal, slechte aliens die zich lomp gedragen en geen achtergrond hebben, film gaat gewoon nergens over, kortom een DIKKE 0.5*

avatar van Frequency

Frequency

Had deze film veel minder verwacht! maar op aanraden van een vriend heb ik het gewaagd, en deze viel eigenlijk heel goed in de smaak! prima en originele film die geen seconde verveeld!

Typisch gevalletje overgeproduceerd..

avatar van jerry r

jerry r

wat een gezeur over cowboy and aliens maar back to the future deel 3 en outlander 2008 met Vikingers dat kan dan wel .

ik heb me kostelijk vermaakt met deze film

stephanhop schreef:

wat een slechte film zeg heb hem halverwegen uit gezet pfff.

had er wel wat meer van verwacht..

Je mag niet stemmen op iets wat je maar voor de helft hebt gezien, lijkt me.

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Leuke film, lekker onwerkelijk maar vermakelijk.

Gebeuren veel onverwachte dingen en het blijft op die manier spannend.

Niks mis mee met deze flim

avatar van Ed Lauwerens

Ed Lauwerens

Matige film, maar door de onverwachte zaken en mooie effecten blijf je toch kijken. Het verhaal gaat helemaal nergens over en de rest is een soort mix van western, indiana jones and SF. Je moet het maar verzinnen.

avatar van Layla!

Layla!

In het vliegtuig gekeken en nee ik ben niet tevreden.

Aliens + cowboys, leek me geinig maar het verhaallijn deed het em gewooon niet. Aliens die hier zijn voor goud? De achtergrond van de aliens werd ook niet echt uitgediept, want ik vroeg me toch echt wel de hele tijd af ''waarom doen jullie dit eigenlijk''? Had meer van het verhaal vewacht.. Leuk voor in het vliegtuig maar niet meer dan dat..

avatar van mixmaster

mixmaster

vermakelijke film met leuke actie en effecten.

de mix tussen western en SF is erg leuk gedaan.

gewoon kijken en genieten.

avatar van eduard

eduard

Een film van niks. Als vond ik de monsters wel mooi gemaakt. Toch heb ik hem afgekeken, best wel moedig van me. Al moet ik er bij zeggen dat ik het in 2 keer heb moeten doen. Harison Ford vond k beroerd spelen, maar als ik terug denk naar zijn vorige films was hij nooit goed en was het verhaal zeer goed zodat het slechte acteren niet zo opviel. Ook het paardrijden van de meesten zag er beroerd en onbeholpen uit.

avatar van Testa-Rossa

Testa-Rossa

Toen ik voor het eerst hoorde 'Cowboys & aliens' verwachte ik een heerlijke B-film, maar niets is minder waar, ik vond hem gewoon echt goed.

De mix van cowboys/aliens werkt erg goed en lekker vernieuwend. Prima actie, CGI en leuke alien gadgets.

Stukken beter als bijv. een Battle of Los Angeles.

avatar van lexiepexie

lexiepexie

gewoon kijken en genieten. leuk

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

Filterdun verhaaltje, maar best goed gemaakt.

De titel verteld alles: Cowboys & Aliens, meer moet je er niet achter zoeken.

Qua geloofwaardigheid .... best niet te veel nadenken.

Special effects zijn in orde.

En met 2 toppers (Daniel Craig & Harrison Ford) moet het al heel erg verkeerd gaan als je een slecht resultaat wilt verkrijgen. (Maar helaas zijn er wel voorbeelden te vinden).

Gewoon genieten van de actie & avontuur.