Cowboys & Aliens (2011)
Genre: Western / Sciencefiction
Speelduur: 119 minuten / 135 minuten (extended cut)
Geregisseerd door: Jon Favreau
Met onder meer: Daniel Craig, Olivia Wilde en Harrison Ford
Releasedatum: 25 augustus 2011
Bekijk via NLZIET
Plot Cowboys & Aliens
"First Contact. Last Stand."
In 1873 komt Jake Lonergan, die zich niks meer kan herinneren over zijn verleden, terecht in het woestijnstadje 'Absolution'. De enige aanwijzing over zijn identiteit is een mysterieuze beugel om zijn hand. Jake komt er al snel achter dat het stadje vreemdelingen wantrouwt en niets doet zonder toestemming van Colonel Dolarhyde. Wanneer ze echter aangevallen worden door aliens en de dorpelingen één voor één ontvoerd worden door de buitenaardse wezens lijkt Jake, de vreemdeling die in eerste instantie niet welkom was in het stadje, de enige hoop op redding.
Jake Lonergan
Emmet Taggart
Sheriff John Taggart
Meacham
Hunt
Vermakelijke mengeling van western en SF, niet helemaal geslaagd maar best oké. De personages hadden absoluut beter uitgewerkt kunnen en moeten worden, net als de dialogen, maar de film zit onderhoudend in elkaar en door de vele aktiescenes verveelt de film niet. Hier en daar helaas wel wat onnodig oubollig en sentimenteel.
martijn011
- 2034 berichten
In tegenstelling tot veel andere gebruikers hier zag ik vooraf weinig heil in een sciencefiction-western combinatie. Helaas had ik wel gelijk want het is eigenlijk één groot zooitje waarbij er haast geen pluspunt te noemen valt.
Het verhaal begon nog aardig, maar na een kwartier valt de hele western-sfeer in duigen door een stelletje randdebielen die in deze film ook al Aliens genoemd worden. Dat die dingen geen hersens hebben weten we onderhand wel, en ook dat ze aan het eind van de film weer van de aardbodem verdwenen en gevaagd zijn is zelfs door een kleuter te verzinnen.
Verrassing en originaliteit heeft de film dus niet. Heel af en toe een vleugje humor verzacht de pijn die je tijdens het kijken steeds meer krijgt.
Ook de cast werkt niet mee. Craig en Wilde als absoluut dieptepunt, met Ford had ik medelijden omdat er werkelijk ook niks van z'n rol te maken valt. Dus hem treft weinig blaam. En films met Paul Dano erin zijn ook al een bevalling op zich. Wat is dat altijd een irritant en slecht acteur zeg.
Veel positiefs is er niet te melden, behalve dan het hele kleine beetje humor, het aardige begin en de aftiteling is een verademing.
Ik ben nog mild met twee sterren, herziening zit er nooit of de nimmer in..
digi
Het is mij een raadsel hoe die domme primitieve wezens ooit een ruimteschip hebben kunnen bouwen om de aarde te bereiken.
Volgens mij passen ze ook nauwelijks in die kleine ruimteschepen.
De acteurs waren ook slecht gecast, zoals eerder vermeld.
De special effects en het geluid waren wel goed en ik heb me toch redelijk vermaakt met de film.
evwi
Wat een vreselijk slechte film zeg. Totaal onsamenhangend verhaal. De combi Western/SF slaat nergens op. Echt iedereen speelde slecht etc etc
1 ster, max!
gauke
Western en sciencefiction worden op een originele en simpele wijze verbonden waarbij aliens de traditionele plaats van de indianen hebben overgenomen. De regisseur vertelt het verhaal vakkundig (al zitten er enige gaten in het plot), vol afwisseling en op een vlotte manier. Hij harmoniëert western cliché's met moderne stuwkracht en een beetje humor (gelukkig zonder pijnlijke en onpasselijke noten). Daniel Craig overtuigt als een soort koele James Bond in het wilde westen en tussen hem en Harrison Ford bestaat duidelijk chemie. De verdere rollen zijn goed gecast en vooral de fotografie verdient een pluim. Zo nu en dan deed de film me aan Indiana Jones denken, maar wellicht komt dat door de aanwezigheid van Harrison Ford.
Nickske1912
Ik had absoluut meer verwacht van deze film. Niet alleen het acteerwerk vond ik ondermaats, maar ook de personages worden nauwelijks uitgediept en de aparte combinatie wat betreft het verhaal blijft onwennig. Ik kwam maar niet lekker in de film, en da's jammer.
towari
Bijzonder verrassende film. De combinatie cowboys en buitenaardse wezens is eentje die ik zelf nog niet had bedacht en was dan ook erg benieuwd hoe dit in de film tot leven komt.
De film begint als een standaard cowboyfilm totdat de aliens ten tonele verschijnen. Wat ik met name leuk vind aan deze film zijn de originele aliens. Ontzettend goede special effects brengen deze wezens geloofwaardig op het witte doek.
De acteerprestaties zijn gemiddeld.
Een puntje van kritiek. De kleine ruimteschepen lijken mij te klein voor de grote wezens. Dit komt ietwat ongeloofwaardig over.
Voor de combinatie originaliteit / mooi vormgegevens buitenaardse wezens geef ik deze film 4 sterren !
underground
Ben aan het denken deze film te gaan kijken hij lijkt me wel goed maar ook weer niet aan der recentie's te lezen maar denk toch dat ik hemvoor de gein ga kijken.
Ben benieuwd!!!!!!!!!!
Nohands
Toch wel lekker onverwachs een leuke film!! aardig concept in het verhaal uiteraard, leuke beelden en actie, en de acteurs en actrices zijn top,Harrison Ford op zijn best als knorrige Kolonel!!!
Prima vermaak voor een avondje film thuis op de bank!!
Tim70
Vlees noch vis. Voelt als een b-script met a-acteurs. Verhaallijnen die elkaar kruizen die je al ergens in een andere keer hebt gezien maar met aliens die er door heen vliegen. Het is Western, Actie, Sfi en een vleugje romantiek en dit maakt het .....een beetje lacherig om na te kijken. 2.5
lagaiske
Deze film slaat gewoon nergens op.
Hoe hebben ze Harrison Ford ooit zo ver gekregen hier voor te tekenen.
SnakeDoc
Mwah, nee ... ik heb Sciencefiction hoog zitten, erg hoog, maar dit was het toch net even niet.
Ik vond Harrison Ford echt enorm slecht spelen maar ook het verhaal was erg karig. Die dame had bijvoorbeeld best weg gemogen. Overbodige rol en daardoor best vervelend.
Ook de geforceerde explosies her en der in het veld waren niet al te best en kwamen te gemaakt over.
Daniel Craig doet het trouwens wel oke!
_Casper_
matige film, de film slaagd zowel niet als SF film of als western... had er meer van verwacht ook omdat Ford en daniel craig erin speelde. Ook het verhaal is niet echt hoogstaand ofzo...
maar toch weet de film wel te vermaken en heeft me weten te boeien tot het einde..
Prima voor een keer popcorn vermaak
Rodger
het eerste uur ging nog wel.. maar dan zakt het dramatisch af..
Voor een zonder na te denken film is dit prima... maar verwacht er niet te veel van..
hoffhaan
Inderdaad matige film. Harrisson Ford heeft weleens betere rollen gespeeld. Daniel Craig speelde inderdaad veel beter. Ach ik heb slechtere films gezien en heb me vermaakt enigszins.
2.5
Thampon
Voor mij ook een zware neen...
Nu weet ik ook wel dat het allemaal Fantasy is, maar het is wel de bedoeling dat een film geloofwaardig moet overkomen. En deze het het totaal niet !
wege
Voor mij ook een zware neen...
SF geloofwaardig? ....
Prima film, erg origineel. Heb me zeker vermaakt.
eppo349
Slappe hap. Redelijk goed begin, gaandeweg wordt het verhaal steeds slechter. De scriptschrijver(s) verdienen een flinke schop onder hun kont.
barcam
Zeer vermakelijke clash van verschillende genres. Prima originele groot budget B-film. Eén van de betere films van 2011.
Jawaddedadde
Niet onaardig.
De mengeling Western-Scifi is nieuw voor mij en vormt een leuk uitgangspunt. Technisch ziet het er ook allemaal prima uit: het dorpje, de kledij, het stoffige landschap, de aliens en hun vliegtuigen. Geen slecht woord over te zeggen.
Het verhaal daarentegen is een ander paar mouwen. Eerst en vooral worden er teveel pogingen gedaan om er te veel drama in te steken. Zo is het geforceerd romantische subplotje met Ella en Jake. Zodra ik wist dat Ella ook een alien was boeide het me geen reet of ze nu zou sterven of niet. Dan heb je nog het dramagedeelte tussen Ford en z'n geadopteerde indianenzoon en tussen de sherif en z'n kleinzoon. Om nog maar te zwijgen over de wiedergutmachung tussen indianen en cowboys. Pff, allemaal halfslachtige pogingen om te laten zien dat de mens z'n krachten moet bundelen en alle onderlinge wrevel moet vergeten als we met een buitenaardse vijand te maken krijgen. Tja.
Er doet ook gewoon te veel volk mee. Jakes bende, de indianen, allemaal ballast, bijdrage nihil. De rest van de cast (Craig, Wilde, Ford) doen het niet slecht maar ook niet geweldig goed.
En volgens mij heb ik wat gemist, want waarom hadden die aliens nou in feite die mensen nodig? Is me volledig ontgaan.
Camorra
Deze film slaat gewoon nergens op, eerst het onderwerp cowboys & Aliens ok is vrij origineel maar ook weer welke dronken script schrijver heeft dit ooit bedacht? vervolgens krijg je ''cowboys'' te zien die wittere tanden hebben dan de meeste tandartsen, en totaal geen accent hebben. Daarna zie je 2 meter hoge en brede aliens, die met geweren schieten die mensen uit mekaar doen splashen en die verliezen dan van een stel cowboys en indianen met revolvertjes en pijl en bogen right.. echt deze film geeft echt het ene na het andere wtf moment weer. Dan is het ook nog eens een voorspelbare drap, en achteraf denk je van ok, daar gingen weer 118 minuten van mijn leven.
Zeker een van de mindere films die ik dit jaar gezien heb.
1.5 ster.
Pkunk
Ik verbaas me er eigenlijk over dat ik het niet vond gaan vervelend gezien de lange speelduur (ik had een 2:10 versie) en het simpele verhaal. Da's op zich al best knap
Bagger. Soort hele slechte en vooral saaie Predator kloon. Duurde allemaal eindeloos (Zag de extended cut) en de actie was weinig bijzonder. Had het kunnen weten, want als je qua titel al niet verder komt dan uh.... Cowboys en Aliens, moet er wel het nodige aan creativiteit ontbreken.
sofripa
'Beter' dan de rest
En dan te bedenken dat ik aan het begin van het jaar nog wel wel zo'n aardige trits trailers voorbij zag komen:
Thor, Captain America, Green Lantern en Pirates 4 to name but a view. Dat zou smullen worden....Niets is minder waar. Alhoewel 'big budget' hebben ze het in mijn ogen geen van allen waargemaakt. Te slap en vooral een serieus gebrek aan geweld en bad asses.
Om maar on topic te komen heeft deze tenminste nog de trailerverwachting waargemaakt. Zeker, waar ze die $ 163 miljoen...
budget aan gebruikt hebben is mij een raadsel maar aan deze mainstream movie zat tenminste nog iets authentieks en 'hartverwarmend'. Vooral Craig is mij positief opgevallen. Ford deed het ook niet beroerd al zal hij hebben gebaald van rol. Van potentiele ploert naar filantroop. Erg zoetjes.
Anyway, om een kort verhaal lang te maken, in mijn beleving de 'beste' van de 'grote' zomerfilms in 2011. 3,5 sterren en dat zegt het wel.
brujeria
Betamax
Vanwege de kwaliteit (gebrek aan) van de film duurde hij me te lang (133) min.
Verhaal was wel spannend maar te traag voor een actiefilm.
Viel me tegen.
Had mischien niet de lange versie moeten zien.
Koerok
Ik vond het begin wel aardig, maar naar het einde werd het steeds belachelijker. En zoals eerder gezegd was hij te lang. Olivia '13' Wlide was wel de moeite van het bekijken waard.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Aliens