• 9.374.429 stemmen

The Wedding Singer (1998)

Komedie / Romantiek | 95 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Geregisseerd door: Frank Coraci

Met onder meer: Adam Sandler, Drew Barrymore en Christine Taylor

Releasedatum: 2 juli 1998

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Wedding Singer

"He's gonna party like it's 1985."

1985: Robbie Hart is een zanger voor trouwpartijen en andere feesten. Julia is een serveerster op enkele feesten waar Robbie optreedt. Als ze beiden een partner vinden met wie ze willen trouwen, en het huwelijk beginnen voor te bereiden, wordt duidelijk dat ze beiden misschien wel de verkeerde partner hebben gekozen.

avatar van Jordy

Jordy

Leuk, lief komedietje. Sandler is voor de verandering eens en iets minder grote halve zool dan normaal, wat ook gelijk een leuke rol oplevert. Barrymore is natuurlijk altijd lief en schattig, maar in deze film speelt ze wel erg leuk. 3 sterren.

avatar van dttom

dttom

Erg grappige stukjes.

avatar van Blindfold

Blindfold

Deze film heeft zo ontzettend veel sfeer. Voor mij heel herkenbaar om deze coole deuntjes en settings weer eens te zien.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Ik ben sowieso een sucker for the 80s dus deze film vond ik wel gaaf. En dan die Boy George kloon! Heerlijk jeugdsentiment.

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Ontwapenende komedie. Alleen al voor de muziek is deze film de moeite waard, maar hij is bij momenten ook nog eens erg grappig. Misschien nog een beetje te braaf om echt een topper te zijn

avatar van Melissa

Melissa

Leuke, vrolijke film waarin leuk wordt geacteerd. Echt een feelgood movie (nee, het is absoluut geen Costa).

Goeie muziek (80s), aardige sfeer. 4*

avatar van Wouter

Een uitermate slecht script, uitermate slecht geacteerd en gesneden. Bah. Heb het niet uitgezeten.

avatar van Jos2

Jos2

Same here. Schandalig slecht. En nog zo traag als dikke stront bovendien.

avatar van renske

renske

Dank je Jos2, ik zocht al zo lang naar een goeie vergelijking met deze vreselijke film!

avatar van Mischa

Mischa

gelul, jongens. Als dit het soort film is dat de makers wilden produceren, dan zijn ze met vlag en wimpel geslaagd. Een lekker dommige comedy, perfect!

avatar van Ramon K

Ramon K

Gelul! Ik neem het de makers al kwalijk dat ze ons niet serieus nemen en met een dommige komedie komen. Ze schatten de kijker dus niet erg hoog in. En een komedie kan ook een intelligent script hebben. (bijv. The Big L)

avatar van MarkFish

MarkFish

Sandler is lachen, dit is ook weer een leuk filmpje. Grappig, sympathiek, feel good. Gewoon heel leuk tijdverdrijf. Daar gaat het toch om?

avatar van gotti

Sandler vind ik over het algemeen erg flauw (Punch Drunk Love nog niet gezien ). Ik weet ook nog wel dat ik deze film, toen hij een paar maanden terug op tv kwam, niet heb uitgezeten. En dat doe ik (bijna) nooit...

avatar van MarkFish

MarkFish

Gelul! Het is de bedoeling dat het heel flauw is, dat maakt het grappig als je daar de goede acteurs voor hebt. En dat gelul over filmmakers die 'ons' niet serieus nemen. Die regisseurs hebben het juist goed in de gaten. Een lekker comedy, met goede grappen, grappige karakters en niet te veel verhaal. Dat verwacht je, dat krijg je. Perfect!

avatar van PartyMarty

PartyMarty

gotti schreef:

Bedoel je dat je films meestal niet tot het einde kijkt?

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Aardige feel good komedie met een leuke jaren 80 sfeer. Veel sfeer en leuke acteerprestaties van Sandler en Barrymore maken van deze film een pretentieloze weliswaar oppervlakkige en zeemzoetige, ontspannende komedie met een leuke sfeer. 3*

avatar van gonnie

gonnie

Onschuldige en vermakelijke romantische komedie.

avatar van Take One

Take One

Erg leuke komedie. Ben geen Sandler-fan maar in deze is ie wel te pruimen. Het liedje Kill me dat hij Barrymore laat horen is hylarisch.

avatar van 11501150

Ook ik vind het liedje kill me het sterkste stuk van de film. Krom gelegen daarom. De rest van de film is niet perse erg goed, wel ontwapenend. Zoals hij altijd is eigenlijk. 3*

avatar van Tommeh

Tommeh

Een paar grappige momenten, maar verder niks bijzonders en bomvol met clichés.

avatar van Redlop

Redlop

Het idee om een nostalgische film te maken die zich een keer niet in de jaren '50 maar in 1985 afspeelt vond ik origineel. De Don Johnson- look die toen al zo fout was, ziet er nu helemaal hilarisch uit.

Verder met sn@ke eens.

avatar van Bananas

Bananas

Makkelijke entertainment en zo ook bedoeld. Voldoende dus.

Dit was cht een leuke film.

Ik had deze in de bios gezien, iedereen lag helemaal dubbel van het lachen !

Het geeftje ook een goed gevoel.

avatar van mikey

mikey

Erg grappige film over de '80

avatar van Purmerend

Purmerend

Vooral het eerste zelfgemaakte liedje van Robbie Hart (wat een kapsel) was geweldig. Met die tegenstelling van prachtig/fantastisch en moord/geweld.

avatar van mikey

mikey

Grappig bedoelde samenvatting van '84. vergeet mijn eerdere statement maar, ik was dronken toen ik die schreef.

avatar van Lotteke

Lotteke

Niks mis met deze film. Gewoon een leuke comedie. De muziek is super en die travo is erg funny, maar wel scary....

Gewoon leuk vermaak met een hele leuke Sandler en Barrymore in een heerlijke 80ies sfeer!!!

avatar van Alan Smithee

Alan Smithee

Wat een heerlijke film dit!

Leuk verhaaltje, goede vertolkingen door Sandler en Barrymore en enkele leuke bijrollen. Niet te vergeten de heerlijke jaren 80 sound & look die deze film voor mij afmaken (yep ik ben een echte 80's sucker)

4,5 *

avatar van J.Bell

J.Bell

Lotteke schreef:

Dat is alles, hier sluit ik mij volledig bij aan...

avatar van frodette

frodette