Genre: Komedie / Romantiek
Met onder meer: Adam Sandler, Drew Barrymore en Christine Taylor
Releasedatum: 2 juli 1998
Bekijk via Videoland
Plot The Wedding Singer
"He's gonna party like it's 1985."
1985: Robbie Hart is een zanger voor trouwpartijen en andere feesten. Julia is een serveerster op enkele feesten waar Robbie optreedt. Als ze beiden een partner vinden met wie ze willen trouwen, en het huwelijk beginnen voor te bereiden, wordt duidelijk dat ze beiden misschien wel de verkeerde partner hebben gekozen.
Robbie Hart
George
Angie Sullivan
Kate
Jordy
Leuk, lief komedietje. Sandler is voor de verandering eens en iets minder grote halve zool dan normaal, wat ook gelijk een leuke rol oplevert. Barrymore is natuurlijk altijd lief en schattig, maar in deze film speelt ze wel erg leuk. 3 sterren.
Blindfold
Deze film heeft zo ontzettend veel sfeer. Voor mij heel herkenbaar om deze coole deuntjes en settings weer eens te zien.
geronimo
- 1955 berichten
Ik ben sowieso een sucker for the 80s dus deze film vond ik wel gaaf. En dan die Boy George kloon! Heerlijk jeugdsentiment.
Wolkenmeter
Ontwapenende komedie. Alleen al voor de muziek is deze film de moeite waard, maar hij is bij momenten ook nog eens erg grappig. Misschien nog een beetje te braaf om echt een topper te zijn
Melissa
Leuke, vrolijke film waarin leuk wordt geacteerd. Echt een feelgood movie (nee, het is absoluut geen Costa).
Goeie muziek (80s), aardige sfeer. 4*
Een uitermate slecht script, uitermate slecht geacteerd en gesneden. Bah. Heb het niet uitgezeten.
Jos2
Same here. Schandalig slecht. En nog zo traag als dikke stront bovendien.
renske
Dank je Jos2, ik zocht al zo lang naar een goeie vergelijking met deze vreselijke film!
Mischa
gelul, jongens. Als dit het soort film is dat de makers wilden produceren, dan zijn ze met vlag en wimpel geslaagd. Een lekker dommige comedy, perfect!
Ramon K
Gelul!
Ik neem het de makers al kwalijk dat ze ons niet serieus nemen en met een dommige komedie komen. Ze schatten de kijker dus niet erg hoog in. En een komedie kan ook een intelligent script hebben. (bijv. The Big L)
MarkFish
Sandler is lachen, dit is ook weer een leuk filmpje. Grappig, sympathiek, feel good. Gewoon heel leuk tijdverdrijf. Daar gaat het toch om?
Sandler vind ik over het algemeen erg flauw (Punch Drunk Love nog niet gezien
). Ik weet ook nog wel dat ik deze film, toen hij een paar maanden terug op tv kwam, niet heb uitgezeten. En dat doe ik (bijna) nooit...
MarkFish
Gelul! Het is de bedoeling dat het heel flauw is, dat maakt het grappig als je daar de goede acteurs voor hebt. En dat gelul over filmmakers die 'ons' niet serieus nemen. Die regisseurs hebben het juist goed in de gaten. Een lekker comedy, met goede grappen, grappige karakters en niet te veel verhaal. Dat verwacht je, dat krijg je. Perfect!
PartyMarty
Bedoel je dat je films meestal niet tot het einde kijkt?
sn@ke
- 2077 berichten
Aardige feel good komedie met een leuke jaren 80 sfeer. Veel sfeer en leuke acteerprestaties van Sandler en Barrymore maken van deze film een pretentieloze weliswaar oppervlakkige en zeemzoetige, ontspannende komedie met een leuke sfeer. 3*
Take One
Erg leuke komedie. Ben geen Sandler-fan maar in deze is ie wel te pruimen. Het liedje Kill me dat hij Barrymore laat horen is hylarisch.
Ook ik vind het liedje kill me het sterkste stuk van de film. Krom gelegen daarom. De rest van de film is niet perse erg goed, wel ontwapenend. Zoals hij altijd is eigenlijk. 3*
Tommeh
Een paar grappige momenten, maar verder niks bijzonders en bomvol met clichés.
Redlop
Het idee om een nostalgische film te maken die zich een keer niet in de jaren '50 maar in 1985 afspeelt vond ik origineel. De Don Johnson- look die toen al zo fout was, ziet er nu helemaal hilarisch uit.
Verder met sn@ke eens.
The UndeRtAkEr
Dit was cht een leuke film.
Ik had deze in de bios gezien, iedereen lag helemaal dubbel van het lachen !
Het geeftje ook een goed gevoel.
Purmerend
Vooral het eerste zelfgemaakte liedje van Robbie Hart (wat een kapsel) was geweldig. Met die tegenstelling van prachtig/fantastisch en moord/geweld.
mikey
Grappig bedoelde samenvatting van '84. vergeet mijn eerdere statement maar, ik was dronken toen ik die schreef.
Lotteke
Niks mis met deze film. Gewoon een leuke comedie. De muziek is super en die travo is erg funny, maar wel scary....
Gewoon leuk vermaak met een hele leuke Sandler en Barrymore in een heerlijke 80ies sfeer!!!
Alan Smithee
Wat een heerlijke film dit!
Leuk verhaaltje, goede vertolkingen door Sandler en Barrymore en enkele leuke bijrollen. Niet te vergeten de heerlijke jaren 80 sound & look die deze film voor mij afmaken (yep ik ben een echte 80's sucker)
4,5 *
J.Bell
Dat is alles, hier sluit ik mij volledig bij aan...

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Walk the Line

The Breakfast Club
Komedie / Drama, 1985

Office Space
Komedie, 1999
wedding vowshuwelijksaanzoekliefde voor iemands levenbridebridegroom verliefd wordenadapted into play or musical