• 9.375.650 stemmen

The Wedding Singer (1998)

Komedie / Romantiek | 95 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Geregisseerd door: Frank Coraci

Met onder meer: Adam Sandler, Drew Barrymore en Christine Taylor

Releasedatum: 2 juli 1998

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Wedding Singer

"He's gonna party like it's 1985."

1985: Robbie Hart is een zanger voor trouwpartijen en andere feesten. Julia is een serveerster op enkele feesten waar Robbie optreedt. Als ze beiden een partner vinden met wie ze willen trouwen, en het huwelijk beginnen voor te bereiden, wordt duidelijk dat ze beiden misschien wel de verkeerde partner hebben gekozen.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Jennifer

Heerlijke film. Spreekt zeker de mensen aan die zijn opgegroeid in de 80er jaren (zoals ik). Goede muziek, en de onmiskenbare foute look in die jaren. (Oh hemel, heb ik er ook zo bijgelopen? Yep). Ik kan hem keer op keer blijven zien. Jammer dat hij (zover ik weet) nog niet op dvd uit is.

4 sterren.

avatar van lizard

lizard

3,5

Heerlijke comdey met Sandler en Barrymore de muziek ook prachtig

avatar van CAPIpsv

CAPIpsv

Is wel een leuke film, maar zou hem geen 2 keer gaan kijken. Het is ook mijn soort muziek niet, maar het verhaal klopt wel perfect.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Vind de muziek wel leuk

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Top film, mijn favoriete actrice in topform samen in een film met een van mijn favoriete acteurs ook in topform. En het is ook van de film af te zien.

Hoop gezwijmel, hoop gelach. Perfect uitgevoerd.

Sanler Rules!!!

4,5

avatar van soom

soom

Vreselijke film.

Drew Barrymore doet dr best, maar de film word onder uitgehaald door adam sandler, die absoluut niet kan zingen en die het personage dat hij speelt een maniak maakt. Ik heb deze film jaren geleden gezien, en ik vond hem beslist slecht. In 50 first dates komen hij en drew weer bij elkaar, en hierin is hij stukken beter!

Jennifer

Leuke film. Het feit dat hij zich in de jaren 80 afspeelt geeft hem extra dimensie. Heel herkenbaar.

Gewoon een lekkere comedie zonder diepgang. Maar dat hoeft ook niet altijd. Kijkt lekker weg.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Jennifer schreef:

Dat is waar, maar ik begrijp niet waarom je deze dan al direct op nr. 8 in je top-10 zet. Ik gaf hem meer dan jij, en moest ik ooit een top-10 maken zou ik hem er niet inzetten (toch niet goed genoeg daarvoor)...

JoeCabot schreef:

Die top 10 van mij is redelijk outdated, die heb ik gemaakt toen ik hier lid werd, en nog steeds niet aangepast. Kon even niets anders bedenken op dat moment. Er zijn nog wel 10.000 films die in die top 10 kunnen. Ik vind een top 10 bedenken nog behoorlijk moeilijk, aangezien er zoveel films zijn die ik even goed vind.

Een film die in het algemeen wordt aangemerkt als "pulp" maar mij uitermate weet te boeien, zal ik zelf ook aanmerken als 'goed', en kan dus best in mijn top 10 terecht komen. Alleen zal mijn top 10 per week kunnen verschillen, en heb ik geen zin die elke week te veranderen .

avatar van De GeuS

De GeuS

Een aardige comedie waarvan je de volgende morgen driekwart alweer bent vergeten. Paar leuke scnes, leuk klein rolletje van Buscemi en dat was het wel zo'n beetje; 2,5*

avatar van WB

WB

Pieter Montana schreef:

Goed om 1 keer te zien

Nix aan toe te voegen! Er straalt totaal nix van het stelletje af! Geen vonkje te bekennen...

avatar van goneman

goneman

deze film is eigenlijk een toppertje, het acteerwerk van Sandler past precies bij deze film en het zingen is typisch jaren 80, slecht maar sfeervol. Er zit een 100% feelgood in deze film die waarschijnlijk door serieuzere kijkers als slecht wordt betitelt. Maar de grappen en de parodie scenes die worden uitgebeeld, zijn hilarisch. Micheal Jackson, Miami Vice, en Madonna worden door de acteurs onder de loep genomen, en zelfs Billy Idol zet zichzelf in de zeik. En dan nog de hiphoppende oma, ik vond het een goede film die ik nog geregeld bekijk.

avatar van Bulle

Bulle

Ik moest vooral lachen bij het stukje dat Sandler een liedje voor Moore gaat zingen nadat ze de audities voor haar bruiloft heeft gehad.

Snappen jullie welk stukje ik bedoel?

Weer gewoon een luchtige komedie, niks mis mee!

*3,5

avatar van thibault14

thibault14

Deze film heeft, na Trainspotting, de beste niet-originele soundtrack.

avatar van Norma

Norma

Heerlijk feest der herkenning als het gaat om foute kleding en foute muziek! Maar het verhaal stelt werkelijk niets voor , Sandler zijn manier van praten staat me tegen en Drew is wederom haar lieve zelf (wat ik in andere fims wel kan waarderen maar in deze niet)

2,5 sterren omdat het wel gelukt is om de jaren 80 sfeer neer te zetten alsof het echt een film van toen is.

avatar van D-ark

D-ark

Zeer foute sfeer wel maar een erg leuke rol van Sandler

3,0

avatar van Hilarious

Hilarious

Heerlijke feel good movie.

Goed geacteerd door Drew Barrymore en Adam Sandler was ook best goed. Ik vond vooral het liedje dat Robbie zong in het vliegtuig heel mooi. Daar zong hij gelijk beter dan in de andere liedjes.

Gewoon een heel leuke ontspannende romantische komedie.

avatar van Lola3

Lola3

Voorspelbaar filmpje die wel nog te slikken viel door de zeldzame komische momenten en de parodie op 'oudere groepen'

1,5

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 3,5. net gezien erg leuke comedie heb me erg vermaakt mooi einde hoe heet dat liedje die die band zingt op het eind weet iemand dat ?

avatar van arkadi

arkadi

Het enige wat goed is aan deze film is de soundtrack.

ZO dat is eruit. Ga alsjeblieft niet vragen naar een diepere uitleg van de 1* die ik geef.

avatar van Redrabbit

Redrabbit

Vond het echt geen goede film, jammer genoeg.

avatar van gillette

gillette

Leuke film,meer niet..

The wedding singer: 2*

avatar van my style

my style

vond het geen goede maar ook geen slechte film. vind het wel minder acteerwerk van adam! 2,5*

avatar van Theatertje

Theatertje

Pieter Montana schreef:

Goed om 1 keer te zien

Hoe bedoel je? Ik vond het net geweldig.

3.5 sterren.

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Het had misschien leuk kunnen zijn, maar ik vond het maar zwakjes. Er zaten een paar leukere stukjes in, maar er was totaal geen chemie te bespeuren tussen Adam en Drew. Beiden stonden daar maar wat en reciteerden hun lijnen met zeer weinig emotie, inspiratie, ... niks.

2,5 sterren

avatar van nele

nele

Heb er enorm van genoten.

welverdiende 4*

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Begint erg goed met Dear or Alive's cover Round Round en natuurlijk Buscemi die nooit teleursteld. De jaren 80 werden iets te over done gebracht maar het geeft de film toch wel zijn eigen charme. Geslaagde Sandler komedie maar wel één van de mindere.

3,0

avatar van J-P

J-P

Leuke film. Heb weer gelachen om Sandler.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Adam Sandler deed inderdaad heel Goed zijn rol, Af en toe is de Film wat aan de saaie en flauwe kant maar ondanks dat vind ik dit een heel Vermakelijk wegkijkfilmpje, Goede grappen ook .

***