• 9.478.048 stemmen

Sucker Punch (2011)

Actie / Fantasy | 110 minuten / 127 minuten (extended cut)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 110 minuten / 127 minuten (extended cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Emily Browning, Abbie Cornish en Jena Malone

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 24 maart 2011

Plot Sucker Punch

"Feed Your Head"

'Sucker Punch' speelt zich af in de jaren 50. Baby Doll (Emily Browning) wordt door haar kwaadaardige stiefvader naar een psychiatrische inrichting gestuurd. Zijn plan is om binnen vijf dagen lobotomie op haar toe te passen. Door de trauma's die ze er oploopt creëert ze haar eigen wereld waarin alles mogelijk is. Ze raakt geïnspireerd door dat wat er zich afspeelt en beraamt een plan om te ontsnappen.

Madame Vera Gorski / Dr. Vera Gorski

avatar van Reinbo

In Baby Cart wel.

avatar van H1DD3

H1DD3

Vond het wel cool hoe ze terug in de tijd gingen naar WW1 maar voor de rest stelt de film niet veel voor.

avatar van WildeSinterklaas

WildeSinterklaas

Ik ging met een dubieus gevoel naar de film vanwege de matige reviews. Maar heb mij zeker zeer goed vermaakt. Ook als is dit niet je film, onder de 2 sterren is sowieso overdreven. Alleen al hoe de actie scenes en alles is beeld gebracht is verdient al minstens 2 sterren door elke objectieve kijker.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Reinbo schreef:

Die drie grote sterke stijders zitten ook al in Big Trouble in Little china en die heeft het weer uit de baby cart serie.

Deze? Foto

avatar van Parisa

Parisa

Ik heb het moeilijk deze film een passende score te geven. Het heeft veel mooie dingen laten zien, maar jammer genoeg ook wat zwakke punten. Voor nu geef ik hem 3,5*. Want de magische grens van 4* heeft hij voor mij niet bereikt.

Uiteraard zag de actie er goed uit. De meiden ook in hun pakjes. Geloofwaardig voor een meisje die zichzelf eigenlijk liever zo zou zien, dan wie ze eigenlijk is. Al is ze niet echt een mietje. Niet iedereen zou zich namelijk zo gedragen als zij in de openings scene. Wel enigzins op de waarheid gebaseerd dus. Fijn dat de Duitsers Duits spraken. De LOTR scene sprak me het meeste aan, die met de robots het minste. Ik had wel gehoopt, al weet ik niet hoe, dat de animaties enigzins in de film verwerkt waren. Dat had het weer wat extra diepte gegeven. Beetje zonde dat die nu waarschijnlijk alleen als specials op de dvd komen te staan.

Het verhaal valt, zoals ik eerder al las, en dus verwachtte, tegen. Jammer als je net een paar weken geleden Black Swan hebt gezien. Ik was blij met de rustpunten tussen de actie. Maar ik vond ze niet sterk ingevuld. Ik had graag gewild dat Baby Doll meer energie had gestoken in het bedenken/fantaseren van/over hun karakers. Degene die er behalve Baby Doll nog het sterkste vanaf kwam was Sweet Pea. Die gelukkig ook iets volwassener klonk dan de rest.
Voor deze film heb ik eigenlijk het idee dat ik naar de onvolwassen, of puber versie heb zitten kijken. En daar gaan de sex scene en wat bloed niets aan veranderen. Ik had gewoon meer diepte gewild. Maar misschien komt dat ook omdat Baby Doll nog aan het begin staat/stond van het volwassen worden. En heel plat tegen iedereen aan keek. Dat is natuurlijk ook wel makkelijk, want dan hoef je niemand te verliezen van wie je houdt. Ik zou meteen willen weten waarom iedereen daar zit. Maar dat ben ik dan weer.
Juist omdat het verhaal zo plat was, kwam het, in principe goed geschreven, einde totaal niet over. Ik begrijp wat ze wilden vertellen, en ik denk dat het gewerkt zou hebben met meer investering in de karakters v.a. het begin. Wel prettig om het cirkeltje rond te maken met de Wise Man.

Het acteren was dus niet zo lastig voor iedereen. Als je iets of iemand af moet maken moet je er gewoon strijdlustig uitzien. De openings scene was qua acteren denk ik de lastigste, omdat daar het meeste echte gevoelens bij kwamen kijken. Die 'klopte' dus ook. Een compliment voor de 3 acteurs. De rest voelde niet echt. De Wise Man was in vergelijking met Bill een schatje. Bill is namelijk een stukje groffer. Maar ik begrijp de vergelijking. Ik was steeds wel blij met zijn aanwezigheid.

Verder begrijp ik de goede reviews over de muziek niet zo goed. Ze werken namelijk lang niet altijd. Niet dat het altijd moet kloppen, maar Tarantino was hier sterker in. En die past ze ook niet aan bij de scene. Denk bijvoorbeeld aan de Spaanse muziek bij de scene in de sneeuw in Japan. Nee, de adrenaline ging bij mij niet extra stromen door de muziek.

Kortom, ik zou hem graag volwassener herschreven willen hebben. Dan had het een 4* of meer kunnen zijn. Zonde dat hij mijn verwachtingen niet in heeft kunnen lossen. Maar ik heb me goed vermaakt. 3,5*

avatar van Skycrawler

Skycrawler

WildeSinterklaas schreef:

Gelukkig bepaal jij dat niet.

Naomi Watts

Ik krijg ook altijd jeuk als er gezegd wordt dat je een bepaald cijfer wel of niet moet geven.

avatar van Undertraxx

Undertraxx

Wat een geweldige film!

In het begin allemaal een beetje raar en myserieus, maar als ik bleef kijken, snapte ik her verhaal meer en meer, en werd de film beter en beter.

Aktiescene's waren ongelofelijk, verhaal was goed, personage's ook.

avatar van maithekke

maithekke

rep_robert schreef:

Girlpower in de meest kinky outfitjes

beetje late reactie maar:

je kunt het ook zien als aantrekkelijke vrouwen die meer in hun mars hebben dan gewoon mooi zijn en fysiek ook sterk zijn

avatar van ehs21

ehs21

Naomi Watts schreef:

ja maar ik snap het wel, een film met deze prachtige SE kun je toch geen 0,5 of 1 geven. Of je had wat beter in moet schatten dat het je ding niet is en je een kaartje kunnen besparen

Nakkie13

Wat een verschrikkelijk pretentieus, stylistisch, aanstellerig gedrocht van een film.

Jammer genoeg heb ik even geen tijd om een uitgebreide mening te typen. Dus laat ik het even bij een aanstootgevende one-liner.

Bij deze wil ik dus ook even mijn verontwaardiging uiten voor het hoge cijfer. Onbesnappelijk.

Snap ook niet hoe de felste aanhanger van deze film, U meneer Watts, die een zeer toffe top10 heeft ( met veel overeenkomsten of favorieten van mijn top10 ) deze film zo tof vond.

Morgen even iets langers tikken.

PS: Slowmotion aardappelen!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Pretentieus?

Ja, zeer pretentieus.

Al moet ik eerlijk toegeven dat er wel een aantal interessante ideeen in zaten. Maar die zaten verstopt onder zo'n gigantische, onnozel stylistische onzin dat het er totaal niet uitkwam.

En je hoeft die ene scene van Oldboy niet als neerbuigende emoticon te gebruiken

avatar van Fortune

Fortune

Nakkie13 schreef:

PS: Slowmotion aardappelen!

Zitten er hier slowmotion aardappelen in?

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Nakkie13 schreef:

Ja, zeer pretentieus.

Wat versta jij dan onder pretentieus, waar liggen Snyder's misplaatste pretenties bedoel ik dan.

En die emoticon betekent wat mij betreft meer 'beats me' en heeft niet iets neerbuigend, iig niet zo bedoelt hoor

Nakkie13

Oldboy wel toffe film trouwens.

Laat ik het zo zeggen: Ik vond Enter the Void,( een gedeelde passie van ons zo te zien ) een geniale, visuele topfilm, die echt ontroering brengt doormiddel van visuals en een sterk plot. Je geeft om de personages en er is een basis voor de visuele lekkernij.

Bij Sucker Punch had ik een hekel aan elk personage ( behalve de zeer korte rol van The High Roller ) en raakte de meeste logica kant nog wal. Nu begrijp ik goed dat je me wil overtuigen met redenaties en analyzes van het naratief, maar het boeide me gewoon geen ruk. Ik wilde gewoon dat de film afgelopen zou zijn.

Dan mag hij nog zo tof te aanschouwen zijn, zonder basis is het gewoon een hete doos in een kort rokje, jammer genoeg zonder benen.

ehs21 schreef:

Dit is dan objectief mooi te vinden. Je kan het ook lelijke kitsch vinden natuurlijk. Ik heb mijn bedenkingen wel over als iemand zijn bevindingen die van een ander maakt.

Fortune schreef:

Zitten er hier slowmotion aardappelen in?

Yup .

avatar van Fortune

Fortune

Awesome, vind de film nu al goed al zijn er natuurlijk wel betere dingen om in slowmotion vast te leggen.

Naomi Watts

Je zal nog veel meer in slow-mo zien dat aardappelen alleen, wees niet ongerust .

avatar van pooper

pooper

geweldige film. cgi was ok maar somige shots kreeg ik gewoon de rillingen over me heen. en natuurlijk Emily Browning, die word groot. heel groot

dik verdiende 4,0*

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

De overdaad aan half uitgewerkte ideeën leidt tot een rommelige actiefilm die maar niet wil leiden tot een geloofwaardig, coherent geheel. Ook als pure pulp mist het zijn doel omdat er een zweem van pretenties omheen hangt die hersenloos vermaak in de weg staat.

De meesterhand van Zack Snyder is nog steeds terug te zien in de energieke manier waarop hij een en ander aan elkaar monteert in een videoclipachtige wervelwind van mooie shots, maar het gaat verloren in een film die inhoudelijk te vaak het doel mist. Filmmaker, blijf bij uw leest, het uitwerken van op papier uiteengezette comics is een beter idee dan deze zelfbedachte orgie van indrukken.

avatar van mivil

mivil

Fijn om naar te kijken, maar als ik hem op TV had gezien had ik wellicht gezapt. Had het verhaal al behoorlijk snel door en de eerste actie scènes waren fijn maar het werd gewoon te veel. Het slow motion stuk in de trein duurde te lang en verveelde na een tijd behoorlijk.
Op het einde was ik uiteindelijk niet geheel ontevreden maar het heeft de film niet kunnen redden. Jammer, want zoals hier nog al gezegd is, een volwassenere versie had ik beter gevonden.

avatar van Filmpje1

Filmpje1

AC1 schreef:

Ah, een kenner! Vooral de eerste shot doet me denken aan Watchmen. BTW, het filmpje heeft prijzen gewonnen. Leuk om te beseffen hoe Snyder toch wel wordt gewaardeerd in de wereld van de ad men.

Ok leuk om te weten wist ik niet eens. ja idd dat eerste stukje is wel heel duidelijk watchmen maar ook hoe hij op zijn manier in sommige scenes gebruik maakt van slow motion zie je ook vaker terug in zijn films.

maar heb je deze film al gezien dan? ben erg benieuwd naar je mening.

kan me wel aardig vinden in je stemgedrag en sommige recensies die je bij films hebt staan.

Nakkie13

Die slowmotion aardapellen waren voor mij een typisch voorbeeld van te veel slowmotion.
Tijdens de cyborg scene begon ik letterlijk op mijn horloge te kijken of het bijna afgelopen.

avatar van Montorsi

Montorsi

Gemengde gevoelens bij grootst opgezet spektakel.

Visueel kent het inderdaad wel zo zijn momenten, maar de enige scene waar ik echt van onder de indruk was, was met de trein en de robots, vond ik qua timing en ritme echt sterk. Voor de rest vond ik de actie teleurstellend, braaf en niks meer dan wat je normaal ziet in actiefilms.

Grootste probleem is echter wel het compleet belachelijk slecht geschreven script, echt een rommeltje, en ook echt compleet willekeurig qua overgangen. En verder is het idee wel geinig, maar de uitwerking niet erg denderend. Ass-kickende babes krijgen een beetje overkill tegenwoordig, en het was niet zo dat ze nou zo briljant bedreven waren in de vechtkunst. Choreografie was soms zo ontzettend lame. En ook vroeg ik me de hele film af waarom alle emotie zo klef en sentimenteel moest zijn.

Verder wat minpuntjes mbt de CGI die ik altijd wel heb, namelijk als alles uit de computer komt het er echt te fake uit begint te zien, vooral met veel beweging en diepte.

Leuke ideetjes, slecht uitgewerkt, heel erg slecht geschreven script, maar met vermakelijke fases zoals met de trein, beste stuk van de film. Ook vond ik een aantal designs van creaturen wel de moeite waard. Verder, tegenvallend.

Naomi Watts

Gek misschien, maar valt me nog niet tegen van je. Vooral nadat het meesterwerk van Godard tot één van je laatst geziene films behoort .

avatar van misterwhite

misterwhite

Leuke Snyder film

Een maand geleden ging ik naar de bioscoop en zag een gigantische poster van deze film en wat promotie materiaal. Het eerste waar ik op dat moment aan dacht: die moet ik zien! En voila vandaag was het zover, na een overheerlijk tarrasje en wat te genieten van de stad gingen ik en een kameraad eindelijk hem zien.

Toen de film begon viel het meteen op dat het visueel weer prachtig zou worden. En niet alleen visueel was het prachtig maar ook de cast zag er leuk uit. Met als favorieten: Baby Doll & Sweet Pea. Heerlijk om al die vrouwen in vette actie scénes te zien. Vooral die oorlogs scéne vond ik prachtig, echt spectaculair! Zeker de moeite voor op groot scherm te zien.

Het verhaaltje van deze film viel best wel goed mee. Niet zo bijzonder opzich maar vond het toch nog verrassend. Alleen zo jammer van een aantal clichés waar aan ik mij aan kan ergeren.

Wel ben ik blij met het einde van de film.

De muziek is ook nog een mooi pluspunt aan deze film. Mooi bijpassend in de film en geeft ook een mooie sfeer en leuk bij de slowmotion beelden.

Conclusie: erg leuk vermaak en zeker de moeite om eens te zien.

avatar van wwelover

wwelover

Sterke film, typische Znyder. Het verhaal is een beetje ver gezocht, en ik denk dat als je het een beetje gaat analyseren er ook wel wat foutjes te vinden zullen zijn. Des ondanks vond ik het geen hinder voor de film. Het draait namelijk natuurlijk vooral om het visuele. En nou heb ik hem in I-Max gezien dus komt het nog beter tot zijn recht. Maar nondedju wat een spektakel zeg. Zag er echt geweldig uit, en in combinatie met de sterke muziek, ideale bioscoopfilm.

Acteerwerk is misschien niet altijd even sterk, vooral Vanessa Hudgens, maar het wordt geen moment slecht. En laten we eerlijk zijn, ze zien er ook wel erg goed uit.

avatar van Montorsi

Montorsi

Naomi Watts schreef:

Ik had zelf wel verwacht iets hoger uit te komen eigenlijk, maar ik snap wat je bedoelt.