Genre: Actie / Fantasy
Speelduur: 110 minuten / 127 minuten (extended cut)
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Zack Snyder
Met onder meer: Emily Browning, Abbie Cornish en Jena Malone
Gesproken taal: Engels en Duits
Releasedatum: 24 maart 2011
Bekijk via Netflix
Plot Sucker Punch
"Feed Your Head"
'Sucker Punch' speelt zich af in de jaren 50. Baby Doll (Emily Browning) wordt door haar kwaadaardige stiefvader naar een psychiatrische inrichting gestuurd. Zijn plan is om binnen vijf dagen lobotomie op haar toe te passen. Door de trauma's die ze er oploopt creëert ze haar eigen wereld waarin alles mogelijk is. Ze raakt geïnspireerd door dat wat er zich afspeelt en beraamt een plan om te ontsnappen.
Baby Doll
Blue Jones
Lobotomy Nurse / High Roller Girl #1
The Doctor / The High Roller
The Wise Man / The General / The Bus Driver
Gezien. Mijn eerste exploitation film.
Nou, echt exploitation was het niet, meer de Hollywood blockbuster versie daarvan.
melvddonk
Wow.
Ik weet even niet waar ik moet beginnen. Vandaag was het dan eindelijk zo ver. Ik heb lang uitgekeken naar Sucker Punch en vandaag heb ik hem dan eindelijk op groot scherm kunnen kijken. Ondanks dat actie én fantasy niet echt in het rijtje van mijn favoriete genre's voorkomen heb ik al maanden naar deze film uitgekeken. Aan de ene kant door de cast (vooral door Browning en Hudgens), anderzijds door de übervette trailer.
De film begon al met een erg fantastische openingsscene, die zelden zo sterk is als in deze film. Mijn aandacht was volledig gewekt en ik kon mijn ogen onmogelijk meer van het scherm afhouden. Ik was geschokt en zat met mijn handen voor mijn mond toe te kijken.
Ik had totaal niet verwacht dat er ook zoveel drama-aspecten in de film zouden zitten en ik vind ook dat dit best bij de genre-aanduiding mag komen te staan, naast actie en fantasy. Die drie dingen door elkaar gemixt maakte dit voor mij ook zo'n geweldige film. Normaal gesproken is actie niet zo mijn ding. Hier was dat echter anders. Gooi er wat drama doorheen en een flinke portie girlpower en Melanie vindt het helemaal geweldig!
De actrices vond ik fenomenaal! Alle vijf de meiden waren verbluffend, zowel qua looks, als qua acteerwerk. In de dramastukjes was alle emotie gewoon voelbaar, niet alleen van Browning, maar ook van alle andere meiden. Vaak stonden bij iedereen de tranen in de ogen en ik deed vrolijk mee. Ik heb dan ook wat afgejankt tijdens deze film. In de actiestukjes waren alle meiden ineens stoere chicks met enorm veel girlpower. Deze stukken heb ik dan ook met een enorme lach op mijn gezicht zitten bekijken. Geweldig gewoon!
De muziek vond ik echt fantastisch! Ik vond het ook erg fijn dat ik deze film in de bios heb gekeken, waar het geluid erg hard stond. Ik denk niet dat de film veel impact had gemaakt zonder deze (harde) muziek! Goed gekozen, goede timing. Perfect gewoon.
Ook visueel was het een plaatje om naar te kijken. De settings waren bijzonder mooi, vooral in de actiestukjes. Ik zou ook niet kunnen kiezen wat nou mijn favoriete set was. De special effects waren ook erg goed gedaan en ik heb hier erg van zitten genieten.
Ik heb eigenlijk helemaal geen minpuntjes gezien in Sucker Punch. Geweldige actrices, prachtige emotie, mooie actiescene, geweldige muziek, prachtige settings, geweldige kleding, een goed verhaal en vette special effects.
Ik kan niet wachten totdat ik dit meesterwerkje toe kan voegen aan mijn collectie.
LimeLou
- 2048 berichten
Weet ik ,maar het is een makkelijk begin.
Fijn dat ie beviel melvddonk
. Maar wil je alsjeblieft Vanessa niet verwarren met Kate
yeyo
Mijn eerste exploitation film.
Telt Cannibal Holocaust niet mee of zo?
melvddonk
Fijn dat ie beviel melvddonk
. Maar wil je alsjeblieft Vanessa niet verwarren met Kate
Oh wat een domme fout! Haha. Ik was natuurlijk ook nog erg onder de indruk van de film. Zal vast wel meer (spel)fouten gemaakt hebben. Ik heb het nu in ieder geval aangepast.
Knisper
Vreemd ja. Ondanks de lichte exploitatie invloeden probeert Sucker Punch geen exploitatie te zijn. Leek mij ook vrij duidelijk, blijkbaar niet.
Rodriguez weet die allesomvattende sfeer wel te vatten, maar Snyder pakt een paar losse flarden van wat hij interessant vindt en stopt die bij elkaar, zonder idee, gedachte of visie en heeft daardoor eigenlijk geen flauw idee van wat echt goed is aan actiefilms, danwel mysterieuze films. Hij doet maar wat.
AHWA
Oh Blondie...
Waarom?
Gisteravond naar de bioscoop geweest met vier man. Twee ervan vonden de film helemaal ruk, een ervan vond hem wel gaan, en de ander vond hem van begin tot eind fenomenaal en fantastisch en ga zo maar door. En dat was ik.
Alle verwachtingen zijn ingelost, vanaf het eerste shot, het theaterdoek met het logo van WB zat ik er helemaal in en de pakweg twee uur vlogen voorbij als een sneltreinvaart. De opzet van het verhaal is geweldig wat mij betreft, de eerste (van vele) slowmoscenes met Babydoll op Sweet Dreams is zo ongelofelijk mooi, zelden zo'n sterke opening gezien van een film.
En daarna lijkt de film in het Lennox House (leuke verwijzing trouwens nog even naar de Eurythmics) even tot rust te komen totdat Babydoll bij Scott Glenn komt en de film helemaal los gaat.
Ik heb me een breuk gelachen om wat Snyder allemaal op je af slingert, Michael Bay is er niets bij. Goed, je zit overal elementen terug van andere films, maar Snyder komt met een lekker fuck you naar genregrenzen en gaat er overal vol overheen. Vechten tegen draken en orcs kan namelijk met zwaarden, maar met machinegeweren is toch veel handiger
De combinatie van beeld en muziek is perfect hier, de scenes in het hoofd van Babydoll worden geweldig ondersteund door Army Of Me van Bjork, White Rabbit, zelfs nog wat Queen gehoord, fantastisch.
En dan de dames...swoooooooooooon Cornish, Chung, Malone en Browning zagen er prima uit, maar mijn aandacht ging toch vooral uit naar Vanessa Hudgens, en misschien had ze niet zo heel veel tekst, maar in de achtergrond voorbijlopen kan ze als de beste
. Prachtige verschijning, lekker knallen met die machinegeweren en knokken in de loopgraven. Top!
Uiteraard deel ik hierbij meteen de volle mep uit, en ik neem aan dat die na herziening zal blijven staan. Ik wacht nog even met een top 10 plek, maar die zit er wel in in de toekomst denk ik.
AHWA
Het is ook niet zozeer exploitatie, maar vooral de karakters in de films (Sin City of Rose McGowan in Planet Terror), die redelijk vergelijkbaar zijn (zijn immers allemaal 'werkzaam' in de pleasure business).
Vergeleek je het op dat punt. Duidelijk
Ik begrijp heel goed dat dat zo overkomt, al ben ik het er niet mee eens dat ie zomaar wat doet. Al kan ik heel goed begrijpen dat het heel fragmentarisch aanvoelt en het geen vloeiend geheel lijkt.
maithekke
Heel anders dan ik me had voorgesteld.
Als eerste moet ik toch even vermelden dat ik de soundtracks heel gaaf vond (veel ook gezongen door emily browning had ik vernomen?). Vond ook de cover van Sweet Dreams erg gaaf op het begin, wat sowieso een sfeervolle scene was. Erg mooi begin van de film.
Visueel was het natuurlijk prachtig, maar ook de verschillende decors. Bijvoorbeeld (ookal zien we er in de hele film bijna niks van) hoe lekker grauw en wanhopig de inrichting eruit ziet.
Er was veel minder actie dan ik gedacht had, komt denk ik vooral door de trailer dat je dat verwacht. Vond het niet bepaald een minpunt ofzo, maar vond het drama af en toe minder overtuigen. De actie die er wel in voor kwam, vond ik wel erg gaaf en was toch wel zeker vermakelijk te noemen ^^.
Even een vraagje Het lijkt me dat die hele bordeel wereld natuurlijk "imaginary" was. Maar het had volgensmij wel overeenkomsten met de werkelijkheid aangezien ze aan het eind vertellen dat ze iemand heeft neergestoken en iemand heeft helpen ontsnappen. Was dan alles in de bordeel wereld op een andere manier wel werkelijkheid? Wat ik me bijvoorbeeld dan afvraag is hoe dat met het dansen zat, aangezien ze dan toch op een bepaalde manier aan die spullen had moeten komen om dat ene meisje te kunnen helpen om vrij te komen?
Maargoed, ik twijfel tussen 3,5 en 4 sterren dus ik zal voor nu 3,5 sterren geven en dan kijk ik bij een herziening of dit hoger gaat worden.
*3,5 sterren
mario_arnhem
ik vond die fillm niet veel aan er zullen best mensen zijn die die film top vinden
LimeLou
- 2048 berichten
Ik bedoelde exploitation in de zin van stoere, mooie vrouwen die wraak plegen
@maithekke, ik vond de soundtrack juist slecht
JacoBaco
Nou, daar gaan we dan. Sucker Punch is Zack Snyder's eerste film wat niet 100% op andermans werk gebaseerd is. En dat bedoel ik als volgt: Dawn of the Dead is een remake, 300 en Watchmen zijn oorspronkelijk een comic en Legend of the Guardians komt van een kinderboek. Maar Sucker Punch is volledig door Snyder bedacht en laten we in ieder geval 1 ding voorop stellen, Zack Snyder is erg ambitieus. Ja, het is inmiddels wel vrij lastig om nog echt origineel te zijn, maar Sucker Punch doet het voor mij erg netjes.
Jammer genoeg heb ik toch een beetje gemengde gevoelens bij deze film. Het stomme is dus dat de actiescènes zo fenomenaal zijn dat ik al het andere een beetje als loom ervaar. Alsof je van het ene uiterste naar het andere uiterste gaat. De balans is dus wat mij betreft niet helemaal lekker. Maar verdomme, wat heb ik intens genoten van de actiescènes zeg! Vooral de eerste keer dat Babydoll echt in actie komt tegen een stel reusachtige samurais. Gewoon perfect! Maar de rest is ook memorabel. Dat staat buiten kijf! Een soort Wereldoorlog 1 achtige actie met nazizombies. Vervolgens Lord of the Rings met machinegeweren en als laatste robots op een trein met een bom aan boord. En dat gevecht op de trein is naar mijn idee echt heel goed gefilmd en gemonteerd. Alle actiescènes gaan daarbij ook heerlijk gepaard met een lekker ondersteunend muziekje.
De actie is zonder enige twijfel 5 sterren waard, maar het verhaal er omheen vind ik helaas beduidend minder. Dus moet ik een gemiddelde nemen en kom ik op 3,5 ster. Ik heb de film gisteravond gezien en het enige wat ook echt is blijven hangen zijn de actiescènes en van de 110 min is denk bijna 60 min dikkevette actie. Verder ben ik verliefd op alle vrouwen in de film. Zo is 300 een film met alleen stoere mannen, terwijl in Sucker Punch het precies andersom is. Hier zijn het de dames die de klappen uitdelen. En hoe... Kan simpel gezegd gewoon niet beter. En Dr. Vera Gorski deed mij op de 1 of andere manier aan Victoria Koblenko denken. Maar we mogen Scott Glenn als Wiseman natuurlijk niet vergeten. Geweldige rol en een geweldige vent met een erg karakteristieke kop. Zijn uitspraken horen thuis in het memorable quotes topic. If you don't stand for something, you'll fall for anything. Don't ever write a check with your mouth you can't cash with your ass. Oh, and one more thing... don't wake the mother.
Maar eigenlijk is het helemaal niet belangrijk wat ik van de film vind. Belangrijker is dat ik zo snel mogelijk Emily Browning ten huwelijk vraag!
AC1
Mooie quote van een review dat misschien dicht bij de waarheid aanleunt:
thunderball
Hahaha!
Beste recentie allertijden! Haha!
Ik zat nog te twijfelen: wel gaan, niet gaan,
maar nu ben ik om en ga ik hem zien ook!
Iedereen heeft het over dat het begin zo goed is, maar als daar mee wordt bedoelt die eerste vijf minuten die vrij zijn gegeven, vind ik dat toch niet zo heel bijzonder.
Het is voor mij niet veel meer dan de gemiddelde videoclip (van vul maar een willekeurige artiest in, bv Madonna), die je op MTV vroeger kon zien.
Ik hoop dat niet heel de film in die stijl is gefilmd, maar dat zie ik komende week dan wel.
JacoBaco
Kijk, zijn mijn recensies toch nog ergens goed voor.
Bedankt thunderball. Ik hoop dat de film positief uitpakt voor je. Maar dat denk ik wel.
Jaco Baco
. Goede review, en kan me ook prima vinden in je kritiekpunten. Snyder vliegt inderdaad van het ene naar het andere uiterste waardoor de balans niet helemaal lekker voelt. Snyder doet veel, en dat er maar liefst zo'n slordige 20 minuten aan actie gecut is maakt er de balans niet beter op.
Naomi Watts
Fijne redenering ja. Al ben ik het er niet mee eens dat dit zijn zwakste werk is. Verre van zelfs.
Jaco Baco
Thx! De behoefte naar een herziening is er gelukkig al. En ik vermoed dat mijn waardering hoogstwaarschijnlijk eerder hoger uitvalt dan lager. Dat is ook met Watchmen gebeurd.
soom
Als je dan alsnog terug wilt
doe dan gewoon een andere naam
dan hebben ze niks door XD
. Maar goed.
Tonypulp
No way
Rianneke_Dan
Onbegrijpelijk, hoe kun je zoiets nou vergelijken. Het begin van Sucker Punch is geniaal.
Als je het begin al niks vind, kun je beter niet gaan.
Nicolage Rico
- 20237 berichten
Vanavond naar de bios. Het vrouwelijk schoon die in deze film vertoont worden, hebben me overgehaald deze te zien.
Tep Zepi
Nou, daar gaan we dan. Sucker Punch is Zack Snyder's eerste film wat niet op andermans werk gebaseerd is.
Hij heeft nochtans lekker buurtje leen gedaan bij The Matrix, LOTR, Kill Bill en nog een resem andere films. Voor de rest volledig akkoord met je recensie. Flinterdun verhaal maar wel lekkere actie. Ideale film voor een zaterdagavond. Verstand op nul en goan met de perdekop.
Naomi Watts
Wat een onzin, LOTR wil ik je nog geven (en dat gaat het maar om een detail) maar de rest is gewoon onzin. Raakvlakken hebben ze, maar leentjebuur spelen is toch wel iets anders.
Opvallend hoeveel wisselende meningen ik hier aantref. Er zijn denk ik net zoveel mensen die dit totale bagger vinden als absoluut geniaal. En tussenin nog een aantal ''het was wel aardig'' kijkers.
Tep Zepi

Rebel Wilson wint smaadzaak van actrice Charlotte MacInnes: 'Afgesloten hoofdstuk'

Britse mediawaakhond onderzoekt Married at First Sight UK na klachten over privacy

Elordi blikt terug op heftige 'Euphoria'-opnames: 'Werd in elkaar geslagen en twee dagen in kist opgesloten'

Een must-see op HBO Max die te weinig mensen zagen: '61*' met Barry Pepper

The Secret Life of Bees
Drama, 2008

Inside I'm Dancing
Drama / Komedie, 2004
bordeelasielontsnappendraakrobotgeweldinmatealternative imaginationlobotomyrape culture girls with guns