• 9.378.047 stemmen

It's Kind of a Funny Story (2010)

Komedie / Drama | 101 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Anna Boden en Ryan Fleck

Met onder meer: Keir Gilchrist, Emma Roberts en Zach Galifianakis

Plot It's Kind of a Funny Story

"Sometimes what's in your head isn't as crazy as you think."

De zestien jaar oude Craig (Keir Gilchrist) is overspannen door de stress die de problemen van een tiener zijn met zich meebrengen. Hij laat zich opnemen in een inrichting waar hij door het sluiten van de jeugdafdeling in de volwassenenafdeling terechtkomt. Hij wordt daar snel vrienden met Bobby (Zach Galifianakis), die zijn mentor en beschermer wordt. Craig voelt zich daar aangetrokken tot zijn leeftijdgenoot Noelle (Emma Roberts). Wanneer hem een minimale verblijftijd van vijf dagen wordt opgelegd, wordt Craig ondersteund door vriendschappen binnen en buiten de inrichting en leert hij meer over leven, liefde en de druk die opgroeien met zich meebrengt.

avatar van gauke

gauke

Een ontwapenend, melancholiek, teder, speels, intens en grillig verhaal, aandoenlijk, met humor . De regisseurs slagen er op een bewonderenswaardige manier in de film niet melodramatisch te maken, maar de kijker wel mee te laten voelen.

avatar van girly00

girly00

Leuke vermakelijke film..kijkt lekker weg

avatar van Elineloves

Elineloves

Wat een fijne mix van drama en humor heeft deze film. Hoewel het thema zwaar lijkt, een depressieve tiener die zichzelf van het leven wil beroven klinkt nou niet echt als het meest lachwekkende en amusante thema dat je kunt hebben, toch is het nergens 'zwaar' maar juist erg luchtig. Dit is mede door het uitstekende spel van het hoofdpersonage, de depressieve tiener Craig. Wanneer hij terecht komt in de volwassenenafdeling van een psychiatrische instelling maak je als het ware een reis door samen met hem. Je volgt zijn ontwikkeling en krijgt samen met hem een andere kijk op het leven.

Zach Galifianakis is een acteur die ik steeds meer begin te volgen, en ook in deze film was het een plezier om naar hem te kijken. Emma Roberts is een mooi meisje, doet het ook zeker niet slecht maar soms oogt ze nog net wat te jong. Hopelijk maakt ze nog een flinke groei door, want ze heeft potentie om een waardig actrice te worden. Ook de bijrollen zijn genietbaar, met name Jeremy Davies (Smitty).

Fijne wegkijker, die je zeker niet met een depressief gevoel achter zal laten.

avatar van Precies

Precies

Aardig, soms wel lachen, maar erg traag.

avatar van tal1b

tal1b

ja precies, aardig, beetje simpel moraal, maar wel ok. Grappig gedaan.

rollen zijn prima gespeeld, Galifianakis vond ik eigenlijk alleen in de eerste scene grappig. Daarna was het allemaal wat gemiddeld.

avatar van leandero

leandero

Echt heel goede film met een fantastische soundtrack!

Goed geacteerd door de twee jeugdige acteurs en deze keer vond ik Zach Galifianakis niet irritant.

Ik weet niet goed wat ik van hem moet denken, in The Hangover vond ik hem fantastisch, in Due Date verschrikkelijk irritant en hier vond ik hem gewoon sterk spelen.

De film is een sterke Indie-film en een aanradertje!

avatar van monasteentje

monasteentje

Bij vlagen vermakelijk. Af en toe wat langdradig maar wat grappige stukjes compenseren dat al snel. Al met al geslaagde film.

avatar van m@rtijn

m@rtijn

onverwachts leuk filmpje

avatar van Guinness

Guinness

Ben het met M@rtijn eens.

Vond de vorige film met Galifianakis (Due Date) die ik gezien heb toch ietwat tegenvallen.

avatar van FullMoon

FullMoon

Aanvankelijk wilde ik de film een 3 geven, maar toen ik die scene zag waarin Craig Egyptische muziek draaide om Muqtada uit te lokken vond ik dat helemaal tof!. Om die reden geef ik de film 3.5.

Prima acteer werk van Zach Galifianakis en de bloed mooie Emma Roberts. De soundtracks waren helemaal tof... Vooral the intro van The XX en nog meer andere alternatieve nummers.

avatar van henkula

henkula

Een film als deze moet het voor een groot deel van de sound trek hebben.

Wat is dan zo speciaal aan Zach. Volgens mij laat hij slechts zien dan fors best kan in de US.

avatar van Chupacabras

Chupacabras

Aardige film, niet supergrappig, maar wilde de film toch uitzitten omdat ik het verhaal wel vond boeien. Het is ook drama/komedie, dus wel logisch.

avatar van Number23

Number23

kiijkt goed weg, goeie muziek en altijd leuk om naar paar gekken te kijken

was onder de indruk van Galifianakis moet ik zeggen

avatar van wege

wege

Heerlijke film, leuke humor in een gevoelig verhaal. Mooie typetjes, prettig om te kijken.

avatar van ejtemmas

ejtemmas

Een zeer geslaagde film! Ik kon me ook goed inleven in de hoofdpersoon.

En ondanks de problemen van de mensen in de inrichting worden de personen helemaal niet als 'zielig' neergezet. Dat vind ik ook een sterk punt!

De makers van de film hebben dit 'zware thema' ook op een heel goede manier gebracht, waardoor de film ook leuk is om naar te kijken.

Ik vind dit echt een aanrader! 4,5 ster van mij!

avatar van gmx

gmx

Erg fijn filmpje zeg. De soundtrack ligt me helemaal en het sfeertje dat hier wordt neergezet vind ik echt heerlijk. Mooi vormgegeven ook, vond die animatie van zijn tekening bijvoorbeeld ook erg mooi (vooral in combinatie met die soundtrack van "The XX"). Minpuntje is dat het geheel af en toe wat balanceert op het randje van het goedkope sentiment en zoetsappigheid. Toch krijgt deze van mij een dikke:

4 *

avatar van Resurrection

Resurrection

Ligt het aan mij of krijgt deze prent toch opvallend weinig aandacht op Moviemeter. Slecht twee pagina's aan posts, terwijl er toch een enigszins bekende cast kent en goed ontvangen is.

Was ook absoluut een geslaagde film. Prima onderwerp, leuke cast die op z'n plaats is en inderdaad fijne muziek.

avatar van Insignificance

Insignificance

Lief, klein filmpje dat z'n punt misschien wat al te nadrukkelijk maakt, maar ondanks de inrichting als voornaamste setting verder niet echt uit de bocht vliegt. Het pleit voor de makers dat ze de patiënten niet overdreven maf hebben neergezet. Zelfs Galifianakis komt wat verder dan zomaar weer een vreemd typetje.

Er gaat zowaar eens wat meer schuil onder de baard. Prettig rolletje, zoals het overgrote deel van de cast het ook erg sympathiek speelt. Geen dijenkletserij (alhoewel het bij Under Pressure even los gaat), maar best wat aardigheden die het samen met Craig's overpeinzingen aangenaam en fris houden. Kind of a nice story.

avatar van annuh!

annuh!

Eigenlijk simpel maar goed verhaal. Kijkt lekker weg, heeft bij mij wel indruk gemaakt. Ik denk dat het voor veel mensen een herkenbaar verhaal zal zijn (of in ieder geval herkenbare gedeelten)

Stukje bij under pressure vond ik zonde van de film, maar is misschien wel een goede afwisseling geweest.

avatar van J.M.

J.M.

Dat interview van Zach dat ze het interview van hem gaan voorbereiden zo geniaal lag helemaal dubbell:

Why is it that you think you qualified to live in this grouphome?

because... if you don't accept me I'll be homeless

Briljant gewoon

avatar van Silenzo

Silenzo

Juist gezien. Van het begin tot het einde niet verveeld.

avatar van Filmpie1

Filmpie1

Van begin tot het eind geen moment verveeld.

Setting van de film was verfrissend.

avatar van marindaspithoff

marindaspithoff

Naar mijn mening doet deze film tekort aan mensen en jongeren die daadwerkelijk moeten dealen met een depressie. Leuk moraal, maar zo werkt het voor veel mensen helaas niet.

Verder dankzij het redelijke acteerwerk en de humor toch 2 sterren.

avatar van Stapler

Stapler

Craig had dan ook geen depressie dat dacht hij alleen maar.

avatar van Dimensie

Dimensie

marindaspithoff schreef:

Verder dankzij het redelijke acteerwerk en de humor toch 2 sterren.

Een depressie kan ook een tijdelijk iets zijn, als het aanhoudend is wordt je depressief.

Dat is het moraal van de film denk ik.

avatar van Macmanus

Macmanus

Fleck

Weer zo een sympathiek filmpje uit de States. Deze heeft met Fleck wel een iets betere regisseur te pakken. Een soort mix tussen One Flew en 500 days of summer. Toch maakt Fleck met een leuke stijl en goed tempo er iets eigens van. Ook Galifianakis acteert onder Fleck eindelijk eens niet als extreme randdebiel maar veel meer als een mens. Het is wel weer een film die niet meteen bij de alles etende filmfan zal opvallen door de orginaliteit in onderwerp. Maar door de goede regie en uiterst sympathieke acteurs is het een uitstekende film.

avatar van Z1ppo

Z1ppo

Mooie wegkijker 4 sterren!

avatar van platvis001

platvis001

goeie film heb erg genoten van begin tot het eind.

avatar van helleke

helleke

Redelijk filmke om eens gezien te hebben.

3 sterren.