Genre: Thriller / Horror
Geregisseerd door: Megan Freels Johnston
Met onder meer: Deanna Russo en Jeff Daniel Phillips
Plot The Ice Cream Truck
"Suburbia can be a killer."
Mary is een jonge vrouw die terugkeert naar de buitenwijk van haar geboortestad, nadat haar man voor zijn werk ergens anders wordt geplaatst. Haar gezin probeert de zaken in het oude huis af te ronden en Mary betrekt alvast in haar eentje het nieuwe huis. En ondanks het feit dat ze hier haar jeugd heeft doorgebracht, voelt niet alles even vertrouwd. En dat kan wel eens te maken hebben met de ijscowagen die door de straten rijdt.
Mary
Frank
Brie
Max's Dad / Rick
Spartaan1986
Doet me qua titel en poster aan de Masters of Horror aflevering We All Scream for Ice Cream (2007) denken. Ik hoop dat deze film beter is dan die aflevering.
only1ELEANOR
Zo'n identiek hetzelfde busje als op de poster (kleuren, alles erop en eraan), staat niet zo erg ver bij mij in de buurt al heel lang in een straat geparkeerd
Hoe toevallig is dat
Daan258
Dit is ook het eerste waar ik aan dacht bij de film.
ikkegoemikke
“Welcome to the neighborhood”
Wat is er meer toepasselijk bij dit zwoele weer in het buitenland als een horror over een moordzuchtige ijscoman? Ik kan je nu al geruststellen. De volgende keer dat je een ijskar ziet aankomen zal je niet in volle paniek en luid schreeuwend er vandoor gaan. Niet na het kijken van deze film in ieder geval want echt spannend of angstaanjagend is deze low-budget film helemaal niet. Om eerlijk te zijn vond ik de ijscoman (Emil Johnson) maar een sullig ventje. Zelfs de manier waarop hij zijn slachtoffers bewerkte zag er nogal nichterig uit. Ik ben er zeker van dat één welgerichte tik met een ijsschepje al voldoende is om hem bewusteloos te slaan. En voor de teergevoelige kijkers : verwacht je niet aan bloederige afslachtingen zoals je te zien kreeg in “Friday the 13th”.
Waar ik wel enthousiast over was, was de ijscremewagen zelf. Een mooi onderhouden pastelkleurige oldtimer. Zelfs het geluid van de motor is een genot. Dit is dus ook niet iets om panische angst voor te krijgen (in tegenstelling tot dezemodellen). Alleen Mary (Deanna Russo) heeft zo direct haar twijfels hierover vanaf het eerste moment dat de ijskar langskomt. Het enige eigenaardige voor mij waren de belachelijke tijdstippen dat het onding doorheen de wijk reed terwijl zijn welbekend getjingeltjangel te horen was.
Het hele verhaal focust zich op Mary, een zogenaamde freelance schrijfsters die blijkbaar problemen heeft met het verzinnen van nieuw materiaal en die terug verhuist is naar een voorstad waar ze ooit opgroeide. Ze moet echter nog een paar dagen wachten voordat haar man en twee kinderen arriveren. En in die periode leert ze enkele figuren uit de buurt kennen zoals een stelletje nieuwsgierige buurvrouwen en Max (John Redlinger) de zoon van één van de buurvrouwen die pas afgestudeerd is. En ook nog iemand van de verhuisfirma. Een enge, ruige kerel met een enorme walrussnor die nogal intimiderend overkwam. Ze hadden hem beter gepromoveerd tot ijscoman. Dat was pas een angstaanjagende psychopaat geweest.
Echt horror kan je het moeilijk noemen . Het leek eerder het verhaal over Mary in een midlifecrisis die begint te beseffen dat haar jeugd voorbij is. Wat volgt is een flauw niemendalletje over een vrouw wiens hormonen nog eens op hol slaan bij het zien van een jong gespierd ventje wiens sixpack haar doet terugdenken aan haar studententijd. Om eerlijk te zijn vond ik dat Mary er niet bepaald slecht uit zag en volgens mij in werkelijkheid jonger is dan de film laat uitschijnen. Max daarentegen lijkt dan weer ouder. Laten we zeggen dat het haantjesgedrag van Max en het tienermeisjesgedrag dat Mary na verloop van tijd toont het merendeel van deze toch wel flauwe horror inneemt. Oei ja, het is een horror. Dus er worden tussendoor ook nog enkele onschuldige nevenpersonages vakkundig vermoord.
“The icecream truck” is niet een bijster goede film. Het is ook niet vreselijk slecht. Maar het is een oersaaie would-be slasher. Eigenlijk liet de film me ijskoud (hoe toepasselijk). Gelukkig viel het acteerwerk van de hoofdpersonages reuze mee. De ontknoping is redelijk abrupt (vooral de verstopplaats die Mary kiest op het uiteinde was voor mij lachwekkend). De makers trachten het nog een snuifje horror mee te geven door een verrassend einde te verzinnen. Maar om eerlijk was er maar één ding dat de film bij mij teweegbracht. Ik had ineens enorme trek in een lekkere coupe met immens veel slagroom en rood fruit.
“The icecream truck” van Uncork’d Entertainment verkrijgbaar via VOD op 18 Augustus.
P.S. Krijg ik vandaag toch wel een uitnodiging voor de Hollywood première in Beverly Hills in gezelschap van de cast en crew. Nou nou nou
joshua1988
Een vette 8 voor deze verrassing! Los van het absurde script, heb ik 85 min. genoten van de verleidelijke klanken van de superkoele ijscowagen, die door de hele film als achtergrond van het warrige verhaal in vele variaties dienen en gelijk in je hoofd verstrikt raken; 'n heerlijke gewaarwording. Het verhaal wordt nog enigszins opgevrolijkt door de aanwezigheid van nogal wat verveelde huisvrouwen die met alcohol en/of een goede joint de sleur proberen te ontspringen en alles met een buitenechtelijke piemel verleiden. Ik beperk me verder, want verder over deze prent uitweiden is net zo onzinnig als anderen hier al gedaan hebben. Je moet deze zelf zien of negeren. Smaken verschillen maar ook ik heb m'n vriesla opengetrokken en mezelf een heerlijke donkerrode bosvruchtensorbet gegund; daarvoor zette ik de film al na 10 min. stil. Goede combinatie! Of alleen een ijsje eten en een andere film gaan bekijken. IJs eten bij een film wordt weer helemaal in. Weer inspiratie opgedaan. Kom maar op Annabelle, ook al ben je een pop, met een bakje ijs overleef ik je welle -;)
tattoobob
Leuke sfeer en visueel best aardig maar verder te"low budget"om er echt van te kunnen genieten.
De hoofdrolspeelster(mooie dame)doet het best leuk en is ook gelijk en pluspunt van deze film..ik ben ook benieuwd wat haar volgende project zal zijn.De andere acteurs en actrices vind ik wat magertjes,ook het horror gedeelte valt vies tegen in deze film.
joolstein
Alle elementen waren er om van deze film een feestje te maken en dan toch faalt hij jammerlijk? Op het visuele vlak is de film beter dan menig andere low-budget horror. Hoofdrolspeelster Deanna Russo is naast een mooie verschijning ook nog eens een redelijke goede actrice. Met dat camerawerk en acteren werd ook een aparte sfeer gecreëerd. Daar was werkelijk waar niets aan op te merken. En dan de ijscowagen met een killer, die sprak zeker tot je verbeelding! Echter tot mijn grote verbazing is juist dat wagentje met killer de afwezige. Welgeteld zie je hem 5 à 6 keer rondrijden. En daarnaast komt de ijscokiller bijna niet in actie. En om eerlijk te zijn; vraag ik me nog steeds af wat de ijscoman nu in de film deed? Had deze zich misschien vergist van filmset? Of hadden de makers hem later toegevoegd. Ook de enge medewerker van de verhuisfirma was maar een vreemde rol? Waarom kwam hij soms terug? Wat we wel te zien krijgen is een vrouw die in een mid-life-crisis raakt. Die weemoedig terug kijkt naar tijd dat ze jong was en het maar wat fijn vond dat ze nog goed in de markt lig bij de jonge hunk Max. Ik wilde met alle goede bedoeling deze film een betere beoordeling geven, echter kan ik dat niet. En de reden is simpel: Als je de film "Ice Cream Truck" noemt en dan vrij kort een ijscowagen heen en weer laten rijden is dat onvoldoende. Het had nog goed kunnen gemaakt worden met de prima moorden. Het is toch een horrorfilm? Helaas zijn er ook van deze, op één (niet afgemaakte) moord na, er te weinig. Duidelijk een gevalletje van niet goed weten wat je nu eigenlijk wil.
Fransman
Je vond de film dan wel niks ikkegoemikke maar je schrijft er een prima verhaal over. Maar is anderhalve ster dan niet erg weinig?
Ik doe een beetje meer, want zo slecht is deze film nou ook weer niet. Al was het alleen al om te kijken naar Deanna Russo en die fraai aangeharkte Amerikaanse buitenwijk. In LA?
Deze film is als een ijsje, je blijft likken en likken en likken en dan ineens is ie op. Maar dan heb je wel genoten. Ik althans wel, ondanks alle zure commentaren hier. Het zou geen horror zijn, er zouden te weinig moorden worden gepleegd. Dit is typisch een slowburner met goed gedoseerde shockmomentjes. Ja, oké, er is wel wat kritiek mogelijk. De grootste kritiek is dat we de tieten van Deanna Russo waar ze de hele film mee loopt te pronken niet te zien krijgen. Desondanks is ze een onwijs lekker ding.
Die ijscowagen is trouwens ook fantastisch. Nog nooit van het merk Metro gehoord. Morgen koop ik een ijsje.
knoflikari
Een film die het net niet is, maar desalniettemin wel het kijken waard. Het ijscokarretje met griezelige muziek zorgt al voor een onheilspellend gevoel, doch diens eigenaar is nou niet zo heel erg moordlustig. Geen slasher, veel nutteloze verhaallijnen in de marge. Er had absoluut meer in gezeten.
Heb nu wel zin gekregen in een ijsje, trouwens.
Collins
De film is uitgebracht door Uncork’d Entertainment. Dit label produceert goedkope troep bestemd voor de thuisbioscoop, maar is gespecialiseerd in low-budget horror. De meeste horror is goedkope rommel die gekenmerkt wordt door slechte effecten, gebrekkige verhaaltjes, fantasieloos camerawerk en abominabel acteerwerk. De vraag is nu of The Ice Cream Truck ook goedkope rommel is.
Het lijkt er op. Het aandeel van de horror is gering. De meeste tijd spendeert de film aan onzinnig gekeuvel tussen verveelde buurtgenoten in een rustig voorstadje, dat geteisterd wordt door een moordepidemie. Er is een slasher aan het werk, maar gezien de rust die er heerst, zou je dat niet zeggen.
De film focust op hoofdrol Mary die als enige merkt dat er aan die ouderwetse ice cream truck uit de filmtitel, iets onnatuurlijks kleeft. Maar goed, dat doet er verder weinig toe. Die constaering levert in ieder geval geen spannende scènes op. Mary keuvelt vooral gezellig mee met haar buurtgenoten alsof er niets aan de hand is. Regisseur en scriptschrijver Megan Freels Johnston investeert veel tijd in intermensellijke relaties en laat veel tijd verloren gaan die wezenlijker benut had kunnen worden. Voor het verkrijgen van inzicht in de psyche van de killer bijvoorbeeld. Of voor het bouwen van een spanningsboog. Of voor het ensceneren van een overtuigende moord. Zomaar wat voorbeelden.
De film heeft veel weg van een aflevering uit een soapserie. Veel gekeuvel over niets. Zeer oninteressante personages. Afschuwelijk statig acteerwerk met van die onnatuurlijke gesprekspauzes die worden opgevuld met een scala aan overdreven gelaatsuitdrukkingen. En dan is er nog de filmstudioachtige setting zonder enige horrorsfeer.
Nee, de film creeërt geen fijne voorwaarden om als killer aan het werk te moeten. Zijn aandeel in de film is dan ook zeer summier. En als ie even een momentje actief is, zorgt hij ervoor dat zijn kills er soapvriendelijk uitzien. De rol van de killer is een ondankbare.
De filmposter prikkelt en is wel ok, maar lost zijn prikkelende belofte niet in. The Ice Cream Truck is goedkope rommel. Een kijkje op de site van Uncork’d Entertainment geeft legio bijzonder aardige filmposters te zien. Marketingtechnisch is er niets mis mee. Ik denk dat Uncork’d Entertainment veel prikkelend verpakte lucht verkoopt. Ik ben gewaarschuwd.
UmbraVitae
Wat een abominabele film was me dit, het horror aspect valt hier volledig in duigen, door het low budget karakter, dat bij deze een dooddoener is en dan het tenenkrommende acteerwerk. Het soapgevoel, zoals hieronder reeds gemeld, komt serieus naar boven en dat kan geen enkele film verdragen, ook geen b-horror. Geef mij dan maar de ijscoman uit de MOH reeks

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Better Watch Out