• 8.846.219 stemmen

We All Scream for Ice Cream (2007)

Horror | 57 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: Masters of Horror: We All Scream for Ice Cream

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Tom Holland

Met onder meer: William Forsythe, Brent Sheppard en Lee Tergesen

Plot We All Scream for Ice Cream

Layne Banixter en zijn jeugdvrienden dragen al 30 jaar lang een groot geheim met een fatale afloop met zich mee. Toen stierf, door een uit de hand gelopen grap, de simpele ijscoclown Buster. Nu is het tijd voor wraak. Buster keert terug, maar de vriendelijke, simpele clown is veranderd in een sadistisch monster. Één voor één ziet Layne hoe zijn vrienden op een gewelddadige manier vermoord worden en hij is de laatste op het lijstje...

logo tmdbimage

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Erg leuke aflevering in de Masters of Horror-reeks. Het gegeven van een moordlustige ijsjes-clown sprak me erg aan. Bovendien waren zaken als de ijsmuziek en de dalende temperaturen prima vondsten die de suspence uitstekend versterkten. Ik had echter wel moeite met de acteurs, wat overigens vaker terugkomt bij deze reeks. Veel van die tv-acteurs hebben een onprettige en overdreven soap-look waar ik vrij weinig mee kan en daar heeft We All Scream for Ice Cream ook last van. Verder een zeer prima horrorfilmpje met een prettige verhaalconstructie.

avatar van jordandejong

jordandejong

Leuk filmpje om is een keer gezien te hebben. De Clown en zijn liedje zijn behoordlijk scarry en ook zijn schmink ziet er erg creepy uit. Geweldige opname trouwens als hij met z'n ijstruck door die mist komt rijden. De speelduur is ook zeker een + punt. Verder vond ik de melt moord van de rocker (ik weet ff niet meer hoe hij heette) er wel heel erg goed uitzien. Erg mooie poster trouwens.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Erg leuk filmpje uit de o zo ondergewaardeerde MoH reeks. Lijkt inderdaad erg veel op IT maar troeft die film eigenlijk op elk vlak af. Ook flink wat knipogen naar die film of eigenlijk fuck you's, want daar lijkt het met momenten wel erg op.

Forsythe is geweldig als clown en doet dat meer dan aardig. Ook het revenge verhaaltje kennen we van IT natuurlijk. Uitwerking is geweldig. En die badscene is erg indrukwekkend, één van de sterkste scenes van heel de serie. Ook het ijsje dat fungeert als voodoo voorwerp vond ik erg inventief gedaan. Leuk deel weer uit een erg ondergewaardeerde horror serie.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Geweldige aflevering uit de Masters of Horror reeks!

Zeker een van de beste die ik gezien heb. Goed verhaal, niet erg origineel maar dat maakte voor mij niks uit. De sfeer was erg aanwezig, aardig wat gore wat ik ook leuk gedaan vond met de soort van vodoo ijsjes. De clown vond ik erg scary, een van de engste clowns die ik in films tegengekomen ben, zijn stem werkte daar ook goed aan mee en het liedje ook natuurlijk. Blijft lang in je hoofd hangen en dat is ook de bedoeling.

Acteerwerk was ook prima, niet erg hoogstaand maar voor MoH vond ik het wel bovengemiddeld. Vind deze aflevering vooral geweldig door de sfeer en dat ben ik nog niet vaak tegengekomen in een aflevering van MoH, dus dat is zeer positief.

avatar van Noodless

Noodless

De clown en de jeugdjaren van de vrienden is een beetje afgekeken van de film ' It '.

Zwak verhaal en een flauwe ontknoping.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Héél leuk.

Buster de clown, dikke mistbanken, smeltende mensen en voodoo ijsjes. Mr Holland weet er een smakelijke aflevering van te maken, één van de leukere zelfs! Het hele smelt gebeuren mag er best wezen, vooral die van Virgil (al vaak terecht genoemd hier) is er één die bij zal blijven. Hoewel het uiteindelijk wel érg(!) veel weg heeft van Street Trash (1987)

Haps-lik-weg sfeertje, heel degelijk en luchtig. Met vlagen nog behoorlijk creepy (spooky liedje en een dooie clown, kan ook niet missen)! Jammer dat het einde wat lomp en inspiratieloos is maar het maakt het geheel niet minder vermakelijk.

avatar van Halcyon

Halcyon

Leuke aflevering met een bovengemiddeld script. De basis is weliswaar erg eenvoudig, maar die wordt aangedikt met een hele hoop leuke vondsten. Filmpje ziet er verzorgd uit met enkele mooie sfeerbeelden en fijn in beeld gebrachte moorden. Eigenlijk verdient het script langer dan 60 minuten schermtijd, want nu komen bepaalde elementen, zoals het coming of age gedeelte, niet helemaal tot hun recht. Desalniettemin een van de betere afleveringen uit de reeks met het nodige gevoel voor humor zonder dat het in flauwe slapstick verzandt.

avatar van Elineloves

Elineloves

Mijn laatste Masters of Horror. Ik ben er in korte tijd doorheen gevlogen, en deze wou ik bewaren als afsluiter. Mede omdat ik er goede verhalen over gehoord had, maar ook omdat ik clowns vreselijk eng vind. And oh boy, ik vond het echt schitterend!

Het komt niet vaak voor dat ik in de eerste minuut met een big smile naar de TV roep: ' What the FUCK?! '

Ik ben bang voor clowns. Al sinds ik een klein Elineke was, had ik totaal niks met deze olijke en kleurrijke vriendjes, en bleef ik er het liefst uit de buurt. Het zien van 'It' had het er niet beter op gemaakt. Daarom ging ik met gemengde gevoelens deze film in. Zou ik ook de kriebels krijgen van Buster? Het antwoord is: JA. Maar (er is altijd een maar) het was ook weer komisch te noemen.

Af en toe flinke knipogen, gitzwarte humor en een naargeestig ondertoontje. Ik vraag me wel altijd af hoe jonge kinderen, in dit geval de acteurtjes uit deze film, dit soort films blijven herinneren. Hopelijk krijgen zij meer dan genoeg ondersteuning en begeleiding, want wanneer een volwassen jonge vrouw hier al de bibbers van krijgt, hoe zit het dan met die kleintjes? Misschien denk ik veel te diep hierover na, maar het is een vraag wat ik bij meerdere films in mijn hoofd heb gekregen, blijft interessant.

Het is inderdaad flink leentjebuur van andere films, maar ach, dit is nergens storend. Einde vond ik een beetje minder, maar absoluut vermakelijke onzin. En clowns zijn nog STEEDS enge wezens.

avatar van judgepaddy

judgepaddy

Leuk filmpje hoor.

Tof Clownetje, en geen gore maar milkshake

avatar van candymancandyman

candymancandyman

• 2038 stemmen

leuk verzonnen IT kloontje, maar zo slecht uitgewerkt en geacteerd. hou op, schei uit en vreet een doos cornetoos leeg.

avatar van Nitrouz

Nitrouz

Matige aflevering in de Masters of Horror serie, want dit was een film waar ik naar uitkeek die ontzettend tegenviel. Het gegeven van een moordlustige clown sprak mij erg aan, maar dit filmpje jammer genoeg niet.

De acteerprestaties zijn onder de maat en het verhaaltje interesseert mij geen moment. De terugblikken op de jeugd zijn eerder irritant dan leuk of afwisselend. Wel is de clown wel een erg tof personage en deze ziet er erg goed 'eng' uit.

Zoals gezegd is het een beetje te hoog 'IT' gehalte, maar deze film is helaas een stuk minder. Maar dat was achteraf ook wel te verwachten, 1,5 sterren.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Aaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrgggggggghhhhhhhhh!!!!!!!^

Dacht ik na Ercoli en Bava nog een leuke afsluiter er aan te kunnen plakken; een clown, wat ijs en een leuke titel - dus humor en horror, toch? Nee, (weer) flut. Ik ben er nu bijna doorheen, maar 'master' is de serie al een tijdje niet meer. De badscene (ik moest heel hard nadenken, maar... het is ook een buiten jacuzzi ) bevat leuke gore, maar dat en zelfs Forsythe als clown van Down kunnen dit dertienneedertigineendozijn non-horrorcircus niet redden.

Naomi Watts schreef:

Lijkt inderdaad erg veel op IT maar troeft die film eigenlijk op elk vlak af.

Dit gaan vergelijken met 'It' is nog tot daar aan toe, maar beweren dat dit daar de vloer mee aanveegt...

Halcyon schreef:

Ik heb een andere film gezien? Ik heb geen leuke vondsten gezien, het zag er oersaai uit, cliché script tot en met en... moorden? De genoemde jacuzzi scene is zeker okay, maar voor de rest...

1,0*.

^ Werd er eigenlijk wel om ijs geschreeuwd?

avatar van Daan258

Daan258

Dit is het eerste deel van de MOH reeks die ik gezien heb.

Maar eerlijk gezegt vond ik er niet veel aan.

vond het allemaal behoorlijk saai, en slecht verhaal, niet spannend, noem maar op.

Ik wil nog zeker wel een ander deel van MOH films zien maar wat is 1 van de leukste van de MOH flms???

Voor deze film helaas maar 1,5*

avatar van Glacius

Glacius

Daan258 schreef:

Dit is het eerste deel van de MOH reeks die ik gezien heb.

Maar eerlijk gezegt vond ik er niet veel aan.

Voor deze film helaas maar 1,5*

Cigarette Burns, Incident on and Off a Mountain Road, Jenifer, Deer Woman (comedyhorror), Sounds Like, Pelts en Family zijn de beste filmpjes.

avatar van Daan258

Daan258

Glacius schreef:

Oke Thx.

Dan ga ik binnekort maar is een van die films kijken.

avatar van Spetie

Ik vond het maar een matig filmpje uit de reeks. Er is erg weinig horror aan te ontdekken en dat wordt ook niet goedgemaakt door de pogingen tot humor, die ik ook niet altijd even geslaagd vond.

Het grote pluspunt aan We All Scream for Ice Cream is de clown, die goed wordt neergezet door William Forsythe. De rest van de cast is niet echt overtuigend. De pogingen tot drama, door het verleden van de mannen te laten zien, hebben maar weinig toegevoegde waarde. De enige echt leuke scene, is inderdaad de al veelgenoemde badscene, die er erg goed uitziet.

Maar verder werd ik er niet warm of koud (haha) van. Weinig horror, maar vooral veel te weinig fun, iets wat funest is voor een film met een onderwerp als dit.

avatar van mikey

mikey

Leuk verhaaltje over een enge clown uit het verleden dat terugkomt om enkele dertigers te plagen. Er zijn nog wat openstaande rekeningen namulijk.

Beetje als It en New Nightmare. Niks bijzonders, gewoon een spookverhaaltje van Holland dat best grappig is.

avatar van tattoobob

tattoobob

Best een leuk filmpje

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima bedachte horror die lekker wegkijkt, aardig verhaal.

avatar van Theunissen

Dit is dan mijn 24e korte film die ik heb gezien/herzien uit de leuke en vermakelijke "Masters of Horror" TV-serie en ik heb er nog twee te gaan, namelijk "The Black Cat (2007)" en "Dream Cruise (2007)". Gezien de snelheid waarmee ik tot nu toe de korte films uit de Masters of Horror heb bekeken, zal het niet meer lang duren eer ik ze allemaal heb gezien. Ondanks dat ik clowns (in dit geval een ijscoclown) graag zie in horrorfilms en dat dit verhaal ook best leuk gevonden (ook vrij origineel) was, vond ik het toch tegenvallen, want echt boeiend of spannend werd het nergens en veel horrormomenten zitten er ook niet in. Ik heb wel geteld één horrormoment (leuke speciale effecten en ook wat goor) gezien en dat was de hot tub scene van de zeer irritante Virgil (vervelend personage), die in mijn ogen zijn verdiende loon kreeg.

In dit verhaal draait het om Layne Banixter die 30 jaar geleden als kind zijnde, lid was van de jeugdvriendengroep "Westerbende" en die met deze jeugdvriendengroep ongewild een uit de hand gelopen grap hebben uitgehaald met de simpele stotterende maar zeer kindvriendelijke ijscoclown Buster, waardoor deze om het leven kwam (door toedoen van Layne, die de aangetrokken handrem van de ijscowagen van Buster losmaakt en waardoor deze over Buster rijdt). Nu Layne getrouwd is en hij ook jonge kinderen (twee stuks die in de leeftijd zijn van Layna 30 jaar geleden) heeft en dat ook van toepassing is voor de meeste personen uit de jeugdvriendengroep "Westerbende", is het tijd voor Buster tijd voor wraak. Buster is daarbij veranderd in een sadistisch monster, die één voor één de vrienden van Layne uitgeschakeld via hun kinderen en Layne staat als laatste op zijn lijst.

Het verhaal zit opzicht wel leuk in elkaar en weet ook wel te vermaken en William Forsythe speelt de rol van ijscoclown Buster (rijdt rond met een ijscowagen die vroeger als slogan had "Vrolijk IJs" en zelf riep hij steeds "Tijd voor Vrolijk IJs") gewoon goed en leuk, maar zoals gezegd is het verhaal gewoon niet boeiend of spannend en is het misschien zelfs wat aan de flauwe, saaie en kinderachtige kant. Ook de uitvoering van het verhaal valt tegen omdat er nauwelijks Horror inzit en enkel en alleen ijscoclown Buster (zag er ook best fraai uit), maakt deze film het nog enigszins waard om te kijken. Ik vond zijn teksten best geinig en leuk gevonden "I scream (wat dan lijkt op Ice Cream)... You scream" en "Scream for cold Ice" en ook leuk is de manier hoe hij wraak neemt op de personen uit de jeugdvriendengroep "Westerbende", door hun kinderen (die Buster manipuleert) IJs te geven die lijkt op hun vaders en zodra de kinderen het IJs beginnen te eten, smelten de vaders en blijven alleen hun kleren achter. Zodra hij de kinderen IJs geeft, zegt hij op een leuke manier "Een lekker stukje zoete wraak, jochie" Ook het einde vond ik nog wel leuk en met name toen Layne zei "He Buster, niets is zo goed als eigen gemaakt ijs" Maar de laatste paar seconden van het einde doen het leuke weer teniet en veranderen het naar flauw en cliché.

Buiten William Forsythe in de goede en leuke rol van ijscoclown Buster, weet de overige cast nergens te overtuigen en vooral hoofdrolspeler Lee Tergesen (blijft voor mij altijd Tobias Beecher in de geweldige gevangenisserie "Oz") in de rol van Layne Banixter en dat geldt eigenlijk ook voor Laura Drummond in de rol van Darlene die de vrouw is van Layne. Beiden liggen regelmatig in bed en Layne verteld dan over het verleden m.b.t. ijscoclown Buster, maar Darlene bedekt dan steeds met de dekens haar borsten zodat je niets ziet en dat is best jammer, want anders zat er meer kijkplezier in dit verhaal voor mij. Het was wel leuk om Brett Kelly weer eens terug te zien vanwege zijn leuke rol als kind in de geweldige kerstkomedie film "Bad Santa (2003)". Zijn rol was overigens wel maar kort.

Al met al niet meer dan een matige korte (duurt circa 55 minuten) Horror film uit de "Masters of Horror" TV-serie en dat is best jammer en mede omdat deze film geregisseerd is door de bekende horrorregisseur Tom Holland (o.a. "Fright Night (1985)" en de klassieker "Child's Play (1988)" die ik beiden in de jaren 80 heb gezien en destijds ook erg leuk vond).

P.S. de poster vind ik persoonlijk best fraai, eenvoudig maar goed en treffend.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

MOH aflevering 25.

Wederom weinig bijzonders. Het idee is niet onaardig, maar wordt matig uitgewerkt. Paar scènes zijn nog wel tof, maar verder een filmpje dat hoogstwaarschijnlijk snel weer vergeten wordt.

2,5*.

avatar van joolstein

joolstein

Degelijk maar standaard aflevering van de Masters of Horror. Het scenario, naar een verhaal van John Farris, is van David Schow, die ook het script van Pick Me Up heeft geschreven. Regisseur van deze aflevering is Tom Holland die verantwoordelijk is voor een paar genre toppers zoals Child's Play en Fright Night. Hier is het een ijscowagen met killer-clown Buster achter het stuur die het voorzien heeft op de verantwoordelijke van een mislukte grap. Waarom dit jaren later gebeurd is niet duidelijk. Enfin, door een alternatieve vorm van voodoo veranderen de daders die vader zijn, in een plas smeltend roomijs. Helaas brengt dat met zich mee dat vrijwel alle slachtoffers van de clown op exact dezelfde manier aan hun einde komen. Gelukkig worden er wel een paar aardige scènes getoond en William Forsythe deed het goed als ijscoman from hell. Niets verrassend maar komt door de gore nog aardig uit de hoek.

avatar van shrink

shrink

• 1911 berichten

Tja. William Forsythe is grandioos, maar kan de film niet in zijn eentje redden.