Rien à Déclarer (2011)
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 26 mei 2011
Bekijk via CANAL+
Plot Rien à Déclarer
Dit is het verhaal van twee douanebeambten die vernemen dat hun kleine vaste douanepost op de grens tussen Courquain (Frankrijk) en Koorkin (België) op 1 januari 1993 zal verdwijnen. De Belg Ruben Vandevoorde, een overijverige douanier én francofoob van vader op zoon, ziet zich gedwongen om de eerste gemengde Frans-Belgische vliegende brigade op te richten. Zijn Franse partner wordt Mathias Ducatel, iemand waarmee hij het absoluut niet kan vinden, maar die tot ieders verrassing spontaan bereid was om de vaste partner te worden van Vandevoorde. Samen zullen ze de binnenwegjes in het grensgebied afschuimen, op zoek naar drugkoeriers en andere smokkelaars. Douanier Ducatel houdt er in het dagelijkse leven echter al bijna een jaar een geheime relatie op na met Louise Vandevoorde, de zus van Ruben. Mathias zal zich dus geen moeite sparen om zijn nieuwe douaneopdracht te doen slagen en de sympathie en achting te winnen van de broer van zijn geliefde.
Ruben Vandevoorde
Jacques Janus
Bruno Vanuxem
Le Chef Willems
Redlop
Nee het haalt niet het niveau van een de funes
Mee eens, maar dan geef je met 4,5* wel een (te) hoog cijfer?
Filmkriebel
Nee het haalt niet het niveau van een de funes, want zo maken ze ze nimeer maar de film doet toch een goede poging.
Om goed te zijn zouden alle franstalige komedies De Funes dus moeten na-apen? Dat kun je niet menen.
Donkerwoud
Heb ik dan niet een probleem als ik De Funes nou niet bepaald grappig vind?
Nee hoor... geen franse komedies met De Funes kijken Donkerwoud
elayz
lekkere Franse komedie, veel gelachen. voor mij echt een feel good film!
grappig, en het is weer eens wat anders dan zo`n typische Amerikaanse lach flim.
naar mijn inzicht ook wel erg orgineel, kan me niet zo snel een andere film herinneren waar zo`n of soort gelijk verhaal in voorkomt.
diffaroff
Leuke komedie, goede humor die niet gaat vervelen. Het verhaal is ook leuk. Ik heb genoten.
gauke
Helaas haalt Dany Boon het niveau van zijn voorganger 'Bienvenue chez les Ch'tis' bij lange niet: fantasieloos, voorspelbaar (op geen enkele wijze vernieuwend), melig, ergelijk flauw en te simpel. Doet denken aan Louis de Funes films. Jammer.
Pierre1965
Gewoon eens hartelijk lachen.
Walen die geen Frans bronwater lusten.
Fransman die wil gaan tanken in België.
Amblance..!!!
De Renault 4, en of ze motorpech hebben.
Ja je moet de scenes gezien hebben. Dan schiet je vast weer in de lach.
Vanavond gezien in Lumiere te Maastricht.
Leuk thema ook. Speelt in 93. Het sluiten van de bewaakte grensovergangen.
Nee niet melig, ik vond t allemaal wel subliem bedacht.
Wel met flink wat knipogen, simpel mag je t nog wel noemen, maar t is absoluut geen flauwe humor.
Dus misschien dat ik die voorganger dan ook maar eens moet bekijken.
@Stefan. Leuke keuze man, deze film.
missl
Vermakelijke film met enkele goede grappen, kakt geen enkel moment in.
rvp14
De Funes was altijd heel erg druk en overdreven.
Dit is veel beter, ook qua vocabulaire, zeker als Mathias Ducatel Luiks gaat brabbelen.
Onverbeterlijk.
Een dikke 5
ibendb
Vermakelijke film met enkele goede grappen, kakt geen enkel moment in.
Zal wel een typ-foutje zijn, hopelijk toch. "Kakt in"!
coopo
Redelijke film die mij wel heeft kunnen amuseren. Hier en daar wat schoonheidsfoutjes maar dat vergeef ik Dany Boon wel. Leuke film voor een relaxed avondje (flauwe) komedie!
Kuwiel
Leuke vermakelijke film , haalt het toch niet bij films zoals bv. Taxi 1,2,3,4, .
toch goed voor een door de weekse avond .
Ace Hanlon
Leuke film. Misschien niet het niveau van Bienvenue chez les Ch'tis, maar toch heel goed te bekijken.
Ace Hanlon
............ en ik heb me doodgeërgerd aan het Frans.
Dit vind ik één van de intelligentste opmerkingen, die ik ooit heb gehoord.
Onbegrijpelijk, dat die Fransen niet gewoon fatsoenlijk Engels spreken, zoals de rest van Frankrijk!!!!!!
barcam
Leuke comedie met uitstekende Poelvoorde en Boon. Goed verhaal en verveelt geen seconde.
jeroendrummen
Hele leuke komedie. Zeker een aanrader!
Gray
Mee eens, maar dan geef je met 4,5* wel een (te) hoog cijfer?
Nee want een funes geef ik een 5
Verder gaat het ier natuurlijk allemaal om persoonlijke meningen.
Daarom kan ik ook zeggen dat ik deze film beter vond dan Les Chtis.
GGG
Geweldig film! Hebben enorm genoten! Deed een beetje denken aan de Franse films van vroeger van funes maar dan minder ADHD!
K.A.N. de Laar
leuker, meer lachmomentwn, als Les Ch'tis. Geweldige rollen van Benoît Poelvoorde en Dany Boon. Toch wint Les Ch'tis het bij mij nog een beetje, vooral vanwege de orignaliteit.
Brother Grimm
Erg leuke komedie, snap de vergelijking met de Funes niet. Die is er niet meer en doet ook niet mee.
Filmkriebel
Als je het hyperkinetisch typetje van Poelvoorde ziet, lijkt de vergelijiking met de Funes nogal voor de hand liggend.
bawimeko
Helemaal mee eens! "Bienvenue..." was een geestig werkje met hilarische momenten; hier ligt de humor er veel te dik op en wordt het allemaal veel te kluchtig. Leuke acteurs, aardig verhaal, maar de uitwerking stelt erg teleur!
BBarbie
Opnieuw een leuke komedie van Dany Boon, maar een stuk minder origineel dan zijn Bienvenue Chez Les Ch'tis. Deze vind ik iets te veel op een De Funes-film lijken.
Beef427
Ben toch benieuwd of je er na een paar maanden nog zo over denkt. Jouw score vond ik nogal laag. Heb deze in herkansing 2e maal gezien en scoort 4+ alleen al in de catagorie "pretentieloos vermaak"
wendyvortex
Hier had ik maar van verwacht...een Louis de Funes-achtige comedy zou best wel weer eens mogen en qua plot is het dat ook wel, echter Poelvoorde is een goede acteur maar geen de Funes. Hij is er niet giftig genoeg voor...helaas.
En dan wordt het een vrij milde comedy over racisme met Bassie & Adriaan-schurken en een saai plot over de relatie tussen Boon en de zus van Poelvoorde.
ibendb
Een leuke film, maar Bienvenue Chez Les Ch'tis is toch wel beter.
Normaal gingen we met school Les Choristes kijken, maar wegens "technische probleempjes" is het maar Rien à Déclarer geworden De film heeft een leuk verhaal, maar het blijft niet altijd boeien De film werd af en toe wat saai en langdradig De humor is west goed. Ik moest het meest lachen met die "Amb'lance". 3*

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Le Fils de l'Autre
Drama, 2012

La Famille Bélier
Komedie / Drama, 2014
belgiumpolitieborder crossingracismecustomsfrench stereotypeeuropean unionborder control french police