Genre: Biografie / Drama
Releasedatum: 28 oktober 2010
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Social Network
"You don't get to 500 million friends without making a few enemies."
Herfst, 2003. Na een pijnlijke beëindiging van de relatie met zijn vriendin Erica besluit Harvard student Mark Zuckerberg zijn frustraties te uiten door erover te bloggen op zijn computer. Na een aantal drankjes krijgt hij samen met zijn kamergenoot Eduardo Saverin het geweldige idee om foto’s op internet te zetten van de vrouwelijke medestudenten en ze door te sturen naar andere universiteiten, om ze vervolgens te laten beoordelen op uiterlijk. Ondanks dat Mark hierdoor in de problemen raakt met het Harvard bestuur, is het de start van een idee dat begint in zijn studentenkamer, maar al snel een wereldwijd sociaal netwerk wordt en een revolutie in communicatie. Maar 500 miljoen vrienden en een status als de jongste miljardair ter wereld krijg je niet zonder een paar tegenstoten.
- Trailer (YouTube)
- The Accidental Billionaires (BoekMeter)
- The Social Network: Original Screenplay (BoekMeter)
- The Social Network (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
- Kijk op meJane
- Kijk op HBO Max
Mark Zuckerberg
Eduardo Saverin
Cameron Winklevoss / Tyler Winklevoss
Tyler Winklevoss (Body Double)
Sean Parker
Divya Narendra
Christy Ling
Marylin Delpy
Sy
Gage
wimnoot
Zuckerberg geeft niks om geld, maar principieel wou hij het geld niet weggeven. Zit wel een tegenstrijdigheid in lijkt mij.
Eduardo wou snel reclame maken voor Facebook en Zuckerberg wou afwachten, was een meningsverschil. Ze kregen pas op het einde ruzie.
Een film over Facebook trekt veel mensen naar de bioscoop omdat het bij deze tijd hoort, gigantisch veel mensen het gebruiken, iedereen kent het, komt veel in het nieuws.
Je kan er niet onderuit dat het onderwerp Facebook veel mensen trekt.
Jij haalt de boxoffice (bezoekersaantallen) en een hoge waardering door elkaar. Niemand zal zeggen:"Facebook dat ken ik, laat ik maar hoog stemmen. En net als wat Reinbo zegt, met die bezoekersaantallen valt het erg mee.
Heb de film met de verkeerde instelling gekeken, dacht meer zakelijke aspecten te zien maar het gaat om de onderlinge relaties.
Die vind ik ook niet denderend zijn zoveel meer films die over onderlinge relaties gaan die veel beter zijn dan deze.
Maar zal deze keer gaan herzien misschien ben ik dan positiever al verwacht ik van niet.
Die aspecten zitten er weldegelijk in via die Sean Parker, en de contracten die in de film rondgaan. Maar dat is juist het minst interresante van een dergelijke film, het zijn zogezegd maar lettertjes en getalletjes. De kracht van de film zit in de verboken relatie tussen Zuckerberg en zijn vriendin, Eduardo en de nieuwe vriendschap met Sean Parker.
Nogmaals Facebook trekt zeker meer mensen dan bijvoorbeeld appelmoes niet zo naïef zijn.
Niet met het voorbeeld aan de haal gaan. Ik had ook de Nintendo Wii kunnen zeggen, had de film niet slechter gemaakt.
renessepoker
Ik vond het wel een prima filmpje maar ik hoef hem niet nog een keer te zien de eerstvolgende 5 jaar
donnie darko
Timberlake is aardig, maar niet meer dan dat. Helaas. Ik had liever een Edward Norton die rol zien vervullen.
Edward Norton is 41 jaar.. Was beetje belachelijk geweest, niet?
AGE-411
Edward Norton is 41 jaar.. Was beetje belachelijk geweest, niet?
Hij ziet er alleszinds 30 uit.
Stephanovic
Sterke film die een mooie inkijk geeft wat betreft Harvard denk ik. Alles wordt heel beklemmend en realistisch neergezet en de film moet het verder natuurlijk ook hebben van de goede dialogen. Eisenberg die erg goed overkomt en ook een leuke rol van JT. Sterke film, en misschien dat er inderdaad wat oscars in zitten zoals al eerder genoemd.
wyatt earp
David Fincher is het nog niet verleert. Opnieuw heeft hij een pracht van een film afgeleverd. Het enige verschil is dat het een totaal andere film is dan zijn vorige films. Ik had totaal niet het idee dat ik naar een film Fincher aan het kijken was. In de beginscene (prachtig gedaan overigens) zien we meteen met wat voor figuur we te maken hebben. Een rasechte klootzak, prachtig gespeeld door Jesse Eisenberg. Hoewel het enigzins geforceerd overkomt is het een hele goede introductie van de film. De rest van de film is een heel mooi verhaal over hoe het overbekende Facebook begonnen is, en hoe Mark Zuckerburg hiermee zijn enige vriend verloor. Ik weet niet of het erg waarheidsgetrouw is, maar het is een prachige film. Je merkt aan alles in de film dat er een goede regiseur aan het werk is geweest. Mooie beelden, goede montage, en goede muziek. Bovendien zit het alles bijelkaar geweldig in elkaar. Ik werd eigenlijk een beetje verrast door deze film. Ik had niet verwacht dat ie zo goed zou zijn. Al met al is het een hele goede film die zeker een bezoek naar de bioscoop waard is. Het liefst zou ik vanavond weer naar de bioscoop rennen om em te kijken
Jesse xD
Na het eerste half uur had ik het gevoel dat ik op een mix van een goedkope tienermovie en een docu zat te kijken.
Maar dan begon het verhaal direct concrete vormen aan te nemen en waren we vertrokken. Geen (of toch minder) irritante tieners meer.
Hoe interessant de film ook is - hij verveeld geen moment - zijn er toch enkele minpuntjes.
Zo vind ik het onnodig dat de film eigenlijk een grote flashback is.
Een ander minpunt is de toevoeging van Timberlake als Parker. Geen overtuigende acteur in mijn ogen.
Ik sluit me hier bij aan. En met name het flashback gedeelte vind ik irritant.
Toch spreekt deze film mij heel erg aan, en verveelde hij geen moment.
Voor mij is deze film 4* waard. Al zal deze score voor vele anderen misschien wat lager uitvallen, omdat het onderwerp misschien niet voor iedereen pakkend genoeg is.
wimnoot
De flashback style is te danken aan de schrijver Aaron Sorkin, en ik vind dat het de film nog beter maakt. Hadden we de film in chronologische volgorde gezien, hadden we toch een paar kleine clifhangertjes gemist.
SnakeDoc
Vermakelijke film, met een hoofdrol die perfect wordt gespeelt door Jesse Eisenberg. Zijn snelle praten, saaie houding en blik waren irritant maar natuurlijk perfect in beeld gebracht.
Eigenlijk was het natuurlijk wel een ontzettende klootzak die Mark. Hoe je het ook wend of keert, hij heeft een paar gasten behoorlijk lopen naaien.
Al met al fascinerend om te zien hoe je van iets simpels zo'n mega project kan maken. Waarom heb ik dat nou niet verzonnen he
Ceeda7
Blijft ongelooflijk in mijn hoofd ronddwalen. Een simpel verhaaltje op zo'n overtuigend manier neerzetten, echt alles wordt eruit gehaald. De intriges, de vriendschap, de studentensfeer brengt mij nog nauwer bij de gebeurtenissen die zich in de film voordoen.
De ijzingwekkende soundtrack hieronder omschrijft naar mijn mening het mysterieuze personage die Mark Zuckerberg wel misschien is. Uitstekende maar vooral interessante film.
4 sterren, verder ga ik niet.
_Se7en_
- 2041 berichten
Blijft ongelooflijk in mijn hoofd ronddwalen.
Dat heb ik ook! Had het niet verwacht, maar na 3 dagen spookt die film nog steeds door m'n hoofd. Ben hier begonnen met 4*, gisteren verhoogd naar 4,5* en als het over een week nog zo is neig ik toch naar 5*.
Ik vind deze toch beter:
Montorsi
Gewoon een leuke film, niks meer maar ook zeker niks minder.
Vooral het eerste uur is leuk. Zuckerberg is echt een enorme droogkloot en een lul-de-behanger eerste klas, maar ik moest toch een paar keer hardop lachen, zoals de scene waarin hij die tweeling ontmoet
Sowieso vond ik de hoofdrolspelers stuk voor stuk uitstekend gecast en prima spelen, Eisenberg steelt vooral de show, perfecte mimiek voor deze rol, maar met name ook Garfield deed het opvallend goed.
Verder een uitermate strak geregisseerde film, visueel niet al te indrukwekkend, al was de bootrace wel behoorlijk tof. Fincher weet vooral in het eerste stuk het studentensfeertje leuk over te brengen. Zoals gezegd ook meteen het beste stuk uit de film, als het zooitje zich naar Californië verplaast kakt de film wat in en is het echte leuke er wel een beetje af. Dat juridische oorlogje was in het tweede stuk te overheersend, en eigenlijk boeide dat niet zo bijzonder veel.
Uiteindelijk wel gewoon een knappe film, niet erg bijzonder, wel leuk en grappig. 3.5*
Al DeNiro
Een mooie film van David Fincher over onstaan van de populaire sociaalnetwerksite Facebook, dat tegenwoordig een half miljard gebruikers heeft.
Behalve de totstandkoming van Facebook, is het ook zeer interessant om de persoon achter Facebook te leren kennen, te zien hoe hij aan zijn ideeen kwam en de rechtzaak te ervaren die hij aan zijn broek kreeg na conflicten met mede-bedenkers en oprichter.
Met veel tempo, flitsende camerawerk en hippe muziek zien we ook alle successen en geneugten voorbijkomen, waardoor de film amusanter is dan vooraf gedacht.
Tenslotte spelen de acteurs hun rollen met veel overtuiging, met name Jerry Eisenheimer en Justin Timberlake
Wat Oscars betreft zie ik Jerry Eisenheimer wel genomineerd worden.
Ik zie 'm dat beeldje zonder enig probleem mee naar huis nemen eigenlijk. Verwacht zelfs een big sweep. Regie, film, mannelijke hoofdrol, script, editing, sowieso. en misschien nog bijrol voor dit twins....
Of er moet nog iets uitkomen waar ik nog niets van weet.
AHWA
Sowieso verdient Sorkin een Oscar voor het scenario, en Eisenberg, en niet Jerry Eisenheimer, een nominatie voor Beste Hoofdrol.
Editing moet Scott Pilgrim worden
Ceeda7
Nja er komen nog enkele serieuze kandidaten aan denk ik. De een meer dan de ander.
The Next three days, Black Swan, Conviction, The Three of Life, The Fighter, The Way Back, Jack goes Boating en ja waarom Toy Story 3 niet?
Shutter Island maakt ook nog kans waarschijnlijk, Inception wordt het niet.
edit: Coens natuurlijk niet vergeten met True Grit.
wyatt earp
Toy Story 3 zal toch minimaal een nominatie op zak krijgen voor beste animatie.
timbo_
The Three of Life
Die kwam dacht ik pas na de Oscars een keer in de bios.
Jack Sparrow
Toch een kleine tegenvaller; had hier meer van verwacht. De film kijkt lekker weg en er wordt fijn in geacteerd. Maar ik miste toch dat speciale; het is nu een "gewoon"succesverhaal geworden van Mark Zuckerburg met al zijn ups en downs. Echt succes heeft blijkbaar een zeer hoge prijs. Ik werd niet echt geraakt door de film.Uitzondering vormt de scene waarin Mark zijn beste vriend heeft bedrogen en uit het bedrijf zet. Hier zie je echt een nare Mark Zuckerburg die zelfs zijn beste vriend naait om succesvol te worden. Onnodig vond ik ook de laatste drugs scene; een extra lijntje wat niet had gehoeven. Deze scene wordt dan ook niet uitgewerkt. Het is dan ook zeker niet Finchers's beste werk, dat blijft nog steeds Fight club. Filmisch ziet het er allemaal wel erg mooi uit.
Meer dan prima. Maar dat mag ook wel, met Fincher aan het roer, en één van Hollywood's beste schrijvers op dit moment aan de schrijftafel.
Skrean
Ongeloofelijke coole dialogen, cool onderwerp en natuurlijk uitstekende regie zoals alleen David Fincher het kan.
Leo1954
- 2073 berichten
Goede onderhoudende film. Jesse Eisenberg draagt de film, speelt fantastisch de intelligente beetje eenzame hoofdpersoon. Snijdend zijn z'n uitspraken, maar geïsoleerd is hij wel. Film om even te laten bezinken.
louisvf
Inderdaad goed, onderhoudende film. Mooi gemonteerd, sterk geacteerd en ondersteund met aangename begeleidingsmuziek. Het thema, de personages en enkele scenes zorgen er voor dat de film toch wel 120 minuten kan blijven boeien. Verder is hier eigenlijk niets speciaals aan op te merken en merk je amper dat het een film is van Fincher.
Goed.
The Rockfather
Goeie film, goed verhaal. Goed geacteerd. Alleen het einde mocht wat mij betreft wel uitgewerkt worden,
Daarom geen 5 maar een 4.
Rosicky
Ik vond het einde juist een van de sterkste punten van de film. Het dekte de lading perfect.

‘The Social Network’ krijgt een vervolg, dit keer zonder David Fincher aan het roer

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?

Dramafilm ‘The Social Network’ met Jesse Eisenberg is binnenkort ook te bekijken op Netflix

'The Social Network' krijgt mogelijk vervolg over 'donkere kant' Facebook

The Wolf of Wall Street
Biografie / Komedie, 2013

Whiplash
Drama / Muziek, 2014
gebaseerd op boekex-girlfriendboston, massachusettshackerharvard universitynarcissismgebaseerd op een waargebeurd verhaalhackinghistorical fictiontweelingendouble crosscreator frat partysocial networkdepositionintellectual property entrepreneurarrogancesociale mediaquestioningmeditativeyoung entrepreneur facebooklegal dramainspired by true eventsboat racing antagonisticcallousdefiantfrustratedwry