• 9.375.212 stemmen

Met onder meer: Johnny Depp, Angelina Jolie en Paul Bettany

Gesproken taal: Engels, Frans, Italiaans, Russisch en Spaans

Releasedatum: 20 januari 2011

Plot The Tourist

"It all started when he met a woman."

Frank Tupelo is een Amerikaanse toerist, die in Europa gemoedsrust probeert te vinden. Maar dan raakt hij verstrikt in een web van samenzweringen en leugens van Elise, een Interpolagent. Elise zit echter achter een crimineel aan met wie ze in het verleden een liefdesrelatie had.

Frank Tupelo

Tenente Tommassini

avatar van Miss00

Miss00

Catwoman1986 schreef:

5 sterren? Alleen vanwege Jolie en Depp?
Oke, iedereen heeft natuurlijk zijn eigen mening, maar 5 sterren, dat zijn er toch zeker 3 te veel. Wat een baggerfilm!

Jolie die hetzelfde type personage neerzet als ze al zovaak gedaan heeft, totaal niet vernieuwend. Behalve wellicht het vreselijk mislukte Britse accent.
Depp met z'n nepsigaret, why?
Daarnaast is de chemie tussen deze 2 personages ver te zoeken!

En die lui die niet doorhebben dat Alexander natuurlijk een valse naam gebruikt..

Gelukkig muziek van Muse tijdens de aftiteling, dat was dan wel weer een prettige verassing!

Nee, ik heb geen 5 sterren gegeven alleen vanwege Jolie en Depp!
Ik vond de film zelf al wel 4 sterren waard, maar door Jolie en Depp er zeker nog een ster bij.
En ja inderdaad, IEDEREEN Z'N EIGEN MENING.

avatar van mrwhite

mrwhite

" The Perfect Trip - The Perfect Trap "

Not the perfect movie laat ons eerlijk zijn. De film mist zowat alles spanning is er eigenlijk niet, actie is ver te zoeken en als er dan al wat gebeurd is het niet om naar huis over te schrijven die scene s'nachts met de boten is gewoon belachelijk slecht gedaan. Er was ook zo goed of geen chemie tussen de hoofdrol spelers en de film is dan nog eens ongelooflijk voorspelbaar.

Angelina Jolie zag er trouwens niet echt goed uit haar hoofd lijkt te groot voor haar lichaam zo mager dat ze is ongelooflijk ik vraag mij af wat Brad Pitt met haar uitsteekt en of ze zelf wel nog eet nu ze zoveel kinderen moet voeden!!! Ze verdiend toch genoeg geld maar ok dat terzijde.

Er is ook een pluspunt aan de film en dat is de locatie maar voor de rest ééntje om snel te vergeten. We zijn al wat meer gewoon van Johnny Depp laat dat duidelijk zijn.

avatar van Pim1993

Pim1993

De ironiek is gewoon geweldig in deze film! Verder geen topper 3,0*

avatar van DagoFierce

DagoFierce

Wat een slaapverwekkende film, slechte dialogen, slecht plot.

avatar van Chief

Chief

Geen hoogvlieger/ topper. Maar wel gewoon een lekker filmpje! Film pakt gelijk je aandacht (m.n. als man door Angelina Jolie). Kijkt lekker weg. Goede acteurs, vlotte film, prima verhaal!

avatar van Colombo

Colombo

Angelina Jolie moest hier 'The Tourist' zijn met haar omgebouwde kop. 2.5*

avatar van mc-elvin

mc-elvin

angeline jolie ziet er weer goed uit. voor haar leeftijd en wel een intresant film maar ben meer fan van films waar een beetje actie in zit dit was meer praten.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

20 million dollars worth of plastic surgery. And that's the face you choose?

Vermakelijke film. Met Johnny Depp en Angelina Jolie in de hoofdrol is de film sowieso al het kijken waard aangezien deze acteurs gewoon al meer dan (goede) ervaring nodig hebben en niet al te serieus in deze film gaan zitten. Ze hadden er duidelijk zin in, maar er hangt niet zo veel vanaf. Dat valt te zien en dat kijkt luchtiger naar zo'n over the top, onrealistische actie romance. De film ziet er mooi uit en zet Venetië een keertje mooi op de kaart, weinig films gezien waarin de film afspeelt. Apart aangezien dit een nogal belangrijke stad is, wellicht gekozen door de naam. Kan ook puur toeval zijn. Met wat snelle montage, grappige dialogen en een vlot tempo heb je een leuke film die vooral vermakelijk is. 3 sterren

avatar van Theunissen

Beetje flauwe actie (als je het eigenlijk zo mag noemen) film. De beelden van de Venetië en Angelina Jolie zien er fraai uit maar qua verhaal stelt het allemaal niet veel voor en is het regelmatig ook flauw (o.a. de humor). De film is ook behoorlijk saai want voor een actie film gebeurt er maar bitter weinig. Van een film waarin Johnny Depp en Angelina Jolie in meespelen verwacht je meer. Maar ja schijnbaar was na het strikken van Johnny Depp en Angelina Jolie het budget al op om er iets fatsoenlijks van te maken.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

U zag het plot ook al van mijlenver afkomen?

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

Moa vond de film tegen vallen

Beetje voorspelbaar

avatar van Precies

Precies

Traag, saai, nep en zelfs Angelina en Johnny schitterde niet. Geen aanrader.

avatar van missl

missl

Wel grappig, redelijk wat actie, interessant verhaaltje en mooie locaties. Niet te veel over nadenken.

avatar van *film fan*

*film fan*

zeer slechte film voor 2 erg goede acteurs!

wat een afknapper.

GEEN AANRADER. voor niemand.

het is een DRAMA film!!!!

avatar van syntagma

syntagma

Helemaal niet zo slecht als beweerd wordt. Mooie beelden en muziek, aardig plot, beetje humor, goede acteurs. Absoluut niet verveeld.

avatar van ashiharry

ashiharry

Ik dacht dat ik na pepie en kokkie zat te kijken... wat een onzin in de film zeg. Het had met een beetje meer moeite echt wel wat kunnen worden maar helaas

avatar van Diederik58

Diederik58

Helaas wat weinig temo. Actie is er wel maar had wel wat spectaculairder gemogen.

Niet bijster goed, maar op zich het kijken waard.

Depp acteert geloofwaardig. Jolie is betoverend mooi en straalt klasse uit.

Zware tegenvaller, flinterdun verhaal maar wel mooie plaatjes..

avatar van RipCurl

RipCurl

Ik vond de film behoorlijk tegenvallen. De actie momenten waren zeer spaarzaam en eigenlijk was de clou van de film voor mij na een half uur wel duidelijk (ik hoopte toch op een verrassing, maar helaas). Op een gegeven moment had ik gewoon moeite om mijn ogen open te houden. Zeer matig verhaal, maar wel hele mooie omgevingen. Voor dat laatste een half sterretje extra.

avatar van Film-Master

Film-Master

De amerikaanse versie van Bassie & Adriaan en de verloren schat???

Deze film is gewoon waardeloos op alle fronten,de acteerprestaties zijn letterlijk lachwekkend.

Depp heeft nog nooit zo dom + zielig geacteerd of was dit expres,hij had toch moeten weten hoe waardeloos die aan 't spelen is??? Jolie speelt eigenlijk 't beste in de film (maar ook zij kan 100x beter)

Alleen de locaties zijn mooi in beeld gebracht.

avatar van Vrolijk

Vrolijk

De film is zeker niet wat je verwacht van een film met Jolie en Depp in de hoofdrollen. Beide halen hun niveau (denk aan depp in secret window en jolie in changeling) bij lange na niet. Mager, cliche-matig verhaaltje en weinig boeiend einde. Leuk om een keer te kijken op een zondag, als je echt niet beters te doen hebt.

Voor mij persoonlijk slechts 2 pluspunten: De filmlocatie(s) en de schoonheid van Jolie.

Zeker GEEN topper!

2* voor lekkertje Angelina.

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

wat een drama deze film. Werkelijk onzin.

avatar van Theunissen

De muziek in de film was trouwens vreselijk irritant.

avatar van gijsvogel

gijsvogel

Best te doen

Snap al de negatieve comments niet zo.

Misschien dat een hoop mensen deze al redelijk bevooroordeeld zien, na het horen dat deze in Amerika slecht ontvangen zou zijn.

Al met al valt het wel mee vond ik.

Netjes gefilmd, aardig plot, toch niet een echte hoogvlieger.

Maar een 6/10 verdient deze gewoon wel.

avatar van MovieMan82

MovieMan82

Yo valt me tegen al die negatieve reacties,

Misschien had ik er de juiste dag voor uitgezocht, maar ik heb me zeker vermaakt.

En Johhny schitterend toch, nu peelt ie geen jack sparrow en nog maakt hij van die mooie bewegingen.

Naar mijn mening een zeer vermakelijke film.

Martinos Out

avatar van The Oceanic Six

Niet boeiend.

The Tourist wist me te vervelen, zo simpel is mijn conclusie. Leuke locatie, 2 grote namen en een flutverhaaltje. Overigens ben ik verre van een liefhebber van Angelina Jolie. Ze is niet sexy en ze kan niet vaak overtuigend acteren, ook in deze film weer niet. Johnny Depp blijft wel een favoriet van me. De beste momenten in de film kwamen dan ook van hem. De onderlinge chemie was overigens matig.

De film had zichzelf wat minder serieus moeten nemen en er meer actie in moeten stoppen. Misschien was het dan nog wat geworden. Nu is het vlees noch vis.

avatar van Elineloves

Elineloves

True, al kan Johnny veel beter dan dit. Hij mist een bepaald soort charisma, zijn scherpe timing en zijn heerlijke sarcasme waren ook matig.

avatar van NotJustAnOpinion

NotJustAnOpinion

Deze film krijgt veel kritiek en niet geheel onterecht.

Veel kritiek punten zijn b.v. mist spanning, acteerprestatie's zijn niet over een huis te schrijven en het plot is niet verrassend.

Ik ben het volkomen eens met al deze argumenten, maar ik heb me geen moment verveelden de film keek lekker weg.

Ook de locatie's zagen er fantastisch uit en het rustige tempo ligt mij wel in dit genre.

Daarom krijgt deze prent een voldoende van mij.

avatar van Boenga

Boenga

NotJustAnOpinion schreef:

...het rustige tempo ligt mij wel in dit genre.

Ik denk dat het net dat is wat vele kijkers niet verwachten - en waardoor de film hen dus tegenvalt.

Geen klassieker, maar wel 104 aangename en sfeervolle minuten...

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Matig tot aardig. Goed vol te houden en best redelijk verhaaltje maar niet echt één die blijft hangen. Erg voorspelbaar dat Depp (Frank) uiteindelijk de gezochte crimineel was.

Ik zit overigens nog altijd is op een film te wachten waarin Angelina is ff flink gaat gillen en springen ofzo. Gewoon even lekker gek doen.
Dat stijve voornamelijk zwijgende stoere meisje heb ik nu inmiddels wel is gezien.