• 9.374.065 stemmen

Fear and Loathing in Las Vegas (1998)

Roadmovie / Komedie | 118 minuten

Genre: Roadmovie / Komedie

Geregisseerd door: Terry Gilliam

Met onder meer: Johnny Depp, Benicio Del Toro en Christina Ricci

Releasedatum: 11 maart 1999

Plot Fear and Loathing in Las Vegas

"Buy the ticket, take the ride"

Journalist Raoul Duke (Johnny Depp) en zijn geflipte advocaat Dr. Gonzo (Benicio Del Toro) reizen af naar Las Vegas om een sportevenement te verslaan. Met het voorschot dat ze hebben gekregen gooien ze hun hele kofferbak vol met allerlei soorten drugs en beginnen ze aan een psychedelische roadtrip, op zoek naar de 'American Dream'.

Raoul Duke

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Klopt inderdaad ja.

Leland Palmer

Deze heeft 1 scharmielerige ster in de Veronica gids! Belabberd!

Gids opzeggen!

Leland Palmer

Dat gaat nou net weer wat te ver....

• 12092 berichten

Deze film wordt eenvoudigweg niet begrepen door sommige mensen, die zullen nooit zien dat Gilliam hier een briljante fusie tussen kunst en humor neerzet, die vooral niet te zwaarwichtig moet worden opgevat. De dialogen zijn van ongekend niveau.. Maar zoals ook al op de doos staat: "love it or hate it" film. Hier moet je niet een te serieus iemand voor zijn, maar wel weer genoeg van film weten om te zien hoe verschrikkelijk uniek deze tripregistratie is gemaakt.

Ik vond er gewoon niks aan.

avatar van Wouter

Geweldig. Misschien dat ik moet opwaarderen.

Het lijkt me wel

avatar van sdiepen1985

sdiepen1985

Zag net ook dat deze film maar 1 ster krijgt in de veronica gids! niet erg objectief bekeken denk ik dan. 4

avatar van Le Edzel

Le Edzel

De veronica gids is inderdaad totaal niet objectief. Barbaren zijn het!

Kijken nu, op rtl7!

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Interessante film, de hoofdpersonen zijn geweldig op dreef in deze film.

Duurde wel te lang om te blijven boeien, naar het einde toe zakt het wat weg.

avatar van Kenshin

Kenshin

Heb de film gister in een lsd trip gezien. Mooi man.

avatar van Wouter

Zag weer een stuk. Moest me dwingen hem uit te zetten (want moest werken). Halfje erbij.

avatar van Reihim

Reihim

ik vondt hem niet zo leuk

avatar van Nandini80

Nandini80

Gewoon zo cool en lekker vaag!

Johnny en Benicio beiden super gespeeld

avatar van WanderingStar

WanderingStar

Hmm.. na het lezen van een aantal berichten bij films die ik al gezien heb, kom ik er bij steeds meer films achter dat ik ze nog maar een paar x moet kijken.

De eerste x dat ik een poging waagde om Fear & Loathing te kijken, heb ik 'm uitgezet op het moment dat ze net bij dat eerste hotel hadden ingecheckt en alle gasten in de bar veranderden in rare groene zeemonsters met tentakels.
Ik keek en ik dacht "Ja daaaaggg.. sjeezes flikker op zeg waar slaat dit dan weer op?? Stelletje achterlijke stoners"

Twee weken terug (nu ik dit jaar voor het eerst zelf 'n paar x hallicunerende middelen heb gebruikt) heb ik 't nogmaals geprobeerd ("Nu kan ik me vast beter inleven in de absurditeit")

Hmm..
Ik ben 'n stuk verder gekomen dan die hotel-lounge.. helemaal uitgekeken zelfs.. maar halverwege de film ging het zó ver en buiten alle proporties dat ik niet meer geboeid kon blijven kijken. Ik kon me inderdaad (iets) beter inleven (in de hallicunaties op zich dan), maar toen die 2e hotelkamer helemaal naar de klote was, vond ik dat 'n stuk moeilijker.

Nog maar 'n x kijken dus. Heb wel 't gevoel dat er meer in zit dan ik er nu uit haal (2,5**).. Omdat het complete negeren van alle grenzen en .. ik vind 't woord niet wat ik zoek... grenzeloosheid.. hedonisme?.. overgave?.. gebrek aan self-control.. (help?) -- (dat dus) hetgene is wat me in eerste instantie afstoot, vraag ik me nu af of dat niet juist het thema van de film is..

I'll be back..

• 12092 berichten

Waanzin, grenzeloosheid, statement over de 60s en loze beloftes, gekte en vooral een oceaan aan briljante quotes en veel humor. Meer is er niet uit te halen en ook weer wel, je kunt hem heel benauwend vinden of juist bevrijdend.. laat gewoon die prachtige sfeerimpressie en beelden op je af komen en pak steeds wat meer mee van de geniale dialogen en gedachtes. Film die nooit verveelt.

avatar van horrorjp

horrorjp

haha geweldige film!

mooiste stukje vond ik dat die advocaat in bad lag. gewoon om nu nog van te laggen

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Ben heel benieuwd naar deze film, hoe over-the-top is deze film eigenlijk?

Leland Palmer

Ik wil de film niet over-the-top noemen. De film is gewoon een beleving van hoofdpersonen die constant onder invloed van drugs zijn. Je moet er van houden. Ik kon de prachtige beelden en goede humor wel waarderen. Prachtige soundtrack van Jefferson Airlplane zit er ook nog bij trouwens. De hoes geeft het zelf al aan: Love it or Hate it, See for yourself.....

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Ik ga toch maar voor de advies See for yourself, zal hem deze week welicht huren.

avatar van voomzap

voomzap

Er staat niet voor niets ' love it or hate it ' op de hoes. Het mooie is dat de regisseur het ook echt geen ruk kan schelen of je het ene of het andere doet. Deze film is net zo chaotisch als het boek. Niet iedereen zal zich hierin kunnen vinden, Johnny Depp laat in ieder geval zien dat hij de wereld van Dr gonzo helemaal eigen kan maken met zn snelle soms hilarische, want half verstaanbare commentaar. Wat als een komedie begint, wordt steeds absurder en inherenter aan de lsd ervaring - Wanneer de film tegen de helft aanzit is het inmiddels voor veel kijkers echt te veel geworden. Nogmaals. dat is ook de bedoeling geweest en dus geslaagd.

Om de film af te schilderen als een film over drugs is onterecht. Lees het werk van hunter S Thompson er maar op na. het is een film over de desillusie van de 'flower-power generatie' die, alle mooie plannen voor de wereld ten spijt, moet concluderen dat glamour en geld het lot van de mensheid blijft bepalen.

Dit is in ieder geval al jaren een film die ik blijf herzien en al jaren ontmoet ik steeds weer mensen die aan een half woord genoeg hebben als dit meesterwerk ter sprake komt

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Helemaal mee eens.

Prcs!!

voomzap schreef:

Als "trip" is deze film juist redelijk saai en tam. Paar aardige scenes maar verder sleept het zich erg traag voort.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Welnee. Er zit juist een lekker tempo in, waarin het steeds vreemder wordt. Geen film die dat beter doet.

• 12092 berichten

Inderdaad, ik ben wel het een en ander gewend op dit gebied, maar absurder en tevens komischer is dit nog niet gedaan.

avatar van voomzap

voomzap

Onderhond schreef:

Weet je zeker dat we het over dezelfde film hebben? Over absurd gesproken... Maar dat is eigenlijk toch ook wel het komische... dat juist ook veel mensen met een hele goede smaak qua film hier echt totaal geen snars in kunnen zien - haha...en dan nog een 1 geven ook. - helemaal begrijpelijk!

Raoul Duke schreef:

You poor fool! Wait till you see those goddamn bats...

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Een topper...."Look what God just did to me, man" een van de beste lines van Del Torro ever

voomzap schreef:

Weet je zeker dat we het over dezelfde film hebben? Over absurd gesproken... Maar dat is eigenlijk toch ook wel het komische... dat juist ook veel mensen met een hele goede smaak qua film hier echt totaal geen snars in kunnen zien - haha...en dan nog een 1 geven ook. - helemaal onbegrijpelijk!

Hele goede smaak? Weet je zeker dat we het over dezelfde user hebben?