• 9.378.059 stemmen

Fear and Loathing in Las Vegas (1998)

Roadmovie / Komedie | 118 minuten

Genre: Roadmovie / Komedie

Geregisseerd door: Terry Gilliam

Met onder meer: Johnny Depp, Benicio Del Toro en Christina Ricci

Releasedatum: 11 maart 1999

Plot Fear and Loathing in Las Vegas

"Buy the ticket, take the ride"

Journalist Raoul Duke (Johnny Depp) en zijn geflipte advocaat Dr. Gonzo (Benicio Del Toro) reizen af naar Las Vegas om een sportevenement te verslaan. Met het voorschot dat ze hebben gekregen gooien ze hun hele kofferbak vol met allerlei soorten drugs en beginnen ze aan een psychedelische roadtrip, op zoek naar de 'American Dream'.

Raoul Duke

Uniformed Dwarf

Car Rental Agent - Los Angeles

Parking Attendant

Desk Clerk at Mint Hotel

avatar van Wouter

oeki schreef:

We're somewhere around Varsow, at the end of the dessert, when the drug became into play.

Aan het einde van het dessert?

We were somewhere around Barstow,

on the edge of the desert, when the drugs began to take hold.

lol als er 1 ding erg is dan zijn het wel mensen die verkeerd quoten

avatar van NERD

NERD

Nog beter was even later:

Dr. Gonzo na een shot in het midden van de woestijn in de Red Shark "What the....what the fuck are we doing out here in the middle of the desert, somebody call the police we need help...we need help, WE NEED HELP!"

Vooral de manier waarop, en dat maakt de film zo sterk. De manier waarop die twee hun rol invullen.

avatar van oeki

oeki

We were somewhere around Barstow,

on the edge of the desert, when the drugs began to take hold.[/quote]

Hahahaha

ja klopt, je hebt gelijk Wouter.

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Prachtfilm! Lekker psychedelic. ****

avatar van Flipman

Flipman

Goh, dat deze film niet in de Top-100 staat! Heel grappige, leuke en mooie film. Waar nemen ze me nu weer mee naar toe? is de gedachte die steeds door mijn hoofd spookte toen ik 'm voor de eerste keer zag.

avatar van MiSs CrY bAbY

MiSs CrY bAbY

Ik vind deze film echt zo komisch! 't Slaat eigenlijk nergens op, er zit bijna geen verhaal in. En dan ook nog eens te bedenken dat 't echt gebeurd is, haha Die dingen die gebeuren zijn erg goed vertolkt door Johnny depp en Benicio Del Toro, 't is ook echt mijn humor. Ik vind 'm 4 sterren waard.

Mark86

Volgens mij komt ie binnenkort weer op Yorin, ik zag een stukje in zo'n voorfilmpje. Maar weet iemand toevallig wanneer ie precies komt?

avatar van charles

charles

deze film is echt super....johnny depp speelt deze rol weer schitterend, 4.5 sterren

avatar van Smoghler

Smoghler

Erg komische film, alleen echt TE vaak gezien al...

avatar van Printscrn.nl

Printscrn.nl

Heerlijke psycho film. Begin bijna een fan te worden van Johnny Depp... Al die typetjes van hem...

En mark86. Hij was enkele weken geleden op TV, dus ik denk niet dat hij binnenkort op Yorin zal komen.

Van mij: 3.5*

Printscrn.nl schreef:

Van mij: 3.5*

Yep ik heb m toen ook op BNN gezien, maar ik zie dat spotje op yorin nog steeds en ik denk niet dat ze daar een film instoppen die ze niet gaan uitzenden of recent hebben uitgezonden, maar we zien t wel

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

'Love it or hate it', dat klopt ook precies als ik die reacties hier allemaal lees.

Gelukkig hoor ik bij de 'love it' groep... Kan ook niet anders dan goed zijn als Depp en Benicio del Toro de hoofdrollen spelen!

Wat ziet ie eruit... wat een pens! haha

Kan niet wachten tot The Rum Diary uitkomt!

avatar van Mushroom

Mushroom

Moet ik in mee gaan, of je haat hem of je houd ervan!!

Ik haat hem!! niet mijn ding deze film.

avatar van marnix86

marnix86

wat doet deze film buiten de top 100, veel stoerder vind je ze niet

avatar van Lotteke

Lotteke

Heerlijke film! 2 uur lang dubbel gelegen om die 2 idioten!! TOP!!

avatar van gonnie

gonnie

Gepubliceerd op maandag 21 februari 2005

DENVER (ANP) - De Amerikaanse schrijver en journalist Hunter S. Thompson heeft zondag op 67-jarige leeftijd zelfmoord gepleegd. Thompsons zoon Juan vond zijn vader dood in diens huis in Colorado. Hij was door een schotwond om het leven gekomen.

Thompson is het meest bekend door zijn boek 'Fear and Loathing in Las Vegas' (1972), het verslag van een van drugs doordrenkte reis door Nevada. Andere boeken van zijn hand zijn 'Hell's Angels' en 'Generation of Swine'.

Thompson was de grondlegger van de 'gonzo'-journalistiek, verslaggeving vanuit een persoonlijk perspectief.

avatar van Flipman

Flipman

Mushroom schreef:

Moet ik in mee gaan, of je haat hem of je houd ervan!!

Ik haat hem!! niet mijn ding deze film.

Ja, ik ben dan een van de liefhebbers van deze film, maar ik kan me vorstellen dat er tussen haat en liefde voor deze film eigenlijk gewoon niks zit, dat "Mwoh, gaat wel" voor deze film gewoonweg niet mogelijk is. Zo'n film is het wel.

Maar misschien zie ik dat verkeerd, weet ik niet.

marnix86 schreef:

wat doet deze film buiten de top 100, veel stoerder vind je ze niet

Ja, dat vond ik dus ook al, dat deze film in de Top-100 moet staan. Eventueel helemaal onderaan, maar hij hoort er wel.

gonnie schreef:

gonnie schreef:

Gepubliceerd op maandag 21 februari 2005

En hoe zit het met die aankomende nieuwe film dan???? Die heeft ie toch al geschreven hoop ik?

avatar van Disk

Disk

Mark86 schreef:

The Rum Diary is een boek uit begin jaren 70 dat pas in 1999 uit is gegeven. Ze zijn er, voor zover ik weet, nog mee bezig.

avatar van stephan73

stephan73

as schreef:

Om precies te zijn het boek is geschreven in 1959 en inderdaad 40 jaar later pas uitgegeven!

stephan73 schreef:

Sorry... je hebt gelijk.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Ik heb wat moeite met deze Gilliam-film.

Een aantal malen heb ik de aanvechting gehad om hem af te zetten, omdat ik steeds het idee had dat ik alleen maar meer van hetzelfde zag, en er weinig ontwikkeling in het verhaal zat. Desondanks was het getoonde boeiend genoeg om toch verder te kijken zonder me echt te vervelen.

Verder had ik wat moeite met de voice-over, dat had wat minder gekund en daarvoor in de plaats graag wat meer film die voor zichzelf spreekt.

Gelukkig valt er genoeg te genieten en zit de toch wel rake humor vooral in de details. Toppunt: die agent die eerst een kus wil... Ook de sfeer is mooi neergezet en is zowel aantrekkelijk als afstotend, vreemd...

Ook de muziek-keuze is voortreffelijk, met een smakelijk toetje voor elke Stones-liefhebber

avatar van mister blonde

mister blonde

goede film. de ene wazige beleving na de andere. een film waar je echt niet voor onder invloed hoeft te zijn om die waanzinnige trip mee te beleven (alhoewel het voor een volgende kijkbeurt wel verleidelijk is). beste voorbeeld is die hilarische draaimolenscène, waar ik zelf daadwerkelijk duizelig van werd. verder weinig toe te voegen bij deze veel besproken film. 4 sterren (krap weliswaar).

avatar van Diesel

Diesel

mister blonde schreef:

Klopt.

Feit is echter dat je de trip onder invloed toch veel intenser beleeft..

avatar van Ramon K

Ramon K

Feit? Is het niet gewoon zo dat je onder drugs een film intenser, maar ook net zo goed minder intens kan beleven? En waarom zou dat uitgerekend voor deze film meer zijn? Omdat ie over drugs gaat? Neu...

avatar van Diesel

Diesel

Ramon K schreef:

Hangt er natuurlijk maar net van af. Het heeft te maken met wat voor film je kijkt en wat voor soort drugs je hebt gebruikt. FALILV en wiet is in ieder geval een hele goede combinatie..

Ramon K schreef:

De hoofdpersonages in de film zijn onder invloed van drugs en hebben constant waanbeelden. Die waanbeelden hebben meer effect als je onder invloed van drugs bent, je beleeft het allemaal veel intenser.

avatar van XxXDEPPFANXxX

XxXDEPPFANXxX

Deze is echt leuk!

Het verhaal slaat eigenlijk nergens op maar hoe deze heren acteren is echt geweldig!

Ik werd alleen af en toe wel duizelig van die beelden.

***1/2