• 9.378.931 stemmen

Met onder meer: Colin Firth, Geoffrey Rush en Helena Bonham Carter

Releasedatum: 17 februari 2011

Plot The King's Speech

"Find your voice."

Nadat zijn broer aftreedt wordt George nogal ongewild de nieuwe Koning van Engeland en gaat door het leven als George VI. Helaas stottert hij, wat niet echt koninklijk overkomt. Hiervoor schakelt hij de hulp in van de onorthodoxe spraaktherapeut Lionel Logue. Dit resulteert in een reeks ongewone technieken en een bijzondere vriendschap.

King George VI

Princess Elizabeth

Princess Margaret

avatar van jipt

jipt

Het zelfde gevoel dat ik had bij het kijken van Frost/Nixon, die ik twee dagen hiervoor keek. Interessant verhaal, goed opgebouwd, met goede dialogen en interessante personages. Einde ziet iedereen al van veraf aankomen, maar zoveel leunt de film ook niet op het einde. Acteerwerk was natuurlijk uitstekend, zowel Rush, Bonham Carter en Firth. Sfeer zit er ook goed in en het Londen is goed weergegeven. Maar dat is het ook eigenlijk, kon me nooit 'echt' verrassen. Enige reden waarom ik dit geen 3,5* maar een 4* zou kunnen geven is de cinematografie, vooral de long tracking shots waren sterk, en de camerastandpunten waren leuk gekozen, de editing sequences waren ook leuk. Houdt het op een dikke 3,5* omdat het geheel toch iets te common is.

avatar van wildcatje

wildcatje

eindelijk maar eens gekeken. ik vond het echt een prachtige film. voor mij was de film totaal niet traag en het acteerwerk vond ik echt geweldig. de film heeft indruk gemaakt en een glimlach achtergelaten. door deze punten vond ik de film zeker wel oscarwaardig (black swan vond ik juist een grote tegenvaller)

avatar van sweetlover100

sweetlover100

Deze stond al een hele tijd op mijn lijst, Nu eindelijk gezien.. en ik had verwacht dat hij zou tegenvallen.

Maar het tegendeel is waar. Ik vond hem erg mooi, de bijzondere vriendschap en de prachtige muziek door de film heen waren voor mij positieve punten.. Ik vind hem helemaal niet traag of langdradig, je ziet gewoon de vriendschap opbloeien en dat maakt het juist zo mooi.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Geen groots drama maar een onderhoudende, geloofwaardige film die relatief "klein gehouden" wordt.

Niet alleen is Colin Firth erg goed, maar ook is het heel mooi en passend in beeld gebracht.

Met name Colin Firth die op de bank zit, hij zit in een vreemde hoek, wat goed past hoe hij zich op dat moment voelt: niet op zijn plek. Zo bevat het camerawerk nog meer van dat soort goede vondsten.

avatar van Fryce

Fryce

Mooie sfeervolle erg sterk geacteerde film!

avatar van pazuzu

pazuzu

Was wel even wennen maar gaandeweg steeds beter in het verhaal gekomen en het acteerwerk was grandioos..

avatar van Olifantenstaart

Olifantenstaart

Sterke verfilming, maar toch wel één van de zwakkere oscarwinnaars van het laatste decennium. De acteerprestaties maken de film.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Degelijke film met mooie muziek en camerashots. Het tijdperk staat garant voor de typische kleding en aankleding, leuk maar ik heb daar niet zoveel mee. Heb ook m'n twijfels bij het ingredient van de stotterende koning dat over de volle lengte van de film wordt uitgesmeerd zonder al teveel zijpaden. Het heeft z'n charme maar vind het te mager om indruk te maken, net als het einde. Beetje flauwe plastische humor ook af en toe.

Beide heren acteren sterk maar ook die vriendschapsontwikkeling is nogal.. straight forward en typisch (hoge klasse - middenklasse). Alleen het slechte rolletje van Churchill is er met de haren bijgesleept. De film is verder soepel, alleen om nou te zeggen dat ik er wild van word..

avatar van SunChaser

SunChaser

Stond al zeker een half jaar op mn PC maar vandaag gezien. Mooi intiem verhaal, mooie beelden van Londen. Tis wel een formulefilm waarvan je precies weet wat er gaat gebeuren, iemand in problemen, hulp komt, halverwege problemen tussen de 2 mensen en uiteindelijk. Zelfde stramien als Rocky en Micky en DanielSan en Mr Myagi. Maar goed uitgewerkt.

avatar van missl

missl

Klein geschiedenis verhaal. Goed gespeeld en de nodige humor zit er ook in. Wel jammer dat het enkel over het stotteren gaat en er niet meer facetten van zijn leven belicht worden.

avatar van Skrean

Skrean

Mooi geschoten, goed geacteerd, maar laag tempo, zat te draaien op de stoel

avatar van KingJ

KingJ

Goede film, mooie sfeer en super acteerwerk maar uiteindelijk kon de film me niet zo boeien, had er (gezien de oscars) veel meer van verwacht......

avatar van sander.h

sander.h

Had dit vooraf ingeschat als een film die me waarschijnlijk iets minder zou kunnen boeien.

Het verhaal klinkt dan ook niet als iets waar je een goede film over zou kunnen maken, zeker niet eentje die ook nog eens 2 uur duurt.

Maar potverdikkie, wat een verrassing! Onderhoudend van begin tot eind, hier en daar licht humoristisch, mooie bijpassende muziek, mooi geschoten en uitstekend geacteerd. Geoffrey Rush had van mij ook wel een Oscar mogen hebben. Top! 4*

avatar van Robertdeniro

Robertdeniro

Indrukwekkend, boeiend maar niet zo groots als ik had verwacht. Geoffrey Rush is met zijn gedrag en humor nadrukkelijk aanwezig en standvastig. Colin Forth toont aan een goede acteur te zijn. Hij overtuigde mij in zijn rol van stotteraar, ik stotter zelf namelijk ook. Het laatste woord van zijn speech bezorgde me kippenvel....prevail!

avatar van Querelle

Querelle

Makkelijke wegkijkfilm die nergens verassend of origineel is, en alle voorgebaande paden bewandeld. Stoorde me nergens serieus aan, en kreeg hier welliswaar een goed gevoel door, maar dan zo'n gevoel dat je ook krijgt als je een big tasty menu bij de MacDonalds eet.

Veel goede acteurs tot in de allerkleinste bijrollen, die hier niet echt het beste van hun kunnen laten zien, en waarvan Timothy Spall zelfs voor het eerst echt teleurstelt. En dat is nog zachtjes uitgedrukt. Want wat een geschmier zeg. Die rol van Churchill was nog serieus bedoeld ook.

En ook Derek Jacobi maakt niet meer van zijn rol dan wat je ervan verwacht. Maar ja veel vrijheid hadden de acteurs ook niet echt. Deze film is zo voorgekauwd en op het massale publiek afgestemd dat de film geen enkele kant op kan dan de meest voor de handliggende.

avatar van donbruce

donbruce

Goede film, Colin Forth heeft mazzel met het acteerwerk van zijn tegenspeler Geoffrey Rush zonder hem geen oscar. Eigenlijk verdient Geoffrey Rush een oscar voor zijn fantastisch acteerwerk. Sjapoo.

avatar van SpanishDudeist

SpanishDudeist

Erg mooie film, tenminste als je van het genre houdt. Colin Firth heeft het goed gedaan, maar dat is naar mijn mening mede dankzij Geoffrey Rush.

avatar van SpanishDudeist

SpanishDudeist

Querelle schreef:

Ik krijg vaak een lekker gevoel van de MacDonalds, maar na een paar uur krijg ik alweer trek in iets anders en dat kan ik over deze film ook zeggen. Aardig, maar nou niet al die ophef waard.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Redelijk!

Zo `n Geoffrey Rush ken ik alleen van Pirates of the Caribbean, dus ik was na afloop met stomheid geslagen dat hij het was die de geniale rol van Lionel Logue vertolkte. De acteerprestaties zijn sowieso wel in orde, met name ook Helena Bonham Carter kwam goed uit de verf. De film heeft alleen wel het oubollerige aanzien van een doorsnee Engelse detectiveserie, een scene buiten, tussen Lionel Logue en George VI daargelaten.

En echt hartverwarmend vond ik alle gebeurtenissen ook niet. De koning wordt weliswaar als een mens van vlees en bloed geportretteerd maar dat maakt hem niet gelijk sympathiek. De film is wel heel vermakelijk en op het laatst moest ik zelfs nog een klein traantje wegpinken na de speech van de koning. Al was ook dat meer te danken aan de geweldige beleving en tomeloze energie bij Geoffrey Rush vermoed ik, een beetje zo `n goedzak(rol) die je al het succes gunt!

Over de muziek ook zeker geen onvertogen woord, best mooi allemaal! Wel onbegrijpelijk dat Black Swan of The Social Network niet is gaan lopen met de Oscar voor beste film dit jaar. Een 3,5*

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Eenvoudig verhaal maar prima acteerwerk. Ik had het niet verwacht maar heb de film aan één stuk uitgekeken vond het een boeiende film.

avatar van filmamator

filmamator

Mooi uitgewerkt verhaal. De Cast deed het uitmuntend. Vooral het acteerwerk van Firth en Rush was zeer goed. Had wat meer van de uiteindelijke speech verwacht, maar daardoor wordt de film absoluut niet slechter.

Zeer goed.

avatar van BBarbie

BBarbie

Het verhaal is niet bijster interessant, maar dat wordt meer dan goed gemaakt door het zeldzaam sterk acteren van Firth, Rush en Carter. Die maken er een boeiend schouwspel van met een pakkende apotheose bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.

Zeer de moeite waard.

avatar van AC1

AC1

Ik geef maar 3 sterren. Sterk begin, daarna redelijk onderhoudend, maar uiteindelijk heeft de film een te groot Oscar bewustzijn en wil ie te veel het publiek paaien. De muziek van Alexander Desplat viel op (in positieve zin).

avatar van michielo77

michielo77

Van, de door internet uitgeroepen top kandidaten voor de beste film oscar, moet ik concluderen dat ik The King de betere film vind en dus de Oscar ook meer verdient.

Mijn Review

avatar van Maligne

Maligne

Ik vond het een onderhoudende film van tijd tot tijd, maar er was eigenlijk slechts 1 persoon die goed acteerde, en dat was Colin Firth. De rest presteerde bagger.

En laat het ironische nu zijn dat de goede acteerprestaties van de Britse meester zeer TERGEND waren. Ik werd helemaal krankzinnig van dat gestotter. Ik reageerde eigenlijk precies hetzelfde als de vader van George huppeldepup wanneer het weer eens zover was, misschien iets... uitbundiger. JUST SPIT IT OUT YOU F'ING TURD!!

Verder heb je eigenlijk zeer weinig hersenen nodig om dit filmpje te begrijpen, en dat maakte het extra tergend. Het lag er extreem dik bovenop dat Bertie de plaat die hij meekreeg uiteindelijk ten gehore zou krijgen om vervolgens terug te keren, dat was zo overdreven duidelijk, maar toch werd daar veel aandacht aan besteed. Dat maakte me zeer nerveus en wiebelig. Ik wilde hem eigenlijk zelfs doorspoelen ahaha XD.

Toch heb ik ook wel erg hard gelachen om dat gescheld en dat dansen en zingen omg, de manier waarop die twee bezig waren in dat sfeervolle praktijkje jeetje, dat was gewoon onweerstaanbaar. En ik leefde heel erg mee met Bertie tijdens zijn victoriemomenten, waarschijnlijk uit opluchting geboren omdat ik dat gestotter zo afgrijselijk vind om aan te horen.

Hoe dan ook, ik heb wel genoten, maar echt hoor, die oscars zijn onverdiend.

avatar van qwertzu

qwertzu

Wat een prachtige film!!

Heb er echt van genoten, zat ontzettend goed in elkaar.

Het acteer werk is echt subliem, zowel Firth als stotterende koning die daardoor behoorlijk onzeker is, als Rush als ietwat arrogante spraakleraar die op gelijkwaardig niveau met hem omgaat, die twee waren enorm aan elkaar gewaagd en i.p.v. elkaar weg te spelen versterkten ze elkaar juist!

Ook Bonham Carter was weer erg goed, wat een super actrice is dat toch!

Het historische aspect van de film vond ik ook erg mooi, je kreeg een goed tijdsbeeld te zien.

Er zit de nodige humor in verwerkt waardoor het verhaal niet te zwaar wordt.

De muziek was prachtig en precies goed, die Desplat weet wel hoe dat moet hoor!

Snap direct waarom deze film bij de oscars veel meer prijzen in de wacht sleepte dan Black Swan, wat ik persoonlijk een zeer slechte film vond!

avatar van sofripa

sofripa

Sublieme film. Heb gefacineerd zitten kijken naar het geweldige spel van Firth en Rush. Geweldig hoe deze twee ego's botsten en naar elkaar toegroeiden. Prachtige spitsvondigheden tussen beide heren. En eerlijke emoties tussen mannen met een totaal verschillende achtergrond. Sterke bijrol voor Helena Bonham Carter. Mooi, en leerzaam, de inkijk in Engeland vlak voor het uitbreken van de 2de wereldoorlog. De oscars zijn in mijn ogen zeer verdiend.

avatar van mr_erp

mr_erp

Sterke film. Allereerst wordt de totaal verschillende achtergrond van Firth en Rush getoond. Dit botst in het begin flink maar daarna groeiden ze toch naar elkaar. Allemaal heel mooi in beeld gebracht. Rush was de betere maar Firth kwam ook overtuigend over.

Over acteerprestaties dus niks te klagen.

Verder vond ik het ook wel een originele film. Dus dat zijn ook pluspunten!

Heb eigenlijk niet veel aan te merken op de film.

Vond het geheel zeker vermakelijk.

--> 4*

avatar van ibendb

ibendb

The King's Speech.

Dit is eens wat anders dan de recente dramafilms. Deze film is leuk om naar te kijken omdat het serieus is, maar toch nog een feel-goodsfeertje heeft. Bijna de hele film zat ik met een blij gezicht te kijken. Ook omdat er ook nog een beetje humor in verwerkt wordt.

De cast speelt schitterend. Met name Geoffrey Rush en Helena Bonham Carter. Colin Firth heeft dan wel de hoofdrol, hij kwam niet zo sympathiek over zoals de rest, vond ik.

De film blijft niet altijd boeien, aangezien ik steeds zat te kijken hoe land ie nog gaat duren.

Verder is dit echt een geslaagde film. 3.5*

avatar van flyer

flyer

Prachtig drama En dat kunnen de engelse toch het beste