• 9.377.278 stemmen

Met onder meer: Colin Firth, Geoffrey Rush en Helena Bonham Carter

Releasedatum: 17 februari 2011

Plot The King's Speech

"Find your voice."

Nadat zijn broer aftreedt wordt George nogal ongewild de nieuwe Koning van Engeland en gaat door het leven als George VI. Helaas stottert hij, wat niet echt koninklijk overkomt. Hiervoor schakelt hij de hulp in van de onorthodoxe spraaktherapeut Lionel Logue. Dit resulteert in een reeks ongewone technieken en een bijzondere vriendschap.

King George VI

Princess Elizabeth

Princess Margaret

avatar van jeeke21

jeeke21

Ben ook niet zo'n fan van Colin Firth , maar dit is gewoon een prachtfilm !

Als hij hiervoor geen Oscas krijgt weet ik het ook niet meer ....

avatar van Nohands

Nohands

Hele mooie film voor de liefhebbers, mooie beelden en inderdaad, Colin Firth speelt zijn beste rol ooit en Geoffrey Rush is toch één van de beste acteurs aller tijden....beide oscar waardig!!!

avatar van bas1972

bas1972

mooie film over vriendschap en macht

avatar van james_cameron

Indrukwekkende film, zeer goed gespeeld en prachtig in beeld gebracht. Firth en Rush zijn beiden fenomenaal goed. Het ogenschijnlijk nogal eenvoudige gegeven wordt prachtig uitgewerkt en met veel humor en rake emoties gebracht. En de speech uit de titel levert uiteindelijk een fenomenale eindscene op.

avatar van bawimeko

bawimeko

Mooi gemaakte film, prachtige interieurs en aankleding. Fraai verhaal, met humor en compassie verteld!

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Zeer interessante film.

Goede acteerprestaties van geheel de cast, alhoewel ik in deze film de voorkeur heb voor Geoffrey Rush. Ik volg Wimnoot's standpunt hier wederom.

avatar van vranque

vranque

Heerlijke film. Zelden zo'n compassie gezien tussen niets en iets.

Tussen aanhalingstekens uiteraard.

avatar van De Blauwe Rijder

De Blauwe Rijder

Hoe met een verhaal van niets toch iets prachtigs kan worden neergezet. Fantastische acteurs en een sfeer om je aan vast te klampen. Chapeau!

avatar van Dalliance

Dalliance

Waanzinnig. Colin Firth getuigt hier wederom van absolute klasse. De film is rijkelijk gevuld met authenticiteit en fijn acteerwerk. Het was een genot om naar te kijken. Er wordt een fantastische boodschap uitgedragen waaruit velen kracht zullen putten, toen en nu. De heren verdienen op zijn minst een nominatie voor dit prachtige werk!

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Hebben ze allebei.

avatar van Dalliance

Dalliance

Oh ja, ik zie nu pas dat de film nog uit 2010 is

avatar van mroffbeat

mroffbeat

Fantastische film, gaat hem zien!

Goede cast, goed geacteerd, geweldige sfeer muziek.

Prachtig verhaal..

Geen trailers kijken, ga direct door naar 'start'

avatar van joolstein

joolstein

"En de winnaar is " wat mij betreft de oscar voor beste film. Alles klopt goede acteur mooi spel geen zwaar drama zelf humor. Als ze nu maar niet die "all American natte dream film kiezen ( the social network). Viif sterren moet ik dus meer zeggen. Kijken als je hem niet gezien heb

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Een absolute topfilm!
Colin Firth en Geoffrey Rush zetten hier gedenkwaardige acteerprestaties neer in een film die absoluut terecht 12 Oscarnominaties ten deel is gevallen!
Ondanks het ietwat trage tempo wat de film kenmerkt boeit die van begin tot eind.

Is het niet de vreselijke performance in het Wembley Stadium, dan wel de fantastische laatste oorlogsspeech en al de therapie daartussenin geweven.
In één woord fantastisch!

Het enige minpuntje, en dat is ook mijn reden vooralsnog dat de film niet de volle score krijgt, is het ontbreken van de kroning in de kerk. Dat was de kans om een absolute topsfeer te creëren, de slagroom op de taart eigenlijk..

Maar dat doet weinig af aan de film, want die is meesterlijk. Je voelt van begin tot eind ontzettend mee met George VI, zeker wanneer hij koning wordt. Je zit zelf nog in spanning of de laatste oorlogsspeech wel goed zal gaan..

Waar ik eerst dacht aan Franco als verdiende oscarwinnaar, is die kans toch wel zeer klein vanwege de uitstekende rol die Firth hier neerzet. Hopelijk wint hij het beeldje..
Maar niet vergeten dat mede door Geoffrey Rush, die een heerlijke rol neerzet als stottertherapeut, Firth zo'n prestatie kon neerzetten..
Ook de muziek is fantastisch en past precies bij het hele gebeuren.
Ja, ik heb me zeer vermaakt met deze absolute topper!

Mr.Whiseguy

Ik ga hem deze week hopelijk kijken, is die echt zo goed als ze het zeggen?

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Mr.Whiseguy schreef:

Ik ga hem deze week hopelijk kijken, is die echt zo goed als ze het zeggen?

Absoluut! Ben benieuwd wat je er van vindt!

Mr.Whiseguy

Waarschijnlijk word het zaterdagavond, kan niet wachten heb hele hoge verwachtingen. 3 Top acteurs.

avatar van 83Utreg!

83Utreg!

Een film die over de gehele lengte boeiend is door het prachtige acteerwerk, in een al even mooie karakteristieke Engelse setting.

Ik zou niet graag in de schoenen staan van de stotterende prins, de druk die op zijn schouders ligt, word dan ook mooi neergezet. En ondanks zijn koninklijke verhevenheid, kon ik me toch goed inleven. Bij vlagen ook wel moeten lachen. Rush speelt ook een hele mooie aandoenlijke rol, ondanks het simpele verhaal heb ik me zeer vermaakt. Ik zag deze film in het Odeon op Leicester Square, dat draagt misschien wel bij aan de sfeer, omdat verschillende locaties in de film zich op loopafstand bevinden.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Zeer goede film met uitmuntend acteerwerk! Ben niet echt een fan van Firth, maar na deze film moet ik mijn mening toch bijstellen. Hij een Rush dragen de film uiteraard en de film blijft boeiend tot aan de 'echte' speech. Van mij mag de Oscar naar Colin Firth in ieder geval!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Prima film, mooi gemaakt en sterk geacteerd. De goede opbouw naar het einde toe zorgt ervoor dat The King's Speech je aardig mee weet te voeren en je uiteindelijk hét hoogtepunt, de speech, voorschoteld, onder begeleiding van het schitterende en indringende "Symphony no. 7 in A Major: Allegretto" van natuurlijk Ludwig Van. Aan de andere kant kan ik hier wel te weinig bijzonders aan ontdekken om uit te vogelen waar deze film haar 12 Oscar-nominaties vandaan heeft gehaald.

Mr.Whiseguy

Straks ga ik het hopelijk kijken, heb hele hoge verwachtingen .

avatar van johnrambo

johnrambo

Het onderwerp sprak me totaal niet aan, maar ben deze toch gaan bekijken door de goede recensies. Na een half uurtje zakte mijn interesse, ondanks het goede acteerwerk en was bijna alle hoop op deze film verdwenen. De daar op volgende anderhalf uur maakte de film zijn verdiende recensies dubbel en dik waar.

avatar van sworsvism

sworsvism

Alsof ik na A Single Man nog niet genoeg onder de indruk was van Colin Firth... Wat een acteur.

Zelfs in de talloze slechte komedies waarin hij heeft meegespeeld vind ik hem geweldig.

Ben ook fan van Helena Bonham Carter en Geoffrey Rush, dus het kon ook niet fout gaan.

Er zijn trouwens niet veel films waarin Bonham Carter speelt en waar Timothy Spall niet in speelt. En vice versa, zeg maar. Viel me op.

Maar goed, geweldige film, me geen moment verveeld. Vond het zeker geen mager verhaal, er was ongelooflijk veel aan de hand wat allemaal bijdroeg aan de overweldigende sfeer die de film uitdroeg.

Kom maar door met die Oscars.

avatar van stinissen

Mooie film voor de liefhebber, prachtig tijdsbeeld en geweldige acteer prestaties, ook rollen van Guy Pearce als King Edward VIII en Timothy Spall als Winston Churchill.

avatar van hedrick

hedrick

Mooie film, die ongetwijfeld in de prijzen gaat vallen bij de Oscar Uitreiking.

Ik zou me wel kunnen voorstellen dat het een film is, die niet iedereen aanspreekt, zoals mensen

die weinig ophebben met drama in en om het koningshuis en alhoewel ik ook niet direct warm voor loop, moet het gezegd worden dat zowel Colin Firth als Geoffrey Rush uitstekende rollen neerzetten en het echt vreemd moet lopen willen zij niet een oscar mee naar huis nemen.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

ik heb bijna nog nooit een film gezien waarbij er zoveel mensen zo goed acteren in 1 film, echt subliem..alle acteursprijzen mogen naar deze film als het om mij gaat. het verhaal verder is ook echt super goed uitgewerkt om zo erg mee te voelen met iemand die stottert en koning word lijkt me best lastig voor elkaar te krijgen maar het lukt hooper en met name colin firth om dat zeker bij mij voor elkaar te krijgen..voor mij mag the social network wel de oscar beste film winnen maar dit is zeker een film die ik vaker wil zien en in m'n collectie wil hebben. humor. drama, goed acteerwerk de film heeft bijna alles waarom je een film zou kijken ook de muziek was goed gekozen . 4.5*

avatar van rep_robert

Aangrijpende film over de stotteraar Koning George VI(gespeeld door een in topvorm verkerende Firth) en zijn spraakleraar/vriend Lionel(gespeeld door een onweerstaanbare Rush). De tactieken die Lionel hanteert zijn hartverwarmend, grappig en bovenal ook effectief. Dit levert op een aantal momenten een lach op. Dat is ook flink nodig, want de film is toch een zware hap. Het onderwerp is sober, maar wel fijn. Echter lijkt me dit wel een film voor de liefhebbers van dit genre.

Het society leven van het ouderwetse Engeland wordt mooi in beeld gebracht de soapachtige ontwikkelingen in het koningshuis zijn ook interessant. De film vecht wel tegen langdradigheid en wint daar niet altijd van. Toch blijft er een sterke film overeind staan, vooral gedragen door de hoofdrolspelers.

Mr.Whiseguy

Eindelijk gekeken . Een hele leuke film. Vermakelijk, uitstekend acteerprestaties.
Ik ben wel een beetje teleurgesteld. Firth krijgt die Oscar 100 procent, Rush niet (Bale is te goed) en Carter ook niet, ik had haar ook liever genomineerd gezien voor haar rol in Sweeney Todd. Hier is ze goed, maar daar is ze geweldig . Wat een geweldig camera-werk en sfeer in de scene waar Firth en Rush samen buiten lopen. Mijn Oscar voor beste film gaat nog steeds naar Black Swan . Moet alleen nog True Grit zien.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Hoewel over het algemeen best aardig, grappig en vermakelijk vraag ik me toch ten zeerste af waar die twaalf oscars vandaan komen. Of nuja, eigenlijk ook weer niet want dit is wel echt zo'n typisch oscarfilmpje.

Over het niveau van de oscarnominaties tot nu toe ben ik absoluut niet ontevreden. Black Swan was fantastisch, The Social Network best leuk, Inception natuurlijk ook best goed en ook van 127 hours verwacht ik veel. The King's speech is vooral saai, degelijk, voorspelbaar en vooral niet bijzonder. Nergens in de film is een spoor van originaliteit op het gebied van cinematografie te ontdekken, werkelijk alles is op zo'n manier geschoten als dat het al honderden keren gedaan is.

Het gegeven is natuurlijk best grappig: Bertie staat op het punt koning te worden en stottert enorm, een koning moet natuurlijk toespraken houden dus daar moet wat aan gedaan worden. De gehele film is dan ook een soort verslaggeving van de therapie toewerkend naar de eindtoespraak met Geoffry Rush als de geinige therapeut en Collin Firth als (toekomstige) koning. Beide heren spelen bijzonder goed, daar heb ik dan ook niets op aan te merken. Maar de loop van het verhaal is gewoon al zo verschrikkelijk duidelijk en voorspelbaar dat het bijzonder lastig is de aandacht er de volledige twee uur bij te houden. Nergens was een uitspatting van visuele kracht of originaliteit te bekennen. De zevende symfonie van Beethoven wordt op een volkomen verkeerde manier gebruikt en daar komt ook nog eens bij dat Koning George VI eigenlijk een volkomen oninteressant en vooral onmachtig historisch figuur is.

Al met al over de gehele lijn best vermakelijk en humoristisch is dit naar mijn mening toch echt te weinig film om 12 oscarnominaties binnen te slepen. 2.5* vooral voor Rush en Firth

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Oscargericht drama dat met ‘historische feiten’ de baan vrij maakt voor de acteurs om zich uit te leven

Twaalf Oscarnominaties heeft ie al op zak, en zal er ongetwijfeld een aantal van vereeuwigen binnenkort. The King’s Speech is een redelijk luchtig drama aan het Britse hof, die nogal trots is op haar waargebeurdheids-factor. Echt diep weet het echter niet te komen, met nogal hapklare psychologie dat het goed zal doen bij het publiek, maar voornamelijk bij de Oscars. Wel geeft dit de acteurs veel ruimte om zeer leuke rollen neer te zetten. De verstrikkingen van de stotterende Colin Firth zijn in de hele zaal voelbaar. Ook Helena Bonham Carter zet een sympathieke rol neer als de vrouw achter de Hertog van York, hoewel ze haar accent lichtjes forceert. Het tegenspel is afkomstig van Geoffery Rush, als de onconventionele linguïst. Dat onconventionele betekent simpelweg de moderne mens van vandaag, gesitueerd in het ouderwetse Groot-Britannië. Zelfs een korte antirookcampagne is van hem afkomstig. Op zulke makkelijke manieren verdient The King’s Speech haar sporen.

Ook op andere vlakken kiest Tom Hooper voor de makkelijke en efficiënte weg. Een voorbeeld is de muziekkeuze, met stukken allen afkomstig van de eerste beste verzamel-cd van klassieke muziek. Voor de cinematografie en monteerwerk geldt hetzelfde verhaal. Conventioneel, niet bijzonder, goed. Ondanks dat – of juist doordat – het allemaal oppervlakkig blijft, is het een zeer aangename film om te kijken, waar we de worstelende hertog zien uit het strenge Koningsgezin die zijn jeugddemonen moet trotseren. Met plezier kijken we naar hoe hij stukje bij beetje de taboes begint te doorbreken wat eindigt in een flink scheldende en zingende koning. Het leukste is echter Lionel Logue / Geoffery Rush met zijn grote liefde voor Shakespeare, waar hij zo nu en dan een stukje van laat zien. De film werkt netjes naar haar ontknoping toe en laat de kijker met een bevredigend gevoel achter. Het genot van het oppervlakkige, zullen we maar zeggen.

2,5* - 3,0*