• 9.376.783 stemmen

Met onder meer: Colin Firth, Geoffrey Rush en Helena Bonham Carter

Releasedatum: 17 februari 2011

Plot The King's Speech

"Find your voice."

Nadat zijn broer aftreedt wordt George nogal ongewild de nieuwe Koning van Engeland en gaat door het leven als George VI. Helaas stottert hij, wat niet echt koninklijk overkomt. Hiervoor schakelt hij de hulp in van de onorthodoxe spraaktherapeut Lionel Logue. Dit resulteert in een reeks ongewone technieken en een bijzondere vriendschap.

King George VI

Princess Margaret

avatar van frans123

frans123

marten.daniella schreef:

Het spijt me wel maar het gaat alleen maar over dat gestotter... Ik heb hem na een uur uitgezet. Kon het niet langer volhouden..... Sorry voor alle lof hier maar daar begrijp ik niks van....

helemaal mee eens. heb hem ook na een uur uitgezet. zapte ff naar het einde. ondanks goede acteerprestaties kan de film niet boeien. het ontbreekt aan dramatiek. 2 uur een film vullen met 'stotteren is.t.t....t....t. too....m..m..m..much.....

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

prachtige film,.wat me wat verbaasde was er hier reacties waren in de trant van

man stottert oefent en geeft een speech,dat is de kern ja,maar slaat de plank mis.

je schrijft in mijn ogen ook niet: NEMO; vadervis verliest babyvis zoekt en vind hem weer,

of oceans eleven:paar mannen willen kluis kraken,ze kraken de kluis,ect ect

fenemonaal geacteerd,geeft een mooi tijds beeld.gewoon een mooi waargebeurd drama.

avatar van Arneaux

Arneaux

john mcclane 2 schreef:

prachtige film,.wat me wat verbaasde was er hier reacties waren in de trant van

of oceans eleven:paar mannen willen kluis kraken,ze kraken de kluis,ect ect

Er wordt bij deze film niet veel moeite gedaan de aandacht er bij te houden door bijvoorbeeld actiescenes of subplotjes. Als wegkijkfilm met vrienden, bier en chips moet je deze echt niet hebben..

Persoonlijke aanval verwijderd.

avatar van Waackx

Waackx

zerodopa schreef:
Wat een ontzettend saaie film was dit. Er komt een percentage van 0% aan spanning in voor. Geen spanning op sexueel gebied, liefdes gebied of andere verhoudingen die mensen met elkaar kunnen hebben. Het enige wat goed kan zijn aan deze film is dat de taalcursusjes en het eeuwige gestuntel van deze slappe jan doedel zeer goed geacteerd wordt.

Koning gaat in spraakles..boehoehoee wat sneu dattie stottert! Koning klaart de cursus. Gaat moeilijk lang achter de microfoon staan en ja hoor. WIE HAD DAT OOIT GEDACHT: de beste man zet een speech zonder te stotteren!

één doffe ellende om naar te kijken!!!

Raar dat mensen van alles nodig hebben om hun aandacht vast te houden bij films, of het nou lekkere wijven,actiescenes, bloedveregiet,onderbroeklol, liefdesverhaaltjesl is/zijn of wat dan ook.
Kunnen mensen tegenwoordig niet genieten van een film waarin 2 acteurs steengoed staan te acteren en een goeie chemie met elkaar hebben en onderwerp tonen wat je haast nooit ziet.?

avatar van De Klever

De Klever

Eens met Waachkx.

avatar van zerodopa

zerodopa

Deze film was zo extreem vereenvoudigd tot 2 personages die een band opbouwen en eeuwenlange spraaksessies samen doen. Ik vind spraaksessies tussen 2, imo, saaie personen totaal niet boeiend. En als je dan ook al geen sympathie voor de hoofdpersoon voelt, die ook nog eens een handicap heeft// wordt het een verdomde lastig verhaal. Het leed was zo zwaar, dat er verlangd werd naar vereenvoudig rellen vermaak als excuus borsten en excuus ontploffingen.

Whats next: oude man nr.1 leert oude man nr.4 van zijn dyslexy af? maar dan onroerend neergezet 3 uur lang leeslessemn.

Ik moet deze film nog een keer zien om echt te beseffen dat t zo saai was of dat mijn simpele geest verdorven is met het verlangen naar excuus borsten en ander plebs vermaak.

avatar van Arneaux

Arneaux

Tijdens het kijken naar deze film had ik geen enkel moment het idee dat ik iets miste als al dan niet functioneel naakt of explosies..

Er is niets mis met een mooi verhaal over onzekerheid, onmacht, eenzaamheid en vriendschap. Helemaal niet als er ook nog eens goed geacteerd wordt.

Dat je het niet leuk vind oke, dat kan. Maar een 0,5? Wellicht dat je de film op het verkeerde moment keek? Lijkt me geen film voor zondagmiddag of voor een gezellige zaterdagavond met chips en bier..

avatar van stipstap

stipstap

Arneaux schreef:

Dat is mooi omschreven, daar gaat het idd over, onzekerheid, onmacht, zich niet begrepen voelen en uiteindelijk een hechte vertrouwensband die er ontstaat. Ik vond the kings speech krachtig, en de hoofdrolspelers knalden van het scherm af bij wijze van spreken. maar een oscar voor beste film had naar the fighter moeten gaan jammer.

avatar van Waackx

Waackx

stipstap schreef:

Naar mijn mening had de Oscar voor beste film naar Toy Story 3 moeten gaan.

avatar van j0enne

j0enne

Hij kon met muziek op dus fatsoenlijk praten. Nou, waarom deed die dat dan niet bij die laatste toespraak?

avatar van laundromat

laundromat

Weer geweldig genoten!

avatar van Leno

Leno

Goed geschreven, mooi geacteerd (zeker ook door Rush) en mooi gesitueerde film die ondanks het wellicht saaie uitgangspunt van begin tot einde blijft boeien. Er zit natuurlijk weinig verrassing in het verhaal maar als kijker leef je mee met de karakters, waar dan ook de grote kracht van deze film ligt.

avatar van danielveld

danielveld

Ontroerende film! Altijd mooi als iemand zich over zijn angst heen zet. Goed opgebouwd en geacteerd!

avatar van Knisper

Knisper

Zeer degelijke film, maar het script lijkt haast wel op basis van de schoolboeken gescheven. Alles blijft binnen de lijntjes en alle momenten passen perfect binnen de spanningsboog met de juiste timing. De film mist een ziel. Jammer dat Colin Firth zijn beeldje niet voor een andere rol heeft gekregen.

avatar van grunt

grunt

Wat een vervelende film. Geheel onterecht de oscar gekregen dat jaar, beeldje had natuurlijk naar de Fighter moeten gaan. Het kostte mij veel energie om dit zoetsappige verhaal met een bijna Amerikaans (lees on-engels) einde af te kijken, waarbij mensen uiteindelijk diep geemotioneerd raakten van een foutloze speech : ( De Art direction daarentegen was mooi, evenals het acteerwerk van met name Rush en Bonham Carter (zoals altijd). Firth vond ik juist in a Single Man sterk en in deze draak minder, maar de oscar jury dacht anders.

For me 2*

avatar van Katharina

Katharina

Tja, ik had veel te hoge verwachtingen voor deze film. Ik ben er uiteindelijk letterlijk tijdens het kijken in slaap gevallen. Ik kan best tegen een film waar niet veel in gebeurt, maar ik vond deze film vrij weinig in zich hebben (acteerwerk was goed, maar niet fenomenaal, beelden waren ook niet bijzonder ofzo, soundtrack nx van dat ik me kan herinneren).

avatar van Broek

Broek

Ik geef toe, een aantal aspecten van deze film zijn goed. Ik ga er dan ook vanuit dat daar de hoge waardering vandaan komt. Goed acteerwerk, prachtige decors en ook de kleding ziet er gelikt uit. Maar het zal vast een kwestie van smaak zijn maar vond het een heel gevecht om de film niet af te zetten. Zeer eentonig en langdradig van begin tot einde. Draak van een film.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Heb deze film gezien omdat ik benieuwd was waarom hij een oscar voor beste film had gekregen.

Een genre waar ik normaal gezien niet snel naar zal grijpen, maar heb er zeker geen spijt van dat ik hem gekeken heb. Het was eens totaal iets anders wat ik gewoon ben.

Ik had er eerst bedenkingen bij of een film van 2u over een koning die stottert wel boeiend zou zijn, maar door de vele technieken die de therapeut gebruikt blijft het de hele tijd voldoende interessant en amusant.

Wie echt op koninklijke toestanden zit te wachten zal wel bedrogen uitkomen, zelfs de kroning krijg je niet te zien als kijker. Het gaat naast het speechen ook nooit over het uitvoeren van andere koninklijke taken. Vrijwel alleen over de bezoekjes aan de spraakarts en het toespreken van de mensen.

Bij die toespraken lag opvallend de nadruk dat het helemaal niet ging om de inhoud maar hoe hij het er van af bracht.

Qua originaliteit en acteer prestaties vind ik het een terechte oscar winnaar voor beste film dat jaar. Ik heb er best graag naar gekeken.

3,5 sterren

avatar van Leviwosc

Leviwosc

zerodopa schreef:

Je grenzeloze domheid doet gewoon pijn aan m'n ogen.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

De scènes tussen Firth en Rush zijn innemend, maar daaromheen wil men natuurlijk ook een en ander verduidelijken over Edward en dergelijke (lees: het brede publiek wil ook wat) - ik vond het afdoen aan de intimiteit die telkens mooi opgebouwd werd.

De aankleding is (weer - na TOBG en MA) mooi, settings (bijna uiteraard) ook, maar de soundtrack is regelmatig van het sentimentensturende soort (natuurlijk te verwachten) dat me de verkeerde kriebels bezorgde.

Vooral voor Firth en Rush 2,5* sterren.

avatar van TyLo0

TyLo0

Zojuist voor de tweede maal gezien en ik vind het echt een prachtige film. Geweldig geacteerd en ik kon me heel goed inleven in 'Bertie'. Ik heb meerdere keren een traantje moeten wegpinken.

avatar van TimZor

TimZor

Arneaux schreef:

Hier sluit ik mebij aan, hele mooie film met prachtig spel van zowel Firth als Rush.

avatar van Ted Kerkjes

Ted Kerkjes

TimZor schreef:

Ik ook.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Om eerlijk te zijn ben ik niet een liefhebber van de films die gaan over de 16e eeuw tot de 19e eeuw, vanwege de kleding en de gedragingen van de mensheid in die films. Ik weet het, een vooroordeel want ik heb al verscheidene films over deze periode gezien en dat waren echte juweeltjes!

Of een serie als "The Tudors". Geweldig!

Zo ook deze, een film die je meezuigt in het verhaal zo goed wordt het gespeeld!!!

Eigenlijk heb ik niets anders dan lof voor deze film en hij zal dan ook blijven hangen in het geheugen bij de geode films. De meeste vergeet ik na verloop van tijd.

Is soms maar goed ook!

TOPFILM!

avatar van ILDIB

ILDIB

@knusse stoel. Deze was al in de 20e maar ach hee..

Mooie film, tikkie sloom wellicht.

avatar van swenbos

swenbos

Sorry hoor, maar als je deze film wilt gaan bekijken lees je toch al in de beschrijving dat het gaat om George VI, de stotterende Koning tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dus dan is het logisch dat je geen foutlopende drugsdeals of een waanzinnige seksscène tussen de Koning en zijn vrouw ziet. Zeur daar dan ook niet om of kijk de film niet. Voor sommige films zijn hersencellen nodig.

avatar van GZN

GZN

Mooi ingetogen drama zonder sentimenteel te worden.

avatar van RuudC

RuudC

Wat een ongelooflijk vreemde kritieken krijgt deze film.. Zowaar heb ik er eens een keer geen moeite mee dat deze film de oscar voor beste prent ontvangen heeft. Ik heb het idee dat veel mensen het idee achter The King’s Speech niet begrijpen. In de eerste plaats is het een film over schaamte. Voormalig koning George VI zal zich in zijn graf omdraaien, omdat hij zich er ongelooflijk voor zou schamen dat zijn handicap, het stotteren, zo breed wordt uitgemeten. Het is een moeilijk en tragisch onderwerp, waar uiteindelijk veel mee gedaan wordt. Behalve dat komt ook de troonopvolgingskwestie (George is nooit voorbereid op de troon) veel aan bod. De stotterkwestie roept ook iets arrogants over zich af. Terwijl de wereld in een gruwelijke oorlog verwikkeld is, maken wij als kijkers ons zorgen dat de koning zijn speeches zo foutloos mogelijk aflevert. Kortom, The King’s Speech roept interessante vragen op.

Behalve het stotteren, draait de film uiteraard over de relatie tussen de koning en Lionel Logue. De sessies zijn ronduit intrigerend en grappig namelijk. Ik heb me er geen seconde mee verveeld. Puik acteerwerk van zowel Geoffrey Rush en Colin Firth, die hier een fantastisch duo zijn. Het geeft ook op goede wijze het tijdsbeeld weer: de hoge hoeden, het koninklijk huis van die tijd. Het is daarbij een waargebeurd verhaal, dus snap ik niet dat mensen hier fantastische plottwists of iets dergelijks verwachten. De film gaat over hoe men met de problemen omgegaan is, de dramatiek en ga zo maar door. Het kan zijn dat je er niet veel aan vind. De film is ook wat sloom, niet alle scenes zijn even goed, maar al met al is dit toch een mooie, intieme film.

avatar van marviimm

marviimm

Goede film met uitstekende acteerprestaties van Colin Firth en van Geoffrey Rush. De chemie tussen de 2 heren was uitstekend. De scenes van waarin de familie van Lionel Logue te zien was voelde voor mij iets te geforceerd aan en hadden eigenlijk weinig toevoeging aan het verhaal. Verder is de film niet heel speciaal en keek naar mijn gevoel wel lekker weg.