• 9.376.097 stemmen

Met onder meer: Colin Firth, Geoffrey Rush en Helena Bonham Carter

Releasedatum: 17 februari 2011

Plot The King's Speech

"Find your voice."

Nadat zijn broer aftreedt wordt George nogal ongewild de nieuwe Koning van Engeland en gaat door het leven als George VI. Helaas stottert hij, wat niet echt koninklijk overkomt. Hiervoor schakelt hij de hulp in van de onorthodoxe spraaktherapeut Lionel Logue. Dit resulteert in een reeks ongewone technieken en een bijzondere vriendschap.

King George VI

Princess Elizabeth

Princess Margaret

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ben benieuwd naar deze film, al lijkt het me niet heel erg bijzonder, maar wil hem toch zien, vanwege Colin Firth en Helena Bonham Carter. Wat wel goede acteurs zijn.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Veel lovende kritieken op het filmfestival van Toronto. Dat belooft al veel goeds

The King's Speech heeft gisteren op het Toronto International Film Festival de publieksprijs PEOPLE’S CHOICE AWARD gewonnen.

De Nederlandse releasedatum is 17 Februari 2011.

avatar van John  Frusciante

John Frusciante

Sterke trailer, ik kijk hier erg naar uit.

Nederlandse Poster

De film heeft afgelopen zondag 5 British Independent Film Awards in de wacht gesleept:

Beste Film

Beste Acteur - Colin Firth

Beste Acteur in bijrol - Geoffrey Rush

Beste Actrice in bijrol - Helena Bonham Carter

Beste Scenario - David Seidler

avatar van saba

saba

ook al 7 nominaties voor golden globes.

avatar van FL88

FL88

Vier sterren gekregen van Roger Ebert.

avatar van laundromat

laundromat

Ben benieuwd!

Dit vind ik een mooie poster

avatar van cosp

cosp

Een prachtige film. Overtuigend acteerwerk en meesleepende muziek. Zeker de moeite waard.

avatar van MGpower

MGpower

Laat ik eerlijk zijn... ik heb een absolute hekel aan drama, maar bij het zien van de trailer kreeg ik toch even kippevel Misschien deze drama toch eens proberen

avatar van flore

flore

Een Prachtige film die mij diep weet te raken!

Er word een geweldige prestatie neergezet door acteur Colin Firth die als stotterende koning van Engeland een oscar verdient. Daarnaast is Geoffrey Rush een geweldige tegenspeler.

Ik kan oprecht zeggen dat deze film gedragen word door deze twee acteurs.

Maar dit is niet het enige naast de goede cinematografie is de muziek een groot pluspunt.

Dit is samen met black swan en Inception voor mij een favoriet voor de oscars voor Beste Film van 2010!

avatar van Rosicky

Rosicky

Riep ik een klein maandje geleden nog dat 2010 filmtechnisch een zeer droevig jaar was, kan ik nu niet anders dan concluderen dat dat 2010 met een paar zeer sterke films afsloot. Na Black Swan en the Fighter is ook the King's Speech een voltreffer.

Zelden voelde ik zoveel sympathie voor twee hoofdrolspelers. Colin Firth en Geoffrey Rush zijn beide bijzonder sterk. Ook de bijrollen worden naar behoren ingevuld. The King's Speech is ook bijzonder prettig om naar te kijken door de soepele, logische, uitgebalanceerde cameravoering, degelijke montage en prima setting. Net als The Social Network is dit een film die eigenlijk niet zo gek veel te vertellen heeft, maar die om de een of andere reden toch onder je huid gaat zitten, en je volledig meesleurt in het minimale verhaal.

Dat laatste is dan ook wellicht hete enige minpunt: The Kings Speech heeft als puntje bij paaltje komt niet zo gek veel te vertellen. Niet dat ik me daaraan kon storen, de film werkt zoals hij nu is. Alhoewel, als er links en rechts nog was uitgeknipt had ik een nog hogere score gegeven. Met een speelduur van ong. 105 minuten was de film misschien nog wat beter tot zijn recht gekomen.

Voor nu: 4 sterren. Een volledig terechte Golden Blobe, en wie weet wat de Oscars nog brengen.

avatar van Rosicky

Rosicky

Wellicht is er dan nog één minpuntje meer. Dit is namelijk wel typisch zo'n film die maar een keer leuk is. Bij de tweede keer wordt het waarschijnlijk te voorspelbaar voor mij. En nu ik toch bezig ben: er zit een x aantal erg grappige therapiescenes in de film. Dit hadden er van mij gerust wat meer mogen zijn.

Tot zover dan ook echt de kritiek. Dit alles neemt niet weg dat dit een geweldige film is.

avatar van Felicia

Felicia

Wat een mooie film, flore heeft het naar mijn mening al perfect verwoord, dit is echt een aanrader!

avatar van Apster

Apster

Op en top degelijk Brits drama. Firth vond ik eerlijk gezegd in A Single Man wel beter, omdat hij in die film nu eens niet een stijve hark speelde. Hier wordt hij toch weer getypcast, al speelt hij absoluut een prima rol. Rush is zoals gewoonlijk altijd goed, de bijrol van Carter hangt er helaas maar een beetje bij. De film blijft interessant door de scenes tussen Firth en Rush tijdens sessies, al valt dat op den duur wat in de herhaling. Uiteindelijk toch een heel aardig filmpje met twee fijne hoofdrollen.

Beetje traditionele film, maar niettemin zeer de moeite waard, prima gemaakt.

Met name Firth en Rush zijn echt ijzersterk en eigenlijk de gehele cast doet het meer dan prima, alleen Timothy Spall als Churchill vond ik niet zo'n geslaagde zet.

Geinig verhaal ook wel wat voor mij compleet nieuw was.

En met de 7de van Beethoven in de climax heb je mij al snel gewonnen.

3,5*!

avatar van Chucky92

Chucky92

avatar van Filmi Corleone™

Filmi Corleone™

Chucky92 schreef:

Twaalf oscarnominatie's en maar 30 stemmen? Toch apart.

Het zijn de oscars. Het is niet een neutraal onderzoek naar de meest succesvolle of meest populaire film van het afgelopen film jaar.

avatar van skitz0frenix

skitz0frenix

Chucky92 schreef:

Twaalf oscarnominatie's en maar 30 stemmen? Toch apart.

Hij moet nog uitkomen in Nederland.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Niet echt mijn ding maar het goede acteren van Geoffrey Rush en Colin Firth maakt heel veel goed, al ben ik normaal niet zo´n liefhebber van Colin Firth maar dit deed hij buitengewoon goed.

En het is wel eens leuk om de geschiedenis weer wat op te halen.

avatar van Chucky92

Chucky92

skitz0frenix schreef:

Hij moet nog uitkomen in Nederland.

Over het hoofd gezien.

avatar van AGE-411

AGE-411

Wat is de Vlaamse releasedatum?

avatar van Toontje35

Toontje35

Wat een mooie film is dit. Twee prachtige rollen van de enerzijds gekwelde Firth en de anderzijds ongecompliceerde Rush. Je gaat vanzelf van ze houden.

Adembenemend zitten kijken. De 2 uur vliegen om. Prachtig

avatar van ruud_sengers93

ruud_sengers93

Erg sterke film, deze zal veel oscars in de wacht gaan slepen!

avatar van Pistons

Pistons

Strak geregisseerde en geschreven film met mooie cinematografie en decors. Geoffrey Rush en vooral Colin Firth zijn weergaloos en Helena Bonham Carter levert feilloos werk. Jammer van het sportfilmgehalte aan het einde en het onderwerp is natuurlijk de spannendste niet.

avatar van Stephan

Stephan

De film werkt toe naar de speech die George VI gaf voor zijn volk in de oorlog tegen Duitsland.

Daarbij horen we voortdurend Duits/Oostenrijkse muziek om de Koning tot rust te brengen.

Britse humor?

avatar van Mondragon

Mondragon

Aardige film, meer niet. 13 Oscar nominaties voor deze film laat zien wat voor een meuk er de laatste tijd uitkomt.

avatar van mer1973

mer1973

Mooi gezegd Pistons, had het niet beter kunnen omschrijven.

Ben persoonlijk niet z'on fan van Colin Firth, maar deze rol speelt hij toch met flair.

Denk persoonlijk zijn beste film.

Het verhaal klinkt niet echt spannend of uitnodigend toch wist hij me 2 uur te boeien. Mede door het sterke acteerwerk van Firth en Rush. Deze 2 heren dragen dan ook de film.

Waarschijnlijk een van de grote winnaars voor een oscar.

avatar van wimnoot

wimnoot

Hoewel ik de kans had deze film al in de bioscoop te zien in Schotland besloot ik toch om hem te laten gaan voor 127Hours. Achteraf had het waarschijnlijk niet echt heel veel uitgemaakt, met een paar uur van deze film samen met mijn vrouw hadden we echt niet minder geworden. Maar zo ging het niet en heb ik hem op een andere manier gezien.

Nu de voorspellingen voor de Oscars in volle gang zijn moest ik de film die The Social Network en Jesse Eisenberg van de hoofdprijs kan afhouden natuurlijk zien, en ik ben gerust gesteld, de film is erg goed, maar TSN is (i.m.o.) gewoon beter en hipper. En als er iemand aanspraak zou maken op een prijs voor deze film is het eerder Geoffrey Rush die een prijs hoort te krijgen, hij zit veel beter in zijn rol(len) dan Firth.

Geen vervelende film dit,we moesten even puzzelen wie die George 6 nou ook al weer was, maar hij blijkt gewoon de vader te zijn van de Engelse koningin van nu.

3.5