Caged (2011)
Met onder meer: Chantal Demming, Babette Holtmann en Joep Sertons
Gesproken taal: Nederlands
Bekijk via Videoland
Plot Caged
Stella (Chantal Demming) onderdrukt al jaren haar diepgewortelde verlangens. Haar huwelijk kabbelt voort en ze voelt zich niet meer begeerd. Uiteindelijk kan ze haar gevoelens niet langer negeren en begint een dubbelleven. Ze verandert in een "Unicorn", een bijnaam voor vrouwen die in hun eentje parenclubs en erotische feesten bezoeken. Stella bloeit op door al die nieuwe aandacht. Als haar man erachter komt kan hij niet veel meer doen dan haar de vrijheid geven die ze nodig heeft, in de hoop dat het allemaal gewoon een fase is. Op een dag ligt ze bewusteloos in een cel en heeft geen idee hoe ze er terecht gekomen is. Als na dagen nog een tweede vrouw Christine (Babette Holtmann) bij haar in de cel komt, slaat de paniek pas goed toe. Samen proberen ze erachter te komen wie hun ontvoerd heeft. Christine is ervan overtuigd dat het met Stella's lifestyle te maken heeft. Stella ziet zich genoodzaakt haar wilde leven tegen het licht te houden.
Stella
Judy
Laura
Gaya
Stephan
Nee, zo bedoel ik het niet. Het had niets aan sfeer/mystiek ingeboet als de fake seks (die toch al behoorlijk expliciet was) geloofwaardiger was. Wanneer ik in die sequentie wordt afgeleid door de overduidelijk niet echte sekshandelingen is er iets mis.
Een 0.5* is het niet geworden, maar veel meer ga ik er ook niet aan geven.
Bottom line voor mij is dat ondanks een hoop prikkelend bedoeld materiaal de film me nauwelijks wist te boeien, waardoor het niet werken van de film extra in de verf gezet werd. Het is duidelijk dat Stephan met deze film wat duidelijk wilde maken, die boodschap kwam alleen niet echt over.
Het horrorgedeelte vond ik nog het best werken. Zag er ook qua look het professioneelst uit, al blijft het wel een beetje hangen in nadoen van wat de laatste vijf jaar continue gedaan wordt. Het voegt ook weinig tot niks daaraan toe. Sowieso is het wakker worden in een kamertje genre ondertussen een klein risico geworden (je moet je als film dan toch al snel dubbel gaan bewijzen aangezien men ondertussen het concept wel kent), wordt nog een stuk moeilijker door het ontbreken van enige spanning of echte dreiging. Ik zou het einde dan ook wat anders gedaan hebben ipv alsnog er een spannend en genre-passend einde aan te proberen breien.
Nu doet de film ook wel iets anders met dit bekende gegeven, alleen niet zo goed. De gesprekken op de bank kwamen totaal niet over. Het leek alsof Stephan zelf de hele tijd aan het woord was, de teksten zijn bijna literair en enorm bedacht. Deze scenes zijn echt "hier is m'n boodschap, ik heb ze mooi mogelijk proberen inpakken". De delivery is ook echt bijzonder matig. Sowieso heb ik bij Belgische/Nederlandse films problemen met het befaamde AN "zo-praat-toch-niemand" acteerwerk, in combinatie met de zwaar gescripte dialogen is het dodelijk.
Verder lukt het de film ook niet mijn interesse op te wekken voor de wereld van Stella. Het is absoluut de mijne niet, maar daarin onderscheidt een écht sterke film zich dan meestal, om dan toch net die andere wereld toegankelijk en begrijpbaar te maken. Vond het uiteindelijk een hoop gejank om niks, waarbij de enige straf voor Stella leek te komen van een buitennissig script-trucje in plaats van enige wereldse en menselijke problematiek.
Het drama werkte niet, de boodschap vond ik te geforceerd ingewerkt en het alternatieve horrorplotje mistte alles wat dit soort films nog enigszins interessant kunnen maken. Het resultaat is een moedige poging om twee ideeën te combineren, maar uiteindelijk een redelijk groot falen.
Nu verwacht ik ook niet dat Stephan hier verder veel waarde aan zal hechten (en gelijk heeft hij), maar één ding zou ik hem toch nog echt willen meegeven, in naam van iemand die er toch wat kennis van zaken heeft: laat je de volgende keer omringen door iemand die iets meer van dance/DJ/party muziek kent, want die belabberde en ondermaatse film-techno deuntjes kunnen gewoon echt niet, zeker niet in een expliciete films als deze. Daar val je toch echt zwaar door de mand
Ralf81
Ik had echt gehoopt dat ik dit een goede film zou vinden maar hij is echt hard tegengevallen.
Ten eerste bevestigd het alleen maar weer eens dat Nederlandse cinema weer bol moet staan van de seksscènes. En op zich niks mis mee maar deze film doet daar weer lekker aan mee. Het doet het wel op een manier dat je er niet opgewonden van wordt dat moet ik toegeven. Het wordt niet verheerlijk maar heb zeker het gevoel gehad dat de helft van de film iets van een tiet of vagina in beeld heeft. Ik krijg alleen maar een bevestigend gevoel hierbij
Inderdaad, ik had sterk het idee dat deze regisseur beter een sterke (soft) pornofilm kan maken, in plaats van deze prent waarbij de indruk wordt gewekt dat het naast de seks ook nog om het verhaal draait. Er wordt zelfs een poging gedaan om interessante dialogen tussen de personages tot stand te brengen. Caged staat bol van de actrices die maar wat graag hun lichaam in de spotlight zetten. Nou ben ik niet vies van een naaktscène, maar op een gegeven moment begon het gewoon te vervelen en keek de fast forward knop me wel heel verleidelijk aan... Toch de film netjes afgekeken, waar uiteindelijk toch nog iets van een diepere betekenis leek in te zitten. Al met al zonde van mijn tijd. Voorlopig geen Nederlandse films meer voor mij.
Klein pluspuntje dan nog naast de tieten van Chantal: het acteerwerk overstijgt hier dat van een gemiddelde Nederlandse productie, chapeau!
Fred-V
Leuk dat je antwoord geeft op alle vragen Stephan!
Zijn er voor de seksscènes ook stand-ins gebruikt, of zijn dat ook de echte acteurs die je daar ziet.
Ik vond het trouwens een goede, spannende film. De eerste keer toen ik hem keek snapte ik hem niet helemaal, maar na de tweede keer kijken en hier wat vragen en antwoorden te lezen, begreep ik hem steeds beter!
Hey Fred-V,
Er zijn nergens stand-ins gebruikt. Verbaast me eigenlijk best wel dat daar zo weinig over gezegd/geschreven is. Je zou denken dat ze er bij Boulevard bijvoorbeeld bovenop zouden zitten gezien de erectie van de BN-er, maar gelukkig viel dat mee.
Stephan
Nou... dat was dan zeker weer op die infantiele "oe la la" toon zijn gegaan als destijds met Swingers en die dikke pad met die halve baard... kom hoe heet hij ook al weer, die dat filmprogramma heeft.
narva77 (crew films)
Jac. Goderie? Ach kom, die is zo leuk.
revengeyo
leuk vrouwtje om te zien, maar voor de rest was het bagger!
willemfilm
Een zeer aardige erotische/seks film. M.i. geen porno meer bij tijd en wijle zeer zinnenprikkelend. Geen bloedmooie maar wel een sexy (geacteerde) hoofdrolspeelster. Vond het verhaal best goed. Zaten wel wat 'gaten' in zal ik maar zeggen. Goed verpakte thriller, die nergens echt spannend is. Acteerprestaties zijn voor een seksthriller best goed. Soms werd ie wat langdradig en was het voorspelbaar. waarom de film een Engelse titel heeft is mij niet duidelijk geworden. Maar heb me al met al wel geamuseerd.
jiggy
Wat een slappe film, afgezien dat er wel wat stijve stukjes in voorkwam.
Het kabbelt maar wat door en op het moment dat je denkt dat het spannend word zakt het weer in.
De seks is de enige reden wat de mensen aan de buis houd want verder is het niet veel.
Vond Sertons een goede rol spelen en ik vraag me dan ook af of het zijn eigen geslachtsdeel is die zo in beeld komt.
Barry83
Had meer het idee dat ik naar een zeer slechte soft porno film aan het kijken was. Hou toch meer van Hard Porno
!! Nee serieus, het is een Nederlandse film dus moet er maar zoveel mogelijk naaktheid en seks in :S Complete baggerfilm meer kan ik er niet van maken!
NeerlandsTrots
Lilith is als film "gestrand" vanwege het uitvallen van de hoofdrolspeelster. Er is een korte filmversie gemonteerd (20 minuten) maar dat heeft nog niet de visuele- en audioafwerking die het nodig heeft.
Ik ben het overigens sinds kort wel weer aan het finetunen met kleurcorrectie etc. dus ik denk dat er binnenkort wel een linkje zal komen te staan.
Dank voor je complimenten trouwens.
Hoe staat het met Lilith?
mikey
In de Fame lag op het hoekje van het vlondertje in de Franse sectie een stapeltje Caged voor 7 of 8 euro.
Tarkus
Dit is een bijzonder erotische thriller die geen taboes heeft, ik zou hem zelf bijna rangschikken als 'porno', maar verder heb ik toch maar zeer weinig plezier beleefd aan deze film.
Het scenario is bijzonder verwarrend, saai en zwak.
Voor wie graag 105 minuten naar een film kijkt met veel naakt (zowel vrouwelijk als mannelijk) is het een aanrader, voor een goed verhaal... laat hem dan maar liggen.
gmx
Heb er ook maar een halfje afgehaald. Soms rijpen films, blijven ze je bij en ontkom je er niet aan om er een halfje bij te doen. Hier geldt het tegenovergestelde: aan deze film heb ik een wrange nasmaak overgehouden, dit hoort toch wel bij het allerslechtste dat ik in 2011 heb gezien.
1.5 *
Was dat niet de Franse film? "Captifs" heeft als internationale titel ook Caged
Stephan
Lees net het lijstje reacties op een online VoD site.
Is best oké.
07-12-2011 - Marcel (3/5)
Vond het de moeite waard maar geen sterk verhaal. Acteerwerk is redelijk tot goed. De regisseur had er meer uit kunnen halen. Er is geen geweldige opbouw van spanning. Mooie beelden van vrouwelijk schoon.
12-11-2011 - Daphne (4/5)
Is echt een erotische thriller. Goed gespeeld en op sommige momenten erg spannend. Jammer alleen van het open eind. Verder een absolute aanrader!
25-10-2011 - Roderik (3.5/5)
Eerste reactie was...oeps...een Nederlandse film. Toch maar blijven kijken en was flink verrast over de kwaliteit van de film. Uiteraard de nodige erotische details die op zijn Nederlands zijn gefilmd. Alles bij elkaar een spannende en goed gemaakte film. Op het acteerwerk valt ook weinig aan te merken. Wat dat aangaat is het zeker een van de betere Nederlandse films (in dit genre...)
22-10-2011 - Marjolein (3.5/5)
Op het eerste gezicht een on-Nederlandse titel en verwachting van een Amerikaanse slachtfilm. Lezen info en bekijken trailer wekken nieuwsgierigheid op. Een spannende film met een verrassend einde. Jammer van het open einde. Zeker de moeite waard om te bekijken. Erg verrassend.
20-10-2011 - Arjan (5/5)
Werkelijk uitmuntend goede film! Alles is van een uitzonderlijk hoog niveau! Zonder gene wordt alles in beeld gebracht, wat de film nog meer bijzonder maakt. 1 van de allerbeste Nederlandse films die ik tot nu toe gezien heb.
25-09-2011 - Hugo (4.5/5)
Een leuke erotische thriller. De hoofdrolspeelster speelt erg goed. De ontknoping aan het einde is verrassend, maar gaat wel snel, daar had iets meer tijd in mogen zitten. Voor dit genre van Nederlandse films zeker een 9 waard.
19-09-2011 - Gerben (1.5/5)
Een echte Nederlandse film, die ik niet bij de categorie actie vind horen. Op het einde wordt pas duidelijk waar de film echt om draait.
13-09-2011 - jack (4/5)
De start is even wennen maar komt goed opgang best spannende momenten, vanaf het begin zit je echt wel met spanning te kijken van wat er komen gaat. Echt een Nederlandse film niet een om spijt van te hebben om hem te zien.
07-09-2011 - Janine (2.5/5)
In het begin vond ik het een bizarre zeer slechte film. Niet het beste werk. Het verrassingselement van het plot maakt het verhaal iets beter. Ik had, totaal gezien, er meer van verwacht. Ik was niet onder de indruk van het acteren en de hoofdrolspeelster sprak me niet aan. Ook zijn er een aantal dingen die niet kloppen. Een vijf.
07-09-2011 - Kick (3.5/5)
Leuke film! Grappig als je zelf ook in dit wereldje mee doet. Kun je jezelf een beetje inleven wat er kan gebeuren als het op een feestje een keer uit de hand loopt. Veel mooie erotische beelden, hoofdrolspeelster geeft duidelijk aan hoe fijn genieten van porno nou echt is in plaats van liefde bedrijven.
06-09-2011 - Esther (3.5/5)
Een Nederlandse erotische thriller. De spanningsopbouw van de film is wel goed. De hoofdrolspeelster is top en het verhaal is wel oké. Ik vind het geen sterk verhaal, maar het verloop en de terugblikken maken het een onderhoudende film. Het verrassingselement van het plot is wel grappig en onverwacht. Wel een aanrader voor een avondje vermaak. Maar geen topper. Een 7
04-09-2011 - Peter (5/5)
Bijzondere film waar je wel even voor moet zitten. On-Nederlands is het eerste dat in mij opkomt. De film houdt zich niet aan de uitgekauwde regeltjes en is zodoende niet echt in een hokje te plaatsen. Maar zeer stijlvol en een geweldige actrice die Chantal Demming. Een aanrader als je tegen een stootje kunt.
03-09-2011 - martina (3.5/5)
Ik vind het totaal geen actiefilm, maar meer erotische film. Zitten mooie sensuele scenes in. Ontknoping ook wel grappig. Geef het een 7
02-09-2011 - Ronald (3.5/5)
Spannende film met angstige momenten die zeer realistisch zijn. Alleen het einde van de film is wel jammer, dat had iets spectaculairder mogen zijn.
mikey
Was dat niet de Franse film? "Captifs" heeft als internationale titel ook Caged
Re73
Volgens mij de pikantse nederlandse film die er is neit vallende onder de catagorie porno uiteraard.
Einde was slecht uitgewerkt maar voor de rest ging het eigenlijk wel. Er zijn duidelijk slechtere films van nederlandse bodem.
PROPAYNE
Dit was echt niet veel soeps hoor.
Behalve dat mensen hem waarschijnlijk graag zullen kijken vanwege de rechtvoorzeraap
sexscenes, slaan sommige scenes echt nergens op. Wat ze nou eigenlijk proberen te bereiken met al
die psychologishe martelingen was mij onduidelijk.
En waarom praten ze dan opeens buitenlands op het einde?? Dat was erg onduidelijk, was het bloedwraak???Omdat zij met haar man was gegaan had zij haar eigen man vermoord en toen samen met haar broer? die vrouw ontvoerd en dat sicke gedoe met haar gedaan? Ik bedoel, wie is nou de mentalcase, of is dat just the point?
Stephan
Wat ze nou eigenlijk proberen te bereiken met al die psychologishe martelingen was mij onduidelijk.
De verwijzing naar A Clockwork Orange is toch vrij duidelijk uitgelegd.
Bo1987
Ik moet zeggen dat Caged mij erg geraakt heeft. Ik vond het mooi hoe je mee genomen werd in het verhaal van Stella. Ik denk dat, ondanks de wat heftige scenes, de film beter in de smaak valt bij vrouwen. Er wordt echt vanuit de hoofdpersoon gefilmd. Deze film heeft mij ontroerd, geraakt en ik heb gelachen, en o ja, ik zat op een gegeven moment zelfs met mijn ogen dicht omdat ik het eng vond. Ik kan alleen maar 5 sterren geven!
Mooi gespeeld, mooi gefilmd, mooi gemonteerd. Ik was er even stil van.
Verdachtmaking verwijderd.
Bij vermoeden van misbruik svp melden aan moderators, niet in een openbaar bericht.
GinolaEHV
De slechtste film die ik tot op heden ben tegengekomen.
Acteerwerk was allereerst echt van een stompzinnig laag niveau. Er kwam echt geen enkele zin overtuigend uit de monden van de acteurs. Ook niet uit die van Viktor Reinier, die ik niet eens een slechte acteur vind (leuke rol in Baantjer bijvoorbeeld).
Voorts waren de dialogen tenenkrommend slecht. Dit zal er ook wel aan bijgedragen hebben dat ik ook Reinier niet overtuigend vond. Het quasi-interessante gelul over het in een spreekwoordelijke kooi leven door de hoofdpersoon kwam al heel snel mijn neus uit. Tekstschrijver mag zich echt diep schamen. Vooral de dialogen tussen de 'geknidnapte' vrouwen waren zo ontzettend onnatuurlijk. Ik dacht bijna bij elke nieuwe zin: "zegt ze dit nu echt?"
De kijker zou dan het meest geprikkeld moeten worden door de te pas en onpas voorbij komende seksscènes, maar deze kwamen op mij niet als opwindend over. Komt ook omdat ik de vrouwen uit de film niet heel aantrekkelijk vond, in ieder geval niet sensueel.
Het kwam voor mij uiteindelijk neer op ongeveer 100 minuten klokkijken. Had de film ook af kunnen zetten, maar ik kijk steevast elke film helemaal uit. Helaas betekende dat ditmaal een meer dan anderhalf uur durende tijdsverspilling.
0,5*.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser