• 9.380.115 stemmen

Geregisseerd door: Dick Maas

Met onder meer: Egbert Jan Weeber, Bert Luppes en Huub Stapel

Gesproken taal: Duits en Nederlands

Releasedatum: 11 november 2010

• Bioscoop Donderdag 19 februari in één bioscoop (Amsterdam)

Plot Sint

"December 5 will never be the same..."

St. Niklas (Huub Stapel) is een in ongenade gevallen bisschop. Hij trekt in de middeleeuwen samen met zijn roversbende plunderend en brandschattend over het platteland. Als dorpelingen het recht in eigen hand nemen en de bloeddorstige Sint en zijn trawanten vermoorden, zweert Niklas wraak. Iedere keer bij volle maan op 5 december herrijzen Niklas en zijn bende uit de dood om zich te wreken. Deze sinterklaasavond is het volle maan. Frank (Egbert-Jan Weeber) en zijn vrienden worden op gruwelijke wijze geconfronteerd met Niklas en zijn bende.

avatar van clockwork72

clockwork72

Zeer amusante horror/komedie film. Toch een aantal keer flink moeten lachen. Me zusje was halverwege de film weggelopen omdat er bloed in voor kwam... Flink wat actie ook, je verveelt je geen moment. Een aanrader dit binnen de Nederlandse horrorfilms.

avatar van robertus65

robertus65

Veel te veel over the top allemaal, Maas is alleen maar bezig geweest om zoveel mogelijk geluids en special effects er in te pompen, kwam gewoon niet goed over. Dickie, dit kun je toch echt beter. Ik verlang naar de films als Flodder en Amsterdamned als ik dit zie. Eigenlijk is het gewoon een matige horrorfilm.

avatar van _Casper_

_Casper_

hele toffe nederlandse film, echt een aanrader om te zien!!

acteerwerk is prima te noemen, en de acties zijn erg leuk om te zien.. echte een leuke combinatie van horror/comedie.

Deze film komt zeker in mijn lijstje van favo nederlandse films!

dikke 3.5*!

avatar van taborano

taborano

Ik had me hierop verheugd, Maas heeft toch best redelijke films op zijn naam, maar dit is 3x niks.

Rommelige opbouw van het verhaal, acteurs/actrices die te slecht zijn voor gtst, nee dit is voor mij de sof van het jaar.

avatar van WillemC

WillemC

Gisteren gekeken en 1 ding bleef me bij...'eens in de 32 jaar'.

Film begint in 1968, dus hoe ze nu bij 2010 komen is me een raadsel

avatar van mennonegra

mennonegra

vol verwachting klopte mijn hart

maar helaas een goede cast het begin vond ik wel gaan maar daarna vond ik het een punica oase het is een rommelige film ik had beter verwacht maar helaas

avatar van Waku

Waku

mennonegra schreef:

vol verwachting klopte mijn hart

Volledig mee eens. Na een jaar te hebben gewacht had ik behoorlijk zin in deze nederlandse horror. Er zijn de laatste tijd zo af en toe best wel kwalitatief goede nederlandse films gemaakt maar daar valt deze "Sint" helaas niet onder. Het idee is leuk gevonden maar de uitwerking is niet al te best. En naarmate de film vordert wordt het er allemaal niet beter op.Groot struikelblok zijn de wel zeer matige acteer prestaties van de gehele cast.

2*/2.5*

avatar van GGG

GGG

Heerlijk avondje gehad gisteren! Was weer eens een aardige film. Jammer dat de acteurs minder sterk waren als die degene in zijn vroegere producties en dat de tijdslijn van de volle maan in de verhaallijn niet vlekkeloos was. We hebben hier krom gelegen tijdens die scene van de man met schoenen met zachte zolen die daarna als die wegloopt helemaal niet zo zacht loopt... LOL De humor was weer echt op het lijf van Dick geschreven. We hebben in ieder geval genoten en hopen dat er nog meer van dit soort producties komen. En...petje af voor geluid, decor en het camerawerk. Geweldig geluid. On Nederlands! Prachtige decors, settings en wat een prachtige camerabeelden voor een Nederlandse film. Ik heb genoten op een paar foutjes na...

avatar van JaZo

JaZo

Het acteerwerk was niet grandioos, maar, voor Nederlandse begrippen al met al toch een goede horror / comedie. Ik heb de film met plezier gezien zonder me te ergeren aan het matige acteren. Een typische Dick Maas film.

avatar van Nixon17

Nixon17

Een van de slechtste films die ik ooit gezien heb. Het verhaal ging over een dildo uit een handtasje en een meisje dat zich uitkleed op een ziekhuisbed. Als dat het niveau is van een horror film of als dat komisch moet zijn prima maar dat is niet mijn idee van humor en horror. In bijna elk shot was 90% van de setting niet met sneeuw bedekt en dan weer wel en dan weer niet. Waar gaat het over mensne doe het wel of doe het niet. Het schrikken of het horror gedeelte moest vooral komen van plotseling een gezicht in beeld of een hard geluid. Deze film is niks waard en alleen het onderwerp is een keer wat anders. Voor de rest absoluut geen aanrader.

avatar van Theunissen

De ophef over deze film vorig jaar kan ik wel enigszins begrijpen want deze film is zeker niet bedoeld voor kinderen onder de 6 jaar. Het verhaal is best leuk verzonnen en met de uitvoering zat het ook wel goed (best vaak grof), zeker in de eerste drie kwartier. Alle typische sinterklaas dingen worden lekker duister weergegeven zoals zwarte pieten die klimmen in schoorstenen om daarna de inwoners van het huis af te slachten en kinderen die worden meegenomen in de zak. Visueel zag het er voor een Nederlandse film eigenlijk best aardig uit m.u.v. die belachelijke nep sneeuw. Grote minpunt van deze film is echter het zeer beroerd acteren van vrijwel de gehele cast. De rol van Huub Stapel stelt eigenlijk niet veel voor en tekst heeft hij niet. Het was wel weer een typische Nederlandse film want het ging al vrij snel weer over sex (dildo en veel sex praatjes) hoewel er geen bloot in zat. Overigens mocht Escha Tanihatu er best wel wezen. Al met al kijkt deze film zich best lekker weg en omdat de film maar iets van 82 minuten duurt is het eigenlijk nooit ergens echt saai.

P.S. Wel grappig dat Dick Maas bepaalde dingen uit zijn voorgaande films heeft gehaald zoals beelden van Flodder en natuurlijk ook de Amsterdamse grachten uit Amsterdamned die hij in deze film veelvuldig heeft gebruikt als decor. En natuurlijk Huub Stapel die in beide films de hoofdrol speelde.

avatar van Humortje!

Humortje!

Dan heb je het verhaal bij film gemist, want daar ging de film totaal niet over. Jou humor is die van Maas niet, en omgekeerd ook niet. Bij Maas' zijn films kun je eenmaal die humor verwachten.

avatar van hanibaloss

hanibaloss

vond het een aardige film,voor nederlandse productie

avatar van BS

BS

Nederlandse horror-films ... kan er maar niet aan wennen

Om het maar even genoemd te hebben, "de lift" was best wel goed. Nu heeft hij het sinterklaas verhaal onder handen genomen en er eigenlijk best wel een goede twist aan gegeven. Dat is wel een goed punt.

Als we dan de sint op deze manier zien met Huup Stapel aan boort ziet het er best wel goed uit.
nou ja, voor een verbrande sint hattie wel een andere smoel kunnen trekken, maar goed
Dan wordt het allemaal iets minder, jonge gasten die proberen te acteren is in het begin nog wel te doen, maar later zakt het wel een beetje onder gemiddeld.

Gelukkig is daar dan ineens de hele mooie Madelief Blanke die een rolletje komt doen.

Dan gaan we naar het eind van de film die wel leuk gedaan is, maar het voelt een beetje ... klein. Ik bedoel, die politiegast zegt dat het genoeg is om heel adam van de kaart te vegen, en wij krijgen een explosie .. nou ja, het was meer een flinke scheet. wel een mooie explosie met de mist enzo, maar niet eentje om adam in de knel te brengen of een schip te laten zinken.

Verder positief nieuws is dat het een horror-film met schrik-momenten is. Oke, natuurlijk zien we die links en rechts wel aankomen, maar soms ook niet en het lukt over het algemeen wel om die sfeer erin te houden. Dat is dus best wel goed gedaan.

Eind oordeel? 3*
voor het acteren wat niet zo goed is, naar het wel goed bedachte verhaal, tot de uitwerking die soms niet zo goed was, naar de wel geslaagde spannende momenten.
Aanrader? ja, toch even gezien hebben

avatar van Vascago

Vascago

Sfeervolle film die vol humor wordt gebracht en ook nog best wat goede moorden in de aanbieding heeft. Acteerwerk is heel redelijk en de soundtrack doet wat ie moet doen. Ik heb er van genoten.

Dikke 3.5 *

avatar van Betamax

Betamax

Echt slecht geacteerd.

Echte NL film, veel vloeken en veel geslachtsdelen.

Flauwe humor.

Één keer zien is wel genoeg.

avatar van james_cameron

Vermakelijke ongein, leuk bedacht maar qua uitvoering nogal platvloers en simplistisch. Aanvankelijk heeft de film overduidelijk een van Halloween 'geleende' opbouw, waarna alle logica en subtiliteit in het laatste half uur definitief overboord gaat. Voornaamste verrassing is de bloederigheid van het geheel. Het akteerwerk is matig, de dialogen houterig, de muziek oubollig, maar het wordt allemaal wel met een zekere flair en een boel energie gebracht. Kortom: een echte Dick Maas film!

avatar van Quido

Quido

@Betamax: Geslachtsdelen?

avatar van Theunissen

Betamax bedoelt daar waarschijnlijk de dildo's mee.

avatar van Kiros

Kiros

Wat een tenenkrommend slecht acteerwerk is er in deze film te zien. In een gemiddelde regionale soapserie zitten acteurs die geloofwaardiger overkomen dan in Sint.

Pijnlijk om sommige dialogen op zo`n amateuristische manier te moeten zien. De wanstaltige, geforceerd stoere one-liners zorgden vaak voor een plaatsvervangende schaamte.

Vorig jaar zag ik bij de making of dat ze klaarblijkelijk veel aandacht hadden besteedt aan het zo realistisch mogelijk eruit laten zien van het rennende paard over de daken. Ik hoor het Dick Maas nog zeggen:" We doen niet onder voor Amerikaanse films qua special effects".

Ik denk dat Dick teveel opgespoten sneeuw heeft ingeademd of dat de mist-machines teveel in zijn richting hebben geblazen, want het zag er te slecht uit om te kunnen spreken van een schoonheidsfoutje.

Het verhaal zelf zit leuk in elkaar en met name de beginscene had een heerlijk sinister sfeertje. De locaties waren top, alhoewel dat in hartje Amsterdam ook niet zo moeilijk is.Amsterdam bij nacht, is sowieso al een heerlijk sfeervol beeld waar je alle kanten mee uit kunt.

Ik begrijp trouwens ook waarom die Veronicagids zo overdreven in beeld werd gebracht. Ik kan me de uitgebreide propaganda van dat magazine nog goed herinneren tav deze film.

1.5

avatar van jeandb

jeandb

Na al die ophef wilde ik deze film uiteraard zien, het verhaal is wel aardig maar ook niet meer dan dat. De special effects vond ik wel goed, vooral de race over het dak was leuk maar er zaten wel wat foutjes in. De sneeuw was apart, nog nooit zoveel mensen zo hard zien rijden over sneeuw zonder uit de bocht te vliegen. De afstandsbediening met klikjes was ook apart, eens kijken waar ze die verkopen

De personages worden nergens uitgediept. Acteerwerk redelijk maar dieptepunt was de agent op de boot die de "schurken" arresteert.

al met al niet echt geweldig

avatar van Punky

Punky

Geen enge film en zeker geen grappige film en om even aan te geven van welk niveau de grappen zijn,: een middelbare scholier pakt in de klas op 5 december haar surprise uit. Er zit een dildo in. Wie dat grappig vindt, moet Sint absoluut gaan zien, want dergelijke ‘komische hoogstandjes’ komen nog terug in de film. Voor mij een film met geen enkele inhoud.

avatar van Spetie

Sint is zo’n beetje de film geworden die ik dacht dat het zou zijn.

Het is geen superspannende film, maar wel een vermakelijk onzinfilmpje met een paar vermakelijke kills en wel wat aardige humor. De personages doen totaal niet terzake en dienen slechts als opvulling. Ik had het wel leuk gevonden als Sint het gewoon zou overleven, maar dat zat er helaas niet in.

Het verhaal is goed bedacht en achteraf is het opvallend dat hier nooit eerder iets mee is gedaan. Sint is verder een redelijk sfeervol filmpje met best een paar spannende scènes, een paar goede schrikmomenten en een paar aardige kills. Groots wordt de film nooit, maar het belangrijkste is dat een film als deze vermaakt en daar voldoet Sint de gehele speelduur aan. Alleen het einde voelde een beetje afgeraffeld aan en daarom had de film wat mij betreft nog wel 10 minuten langer mogen duren.

Toch een makkelijke voldoende en respect voor Maas dat hij deze film heeft gemaakt. De pepernoten zullen vast goed smaken dit jaar.

avatar van Pestiis

Pestiis

Kort en bondig kan ik zeggen dat ik dit een vermakelijk filmpje vond.

Volstrekt onzinnig en het enige horror zijn de schrikmomenten... en de gore is gewoon grappig

Verhaal slaat kant noch wal, maar is daarentegen wel origineel te noemen en da's best knap gedaan!

acteerprestaties? ....sjah....

avatar van Quentin

Quentin

Spetie schreef:
Ik had het wel leuk gevonden alsSint het gewoon zou overleven, maar dat zat er helaas niet in.
Ben je vroegtijdig afgehaakt?

avatar van Kiros

Kiros

Werd toch behoorlijk duidelijk in beeld gebracht in de laatste actie scene en op het einde.

avatar van Spetie

Dat heb ik dan even gemist blijkbaar. Zal het vanavond nog eens even nakijken.

avatar van chrisje2525

chrisje2525

had er meer van verwacht vooral van maas,

en het was helaas duidelijk te zien hoe nep sommige scenes waren

dickie je kan veel beter

voor huub stapel toch 2 ster

avatar van gorelover

gorelover

Ik ga hem lekker kijken op 5 december, leuk als oudjaarsdag cadeau voor mezelf.

avatar van jojoshua

jojoshua

Pfff, had me hier best op verheugd, maar wat een tegenvaller.

Typisch slecht Nederlands acteerwerk (alhoewel dat de laatste jaren wat beter leek te worden), hilarisch slechte special effects denk bijvoorbeeld aan Sinterklaas die met zijn paard over de daken galoppeert, echt te lelijk voor woorden , slappe dialogen, onnodig grof taalgebruik en ook de regie laat te wensen over. Bij vlagen wel die typische Dick Maas humor, waar ik om kon lachen.

Conclusie: in een dronken bui best te pruimen, maar in iedere andere toestand: lekker overslaan.