Genre: Romantiek / Mystery
Met onder meer: Matt Damon, Emily Blunt en Anthony Mackie
Releasedatum: 24 maart 2011
Bekijk via NLZIET
Plot The Adjustment Bureau
"They stole his future. Now he's taking it back."
De ambitieuze David Norris (Matt Damon) staat op het punt een zetel te bemachtigen in de Amerikaanse senaat, maar als hij de bloedmooie Elise Sellas (Emily Blunt) ontmoet en een romantische affaire met haar krijgt, verandert zijn leven drastisch. David ontdekt al gauw dat ze gevolgd worden door mannen die in opdracht van het mysterieuze 'The Adjustment Bureau' alles op alles zetten om te verhinderen dat ze samen zijn.
David Norris
Suburban Mom
Suburban Mom
Suburban Neighbor
Xtrickz
Snap persoonlijk de lage ratings niet zo. Maar over smaak valt niet te twisten.
Ik had hem ook anders verwacht, maar ik vond hem origineel, boeiend, meeslepend en goed geacteerd. Zet je zelfs aan het denken afterwards.
Gewoon kijken en oordelen! Prima filmpje!
devidia
als je z'n tekortkoming even aan je voorbij kan laten gaan, en ik som er enkele op gemakkelijkheidshalve:
- de vreemde en ongekende motivatie van de zwarte "agent" om hem te helpen
- de vage regels (de regen, de hoeden, de deuren) die weinig steek houden
- de reden waarom hun plan in de eerste plaats was herschreven
- het plotse gebrek aan anticiperen van the bureau, dat plots enkel kan achtervolgen, zelfs in hun eigen "gebouw"
-...
als je dat door de vingers kan zien, heb je een leuke en spannende feelgood film die goed wegkijkt en waar je niet teveel je hoofd over moet breken.
Hectometerpaal
Hele slappe film. Gewoon een vent die de hele dag achter een meid aanhuppelt. Een paar vage figuren erbij die allemaal hetzelfde dragen, slap wannabee-matrix verhaaltje erbij en voila; weer een flutfilm van Matt.
Zadel
als je de trailer kijkt, weet je al dat het een soort van mysterieuze film gaat worden, iets waar Matt Damon blijkbaar erg goed in is.
Wanneer je een half uurtje aan het kijken bent, en je heb de 4 mensen met lange jassen en hoeden gezien, ga je je afvragen wat er allemaal aan de hand is. ze weten precies wat jij gaat doen, en ze spreken steeds over boven en de voorzitter..misschien is boven wel de plek van god ( voorzitter) of zijn het menselijke aliens van een ander zonnestelsel...
uiteindelijk staat de tijd stil en na een uitleg blijkt dat David elise niet meer mag zien maar we weten allemaal dat onze bourne-held niet opgeeft, dus kunnen we nog wel wat actie verwachten.
Maar de actie blijft weg. het is slechts een beetje deuren in en uit en voor de rest wat achtervolgingen.. saai dus..
Jammer, want na het snelle en goede begin verwacht je veel van deze film. Even leek het zelfs alsof je in het inception territorium zit. Toch verliest deze film zijn spankracht en raakt zijn thema kwijt: vrije wil tegen voorbestemdheid. Dit thema maakt plaats voor een romantische actiefilm, waarin de actie ver te zoeken is.
Jammer
2,5
TMP
Aardige film met een origineel concept. Vlot acteerwerk van Matt Damon, die de film iets extra's geeft. Het concept is best origineel, het einde erg standaard helaas. De achtergronden hadden we wat beter uitgewerkt kunnen worden, want na de film blijf je toch met wat vragen zitten. Neemt niet weg dat het gewoon een vermakelijke film is, die lekker wegkijkt.
diffaroff
Ik vond dit een redelijk goede film gezien het acteerwerk en een bijzonder verhaal. Niet zo mysterieus en spannend als de trailer doet overkomen, maar wel een film die je echt af wilt zien. Kijkt op een ontspannen manier weg en heeft mij niet verveeld.
Noodless
Origineel verhaal met goed acteerwerk dat helaas wat tekortkomingen heeft. Deze zijn hier al meermaals vermeld. Het lijkt in het begin een brainbreker, maar dat is de film helemaal niet.
Het verhaal is zelfs simpel te noemen met als kern :
' Met een sterke wil kun je misschien je lot omzeilen '
Het mysterieuze, geheimzinnige verdwijnt na een tijdje voor wat actie en romantiek.
Toch een boeiend kijkstuk dat mits betere uitwerking een knappe film had kunnen worden.
Nu blijft het boven de middelmaat. 7/10
soap
Erg fijne en verassende film, enkel het einde volgt de goede lijn van de film niet. En zorgde voor enige irritatie.
tsjarlie
- de vreemde en ongekende motivatie van de zwarte "agent" om hem te helpen
- de vage regels (de regen, de hoeden, de deuren) die weinig steek houden
- de reden waarom hun plan in de eerste plaats was herschreven
-...
Kritiek niet echt onderbouwd ...
vreemde ongekende motivatie zwarte agent ? vermoorden van zijn vader & broer
reden waarom plan herschreven werd ? omdat hij voor iets groter bestemd was : president
enkel kan achtervolgen? wat moeten ze nog meer kunnen ?
Ik vond het een gemakkelijke, aangename en ontspannende film, met een duidelijke boodschap.
devidia
Kritiek niet echt onderbouwd ...
vreemde ongekende motivatie zwarte agent ? vermoorden van zijn vader & broer
enkel kan achtervolgen? wat moeten ze nog meer kunnen ?
1) waarom zou die zwarte agent daar wel wroeging voor hebben en alle andere agenten niet? en waarom heeft hij enkel wroeging bij dit ene geval?
2) als hij bestemt was als president, dan staat dit toch van in het begin in zijn "plan"? de effectieve reden voor herschrijving is toch niet gekend hoor
3) anticiperen,zoals ze continu deden,mss?
sander.h
Goede film die met name scoort dankzij de acteerprestaties van Matt Damon en Emily Blunt.
Dat de aanvankelijke ontmoeting tussen de twee zich wel heel erg snel ontwikkelt moet je op de koop toenemen. Maar goed, misschien zijn dat dingen die gebeuren als je zo knap bent als Damon
Een interessante verhaallijn ontvouwt zich vervolgens, waarbij de nadruk meer ligt op de gevolgen voor de relatie dan op het spannende element. Vond ik geen probleem, maar voor degenen die een spannende actiefilm verwachten wellicht een teleurstelling.
Al met al een zeer prettige kijkervaring. 4*
Slam_Duck
Zeer goede film, alles behalve cliché, het had iets weg van een film die ik al ooit eens gezien heb maar was verfrissend en luchtig. Was aangenaam verrast door deze film.
Mooie acteerprestatie, zeer goede verfilming en mooie special effects.
3,5* heb me zeer goed geamuseerd, toffe film en zeker een filmpje om nogmaals te herzien.
Ja, aantal leuke dingetjes en vernieuwend.
Maar voor de rest was het langdradig en vond het ook wat saai soms.
Acteerwerk was goed.
otherfool
Zo eens in het jaar komt er zo'n stupide film uit (vorig jaar was het Salt (2010)), dat je gierend van het lachen al na 3 minuten weet dat je een 0,5* uit mag delen. Ik moet zeggen, dat kijkt toch wel lekker ontspannen. Want laten we wel zijn: zoveel onnozelheid in anderhalf uur, je kunt voor een coherenter, leuker en slimmer verhaal beter een dronken ADO-supporter een wedstrijd lang volgen terwijl-ie het clublied voor je boert, of een conversatie met een stilstaande klok opstarten.
Er Is Een Plan, jaja, en God (of Chancellor of Chairman of weet ik het) maakt voor ons allemaal zo'n plannetje en als we ons daar netjes aan houden dan is iedereen blij. Calvijn zou trots op Nolfi (oh laat aub iemand zijn carrière adjusten naar nomansland) zijn. Natuurlijk is onze stoere *ahum* wannabe politicus Damon daar niet van gediend, hij geeft het Witte Huis net zo makkelijk op voor de mooie ogen van love-interest Blunt. Zij kreunt 'ik ook van jou', maar mannen met hoeden komen de boel eens ouderwets verzieken en voordat we het weten zijn we 4 jaar verder en nog geen steek opgeschoten. Over het hoe of wat (en vooral waarom) moet de kijker lange tijd gissen, dat het hoe dan ook een domme uitleg wordt staat vanaf het begin vast.
De twee lovebirds hebben best nog wel wat chemistry, maar zijn compleet verloren in het ratjetoe scenario, volgekliederd met domme personages, saaie dialogen en een niet te filmen (nee, letterlijk!) onzinverhaal waarin elke spanningsboog ontbreekt. Als we de gepijnigde blikken moeten geloven zitten we te kijken naar een tragische, onmogelijke romance, maar in werkelijkheid is het een onwelriekend broodje poep. Ik wilde eigenlijk met iets eloquenters komen, maar omdat de makers van The Adjustment Bureau met slechtheid in zijn puurste vorm denken weg te komen, hoef ik mijn best ook niet te doen.
0,5*.
Zadel
idd. dat 4 jaar later sloeg nergens op. maar het verhaal is niet zo slecht zoals jij beschrijft. vind het geen interessant verhaal , maar wel origineel.
tal1b
5 sterren voor otherfool!
ach, tis weer een van de vele 0,5 jes van hm.
Hectometerpaal
otherfool geeft tenminste enig sinds argumenten.
De rest komt vaak niet verder dan "leuk voor een keertje", "aantal leuke dingetjes" en als hoofdprijs natuurlijk: "gewoon een goede film".
Open deur.
Weinig vernieuwend niemendalletje dat als een redelijk spannende thriller begint, maar al snel ontaard in een potsierlijke SF met romantisch geneuzel. De film lijkt vrij snel na de introductie van de zoveelste ‘Matrix’ alleen nog maar bergafwaarts te glijden. Het uitblijven van verklaringen riekt eerder naar de bevestiging van het plotselinge writersblock van de scriptschrijver, dan naar interessante en vragen opwerpende gedachten. Gelukkig maar, want veel meer standaard dan dit wordt het niet. De deuren zijn nog opener dan men de kijker wil doen wijsmaken wat dat betreft.
Doorsnee.
otherfool
ach, tis weer een van de vele 0,5 jes van hm.
Al wel mijn eerste dit jaar (van de 74 films). Totaal ongeveer 1 op 20.
En ja, The Adjustment Bureau hoort bij die bottom 5%.
5 sterren voor otherfool!
Zo is het maar net
bladerunner63
er bestaat een nieuw woord voor al dat soort films tegenwoordig : factory-line junk !
willemse81
Wat mij betreft is het genre beter te omschrijven als drama/fantasy, maar zeker geen science-fiction!
Ik zal, als atheïst (of zoals ik het graag noem: normaal weldenkend mens), waarschijnlijk zien wat ik wil zien, maar heeft niemand anders het idee dat de film een grote parodie is op het idee dat er een 'hogere kracht' is met een 'plan'? Ook al zit er geen spatje humor in de film, het komt op mij toch over als een grappige kijk op wat er bij zou komen kijken als de mens vrije wil heeft, maar toch moet voldoen aan dat 'plan'. Het wordt immers uiteindelijk herschreven, waarna zelfs het 'personeel' eraan gaat twijfelen...
Desalniettemin vond ik de film tegenvallen, vooral qua overtuiging. Damon en Blunt passen slecht bij elkaar, waardoor het moeilijk is om te geloven dat hij na één ontmoeting zó verliefd is dat hij drie jaar lang blijft zoeken naar haar. Wel jammer, want er had best iets meer in kunnen zitten. Kan er niet meer voor geven dan 3*, krap voldoende.
_RIP_Ivanhoe
Absoluut geen slechte film, maar eindelijk weer eens iets vernieuwend. Het heeft mij in ieder geval geboeid.
Ik vind het altijd een beetje flauw dat de mensen die een 0,5 geven dit puur doen op 'gaten' in de scenario........vinden zij uberhaupt een bepaalde die voldoet aan hun kwaliteitseisen ??
Er wordt goed in geacteerd en soms hoeft niet alles uitgediept te worden in een film wat voor bepaalde personen blijkbaar nodig is. Lekker zitten en genieten is bij deze film het credo.
Ik geef de film een 3,5 omdat ik deze boven het gemiddelde vind, een 5,0 heb ik gegeven aan films zoals de Godfather etc.
Cheers ....... !
Number23
Heerlijke film die zo afgelopen is. Verhaal is origineel en enigzins vernieuwend, al zitten er hier en daar wat gaatjes in het script. Chemie tussen Blunt en Damon is fantastisch om te zien.
Mirckje
Wel een grappige idee, sowieso vernieuwend onderwerp. Beetje vergezocht, hoewel je wel links kan maken met Mind Control en handlers. Toch best vermakelijk om te zien, wel leuke hoofdrolspelers.
Vond het ook goed gedaan hoe ze de hypocrisie van de politiek belichten.
Herisson
Beetje matrix-achtig dit, maar toch net wat anders.
Op een of andere manier niet vernieuwend, maar een combinatie of verandering van eerder bedachte verhaallijnen die voor mij wel werkt.
Ook wel wat weg van de Bourne-trilogy, maar dat zal door Damon komen.
Dikke 4 ****
Endar
Leuke film die lekker wegkijkt thuis op de bank. Romantische komedie met een voorzichtige knipoog naar fantasy/science fiction.
Over smaak valt niet te twisten, dit is echter gewoon geen slechte film binnen het genre. Het is weer eens iets anders.
Arnforpresident
Ik heb dezelfde commentaar als de anderen: De film begon als een mindfuck van het inception-type, maar verliest al snel die draad. Het uitgangspunt van het verhaal heeft echt potentieel, maar wordt veel te simpel gebracht.
Maar toch heb ik me vermaakt met deze film.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Metro Manila