Genre: Romantiek / Mystery
Met onder meer: Matt Damon, Emily Blunt en Anthony Mackie
Releasedatum: 24 maart 2011
Bekijk via NLZIET
Plot The Adjustment Bureau
"They stole his future. Now he's taking it back."
De ambitieuze David Norris (Matt Damon) staat op het punt een zetel te bemachtigen in de Amerikaanse senaat, maar als hij de bloedmooie Elise Sellas (Emily Blunt) ontmoet en een romantische affaire met haar krijgt, verandert zijn leven drastisch. David ontdekt al gauw dat ze gevolgd worden door mannen die in opdracht van het mysterieuze 'The Adjustment Bureau' alles op alles zetten om te verhinderen dat ze samen zijn.
David Norris
Suburban Mom
Suburban Mom
Suburban Neighbor
M.Goodkat
Best wel een goeie film met een goeie Matt Damon in de hoofdrol.
JSPR_G
Vandaag in avant-première gezien. Geen topfilm, maar ik heb me wel geen moment verveeld. Het einde vond ik redelijk flauw. Ik heb er best van genoten, maar 't is zoals hier al gezegd geen memorabele film.
voeder
Leuke en hele goede film! Vermaakt zeer goed, en weinig dingen die niet kloppen qua verhaal, wat je bij vergelijkbare films toch vaak ziet. Onzettend creatief verhaal. ook Matt Damon speelt fantastisch, zeker een aanrader.
ralfsjam
What een ontzettende leuk film was dit zeg! wist niet waar ik aan begon, en het pakte goed uit. orrigineel, snel, leuk, feelgood, (ookal is dat niet mijn genre) spannend en grappig....
over het algemeen prima acteerwerk. Ben niet een hele grote fan van Matt en Emely, maar deze rol was prima voor Matt, en Emily wordt met de jaren mooier, en deed het ook prima in deze film. Aanrader.
verrassend, daarom een 4
The Adjustment Bureau is een film met een erg originele verhaal en een helaas ietwat standaard uitwerking.
Waar de film vooral niet op scoort is de spanning. Het was leuker geweest als ze er een spannende thriller van hebben gemaakt. Waar de film nu vooral op uitdraait is een soort van moderne West Side Story en dat draait het uiteindelijk een beetje de nek om.
Desondanks wel vermaakt door de vele leuke trucjes, een snel verhaal en een leuke cast met Damon en Blunt.
Pastaman
verrassende leuke film voor een avondje vermaak
geen hoogvlieger
wel apart
2e keer kijken denk ik niet
margriet76
Wel een geinige film, maar het eind vond ik ook een beetje flauw had bijna het idee dat ik unaar een sprookje zat te kijken: ze kusten en iedereen die om hen heen stond, was aan het eind van de kus weg. schattig
tukkerstein
Aardige film, combinatie van romantiek en sciencefiction die aardig werkt. Er wordt goed geacteerd. Het achterliggende verhaal is redelijk maar wel nogal simpel en na films als The Matrix ed. is dit niet echt heel diepgaand (maar door die combinatie met romantiek is het wel leuk).
Kijkt lekker weg, 3*
Al DeNiro
Interessante film met veel romantiek, spanning én ook humor.
Damon & Blunt zijn een goede koppel en de Adjustment-mensen maken indruk met hun hoeden, pakken, krachten en trucs.
Miss A
Tot halverwege de film heb je het idee 'waar gaat dit heen?', maar daarna zwakt hij toch wel af. Niks negatiefs over het acteerwerk overigens. Helemaal mee eens =)
Ik zat de hele tijd te wachten op wat spannends wat maar niet kwam en dat vond ik wel een beetje jammer..
cordiacovens
leuke film, niet per se super goed maar wel leuk
Goed acteerwerk en daarnaast is het verhaal zeer orgineel en kijkt de film lekker weg en zijn de 105 minuten zo omgevlogen en ben je ineens weer de ''deur' uit.
de mensen van het bureau zagen er goed uit en de trucjes vond ik erg leuk in elkaar zitten..
Damon en Blunt zijn zoals anderen ook aangeven samen een leuk koppel en de romantiek is niet overdreven maar is wel duidelijk aanwezig waardoor het wel echt een combi is van sci-fi en romantiek.
Zeker een Voldoende voor de orginaliteit en het vermaak 3-3,5*
gboston
Verhaal leek op het eerste zicht wel interessant maar had beter uitgewerkt kunnen worden. Had meer actie en spanning verwacht. Helaas was dit niet het geval. Het einde was ook veel te melig...
Captain Pervert
Nette film, maar geen echte topper.
Hoe komt dat?
Alles zit erin: een beetje spanning, romantiek, drama, goede acteurs, actie, snel verhaal. Het wordt alleen allemaal nogal formulematig door je strot gedouwd. De film zou gebaat zijn bij meer mystery waarbij de clou pas heel laat wordt prijsgegeven.
Ik ben een enorme liefhebber van alles wat riekt naar conspiracy-films. Eagle Eye vond ik dan ook geweldig: Shia LaBoeouf die door alles en nogwat achternagezeten wordt. Enemy of the State is nog zoeentje.
The Adjustment Bureau is duidelijk minder omdat het een schaakpartij is, waarbij na een kwartier al duidelijk is wie wit en wie zwart is en het schuiven met de schaakstukken kan beginnen. Het is wat te makkelijk en het ligt er wat te dik bovenop. De film heeft (dunne) raakvlakken met Inception, Deja Vu en meer thrillers met een supernatural tintje. Maar ook die zijn beter.
Prima vermaak, maar het zal me niet lang bijblijven.
Captain Pervert
Altijd fijn dit concept. Beetje, maar dan op een andere manier, als 'Dark City'. Cast ziet er zwaar oke uit.
The Adjustment Bureau had Dark City 2 moeten (kunnen) zijn.
Nooiert
Matige film, slecht geschreven. Vol energie ben ik deze film gaan kijken maar liep weg met het gevoel alsof ik teveel mcdonalds had gegeten. Vooral "het plan" en de vergelijking met de kerk staat mij erg tegen en kwam stom over
Min of meer hetzelfde gevoel. Het vrije wil concept is zeker interessant, gezien het feit dat het lijkt dat we dit hebben, hoewel dit niet wetenschappelijk te onderbouwen is. Een deterministisch wereldbeeld ligt ook steeds meer voor de hand. Door dit echter in te vullen als een Voorzitter (analogie voor "God") en bepaalde helpers (analogie voor "engelen"), lijkt mij niet de manier om deze concepten aan de kaak te stellen.
De twist met het menselijk handelen waarbij dan weer veel fout gaat, is een leuke, die je er dan verplicht in zult moeten bouwen. Anders heeft zo'n "God" geen extra functie.
Al met al een vermakelijke film.
Spartaan1986
In het begin had ik niet het idee dat het heel wat ging worden maar uiteindelijk zat ik er toch helemaal in. Dat komt niet door het wat gecompliceerde science fiction gedeelte maar meer door de chemie tussen Matt Damon en Emily Blunt en de romantiek die erbij hoort. Het bleef erg boeiend om naar te kijken. Jammer van het wat flauwe einde dan had er wellicht nog een halve ster bovenop gekund.
Dikverdiende 3,5*
Resh
Leuke film zeer origineel, alleen niet goed uitgewerkt en iets te licht. Prima acteerwerk en een goede romantiek.
sebassjee
Gisteren gezien in de bios. Hele goeie film! Zeker een aanrader..
Viel me wel op dat deze film nog maar zo kort uit is, en nu al in een kleine zaal gedraaid wordt. (Pathe Groningen)
Zonde!
Caribou
Matige film met een al even matig einde. Het idee/concept biedt zoveel meer mogelijkheden... waarom toch steeds die happy-endings???
de kardinaal
Ik sluit me aan bij zo'n beetje ieder voorafgaand commentaar alhier. Lekker makkelijk.
Maak je niet vaak mee dat iedereen zo eensgezind over een film denkt.
Ik miste net een beetje spanning en mysterie voor drieenhalve ster, dus drie sterren.
Vermakelijk maar niet heel bijzonder.
Blokland
Philip K. Dick is de briljantste science-fiction schrijver die ik gelezen heb maar waarom worden zijn matigste verhalen toch zo graag verfilmd? (Totall Recall, Minority Report, the Adjustment bureau, etc). Waar blijft de verfilming van het geniale UBIK of The Man in the High castle toch?
wwelover
Zeker geen slechte film, vind het idee ook erg goed, echter ontbreekt de spanning wel een beetje. Het is wel boeiend, maar met zo'n concept hadden ze wel net een andere kant mogen gaan, en niet te veel op het zoete gericht. Maar desondanks wel vermaakt met de film, sterke Matt Damon ook.
NathanMandjes
Het is zeker geen slechte film. Zoals vaker genoemd, de cast en acteerprestaties zijn prima, de effecten en muziek ook. Zelfs het concept is interessant. Toch verliet ik de zaal met een onvoldaan gevoel. Op sommige punten had het verhaal dieper kunnen ingaan op de hoofdpersonen en had het einde veel grotesker moeten eindigen. Voelt alsof ik de 'lite' versie van de film heb gezien. Niet diep genoeg en soms een tikkeltje ongeloofwaardig. Desalniettemin toch een aanrader. Wist niet wat ik er van moest verwachten maar positiviteit overheerst wel.
tim90
Redelijke film, waarvan ik niet zeker weet in welk genre ik het moet onderbrengen (romantiek, science-fiction, thriller, ???). Het idee dat van te voren al je hele leven is uitgestippeld is leuk bedacht, maar had veel beter uitgewerkt kunnen worden. Matt Damon zet gelukkig een goede acteerprestatie neer, en dat redt zeker de film. Ondanks dat je vanaf het begin weet hoe de film zal gaan eindigen, is het ze toch gelukt om mijn aandacht vast te houden.
*Thijs*
Gisteren in de bioscoop gezien. Film kwam erg langzaam op gang en toen het eenmaal op gang wás gekomen, kabbelde het maar een beetje voort. De trailer van deze film is misleidend. De film wordt nergens spannend.
mandy7
Leuke film, vrij origineel gegeven, fijne chemistry tussen Brand en Damon.
(wat een lelijke poster is hier trouwens afgebeeld, die in de bioscopen hangen zijn veel mooier
Chocolate
Ik denk dat je the point of the story mist als je zegt dat dit een matige film is en als kritiek geeft dat er net iets te weinig actie in zit. Ook mis je the point als je de romantiek een belangrijke plek geeft; daar gaat het allemaal niet om.
Waar het wel om gaat is het volgende: determinisme en vrije wil. Oftewel, staat alles in het leven al vast? Is alles wat je doet een logisch gevolg van het voorgaande? Of hebben we hier wel enige inbreng in?
Dit is waar het om gaat in de film. Deze onderwerpen zijn op een vrij originele manier uitgewerkt en het zet je aan het denken. Het is niet just a story, maar het gaat echt ergens over en je kan ervan leren.
Kortom: een goede film met een filosofische achterliggende gedachte.
Ps: voor een uitgebreide recensie verwijs ik jullie door naar deze website: klik!. (ik hoop dat het werkt zo, dit is mijn eerste bericht, hehe)
Lexcoaster
Erg fijne film, met een goed en origineel plot, sterk spelende acteurs en ook visueel ziet de film er degelijk uit. Helaas wordt het verhaal clichématig verteld en wordt er niet de tijd genomen wat meer spanning en mysterie op te bouwen. Leuke film, maar er had meer ingezeten.
JohnH
Eenvoudig genoten. Een pracht film zonder allerlei overdreven actie en trucages. Heerlijk om naar te kijken, jammer dat deze film gezien is.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime