Genre: Actie / Avontuur
Met onder meer: Jason Momoa, Rachel Nichols en Ron Perlman
Releasedatum: 8 september 2011
Bekijk via Videoland
Plot Conan the Barbarian
"Enter an age undreamed of"
Conan (Momoa) is de laatste van zijn volk. Hij zag zijn vader sterven en is vastbesloten om zijn vader te wreken. Hij zal iedereen doden die verantwoordelijk was voor de dood van zijn volk. Maar hij heeft een erg gevaarlijke vijand: de almachtige Khalar Sing.
Conan
Artus
Fassir - High Priest
Betamax
Er matige film.
Stoer doen, afslachten en weinig hersenen.
Gewoon een simpel verhaal maar wel aardig om een keer te zien (één keer maar).
Marcel1971
Ik schrok wel een beetje van de lage rating. Als je naar een film wilt kijken met als titel "Conan The Barbarian" wat verwacht je eigenlijk dan? Een top verhaal? Dat is net zoiets als een pornofilm huren en dan vervolgens klagen over flinterdun verhaal en janken omdat er teveel geneukt word. Als hack and slash niet jouw genre is, kijk en reageer dan niet.
Goodwillhunting
Ik had 3 sterren willen geven, ik geef er nu 5.
hahahaha precies wat ik dacht.
sportfan27
Ik had 3 sterren willen geven, ik geef er nu 5.
Sorry maar dat slaat natuurlijk nergens op, zelf toegeven dat je de film maar 3 sterren waard vind maar uit frustratie er 5 geven...
Het is alleen maar een aaneenschakeling van actiescenes met boordkartonnen acteurs, men verwacht geen verhaal ala ''lord of the rings'' ofzo maar dit was gewoon heel mager. Het boeid gewoon niet .
brujeria
wat een domme redenatie.
ga je misschien ook je tong uitsteken en "lekker puh" roepen?
ook een film in dit genre kan gewoon goed of slecht zijn.
ik heb hem bekeken met de juiste verwachtingen maar ook in die mindset was hij gewoon slecht.
een 300 bijv laat zien dat hersenloos slachten wel degelijk tot iets moois kan leiden.
deze film sluit echter naadloos aan op het kwalitatieve niveau van het orgineel.
wegens mijn sympathie voor Rose McGowan 2 sterren (voor elk borstje 1).
jeandb
Dun verhaaltje. Je zou je kunnen afvragen waarom deze film Conan the barbarian heet. In feite heeft het niets met het origineel te maken. Zou net zo makkelijk een vervolg op Prince of Persia o.i.d. kunnen zijn. De hoofdrolspeler kijkt wel gemeen maar geef mij Arnold maar. Wat ik mis is wat relativerende humor in deze film.
JustB
Met moeite deze film uitgezeten. Waarom kunnen we geen 0,0 geven?
Half sterretje dan voor Rose McGowan/Marique Ik had nog geen eens door dat zij het was.
Ik hou van dit soort chicks/powervrouwen, goed of slecht.
Mezno
In 1 woord: BAGGER. Ik heb die halve punt gegeven, enkel om mijn oordeel over deze waardeloze film (voor de video circuit is het ook een belediging) te uiten.
sofripa
Het betere slagerswerk.
Ik zag al dat de kritieken niet daverend waren en dat de box office ook op een flop afkoerst maar helemaal begrijpen doe ik dat niet. Tegen het licht van afknappers als Green Lantern en Captain America vond ik dit 'superhelden'filmpje smakelijk te pruimen.
E.e.a. ziet er keurig verzorgd uit, fraaie settings en de rijke uitstraling doen een boel goed. Het houten klazen niveau van de acteurs viel met goed mee en zeker Perlman doet zijn betrouwbare ding.
Het 'verhaal' is uiteraard 1000 in een dozijn en de bad guy is ook maar een beetje sneu, maar toch is dit uiteindelijk een prima bankhanger.
Want Conan is geen Shakespeare en zijn kwaliteiten liggen in het verlengde van een fileermes. En das op zijn tijd best lekker. Dus opgeteld een ruime voldoende.
Esp
Wat een tegenvaller...
Een en al cliché en soms matig geacteerd.
Maar door de effecten en een niet al te laag liggend niveau vind ik dit toch nog een 2.5* waard.
En wauw, die Rachel Nicols zag er wel mooi uit in deze film...
MrLee
Soms matig? Het acteren viel me constant op, de effecten waren niet eens zo slecht, maar het simpele camera werk en acteer prestaties deden hem de das om.
FullMoon
Ik had 3 sterren willen geven, ik geef er nu 5.
De film kan beter. De oude Conan uit 82 met Arnold is veel beter en sfeervoller. Het verhaal van deze film is flinterdun, alles is cliché en de acteerprestaties erg bedroevend. Ik gaf het een 2.5 en heb achteraf mijn mening bijgesteld. Het is een 2.0 geworden.
Thorongil
Tja wat kan ik hierop zeggen. Heb het laatste halfjaar met veel plezier de Dark Horse comic verhalen van Conan gelezen. Deze film is echter aanfluiting voor het 80 jaar oude karakter dat door Howard werd gecreëerd. Het hoofdkarakter is totaal niet charismatisch en acteerniveau, dialoog en special effects zijn allen ondermaats. Had daar enigszins voor gevreesd omdat Lionsgate niet echt voor kwaliteit bekend staat en Marcus Nispel al eerder flops in dit genre heeft gemaakt, met name Pathfinder. De gevechtscènes hier zijn onoverzichtelijk. Heb de film na bijna een uur afgezet, kon het gewoon niet meer verdragen. En dat zegt veel, want alles met fantasy, zwaarden en heroïek is echt mijn ding. De films met Schwarzenegger zijn beter vind ik, zeker de eerste.
Helaas zullen we 10-15 jaar moeten wachten vooraleer er hopelijk nog eens een geslaagde Conan-film aankomt.
Na een aardig begin verzand de film in zandmonsters en daalt het niveau van deze prent per minuut ook jammer dat Ron Perlman zo een korte rol had dit geld ook voor de jonge Conan. Wat onze titel held aangaat wat was Jason Momoa slecht zeg totaal geen uitstraling of charisma.
scarface45
Mwoah. Moet zeggen dat de film mij niet tegen viel. Alleen de hoofdrolspeler kwam niet echt overtuigent over. Voor de rest een leuke film.Ik vond die heks echt cool, en goed gespeelt.
swrene
Een aaneengeregen serie clichés met mooie beelden en goede actie. Eigenlijk wel wat je ongeveer verwacht van een film over een barbaar
Obbie
Wat een overbodige rolprent. Als ze nu nog probeerden om ergens origineel te zijn, maar zelfs dit is teveel gevraagd. Een aaneenschakeling van bagger. Enige positieve punt is dat ze de hoofdrolspeler niet teveel tekst hebben gegeven, die was helemaal om te huilen!!!
(1/2 ster erbij voor het vrouwelijk schoon).
FrankyShizzle
Speciaal in eeuwen weer hierop ingeloged, speciaal om deze film 1 ster te geven. Het had een goede film kunnen zijn als het allemaal wat beter in elkaar gezet was, andere acteurs, geluiden etc etc.. vooral die standaard muziekjes aaii
jmmrrrr
edwin1205
ik vond deze film goed te pruimen hoor mooie bilden mooie omgeving goede actie / avontuur acteerwerk was ook goed
wiggle46
vergeleken met de conan uit 1982 vind ik hem qua stoere mannelijkheid, aktie, verhaallijn minder. maar het blijft een heerlijke film waar je je verstand op nul plaatst en gewoon geniet.
gelukkig zijn er ook! dit soort filmen om te ontspannen en te genieten van heerlijke stoere ouderwetse mannen (mooi lijf meegenomen).
jippie2010
de budget die ze hadden heeft de film nog gered, maar heb het met moeite uitgekeken. Matig verhaallijn, matig acteerwerk, en matige 'special' effects. Dus een matige rating: 2.0
Mr_White
- 2067 berichten
Marcus Nispel laat met deze film goed zien hoe je een groot budget kan verbrassen want de film lijkt vooral bezig te zijn met laten zien hoeveel geld er wel niet in zit in plaats van er ook iets nuttigs mee te doen zoals fatsoenlijke schrijvers regelen om de tenenkrommende dialogen te redden. Acteerwerk is ook ondermaats, ondanks dat de cast zelf best redelijk is. Typisch een gevalletje van zwakke regie, vooral bij Jason Momoa had ik het gevoel dat elke keer als hij écht barbaars wilde worden, de regisseur hem toefluisterde om het meer 'Amerikaans' te spelen, dus in plaats van een echte barbaar krijg je zo'n cliché Amerikaanse antiheld a la Han Solo/Jack Sparrow, alleen dan zwaar ondermaats. Bijzonder jammer want Jason Momoa laat in de geweldige serie A Game Of Thrones zien dat hij met gemak (en overtuiging) een gewelddadige woesteling kan spelen.
arcenon
Ik had 3 sterren willen geven, ik geef er nu 5.
Ik wou er 2 geven, maar om jouw 5 sterren op te heven krijgt de film 0,5 ster. Ook al begin ik de film met de verwachting dat het grotendeels actie en hack en slash wordt, heb ik toch minimaal de verwachting dat dit hack en slash in een jasje verpakt zit, namelijk een verhaal. Dit ontbreekt geheel naar mijn mening.
Jente
had meer van deze verwacht,
iets teveel hockus pocus in de plaats van ruwe gevechten..
barcam
Waardeloze film die niets te maken heeft met de film van de jaren 80. De jonge conan was nog te doen maar de steroide breindode versie is een ramp. Mooie sfeerbeelden redden de boel niet en het o zo voorspelbare verhaal zeker niet. Te mijden!
Fast Eddy
één en al cliché verhaal en voorspelbaar over het volledige verhaal.
Maar dit had ik eigenlijk wel verwacht.
De effects en vechtscenes mogen er nog best zijn,
maar wat de acteerprestaties betreft en vooral van het hoofdpersonage, dat is een stuk minder om niet te zeggen slecht !
Een net voldoende 5/10.
3raser
Het acteerwerk van de vader van Conan is bijna lachwekkend zo slecht. Verder is het verhaal inderdaad 1 groot cliche. Ik had er iets meer van verwacht. Betere gevechten, mooiere effecten.
djeebee
Wat is er mis met deze film ? Helemaal niets ....prima kijkvoer !
Wat verwachten die laagstemmers dan ??

Jason Momoa kritisch over zijn eigen werk: "'Conan the Barbarian' was een hoop stront"

Warrior
Drama / Sport, 2011