Genre: Actie / Avontuur
Met onder meer: Jason Momoa, Rachel Nichols en Ron Perlman
Releasedatum: 8 september 2011
Bekijk via Videoland
Plot Conan the Barbarian
"Enter an age undreamed of"
Conan (Momoa) is de laatste van zijn volk. Hij zag zijn vader sterven en is vastbesloten om zijn vader te wreken. Hij zal iedereen doden die verantwoordelijk was voor de dood van zijn volk. Maar hij heeft een erg gevaarlijke vijand: de almachtige Khalar Sing.
Conan
Lucius
Artus
Fassir - High Priest
megaman
Gewoon een doorsnee Sword & Sorcery filmpje. Zit totaal geen sfeer in en mist een eigen smoel. Iets waardoor de film 'uniek' kan zijn zeg maar. Het origineel uit 1982 is misschien niet perfect maar de sfeer, de sets, de schurken stralen iets uit waardoor het memorabel blijft. En Arnold's postuur blijft gewoon indrukwekkend. Wat de remake ook mist is een pakkende en tegelijk bad-ass soundtrack. Er zit geen enkele tune in die blijft steken in je hoofd en net als de film zelf is de muziek zo inspiratieloos als maar kan. Persoonlijk zie ik nog liever een Conan film met Arnold als de oude koning Conan. Misschien iets om aan Stallone voor te stellen aangezien Schwarzenegger ook diverse keren voor zijn films werd gevraagd (Expendables reeks).
Fryce
Prima film, met leuke dialogen en prettige actie. Is alleen niet allemaal even vlekkeloos en goed in elkaar gezet. Qua spel mocht het ook wel wat beter, maar dat mag de pret niet drukken.
mythodea
Ik ben eigenlijk géén Conan fan, maar wel een Jason Momoa fan. Vond hem in Stargate Atlantis héél goed spelen, dus dacht ik ....Ik huur Conan een keer, kijken hoe hij het speelt.
Jason speelt wel goed, maar ik vind het puntje bij paaltje een slechte film. Hij kon het level van de Conan film niet omhoog trekken helaas.
Komt ook nog bij dat ik hem in 3-d heb gekeken en dat is niet alleen slecht, maar complete bagger kwaliteit.
Tuurlijk wel scherpe beelden, maar het echte 3-d effect zat er in geen enkele scene in. Normaal gesproken moet er, zeker in vechtscenes wel eens het één en ander bijna in je ogen steken, maar dat heb ik niet één keer meegemaakt en mag wat mij betreft het predikaat 3-D zeker niet dragen.
En daar was ik al bang voor toen ik de kaft zag. Ik heb zat 3-d films van zéér goede kwaliteit, w.o. Legends of the Guardians en die hebben gewoon mooie kaften, maar overdrijven het niet.
Conan heeft de meest "diepe" 3-D kaft die je maar kunt verzinnen, dus dan zou je toch wel denken: "Dat moet dan heel mooi zijn"....
Maar bij de kaft blijft het, want de 3-D in de film is ver te zoeken.
megaman
De volgende Conan film gaat 'The Legend of Conan' heten en komt waarschijnlijk uit in 2014. Arnold speelt de hoofdrol als oude barbaar die zijn laatste slag wil slaan voordat hij naar het valhalla gaat. De film negeert niet alleen de remake met Momoa in de hoofdrol maar ook de gebeurtenissen van Conan The Destroyer.
Bron: Arnold Schwarzenegger Will Return as Conan in New Reboot - IGN - uk.ign.com
Lijkt me echt gaaf!
Ik zag de eerste twee Conan films en 'Red Sonja' altijd als een soort trilogie. 'Conan the Conquerer' is nooit gekomen, alleen een vergelijkbare film in de jaren '90 genaamd 'Kull The Conquerer'. Any way, ik kijk er naar uit!
Thorongil
Echt goed nieuws dat Schwarzenegger terugkeert. Nadat deze reboot uit 2011 zo hard flopte (maakte zelfs minder geld dan de oorspronkelijke film uit 1982 ondanks 29 jaar inflatie, extra 3D-ticketwinst en enorm gegroeide markten in o.a Azië en Latijns-Amerika). Ik dacht echt dat Conan niet meer voor de volgende 20 jaar was. Als de Schwarzenegger film een succes wordt kunnen we ons verheugen op allicht meer films gebaseerd op Robert E. Howard zijn boeken. Zou een nieuwe Kull of eens een Cormac FitzGeoffrey wel zien zitten.
Eazy
Ik weet niet hoe je het voor mekaar hebt gekregen maar het is je blijkbaar gelukt.
Naomi Watts
Jammer, aangezien Momoa toch wel de beste Conan tot dusver was. Al verbaast het me niets.
Haha idd
Maar dat Disney het handeltje over zou nemen van George Lucas en in 2015 met Star Wars komt, had ik niet aan zien komen. M'n verborgen talent laat het blijkbaar ook soms afweten.
psycholamp
- 1960 berichten
Na anderhalf uur zwaardvechten en (overdreven) bloedvergieten kan een eindgevecht alleen maar tegenvallen. En... inderdaad. De haastigheid in deze film komt het verhaal niet ten goede. Zitten flinke plotgaten in om het verhaal er maar een beetje doorheen te jassen. Sfeer is ook niet denderend. Al met al erg standaard actiespektakel, die me af en toe aan The mummy en dergelijke films deed denken. Kijkt wel lekker weg als je niks te doen hebt.
Thorongil
Paar dagen geleden nog eens herkeken. Geen totale ramp, maar gewoon erg matig. Er zaten best leuke gevechten in zoals Conan tegen de zanddemonen en zijn eerste confrontatie met Khalar, ook de jonge Conan was leuk om bezig te zien. Helaas valt de film in de slotact volledig in duigen.
Norman Mailer
Ben je niet gewoon per definitie een totale pauper als je naar dit soort rotzooi kijkt?
Thorak
EDIT: Oh wacht, Amst.....
Lennert
Daar heeft hij dan ook wel gelijk in, de film miste de memorabele dialogen van de eerste film, al was dat in mijn ogen naast de soundtrack die veel minder was dan de eerste film slechts een van de weinige fouten.
cor1946
Wat een waardeloze bloederige film met een b acteur genaamd Jason Momoa. Zijn naam is mooier dan zijn acteer werk
Nomak
In elk geval een stuk beter dan de films met Schwarzenegger. Jason Momoa past ook beter in de rol van Conan dan Arnold, veel rauwere uitstraling. Al zullen de fans met jeugdsentiment dit natuurlijk niet toegeven.
Ik snap eigenlijk niets van de negatieve kritiek. Film begint al ijzersterk als je Conan ziet opgroeien en blijft daarna de hele speelduur boeiend.
Metalfist
Momoa
Ik vraag me eigenlijk af waarom Momoa opeens een B-acteur wordt genoemd. Rollen in Game of Thrones, Stargate Atlantis en de hoofdrollen in deze Conan en het nieuwe Bullet to the Head met Stallone. Zijn nu niet echt B-producties als je het mij vraagt.
lucky-lena
Vermakelijk maar niet buitengewoon. Vind de specials wel leuk gedaan.
Alhoewel ik bij sommige scenes wel het idee had dat ik naar een computer spelletje zat te kijken.
baspls
Waarom iemand een remake van een al vrijwel perfecte film maakt is mij een raadsel.
En naar mijn mening is Schwarzenegger de enige echte Conan.
Lennert
Schwarzenegger komt nochtans in geen enkel opzicht overeen met het personage uit de boeken. Deze film heeft absoluut zijn minpunten, maar is qua actie en acteerwerk met gemak beter dan het origineel (die weer een stuk beter is qua dialogen en soundtrack).
RuudC
De oude versie heeft een veel betere sfeer. De remake is leuk hoor, maar redt het niet vergeleken met de klassieker.
Lennert
Oh, dat wil ik ook niet ontkennen, maar over de vraag of Arnold de enige echte Conan is kunnen we wel degelijk discussieren. Als fan van de boeken vind ik Arnold weinig overeen komen met de welbespraakte noble savage die Howard voor ogen had, Momoa komt veel overtuigender over (al heeft hij minder gave one-liners) in die rol als we het hebben over natuurgetrouwheid aan de boeken.
Thorak
Maar toch vind je de oudere beter qua dialogen...
Qua acteerwerk vond ik deze nieuwe film overigens bar slecht.
Lennert
Maar toch vind je de oudere beter qua dialogen...
Qua acteerwerk vond ik deze nieuwe film overigens bar slecht.
Natuurlijk. Existentialistisch, Nietzscheaans en kazigheid ten top, ik geniet er van. Deze film had met Momoa, McGowan en vooral Lang vele malen betere acteurs dan de eerste film die het voornamelijk moest hebben van het feit dat de jaren '80 kazigheid het matige acteerwerk overschreeuwde.
ikkegoemikke
In lang vervlogen tijden de originele gezien met Arnie. Tja Arnold is Conan nog altijd, maar dat wil niet zeggen dat ik dit niks vond. Simpele verhaallijn, acteren is niet nodig zolang er de nodige hak en slachtwerk in is te zien ... en dat was er gelukkig.
Ben in ieder geval niet in slaap gevallen
hutchence
hoe zit het met de t&a in deze film? ik ben op zoek naar barbarenfilms met voldoende t&a....
Norman Mailer
Zou je dan niet beter gewoon pornofilmpjes koekeloeren knaap?
Lennert
Vergelijkbaar met het origineel, maar dan met aantrekkelijkere actrices.
Dat ik hier nog serieus antwoord op geef...

Jason Momoa kritisch over zijn eigen werk: "'Conan the Barbarian' was een hoop stront"

Warrior
Drama / Sport, 2011