Genre: Fantasy / Drama
Geregisseerd door: Jack Arnold
Met onder meer: Grant Williams, Randy Stuart en April Kent
Plot The Incredible Shrinking Man
"A fascinating adventure into the unknown!"
Als Scott Carey in contact komt met een rare mist, begint hij opeens te krimpen. Als hij steeds kleiner wordt, wordt het steeds moeilijker om geen gevaar te lopen. Wanneer hij dan ook nog eens in de kelder terecht komt, moet hij vechten voor zijn leven.
Scott Carey
Barker
Nurse
Nurse
Midget
Ga hem zien film heeft alles (ook drama) vooral de einddialoog is meesterlijk.
Macmanus
Ik vond deze ook super, ik zag trouwens toen ik deze ging toevoegen dat er een remake van komt
ziehier
Het is al erg dat dat word gedaan, maar als je ziet wie hem gaat regisseren dan is dat helemaal erg.
de originele film krijgt een dikke 4.5 sterren, is alweer een tijdje geleden dat ik hem had gezien dus misschien word hij volgende keer wel hoger.
Tonyvdb
die van Scary Movie 1, 2 & 3.
Oh my god !!
Trouwens, is deze film ergens te verkrijgen ??
zombie
Geweldige film, zeker voor die tijd.vroeg me al af waar die bleef.....
Gorro
Tot aan het einde vond ik het gewoon een erg vermakelijke film, zoals er wel meer in die tijd gemaakt waren. Maar toen kwam de geweldige monoloog op het einde, geweldig. Op driekwart van de film was ik echt een beetje bang voor het einde, maar dit einde was gewoon perfect. 4.5*
BoordAppel
Mooie science fiction film (of fantasy whatever) met spannende momenten. Ook erg goed gemaakt alleen valt het wel erg op als schaduwen ontbreken. Er gebeuren ook nog wel eens wat onlogische dingen (hij kan een kat tegenhouden) en de hoofdrolspeler is niet de allerslimste. Met zijn zelfgemaakte haak kan hij toch ook gewoon de keldertrap beklimmen? De verhoudingen kloppen volgens mij ook niet altijd maar echt storend is het niet. Mooi einde ook. 3,5*
Van IMDb:
The special effects technicians were able to create giant drops of water by filling up condoms and dropping them.
Vroeg ik me toch af hoe ze dat deden, die waterdruppels zagen er namelijk erg goed uit en special effects met water behoren volgens mij tot de moeilijkste.
bisse
Geweldig genoten van dit prettige avontuur wat inderdaad werd afgesloten met een filosofische speech die meer dan de moeite waard was.In dit soort ouwere films zit een sfeertje wat je in nieuwe films ook nooit meer ziet.
Da Jando
Leuke film met een geweldig (onverwachts) einde. Zoals Boordappel al zei af en toe wat onlogische gebeurtenissen, maar daar tegenover staan weer dingen die ik erg knap gemaakt vind. De muziek was af en toe wat te nadrukkelijk aanwezig. 3,5*
De_Filmpoëet
Boven verwachting kreeg ik een prima film voorgeschoteld. Het gegeven nodigt immers uit tot ongeloofwaardigheid en pulpachtige scènes, echter niets van dat alles (in mijn optiek verbluffende specialeffecten voor 1957). Het krimpproces en de daaraan verwante zielenleed gaf mij ook een vrij realistisch weergave; -van zoals ik al zei- het gaf iets ongeloofwaardigs geloofwaardigheid. Dit te danken aan de hoofdvertolking. Het einde was er een voor de grote (filosofische) gevoelens, maakt tevens dat ik de film nog hoger waardeer, omdat ik denk dat er voor de enige ideale afsluiting is gekozen. Ik bedoel maar; de regisseur zou maar voor de gemakkelijke weg hebben gekozen (een misplaatste gelukkige afloop). 4*
WB
Voor die tijd een zeer goed gemaakte film inderdaad! Errug leuk verzonnen allemaal!
3,5 sterren
T.O.
it's very interesting to talk about soul and character, but not when you're three feet tall...
Gave film.
narva77 (crew films)
Geweldige film, niet zozeer vanwege de special-effects, maar doordat de film zich meer richt op de psychologie van de hoofdpersoon.
Het gevecht met de spin vond ik geweldig!
Moest wel eventjes denken aan het verhaaltje "The Incredible Shrinking Lover" in de film "Hable Con Ella"
To god, there is no zero....
mdj
Las in een Varagids dat de film door sommigen gezien wordt als reactie op het communisme. En ook dat feministen er niet goed raad mee wisten, vooral die spin zou voor de vrouw symbool kunnen staan. En dat hij die kleine vrouw die hij ontmoet laat staan als hij zelf kleiner wordt dan zij, dat kon evenmin door de beugel. Het einde is zeer onvoorspelbaar en daardoor mooi gedaan al staat de inhoud ervan me niet zo aan. Maar al met al een fascinerende film. Mooie manier om te laten zien hoe je wereld gevormd wordt door je eigen positie (je bent zelf de maat van dingen).
Prachtig filmpje. Vooral het gedeelte in de kelder is erg mooi. 4*
Mooie, knap gemaakte film met een fraai einde en een hart. En wat betreft die remake: Kunnen ze nou echt nergens afblijven?
ManicM
Ik vond dit een hele vage film, maar wel goed. Dat gedeelte in de kelder vond ik ietwat traag, maar het mooie, filosofische einde maakte alles weerd goed. Toch wel een 3 voor mij...
dinky
Ik vind het best een mooie film, goeie special effects.
Epitaph
Kheb m vroeger volgens my al gezien,ongeveer 20 jaar geleden.Is toch dat ie thuis in een poppenhuis gaat wonen,en met een knopspelt zichzelf verdedigd tegen een spin.
forelli
Weet iemand of deze op DVD uitkomt?
ja inderdaad, komt deze eigenlijk ooit wel uit op dvd?
Op Ebay vind je soms ongeauthoriseerde dvd-uitgaves van de film.
otherfool
Mooie effecten in deze fijne film, goed geacteerd ook. De scene met de spin blijft je bij. 3,5*.
streeter
Ik ben blij dat er nooit wat van de Eddie Murphy remake is gekomen (tenzij het geen stomme familie film zou zijn).
otherfool
Hij staat nog steeds op IMDB... gaat het 100% zeker niet door?
streeter
Er is al zo lang niks mee gebeurd... denk dat het niet zal gebeuren. Als er een remake is, hoop ik dat het een survival drama is.

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

The Day the Earth Stood Still
Drama / Sciencefiction, 1951

Microcosmos: Le Peuple de l'Herbe
Documentaire, 1996
gebaseerd op boekkatgiant spidershrinkingradioactivityzwart en witradioactivityshrunken human