• 9.373.180 stemmen

The Incredible Shrinking Man (1957)

Fantasy / Drama | 81 minuten

Genre: Fantasy / Drama

Geregisseerd door: Jack Arnold

Met onder meer: Grant Williams, Randy Stuart en April Kent

Plot The Incredible Shrinking Man

"A fascinating adventure into the unknown!"

Als Scott Carey in contact komt met een rare mist, begint hij opeens te krimpen. Als hij steeds kleiner wordt, wordt het steeds moeilijker om geen gevaar te lopen. Wanneer hij dan ook nog eens in de kelder terecht komt, moet hij vechten voor zijn leven.

avatar van stinissen

Ga hem zien film heeft alles (ook drama) vooral de einddialoog is meesterlijk.

avatar van Macmanus

Macmanus

Ik vond deze ook super, ik zag trouwens toen ik deze ging toevoegen dat er een remake van komt

ziehier

Het is al erg dat dat word gedaan, maar als je ziet wie hem gaat regisseren dan is dat helemaal erg.

de originele film krijgt een dikke 4.5 sterren, is alweer een tijdje geleden dat ik hem had gezien dus misschien word hij volgende keer wel hoger.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

die van Scary Movie 1, 2 & 3.

Oh my god !!

Trouwens, is deze film ergens te verkrijgen ??

avatar van Macmanus

Macmanus

goeie vraag ik heb hem ooit eens op BBC gezien.

avatar van zombie

zombie

Geweldige film, zeker voor die tijd.vroeg me al af waar die bleef.....

avatar van Jos2

Jos2

Prachtige fantasy, die eindigt op filosofische toon.

avatar van Gorro

Gorro

Tot aan het einde vond ik het gewoon een erg vermakelijke film, zoals er wel meer in die tijd gemaakt waren. Maar toen kwam de geweldige monoloog op het einde, geweldig. Op driekwart van de film was ik echt een beetje bang voor het einde, maar dit einde was gewoon perfect. 4.5*

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Mooie science fiction film (of fantasy whatever) met spannende momenten. Ook erg goed gemaakt alleen valt het wel erg op als schaduwen ontbreken. Er gebeuren ook nog wel eens wat onlogische dingen (hij kan een kat tegenhouden) en de hoofdrolspeler is niet de allerslimste. Met zijn zelfgemaakte haak kan hij toch ook gewoon de keldertrap beklimmen? De verhoudingen kloppen volgens mij ook niet altijd maar echt storend is het niet. Mooi einde ook. 3,5*

Van IMDb:
The special effects technicians were able to create giant drops of water by filling up condoms and dropping them.

Vroeg ik me toch af hoe ze dat deden, die waterdruppels zagen er namelijk erg goed uit en special effects met water behoren volgens mij tot de moeilijkste.

avatar van bisse

bisse

Geweldig genoten van dit prettige avontuur wat inderdaad werd afgesloten met een filosofische speech die meer dan de moeite waard was.In dit soort ouwere films zit een sfeertje wat je in nieuwe films ook nooit meer ziet.

avatar van Da Jando

Da Jando

Leuke film met een geweldig (onverwachts) einde. Zoals Boordappel al zei af en toe wat onlogische gebeurtenissen, maar daar tegenover staan weer dingen die ik erg knap gemaakt vind. De muziek was af en toe wat te nadrukkelijk aanwezig. 3,5*

avatar van De_Filmpoëet

De_Filmpoëet

Boven verwachting kreeg ik een prima film voorgeschoteld. Het gegeven nodigt immers uit tot ongeloofwaardigheid en pulpachtige scènes, echter niets van dat alles (in mijn optiek verbluffende specialeffecten voor 1957). Het krimpproces en de daaraan verwante zielenleed gaf mij ook een vrij realistisch weergave; -van zoals ik al zei- het gaf iets ongeloofwaardigs geloofwaardigheid. Dit te danken aan de hoofdvertolking. Het einde was er een voor de grote (filosofische) gevoelens, maakt tevens dat ik de film nog hoger waardeer, omdat ik denk dat er voor de enige ideale afsluiting is gekozen. Ik bedoel maar; de regisseur zou maar voor de gemakkelijke weg hebben gekozen (een misplaatste gelukkige afloop). 4*

avatar van WB

WB

Voor die tijd een zeer goed gemaakte film inderdaad! Errug leuk verzonnen allemaal!

3,5 sterren

avatar van T.O.

T.O.

it's very interesting to talk about soul and character, but not when you're three feet tall...

Gave film.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Geweldige film, niet zozeer vanwege de special-effects, maar doordat de film zich meer richt op de psychologie van de hoofdpersoon.

Het gevecht met de spin vond ik geweldig!

Moest wel eventjes denken aan het verhaaltje "The Incredible Shrinking Lover" in de film "Hable Con Ella"

To god, there is no zero....

avatar van mdj

mdj

Las in een Varagids dat de film door sommigen gezien wordt als reactie op het communisme. En ook dat feministen er niet goed raad mee wisten, vooral die spin zou voor de vrouw symbool kunnen staan. En dat hij die kleine vrouw die hij ontmoet laat staan als hij zelf kleiner wordt dan zij, dat kon evenmin door de beugel. Het einde is zeer onvoorspelbaar en daardoor mooi gedaan al staat de inhoud ervan me niet zo aan. Maar al met al een fascinerende film. Mooie manier om te laten zien hoe je wereld gevormd wordt door je eigen positie (je bent zelf de maat van dingen).

avatar van gotti

Prachtig filmpje. Vooral het gedeelte in de kelder is erg mooi. 4*

avatar van starbright boy

Mooie, knap gemaakte film met een fraai einde en een hart. En wat betreft die remake: Kunnen ze nou echt nergens afblijven?

avatar van ManicM

ManicM

Ik vond dit een hele vage film, maar wel goed. Dat gedeelte in de kelder vond ik ietwat traag, maar het mooie, filosofische einde maakte alles weerd goed. Toch wel een 3 voor mij...

avatar van dinky

dinky

Ik vind het best een mooie film, goeie special effects.

avatar van Epitaph

Epitaph

Kheb m vroeger volgens my al gezien,ongeveer 20 jaar geleden.Is toch dat ie thuis in een poppenhuis gaat wonen,en met een knopspelt zichzelf verdedigd tegen een spin.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Weet iemand of deze op DVD uitkomt?

avatar van forelli

forelli

Gizzmann schreef:

Weet iemand of deze op DVD uitkomt?

ja inderdaad, komt deze eigenlijk ooit wel uit op dvd?

avatar van Wouter

Op Ebay vind je soms ongeauthoriseerde dvd-uitgaves van de film.

avatar van starbright boy

Jawel, de DVD is er:

link

avatar van Wouter

Van de week besteld.

avatar van forelli

forelli

ik heb hem besteld , topper van een film

avatar van otherfool

otherfool

Mooie effecten in deze fijne film, goed geacteerd ook. De scene met de spin blijft je bij. 3,5*.

avatar van streeter

streeter

Ik ben blij dat er nooit wat van de Eddie Murphy remake is gekomen (tenzij het geen stomme familie film zou zijn).

avatar van otherfool

otherfool

Hij staat nog steeds op IMDB... gaat het 100% zeker niet door?

avatar van streeter

streeter

Er is al zo lang niks mee gebeurd... denk dat het niet zal gebeuren. Als er een remake is, hoop ik dat het een survival drama is.