Genre: Komedie / Drama
Releasedatum: 21 oktober 2010
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot The Switch
"The most unexpected comedy ever conceived."
Beste vrienden Wallie (Bateman) en Kassie (Aniston) zijn beiden tegen wil en dank verstokte vrijgezellen. Kassie besluit op een dag dat ze lang genoeg heeft gewacht op de juiste man, om een gezin te stichten, en gaat, tot ongenoegen van de licht neurotische Wallie, op zoek naar een geschikte spermadonor. Nadat ze de perfecte kandidaat in de zeer aantrekkelijke Roland (Wilson) heeft gevonden, geeft Kassie een feestje ter ere van de daadwerkelijke inseminatie. Hier vindt echter een niet geplande last-minute verwisseling plaats, die pas 7 jaar later aan het licht komt, wanneer Wally en het schattige, maar licht neurotische zoontje van Kassie elkaar ontmoeten…
Kassie Larson
Knit Hat Guy
Artie
Declan
Roland's Wife Jessica
Een redelijk filmpje die me nog alleszins meeviel, want vooraf had ik eigenlijk zeer lage verwachtingen. Het is dan ook wel zo’n typisch Amerikaans filmpje, dat precies zo loopt als je verwacht en nergens weet te verrassen.
Jennifer Aniston is een matig actrice en ook hier doet ze het niet echt goed. Tot mijn verrassing is Jason Bateman echter verrassend goed te pruimen in deze film. Vaak vind ik hem ontzettend irritant, maar hier weet hij met zijn ingetogen spel zelfs enige sympathie op te wekken. Daarnaast is zijn samenspel met het jongetje goed, al blijft het hele gebeuren allemaal net wat te oppervlakkig om echt boeiend te worden. De bijrol van Jeff Goldblum is wel geinig, al is het dan weer jammer dat zijn rol zo klein is.
En verder dus typisch zo’n filmpje waarbij je weet wat je opgediend krijgt. Een soort van fast food zeg maar. Op het moment dat je het eet is het best te eten, maar is zit niets verrassends aan en er zit ook geen lekkere smaak aan die lang na blijft hangen.
gijsvogel
Goed,
Kijkt wel aardig weg, ik heb me niet verveeld hierbij.
De band die Bateman met zijn zoontje krijgt wordt leuk verfilmd.
Even als de gesprekken die hij met zijn vriend Jeff Goldblum voert
Bateman draagt de film wel een beetje, want van Aniston hoeft het betere werk vaak niet te komen, en naar mijn idee in deze dan ook niet, maar wellicht ben ik bevooroordeeld over haar...
De film had wat meer kunnen hebben als hij werd ondersteund door een pakkende soundtrack, hier heeft men dan ook wat puntjes laten liggen imo.
SnakeDoc
Leuk gespeeld, paar grappige en mooie momentjes maar verder niet heel erg bijzonder. Meeste sterren die deze film verdiend komen voort uit liefde voor de beeldschone Jennifer Aniston. Wat een chick!
Fast Eddy
Doorsnee komedie. Hier en daar een beter moment,
maar ik zou hem toch niet als aanrader opgeven, hiervoor miste de film wat vaart en was de humor te matig.
Stephan123
Leuke wegkijk film met veel lach momenten. Dat jongetje speelde ook goed erin.
LOTR-lover
Middelmatige komedie met een paar geslaagde grappen. Maar de chemie tussen het jongetje en Wallie is het mooist om te zien. Bepaalde kleine dingetjes die opvallen qua overeenkomst, dat zijn de leukste momenten.
gijsvogel
Cijfer bijgesteld, na het zien van 'Life as we know it' in hetzelfde genreis die toch net wat meer cijfer waardig.
M.Goodkat
Leuke wegkijkfilmpje met alle nodige clichés en leuke rollen van Jason Bateman, Jennifer Aniston en Patrick Wilson als "The Perfect Guy"..
Nu op zich verdiend dit niet meer dan een 3.0* maar omdat ik zodanig een zwakte heb voor dit soortgelijke genres geef ik het een 3.5*...
gauke
Een film me te weinig goede, grappige en lekkere momenten en met te veel dode/lege stukken. Meer "pep", meer grappen en vooral meer 'hart' had deze film goed gedaan.
bvvlerken
Heb me prima vermaakt!
Leuke humor en leuk verhaal!
Kijkt lekker weg...
Einde: typisch Amerikaans
mnrk
Een leuke film om gezien te hebben...
Het zijn Jason Bateman en Jeff Goldblum die de film leuk maken en ervoor zorgen dat er leuke stukken in zitten.
Het verhaal is natuurlijk simpel en het einde is natuurlijk helemaal voorspelbaar, maar ondanks dit alles toch nog een "kleine" voldoende !
Fieke_28
Niet dat ik er nu veel van verwacht had, maar dit was gewoon zo flauw en saai dat ik hem na een half uur heb uitgezet.
mug13
Heb me prima vermaakt!
Leuke humor en leuk verhaal!
Kijkt lekker weg...
Einde: typisch Amerikaans
Niks aan toe te voegen.
char
Leuke film, ik val absoluut niet op vrouwen maar wat vind ik Jennifer Aniston toch bloedmooi!!! Sinds Friends ben ik weg van haar
f2sputnik
Gewoon een leuke film om weg te kijken.
Ook geen film waar je te veel van moet verwachten.
Hij heeft mij niet verveeld, maar een tweede keer hoeft voor mij niet, terwijl er wel films zijn die zeker de moeite waard zijn om vaker te kijken.
en wat "bvvlerken" zegt: typisch Amerikaans.
movieimp
zoals je hem van te voren wel kan inschatten een makkelijk maar toch een best onderhoudende film
en aangezien ik mr. goldbum ook altijd wel goed vindt is hij ook zeker in de scenes die hij heeft weer erg goed
Zeriel
Beetje saai, er gebeurt weinig voor een speelfilm, het lijkt meer op een uitgerekte aflevering van een TV-serie. Toch wordt de film best aardig, naarmate de film vordert, flauwe grappen achterwege blijven, en het meer een serieus verhaal wordt, waarbij er een overtuigende band ontstaat tussen Wallie en Sebastian.
Wat niet werkt in de film, is dat Wallie zijn zaad-actie zogenaamd vergeten is. Ik had dat iig niet echt door, totdat overduidelijk werd dat dat zo bedoeld was.
sinterklaas
Vond dit wel een geslaagde romkom. Niet te preuts, niet te huppelkutterig, maar gewoon een avondje vermaak. Jennifer Aniston en Jason Bateman vormen een goed duo en het maffe het-zal-je-maar-gebeuren verhaal zat ook goed inelkaar. Die actie met dat sperma blijft gewoon memorabel en alle gevolgen van dien zijn ook niet te overzien en word dus zoal pijnlijk als grappig verteld.
Het is mij toch al duidelijk: niet alle romkom's zijn zo slecht en zoetsappig. Dit was natuurlijk ook niet echt een film waar een gemiddelde kaugomkauwende puber naartoe ging had ik al begrepen. Dus The Switch is ook zeker niet commercieel.
Maar wel gewoon een fijn filmpje. Ook die scenes met dat kind van eeeehm.... waren zoal grappig als ontroerend. En het einde was natuurlijk fantastisch. Nee, ik heb me met The Switch wel weten te vermaken ondanks het slappe onderwerp. Ruim voldoende.
SunChaser
Ben gek op romcoms en deze was best aardig. Gegeven was aardig, karakters waren leuk. Beetje lange aanloop naar wat komen gaat en jammer dat Juliette Lewis tegenwoordig alleen nog bijrollen speelt.
Skrean
Jason Bateman is een held, heerlijk droog. Kon me wel vinden in het hoofdpersonage dus daarom 3,5 sterren.
Minority_Check
ik vond jason bateman slecht met die pokerface van hem
hij moet vaker lachen
het had veel grappiger gekund
voor de rest vond ik het ook niet dramatisch of romantisch
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Dat Jennifer Anniston niet altijd garant staat voor een goede film weten we al langer. Maar wat blijft het een genot om naar te kijken. Een uitstekende actrice gewoonweg!
De film zelf kent weinig hoogtepunten en sleept zich langzaam voort tot het einde. Vanaf het stuk waar het kind zijn intrede doet wordt het allemaal veel minder, de "goede" grappen worden schaarser en een infantiel verhaaltje blijft over. De film duurt ook te lang naar mijn inziens. Het had allemaal iets gedurfder en over the top mogen zijn.
Eerder een tragikomedie!
Katharina
Opzich wel leuke film, alleen een beetje saai en veel dialogen.
Sarasani
- 1924 stemmen
Aardige film met een origineel verhaal.
Helaas heb ik toch het gevoel dat er meer in had gezeten.
Roel82
Leuke film die niet verveeld, de dialogen tussen het kind en de andere persoon zijn erg grappig en goed geschreven. Van mij had het aangezien het een drama/komedie is wel wat grappiger gemogen dan nu het geval is.
Tun-89
Jennifer Aniston is 1 van mijn favoriete actrices.
Weer een leuke komedie waar ze in speelt,
die vrouw blijft maar komen met films..
Jason Bateman droog-niet grappig.
Het kind daarintegen hilarisch zo
''volwassen'' en ''slim'' haha.
Ik heb er vaak om moeten lachen,
zeker vermakelijk. af en toe wat drama
wisselt zich goed af.
3 *
Justinw
Toch wel een betere film dan ik had verwacht.
Is toch net van iets meer kwaliteit dan de andere films in dit genre. Er zitten een paar aardige scenes in waarin de film wat dieper wil gaan, ook de timelapse scenes blijven erg goed. Maar de film word al snel weer oppervlakkig en cliché Maar omdat Jason Bateman het toch zeker aardig doet en we van Aniston weinig meer kunnen verwachten dan haar knappe verschijning kijkt het eigenlijk heerlijk weg.
Er had misschien wat meer ingezeten en deze regisseurs graag eens aan het werk zien met een wat minder cliché achtig script.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

My Sister's Keeper