Genre: Horror / Komedie
Alternatieve titel: Critters 2: Het Hoofdgerecht
Geregisseerd door: Mick Garris
Met onder meer: Don Keith Opper, Terrence Mann en Scott Grimes
Plot Critters 2: The Main Course
"Get Ready for Seconds... They're Back."
De jonge Brad Brown keert terug naar zijn oude woonplaats Grover's Bend, waar het hele dorp het druk heeft met de voorbereidingen voor een groot paasfeest. Maar als dan een paar Critter- eieren aangezien worden voor paaseieren en deze vervolgens uitkomen, wordt het dorpje opnieuw geterroriseerd door de kleine hongerige monstertjes uit de ruimte...
Brad Brown
Lee
Mr. Morgan
Quigley
Chainsaw
Ook het vervolg op Critters is alles behalve slecht. Geestige humor, veel leuke knipogen naar andere films en de kleine monsterjes zijn opnieuw erg leuk. Iets minder dan het eerste deel, maar nog steeds bijzonder vermakelijk.
damon
Beetje te verouderd, heb het dan ook dan 10 minuten uit gezet. Maar als je de film lang geleden hebt gezien, zal het nog wel wat leuks hebben.....denk ik:S
Frantic01
Goed vervolg van deel 1 maar ik zoek ze ook op koop dvd weet iemand waar?????
speedy23
metaledje
hehe dit deel vind ik beter dan de 1ste, heb echt moeten lachen in die eet-tent 4* jeugdsentiment+hij is nog steeds erg leuk
Zelfde niveau als de eerste film.
Blijft een campy bedoening met klootzakjes van monsters die de film opleuken. Het ziet er visueel net ietsje beter uit, maar verder blijft het een karige bedoening.
Geen film die serieus genomen moet worden, maar dat is ook het laatste wat de film lijkt te willen. Gelukkig duurt het dan ook allemaal niet te lang, zodat het erg makkelijk verteerbaar is en de vaart er goed blijft inzitten.
Grappige wezentjes, erg vermakelijke zooi, maar niks meer dan dat. Ook hier 2.5 + een halfje voor jeugdsentiment.
JurassicPark
ik geef gem een 3,5. grappige film maar niet leuker dan deel 1
uberjason
Critters 2 is net zo melig als zn voorganger, met hier en daar een paar nieuwe gadgets om de boel op te leuken. erg vermakelijk en leuk dat Grimes ook weer van de partij is. deel 1 en 2 staan me altijd het meeste bij, na dit deel werd het wat minder met de Crites
kaydegreef
Ik vond hem slechter dan het eerste deel, sommige scènes zijn gewoon te saai.
Wat ik dan wel weer zeer leuk vond, is dat een groot aantal acteurs van de eerste film opnieuw terugkeren voor dit tweede deel.
En natuurlijk blijf je met de Critters altijd lachen, het blijven grappige wezentjes
charmed one
hij was minder dan deel 1.maar hij is wel leuk.na dit deel werd het wel minder.maar ze blijfen wel grappig.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Zelfs iets beter dan de eerste. Het feit dat de Critters hier met veel meer zijn en van in het begin al meteen in beeld komen is een goede vooruitgang.
Ik vond het geheel wel iets minder grappig dan bij de eerste film. Er zitten nogthans enkele leuke vondsten in. Ik denk maar aan de Freddy Krueger transformatie en die van de Play Boy. Deze laatste was wel vrij voorspelbaar. De scènes in de eettent en dat hele paasgebeuren vond ik bovendien vrij origineel.
Dit vervolg bevat betere special effects dan in Critters. Ook wat meer goor, maar deze bleef nog altijd vrij beperkt hoor. Kortom, een zeer goede sequel.
namingway24
Leuker dan de eerste. De film doet alles wat een goed vervolg zou moeten doen: een grotere locatie, meer actie, en meer personages om opgevreten te worden.
De Critters zijn grappiger dan in deel 1, en ze hebben wat nieuwe trucjes. De film bevat genoeg humor, en één van de grappigste naaktscènes die er zijn
. Dat levert trouwens ook één van de grappigste scènes van de film op.
De film hinkte tegen echte horror aan, maar de film is totaal niet eng of zelfs te bloederig. Dit zou ik gerust aan een kind van 10 laten zien.
dutchtuga
Dit tweede deel is eerder een herhalingsoefening dan een op zichzelf staand vervolg. Niet erg, maar Critters 2 weet wel erg weinig nieuws toe te voegen. De Critters krijgen wat meer screentijd, wat resulteert in een paar grappige scènes, maar voor de rest is dit een weinig spannend vervolg. Vermakelijk, niet meer.
Rianneke_Dan
Minder goed dan het eerste deel, maar nog steeds vermakelijk.
Personages vond ik iets minder dan in het eerste deel, maar in dit deel zijn juist de Critters weer leuker en ook meer aanwezig. Er was ook weer de nodige flauwe humor aanwezig, en dat maakt van Critters nou juist zo'n leuke reeks. Ook de locatie kan ik zowel als in de eerste als in deze goed waarderen. Leuk zo'n dorp waar ineens de zogenaamde hel uitbreekt. Er waren nu dus ook een stuk meer slachtoffers dan in het eerste deel. Toch vond ik de eerste net iets meer sfeer hebben en met vlagen ook wat meer spannend. (als je dit al spannend kan noemen dan) deze was soms iets te flauw voor mijn doen, al was ik er gisteravond wel voor in de stemming. Mijn pa zat ook mee te kijken en we moesten enorm lachen om die naaktscene, hoe kom je erbij haha.
Ook deze Critters is wederom enorm campy, een film die je zeker niet serieus moet nemen en waarvoor je wel in de stemming moet zijn. Op naar de volgende
Pete_033
Wel sneu om te weten dat de mooie naakte verschijning in deze film ook alweer 17jaar dood is
Pete_033
Goed vervolg. Niet beter en ook niet slechter dan het eerste deel. Eigenlijk gewoon meer van hetzelfde.
Het verhaal speelt zich weer af in hetzelfde plaatsje als deel 1.
Op de boerderij van de Brown`s liggen een paar Critters eitjes die door een eerste klas ‘loser’ worden doorverkocht aan een handelaar die ze vervolgens doorverkoopt aan de kerk en zodoende komen de Critters in het dorpje terecht waar ze dood en verderf zullen aanrichten.
Een van de mooiste ‘dingen’ aan Critters vind ik de premiejagers en gelukkig komen die in dit deel ook weer goed aan bod. Het blijft iets mysterieus. Waar komen ze vandaan? Het leukste gedeelte is met Lee die in playboy girl Roxanne Kernohan (was een mooie vrouw die veel te jong is gestorven in 1993 op de leeftijd van 32 aan de gevolgen van een auto ongeluk) transformeert en alleen de woorden: “Kill Crites!” , kan (of lijkt te kunnen) uitspreken.
Het verhaal is simpel. Wordt nergens eng of echt goor. Er zit leuke humor in met o.a. Lee als Roxanne Kernohan en dan later probeert te veranderen in Freddy Krueger
Gewoon pure pulp
Corcicus
Veel zwakker dan zijn voorganger. Veel minder lol en ook minder gore.
Mr. Chiel
Erg moeten lachen om deze film, het horrorelement was ook goed aanwezig. Lekker veel gore ook. Vond het leuker dan deel 1. Veel meer actie en het speelt zich niet meer op 1 plek (huis) af. Ze hadden duidelijk nu WEL een budget. Geen jeugdsentiment, keek 'm voor het eerst.
Iets zwakker dan het eerste deel, maar nog wel redelijk onderhoudend.
Zoals het in een vervolg betaamt komen de problemen terug en zijn ze dit keer in grotere getale aanwezig. De oneliners en andere zaken die de Critters in het vorige deel zo leuk maakten, zijn hier iets meer naar de achtergrond verdwenen. Dat was wel jammer.
Wat wel fijner was, was dat de Critters hier nog wel meer tekeer gingen, wat een paar leuke gore momenten opleverde. Verder duurt het ook allemaal niet te lang en gelukkig ligt de toon nog altijd op het niet serieuze.
Een redelijke herhalingsoefening dus.
DVD-T
Best een O.K. tweede deel.
De bounty hunters zijn nog beter dan in het eerste deel. Voor de rest voelt het een beetje heel erg als een erg overbodige sequel en voegt het bar weinig toe op het geheel. Toch blijft het leuk om te zien hoe de Critters een hele stad op stelten zetten en wat ze zichzelf en de bewoners aan doen. Verder ziet alles er wel erg verzorgd uit.
Evengoed als het eerste deel dat misschien wat cheesy overkomt, maar toch een gezonde mengeling is van spanning en humor. Scott Grimes is geen goeie acteur gebleken met het ouder worden. Ook de bounty hunters zijn minder dreigend, maar de humor rond vooral Lee maakt wat goed. De Critters zelf komen beter uit de verf en nog meer in deze film is de vergelijking met de Gremlins niet ver te zoeken.
Supernatural
net zo leuk als de eerste.daar na werd het iets minder.maar het blijven wel leuke films.
Filmkriebel
De critters zetten ook in deze tweede film weer hun tanden in van alles en nog wat. Gremlin sfeer, beetje science fiction onzin en flauwe moppen ("Who you gonna call? Critter busters?"). Een echte B-film die er op alle vlak goedkoop uitziet maar desondanks weet te vermaken.
keimpeS
Stukje jeugdnostalgie, daarnaast vind ik het 1e en 2e deel behoorlijk gelijkwaardig, de eerste had nog wat mysterie, de 2e toch wat meer humor en gaat het meer richting bv The Gremlins...
Cheeseburgers no bones

The Stepfather
Thriller / Horror, 1987

The Monster Squad
Horror / Komedie, 1987

The Serpent and the Rainbow
Horror / Fantasy, 1988
premie jagerkleine stadruimtevaartuighamburgerkansas, usaeastereaster bunny buitenaards wezenverslaggeverschepselexplosiegeweldhondshape shifterpitchforknewspaper reportereaster egg hunt