Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Nicolas Cage, Amber Heard en William Fichtner
Releasedatum: 24 februari 2011
Plot Drive Angry
"One hell of a ride."
Wanneer de dochter van Milton (Nicolas Cage) vermoord wordt, wil hij maar één ding; wraak. Hij krijgt drie dagen de tijd om de moordenaars te vinden, omdat deze ook nog eens zijn kleindochter ontvoerd hebben en ze van plan zijn om haar onder een volle maan te offeren. Hij wordt tijdens zijn wraakmissie vergezeld door Piper (Amber Heard), een jonge en sexy serveerster. In Pipers 'turbo-charged Black '69 Charger' beginnen ze een race tegen de klok...
- Trailer (YouTube)
- Drive Angry (MusicMeter)
Milton
Cap
Norma Jean
Fat Lou
louisvf
Technisch valt die echt wel beter mee als deze maar daar hoef ik geen discussie over te voeren...
Ik zal deze vanavond herbekijken (indien ik hem nog heb).
Naomi Watts
Ik vind het lastig bij Hobo. Vooral omdat Eisener natuurlijk bewust het een beetje technisch beperkt er wil uit laten zien. Dat wil inderdaad niet zeggen dat het technisch niet best is.
djelle
Ik heb nu eenmaal de kans gehad om bepaalde regels te leren ivm filmmaken... Is ook maar logisch dat ik er op afreken als het niet is zoals het hoort (volgens boekje of niet).
Hobo vind ik pas aartslelijk (ondanks het technisch superieur zou zijn zoals jij claimt, wil nog niet zeggen dat er visueel de juiste keuzes werden gemaakt etc) maar dat even terzijde.
Ninto
Na een uur vroeg ik mezelf al af hoe lang deze zooi nog ging duren. Ik heb nog meer films in de wachtrij, die zeer waarschijnlijk stukken beter zijn.
Standaard recept: onzin verhaal, paar grote namen in de hoofdrollen, lekker wijf als gezelschap, paar mooie muscle-bakken en veel geknal. Mix dat met de meest debiele cliche's en je hebt Drive Angry. OH! Ik heb een idee! Laten we ook wat onzinnige, totaal overbodige dingen doen, zodat we er wat 3D effecten in kunnen gooien en dan hebben we Drive Angry 3D!
Zucht...
Tonypulp
Blasfemie djelle....blasfemie!!
Zulke opmerkingen doen gewoon pijn. Wat beperkt is dat zeg! Zoals het hoort?? Zoals wat hoort? Het hoort zoals de maker het wilt, niet anders
Quentin
Leuk onzin verhaal en een fijne cast (vooral Amber Heard natuurlijk), maar technisch bijzonder ondermaats. Camerawerk en de vreselijke visual effects in het bijzonder, in tijden niet meer zo'n slechte visuals gezien in een 'grote' film.
Naomi Watts
Die 'vreselijke' visuals zijn dan ook bewust gedaan natuurlijk. Maar het kan dat je het niet bevalt, denk alleen dat de doorgewinterde pulp kijker hier mee kan leven. Sterker nog, voor de doorgewinterde pulp kijker zijn de effecten bijna revolutionair
Quentin
Zat al te wachten op zo'n reactie van een fanboy, maar ik heb het in eerste instantie niet over de stijl maar over de kwaliteit. De visual effects zijn gewoon van beroerd niveau, zoals de digitale spiegel die stukgaat in het neukgevecht of de bijzonder ongedetailleerd (het leek een moment even op game van een jaar of 10 geleden) geanimeerde tanktruck waarin Fichtner op het einde in komt aanzetten. Legio voorbeelden, maar ik had het kunnen weten met Worldwide FX Bulgarije op de credits. Waren ook verantwoordelijk voor de matige effecten in The Expendables maar dit is nog een graad erger.
Naomi Watts
Tuurlijk zijn de effects beroerd. Maar je hebt het hier dan niet over een blockbuster die de accenten legt effects, die horen juist niet al te best te zijn. Je had het eens in 3D moeten zien
. Ik wil je kritiekpunten ook niet ontkrachten, want wat je zegt is gewoon wel waar natuurlijk.
El ralpho
Hel van een rit
Meerdere malen wordt er hier in de berichten aangehaald dat Drive Angry echte exploitation is en voornamelijk interessant is voor de doorgewinterde pulp liefhebber. Nu kan ik van mezelf zeggen dat ik Planet terror een geweldige exploitation vond en ik me met Machette ook behoorlijk wist te vermaken. Maar toen ik Drive angry voorgeschoteld kreeg was ik (op de verschijning van Amber Heard na dan
) allesbehalve tevreden.
Het begint allemaal best leuk met een behoorlijke introductie aan personages en een redelijke opbouw. Maar vanaf het moment dat het verhaal zich uit de doeken begint te doen zakt het hele zooitje al helemaal genadeloos in. Vanaf het moment dat er beelden van het leven van de dochter van Milton (Cage) worden getoond door middel van een aantal lelijk gemonteerde flashbacks gaat het al snel downhill met deze exploitation productie.
Het maakte mij verder niet uit dat de acties van de personages compleet ongeloofwaardig en over de top waren maar zorg dan nog wel voor effecten die dan niet pijn doen aan de ogen. lelijke explosies, overmatig blue screen gebruik en effecten die zich op sommige momenten zelfs kunnen meten met het misbaksel wat zich Sound of thunder noemt..dan hoor ik hier verder wel terug dat de film zijn accenten hier ook niet op wenst te leggen, dat je je er aan gaat irriteren als kijker lijkt me dan ook niet echt de bedoeling.
Ook miste de actie scene's naast niet storende effecten sowieso net dat beetje flair. Een voorbeeld vind ik de gunfight during sex scene die gewoon toch een bepaalde sfeer mist en die in een film als Shoot em up veel beter werd neergezet.
Misschien is dit genre niet voor mij weggelegd en waren beide films die ik in het begin van mijn recensie benoem toevalstreffers geweest maar ik betwijfel het ten zeerste. Binnenkort staat Hobo with a shotgun op de planning en kan ik definitief vaststellen of deze prent gewoon een zeer matige vertoning was of dat het te wijten valt aan mijn persoonlijke smaak.
louisvf
Feit, maar sommige regels mogen echt niet overschreden worden, ik heb het dan ook helemaal niet over de inhoud... Natuurlijk moet het kunnen dat men afwijkt van het normale pad... Maar niemand neigt daarmee naar het amateuristische toe hoor
. Hehe, voor wie neem je me eigenlijk? Mij moet je het niet uitleggen hoor... Genoeg lelijke en amateuristische shots... heeft niets te maken met dat ze de regels niet wouden volgen of omdat ze het expres hebben gedaan
Heb trouwens maar 2 naakte vrouwen gezien, was dit zo WOW? En die geniale seks/actie scene was toch niet zoveel aan? Zijn jullie nog vrij jong ofzo? De seks scene en het morning after wake up call geknal in desperado was 10 maal beter hoor
... Soundtrack vond ik trouwens ook niets aan, enige goeie nummer werd door amber meegezongen en was geen rocknroll
Als je een voorbeeld wilt, elk shot binnen in de wagens zijn absurd lelijk, zo ook de frontale shots bij elk wapen (en kan wel nog even doorgaan)...!
Ivm Hobo: juiste keuzes? Dit klinkt wel ergs smaakbepalend... en denk dat veel mensen dat zullen claimen hoor
Verder heb ik wel wat films in dit genre gezien dus het is niet dat ik er geen ervaring mee heb. (waarschijnlijk wel minder als u ja... en trouwens film is film, men wil dit altijd teveel onderverdelen...)
Laten we proberen te stoppen...
...
) is geniaal omdat het knipoogt naar een andere film (shoot em up) en er nog een paar creatieve toevoegingen bovenop schept (niet alleen omdat Cage er ook nog eens bij rookt en zuipt, maar ook omdat het leuk gevonden ineenzit, bv met die spiegel en dat is gewoon cool bedacht ongeacht ze er te CGI zou uitzien ofzo (mij persoonlijk niet eens opgevallen). De Desperado scene die je noemt is ook prachtig, maar dan weer op een andere manier.Heeft verder niks te maken met leeftijd, waarom de naakte vrouwen hier grappig zijn en grappig in de film verwerkt worden heb ik al eerder uitgelegd.
Ok, leg dan even uit waarom de aspecten die je noemt zo spuuglelijk gedaan zijn in dit fragment bv:
Dailymotion - Drive Angry - Clip 4 - a Films & TV video
Voor mij is dit een prima geschoten scene, leuke dynamiek. Ik zie ook dat wapen lekker dreigend in my face (in 3D nog leuker) en binnen de auto tja... zou niet weten wat er mis mee zou zijn (lekker belangrijk ook). Vast dat jij dat met een schoolse benadering kan uitleggen waarom het technisch niet in orde zou zijn, maar dan kan je er niet omheen dat je er jou theorieboekje erbijhaalt 'zoals het hoort'.
Mij eender.
louisvf
Ik ben trouwens helemaal niet zo theorie gericht al dat je wel denkt, het moet er gewoon goed uitzien. Die spiegel was afschuwelijk. Je moet het gevoel hebben dat ze aan het rijden zijn en dan nog aan hoge snelheid ook, als dit slecht word uitgewerkt komt het heel amateuristisch over... Veel films kampen trouwens met dit probleem. (leuk weetje, bij pulp fiction hebben ze die mayonaise scene in de auto 2 keer en telkens verwisseld van kant (als je je daar iets kan bij voorstellen
). Steek die moeite er in en je ziet het verschil...
Verder wat ik erg lelijk vond, was die truck waaruit Fichtner springt...
djelle
... Waar je nog steeds erg vaag mee blijft.
Waarom zou dat in die scene dan mislukt zijn bijvoorbeeld? Ik zie 2 auto's aan een redelijke snelheid rijden (in deze scene zijn ze nu niet tot in het oneindige aan het scheuren voor alle duidelijkheid) en hierbij zie ik niet direct een verschil/onregelmatigheid in tussen de beelden buiten of binnendeurs. Het gevoel is er bij mij prima dat ze aan het rijden zijn. Dus nogmaals waarom, wat is er dan precies zo verschrikkelijk slecht uitgewerkt hier dat dat gevoel zou ontbreken bij de mensen? Leg uit.
Tsja... als je een film gaat bestuderen en ontleden zie je altijd fouten/mankementen. Dat is nu het verschil in mindset, voor zo'n film moet je ervoor gaan zitten en ontspannen. In jou geval is dat misschien beroepsmisvorming ofzo dat je automatisch op alles let ipv gewoon relaxed van een film te genieten, maar op den duur wordt het meer detailkritiek dan iets anders. Iets dat niet helemaal perfect uitgevoerd wordt is trouwens ook nog iets helemaal anders dan 'lelijk' zijn.
Ik zie trouwens dat je een hitchcock-fan bent, de king van de studio-opnames. Had je nu echt het gevoel dat je daadwerkelijk in een appartementsblok zat in Rear Window, op een haven zat te kijken in Marnie, te midden zee zat in Lifeboat en tal van andere voorbeelden?
Dat zijn pas opvallende zaken. Als zo'n dingen jou al blijkbaar niet storen daar, dan hier zo streng zitten afrekenen op vermeende filmtechnische fouten is al helemaal absurd. Het zal gewoon je ding niet zijn.
Geen grindhouse.
Dit pretentieloze geweldswerkje, met Cage als de uit de hel ontsnapte wreker, kent dusdanig veel vaart en vertier dat deze cinematografische achtbaanrit in bijzonder goede aarde valt. De metal-achtige soundtrack verveelt echter al snel en Kees met zijn zonneschijnbandje komt dan ook rijkelijk te laat.
Gelukkig is er sprake van veel bloed en kogels terwijl fun de boventoon voert. En daarvoor is niet eens de omgekeerde plastische chirurgie van een plakkerig achterafzaaltjesfilm met het tegenwoordig moemakende verplichte grindhouse-predikaat voor nodig. Met Bulgaarse CGI komen we heden ten dage al een heel eind.
Zeer goed.
Miss_Fao
Geen film om over naar huis te schrijven. Maar een aantal scenes wist ik wel te waarderen.
Het is absoluut niet verrassend, maar prima uit te zitten. Verstand op 0 en lekker bankhangen.
mock turtle
... en je hebt een fantastische film, met geweldige actie, het nodige bloot en seks en origineel goed acteerwerk. Toegegeven, het verhaal was niet al te best, dus half sterretje puntenaftrek: 4,5*
Grootste en plezierigste verrassing, zeker gezien de lage score hier, sinds tijden!
-P-
Aardige film, veel actie en een lekkere chick. Kortom best te pruimen deze film.
ronnieboy
Ik begrijp werkelijk niet waarom die Nicolas Cage bij de best betaalde acteurs hoort.
Dat monotone stemgeluid van hem begin ik een beetje zat te worden.
De special effects zijn over het algemeen in orde maar soms ook om je dood te ergeren.
Ik heb me met 'Machete'meer geamuseerd dan met deze drollenfilm.
El Kal
3 sterren,
Eigenlijk alleen maar voor de rol van William Fichtner. Speelt bijna altijd een bijrol, maar is wel een briljante acteur. Hij maakte de film voor mij erg vermakelijk.
hanzel22
Je kunt de actie in deze film misschien wel een beetje vergelijken met die van Machete. Overdreven en beetje slecht afgewerkt allemaal, maar dat maakt deze film ook wel weer een beetje bijzonder. Je moet ervan houden.
Geweldig geacteerd van William Fichtner als The Accountant.
puckb96
Geweldige film.
Elk jaar ben je wel eens toe aan een film met dit:
* geen verhaal
* mooie vrouwen
* lekker veel bloed en gore
* en heerlijke humor
Dit jaar is dat Drive Angry. De film gaat over een man die ontsnapt is uit de Hel en wraak wil op een krankzinnige leider van een religieuze sekte die zijn dochter heeft vermoord en zijn kleindochtertje wil opofferen bij volle maan. Hierbij krijgt hij hulp van de sexy Piper. De acteurs zijn Nicolas Cage, Amber Heard, William Fichtner, Billy Burke en David Morse. Allemaal acteurs die we kennen. En 1 actrice
Ik heb deze film vandaag gekocht op een Blu-Ray 3D Combo Pack en ik vond dit een heerlijke film. Je krijgt gewoon alles met deze film: bloederig geweld met mensen die kapot worden geknalt, heerlijke achtervolgingen, mooie meiden, mooie auto's, een flinterdun verhaal en gewoon hilarische humor. Dit is echt zo'n film voor de liefhebbers. Er ontbreekt geen actie want het zit vol met heerlijke kills. Ik wil gewoon zeggen dat ik echt heb genoten van deze film. Ik snap als je het niks aan vind, maar dan zul je waarschijnlijk niet echt zo'n fan zijn van het genre. Ik geef deze film 5 sterren. Misschien is dat wel 'te perfect' maar deze film biedt van alles en dat alles krijg je!
Mirckje
Gewoon een lekkere film om te zien. 3D geeft er wel een leuk effect bij. Domme film maar wel cool!
je80roen
Wat een slechte film. Het begint nog wel aardig met als hoogtepunt de sex/schiet-scene. Maar daarna is het non-stop schieten en een beetje scheuren met oldtimers. Verder geen enkel hoogtpeunt te bekennen en ongelofelijk eentonig. Het boeide me ook helemaal niks meer wie er wel of niet doodgeschoten werd. Enkel snakken naar het einde bleef voor mij over.
1* ster voor het vrouwelijk schoon maar verder is het helemaal niks.
Mattiman
John Milton is een man met een missie, zijn kleindochter terugvinden. Al wie hem in de weg staat, bekoopt het met een kogel uit zijn shotgun. En onderweg doet hij enkele serveersters binnen. Samen met de sexy Piper achtervolgt hij Jonah King, de leider van een satanische sekte die Miltons dochter doodde én zijn kleinkind heeft ontvoerd. Milton wordt op zijn beurt achtervolgd door de mysterieuze Accountant. In a nutshell: Nicolas Cage kickt ass.
Nicolas Cage past perfect voor hysterisch gekke rollen zoals die van Milton. Voor de verandering doet hij hier wat ingetogen. Begrijp me niet verkeerd, hij gaat nog steeds over-the-top, maar doet dit vaak al fluisterend. Piper wordt vertolkt door Amber Heard. Deze aantrekkelijke sidekick loopt niet hulpeloos rond, maar weet ook van wanten. De rollen van de hoofdpersonages verbleken echter wanneer de Accountant zijn intrede doet. Die rol van William Fichtner is geweldig goed en humoristisch. Hij speelt elke scène met een zekere nonchalance en heeft de beste tekst uit de hele film (wat nu ook niet weer zo'n grote prestatie is).
Overdreven schiet-en achtervolgingsscènes razen voorbij, overzichtelijk voor de verandering, maar verwacht geen hoogstaande cinema. De actiescènes zijn goed uitgewerkt, alhoewel de special effects soms te wensen overlaten. Het zit hem in z'n genre en er kon toch goed mee worden gelachen.
Drive Angry is een geslaagde, pretentieloze actiefilm die je best niet al te serieus neemt. Er is geen deftig verhaal en er valt niets van geloofwaardigheid te bespeuren. Het is een bovennatuurlijke versie van Shoot' Em Up, met zelfs een gelijkaardige, niet kogelvrije, vrijscène. De personages en cast zijn uitstekend, met Fichtner als uitschieter. Verstand op nul en genieten!
Waackx
Normaal gesproken hou ik van dit soort films, maar deze film slaat de plank volledig mis.
De maker dacht waarschijnlijk: Cage met een lekker wijf ,een vette auto en paar wapens moet altijd goed zijn, maar helaas.
Alles in de film is misplaatst: De geblondeerde kop van Cage, de slechte one-liners, de actie die niet hoogstaand te noemen is, de lelijke special-effects, de zeer slecht gekozen muziek. de badguy die een soort variant op Agent Smith is uit de The Matrix.
Een film als deze hoeft niet realistisch te wezen maar dit is voor mij echt over-the-top.
Nicholas Cage begint steeds meer de Eddie Murphy van de actiefilms te worden; iedereen weet dat hij beter kan maar hij blijft zijn fans teleurstellen.
Nee dan kijk ik liever Hobo with a Shotgun, die heel wat vermakelijker was dit gedrocht en eigenlijk meer een grote release verdiende dan deze film.
1 van de grootste teleurstellingen van het jaar 2011.

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Unknown
Mystery / Thriller, 2011

Never Back Down
Actie / Drama, 2008
ontvoeringrace against timegeweldsatanic cultescaped from hell