• 9.371.574 stemmen

Geregisseerd door: David Cronenberg

Met onder meer: Jeff Goldblum, Geena Davis en John Getz

Releasedatum: 15 januari 1987

Plot The Fly

"Be afraid. Be very afraid."

Seth Brundle, een briljante maar excentrieke wetenschapper, geeft de journaliste Veronica Quaife de primeur voor zijn laatste uitvinden: een teleporter, waarmee materie verplaatst kan worden van de ene naar de andere plaats. Als hij zichzelf teleporteert vliegt er echter net een vlieg zijn capsule binnen. Hierna is Brundle niet langer dezelfde, en krijgt hij steeds meer eigenschappen van de vlieg.

avatar van Jordy

Jordy

Ik heb Goldblum na deze film nooit meer normaal kunnen zien, het lijkt wel alsof hij altijd halverwege de transformatie uit deze film is. Redelijk spannend, wat leuke momenten, maar niet echt erg bijzonder. 3 sterren.

avatar van dttom

dttom

Wel goede film.

avatar van BS

BS

leuke film om 's nachts te kijken.

Redelijk spannend,orgineel verhaal en een beetje eng.

Hij speelt de rol overtuigend.Als je hem later ziet komen bepaalde beelden toch weer bovendrijven.

Leuk om te kijken,niet leuk om te blijven kijken.

3.5 ster

Het idee is leuk.

De film is inmiddels wat gedateerd. Voor 1986 was 't misschien wel erg goed.

avatar van jedymaster

jedymaster

goede film

avatar van Jos2

Jos2

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Ja, vroeger, ooit eens op duitsland gezien.

avatar van You_bastard

You_bastard

Iemand hier ooit het geweldige origineel gezien?

Ja dat was onder andere met Vincent Price ook een goeie film.

avatar van Eva

Eva

Iemand hier ooit het geweldige origineel gezien?

Geweldig. Een van de besten in het genre.

MoM

Applausje voor de casting: Jeff Goldblum als 'briljante wetenschapper'.

avatar van Armin

Armin

Inderdaad. Kijk ook eens naar Jurassic Park.

MoM

Verhip ja! Helemaal vergeten!

Dit kan toch geen toeval zijn?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

In Independance Day toch ook?

avatar van Jos2

Jos2

MoM schreef:

Applausje voor de casting: Jeff Goldblum als 'briljante wetenschapper'.

Hoe bedoel je?

avatar van Armin

Armin

Het was, neem ik aan, cynisch bedoeld, maar we hebben MoM hopelijk inmiddels wel kunnen overtuigen dat Goldblum juist wel aardig gecast was.

MoM

Jeff Goldblum een wetenschapper?! Ga fietsen!!! Aardige vent hoor, maar als wetenschapper overtuigt ie niet. Vond de rol van 'Tall Guy' (in The Tall Guy) beter bij em passen. Waarom ie de laatste jaren zo vaak als wetenschapper gecast wordt is me echt een raadsel.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ik vind m altijd wel goed als wetenschapper-met-aparte-ideen.

avatar van Hemdale

Hemdale

Waarschijnlijk wel de beste van Cronenberg!

kappeuter schreef:

Het idee is leuk. De film is inmiddels wat gedateerd. Voor 1986 was 't misschien wel erg goed.

Gedateerd? De effects doen ze hedentendage echt niet beter, hoor. Zelfs het liefdesverhaaltje vond ik acceptabel, wat ik normaal alleen maar storend en remmend vind werken in dit soort films.

****

avatar van GerwinF

GerwinF

kappeuter schreef:

Nou kappeuter, feestje voor je want ze gaan een remake (HOE ORIGINEEL ZEG!) maken van deze film met een vliegende brundle fly in CGI. Ik noem het geldklopperij....

avatar van Lenting

Lenting

MoM schreef:

Ik vond jeff juist erg goed!! ik zou bijna halverwege de film ophouden (na zijn teleportatie) omdat ik het zielig voor hem vond, wat er ging gebeuren.

Meesterlijke film vind ik dit trouwens.

avatar van GFM

GFM

Schijnt een klassieker te zijn...gisteren voor het eerst gezien, en als je de tijd in ogenschouw neemt iddaad een vermakelijke film....ik heb vooral erg genoten van de manier waarop de hoofdpersoon eruit ziet als vlieg op het laatst en de kotsstukjes waren vooral grappig ..3,5*

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Niet slecht, maar ook zeker niet het horrormeesterwerk waar ik op had gehoopt. De make-up effecten en het acteerwerk waren prima en bepaalde scènes (vooral die kotsscènes en die ledematen die bij die kerel wegbraden) waren erg goed gedaan. Het is des te jammer dat het plot niet helemaal meewerkt; de film komt erg langzaam op gang en is op bepaalde momenten zelfs behoorlijk saai. Ik had in ieder geval iets meer van de uitwerking verwacht. Desondanks 3 sterren voor een paar erg interessante momenten.

avatar van Johan van Ee

Johan van Ee

En dan te bedenken dat deze film ook al een remake is ...

avatar van braambes

braambes

De horror maakt deze film best wel tot een leuke klassieker, maar ik geraak niet verder dan 3* omdat het verhaal nogal pover is.

avatar van mikey

mikey

Beste cronenberg film die ik ken. het muteren in een vlieg kan walgelijk zijn voor de kijker, maar erg spectaculair. must-see voor de fan. film met een intellectueel tintje. Cronenberg maakt horror voor volwassenen. remake van een veel minder interessante 'klassieker'.

avatar van 93.9

93.9

kappeuter schreef:

Wat veel jaren 80 films zo gedatateerd maakt is vaak de verouderde technische apparatuur.

Super grote computers, mobiele telefoons van 10 kilo......

avatar van Dikkie Post

Dikkie Post

kappeuter schreef:

Nou dan maar hopen dat de 2006 versie dan wat beter gaat worden. Want ook deze krijgt een remake, alweer.

avatar van mikey

mikey

Remake: Is dit nou commercieel geniaal of totale artistieke bloedarmoede? Fijn voor hen die de oudere versie gedateerd vinden

avatar van Dikkie Post

Dikkie Post

ja ik zit ook niet op een remake te wachten hiervan, vindt dat er al twee zeer goede versie's van zijn.

Ben bang dat het niet goed kan worden.