Genre: Misdaad / Thriller
Met onder meer: Eric Stoltz, Julie Delpy en Jean-Hugues Anglade
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 11 mei 1995
Plot Killing Zoe
"We go in. We get what we want. We come out."
Zed (Stoltz) komt vanuit Amerika aan in Parijs, de stad waar hij ooit woonde. De taxichauffeur regelt een callgirl voor hem, en even later komt de mooie Zoe (Delpy) naar zijn hotel. Hun bed is nog warm wanneer zijn opgefokte jeugdvriend Eric (Anglade) binnenstormt en Zoe halsoverkop de kamer uit schopt. Eric neemt Zed mee het nachtleven in, stelt hem voor aan een paar criminele vrienden en en onthult dan zijn doel: Zeds kennis van kluizen is de volgende dag gewenst bij een bankoverval. Uiteindelijk stemt Zed toe, maar in de bank wacht hen een verrassing...
Zed
Oliver
Cab Driver
Bellboy
Safri
Wat is er eigenlijk met die Delpy gebeurd? Ik vond dat zo'n leuke actrice.
Kai
Ik vond dat er aardig wat bloed in zat.
gaudo
Ik voelde me eerlijk gezegd een beetje bekocht door al die poeha w.b. Tarantino. Het verhaal is wel heel mager, maar verder is de film, tja, best behaaglijk. Weinig scenes die ik me over twee weken, twee maanden, laat staat twee jaar nog zal herinneren.
donnie B.
Kijk hem over een aantal maanden weer eens quado, dan zal je deze film meer gaan waarderen, probeer het!
pietje punk
zat geen zak bloed in!
wel leuke film, hou wel van bankovervallen.
Olimantado
Ik vind van deze film juist het tegenovergestelde van de andere posters...
Het eerste deel is geweldig en vanaf die bankoverval wordt het saaier. In dat eerste deel komen enkele scenes die echt uit het leven gegrepen zijn, daarna was het voor mij minder realistisch...
De GeuS
Slechte film; ooit de eerste 5 minuten gezien en die waren best wel veelbelovend. Het jammerlijke is dat het na die 5 minuten ook in elkaar zakt als een plumpudding; 2*....
malkovich
Ligt het nou aan mij of wordt er helemaal niet ingegaan op het feit dat die Franse vriend aids heeft? Aan het eind zit Eric (heet ie zo?) onder zijn bloed, terwijl hij zelf een flinke snee in zijn gezicht heeft....
Deek
Ik gaat hem nu kijken, mijn mening volgt nog toedeledokie
Nou ik heb hem gekeken, geen slechte film, ook niet iets bijzonder,maar ik heb hem afgekeken dat wil bij mij al wat zeggen, gewoon een film om op je labtop op je werk even te bekijken, thuis had ik hem waarschijnlijk niet afgekeken, hier moet ik toch mijn tijd vol maken, al met al ik zou zeggen een 2.5 ster, meer niet.
Frantic01
was wel een film met leed vermaak maar geen film voor in mij eigen collectie
Disk
Ik had er veel meer van verwacht, je weet wel Tarantino. maar nee
2.5 str
spuit11
Ik had hem ook gekeken omdat ik gehoord had dat QT meewerkte aan deze film, maar hij viel zwaar tegen. Veel bloed, maar weinig verhaal
johanm3
De film vond ik traag op gang komen. Maar toch heeft deze film me best vermaakt. Het einde is alleen een beetje voorspelbaar.
Weet nog dat ik dacht aan het einde dat nu dan eindelijk het verhaal op gang zou komen. Bleek ie afgelopen. Film had beter een kwartier kunnen duren als intro van een betere film.
Ilsa
ook al zou de inbreng van Tarantino in deze film bescheiden geweest zijn, leek me toch herkenbaar als een echte tarantino film. Vanaf de bankoverval zeker zo genietbaar als P.F of R.D.
frosty
Gisteren voor de tweede keer gezien sinds hij uitkwam.
Viel toch tegen. De film komt langzaam op gang, dialogen zijn niet bijster interessant en ook boeien de personages ( lees acteurs) niet echt. Alleen Stolz doet het nog wel aardig.
Vanaf de overval lijkt het leuk te worden maar dan is het helaas alweer voorbij en blijf je met een onbevredigd gevoel achter.
Uier
- 2006 berichten
Killing Zoë.
Kan iemand me misschien uitleggen wat er zo special aan deze film is, behalve dat er Quentin Tarantino op de hoes staat? :{.
Ik vond het werkelijk een draak van een film. Het begin komt onwijs traag op gang en het einde van de film, moment supreme, lijkt op een 30 jaar oude overval scene die gemaakt is met een budget van 1000 franc. Nee, deze film hoef ik niet meer te zien.
Als ik een film over drugs wil zien, dan zijn er tientallen anderen.
Als ik een Franse film, over Fransozen met lange haren en maskers die een bank overvallen in Parijs en niet omkijken van wat dode grijzelaars wil kijken, dan kijk ik Dobermann.
Of ik moet compleet de essentie van de film gemist hebben, dat kan. Aan de andere kant lijkt dat me sterk, want er gebeurde geen enkele fuck.
Majestykn
Leuke Franse bankoverval-film!Toch vier sterren,waarbij eentje voor de soundtrack.
Brasco
Ik vond het wel een leuke film, die nergens het niveau haalt van bijvoorbeeld Pulp Fiction, maar dat volgens mij ook niet probeert.
Zoals Malkovich ongeveer een jaar geleden al heeft opgemerkt gaat niemand in op het feit dat Eric aids heeft, en dus dood zal gaan. Hij offert alle anderen op, omdat hij zelf geen toekomst meer heeft.
Er wordt verder ook niet op ingegaan dat zowel Zoe als Zed zelf gewond zijn, en overgoten worden met het besmette bloed van Eric, en dus een grote kans hebben om ook hiv positief uit de strijd te komen.
Eric heeft alleen aan Zed verteld dat ie aids heeft, maar dat was tijdens de in drugs en drank gedrenkte avond voorafgaand aan de overval, en aangezien Zed ook niet meer weet dat ze zijn spullen 's nachts opgehaald hebben is het twijfelachtig of ie zich nog wel herinnert wat Eric hem heeft verteld......
Een mooi open einde dus wel, want zijn ze nu wel of niet besmet................??
Madecineman (moderator films)
Vond dit toch een behoorlijke tegenvaller. Een film die eigenlijk nergens echt in uitblinkt vond ik het. Er zijn films gemaakt met betere dialogen, betere sexscenes, betere drugssecenes, betere bankovervallen en beter bruut geweld. Bovendien lijkt de film echt werkelijk helemaal nergens over te gaan. De 3 hoofdpersonages zijn aardig maar missen ook de diepgang om Killing Zoe enigzins de moeite waard te maken, de rest van de personages zijn al helemaal nietszeggend.
Audiovisueel doet deze film het nog niet eens zo onaardig enkele leuke scenes wel op dit gebied (de kroeg met dixielandmuziek bijvoorbeeld) ook de agressief pompende technotrack tijdens de overval is goed gekozen. 2* toch nog hiervoor.
Enne zag ik nou pornokoning Ron Jeremy in een ontzettende glansrol???
FillumGek
Jeremy niet gezien hoor...
Maar ik heb de 2e Quentin Tarantino box gekocht en daar zat deze in. Vol verwachting ging ik hem dus kijken, maar eerst ff de achterkant gelezen waar die een beetje overgaat. Maar ik vond het niet allemaal kloppen...
Op de achterkant staat:
"Zodra levensgevaarlijke crimineel Zed uit de gevangenis komt, breekt de hel los"
- Ik kon uit helemaal niets opmaken dat hij levensgevaarlijk is. Hij is aardig, beleefd, moeite met killen enz.
"Drugs, overvallen, prostitutie en ongelooflijke hoeveelheden drank staan bovenaan zijn verlanglijst"
- Overvallen ok, dat kwam uitgebreid aan bod. Prostitutie ging nog wel maar heb hem vrijwel de hele film niet over drugs horen zeiken. En drank?! Volgens mij heeft Zed in de hele film geen fles aangeraakt! Of het moet aan mij liggen.
"Zwaar bloedblad blabla"
Wtf veel bloed?! Toch echt niet meer dan in de gemiddelde actiefilm hoor.
De film maakte m'n verwachtingen dus niet waar, maar ondanks alles vond ik hem toch zeker vermakelijk. Alleen het hoesje doet de film anders vermoeden.
sinterklaas
Zeker weten Fillumgek die tekst achter op de hoes slaat echt nergens op. Je vergeet er nog bij te zetten "samen met zijn geweldadige vrienden maken ze van Parijs de onveiligste stad die je maar kunt bedenken" Dat slaat nou echt ook helemaal nergens op, ze scheuren alleen maar een beetje door de straten en schelden een beetje naar de parijzenaren en echte vrienden kun je het niet noemen en ze overvallen alleen een bank en dat is toch niet heel Parijs onveilig maken.
en voor op de hoes staat nog geschreven: Extreem keihard en very bloody.
Nou er zit net zoveel bloed in als een beker tomatensap
Het is trouwens ook misbruik van de film vind ik die tekst.
Maar nu een mening over de film: 5 keer gezien de laatste keer in de zomer en hij is wel heel mooi gemaakt.
Toen ik hem voor de eerste keer zag(oktober 2004 om precies te zijn) Vond ik er niks aan dat kwam door die tekst op de achterkant, toen verwachte ik ook liters bloed in de film. Maar later heb ik hem maar eens nog een keer gezien en hij was beest leuk geen moment verveelt.
Gewoon niks van aantrekken aan die domme onserieuze achterkant teksten.
KILLING ZOE: 4,5
xangadix
Madecineman (moderator films)
Ja, hij zit er wel in! Kijk maar op IMDB, hij is de security van de bank en is slechts een paar tellen in beeld omdat hij meteen onder z'n sodemieter geschoten wordt
Overigens waren het natuurlijk mijn vrienden die Ron Jeremy herkende, ikzelf niet he
xangadix
Ik zag hem ook meteen en dacht: "Hé, die vent lijkt op The Hedgehog."

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

True Romance
Actie / Misdaad, 1993